Monna
Monna

Reilu viikko muuttoon!

Ens viikon sunnuntaina me herätään ensimmäistä kertaa uudesta kodista! MÄ OOTAN NIIN FIILIKSISSÄ!!!

Toki vielä on koti lähes kokonaan pakkaamatta, viistoista laatikkoa ollaan pakattu ja pari hyllyä purettu osiin. Arkisin ei ehdi tekemään pakkaamisen suhteen mitään. Joten tuleva viikonloppu pistetään hösseliksi ja pakataan kaikki mahdollinen. Ens viikolle jätetään kaappeihin vaan muutama vaatekerta, muutamat ruokailuvälineet ja hygieniatarvikkeet.

Kuva: Jollyroom

Mikä sitten oikein on siellä uudessa kodissa parempaa?

Hiljaisuus! Nyt vuosi Mannerheimintien varrella asumista on näyttänyt sen, että meille ei sovi näin vilkkaan kadun varrella asuminen. Hälytysajoneuvojen äänestä on tullut ihan iso piru, vaikka kuinka tiedänkin siellä olevan aina hätä kyseessä pillien soidessa. Kun niitä menee kolmesta viiteen kertaa tunnissa ikkunamme alta, on stressitasot aina potenssiin 110 siinä hetkessä (varsinkin Emman päikkäriaikaan).

Tila! Neljä huonetta ja keittiö, kaksi varastoa (ulko- ja sisä), iso terassi, sauna! Paljon kaappeja ja säilytystilaa. Avara olohuone (mikä tosin myös nykyisessä kodissa). Emmalle oma huone ja työhuone erikseen. 🙂

Astianpesukone! Ihan super mahtavaa! Ajatelkaa, että sellainen asia, joka löytyy monesta kodista – ei tuu usein varmaan mietityksi miten ihana kapistus sekin on! Nyt kun se on puuttunut vuoden päivät, sitä kaipaa niin paljon, että kävin jo ostamassa astianpesukonetabletteja!

Ei hissiä! Suoraan pihalta kotiovelle. Kun kahden koiran, yhden miehen, yhden taaperon ja kauppakassien kanssa änkee monta kertaa päivässä maailman pienimpään hissiin, missä on sellainen vanhanaikainen sivusta aukityönnettävä ovi – on suuri helpotus kun pääseekin suoraan kotiin ulkoa tullesta.

Sauna! Mä aion niin lämmittää saunan heti sunnuntaina ekan kerran!

Makuuhuoneet ylhäällä keittiö ja olkkari alhaalla! Saa rauhassa keittää kahvit ja katsoa vaikka vähän telkkaria, kun Emma nukkuu. Ei tarvi enää vain hiipiä ja kuiskailla. 😀

Iso pesuhuone / kylpyhuone JA kaksi vessaa! Saunan yhteydessä oleva kylpyhuone on tilava! Sinne mahtuu jopa pyykinkuivausteline! 😉 Yläkerran kylpyhuoneen lisäksi myös alakerrasta löytyy vessa!

Keittiönpöytä! Ihan oikea ruokapöytä, jonka ääressä voi syödä yhdessä koko perhe.

Näkyvyys keittiöstä olohuoneeseen! Tää on niin kätevä juttu energisen taaperon kanssa! Kun viimeiset kuukaudet on joutunut minuutin (tai puolen minuutin) välein hyppäämään keittiön ovelta tarkastamaan, että olkkarissa kaikki kunnossa – on ihana, että tulevaisuudessa voi esim. pistää kahvin tippumaan ilman stressitasojen nousua. 😀

Emman huone! JONKA OON YKSIN SAANUT SISUSTAA!! 😉 <3

***

Nää on vaan muutama mieleen tullut asia! Mä sanon melkein päivittäin Tuukalle, että ”tietkö muuten mikä on myös kiva sitten siellä uudessa kodissa..?” 😀 Jeee!! Enää reilu viikko ja sitten me ollaan siellä omassa kodissa.

Kommentit (6)

 1. Karoliina

  Ihanan innoissaan olet ja ihan syystä! 🙂 <3 Kuulostaa mahtavalta uusi koti! Ja tiedän tunteen tiskikoneen puuttumisen kanssa. Meillä oli se täällä Madridin kämpässä rikki pari kuukautta ja olihan se ihanaa ja arkea helpottavaa saada se takaisin käyttöön! Tervetuloa Espooseen, toivottavasti viihdytte!! 🙂 Ja tsemppiä muuttohässäkkään!

  -Karoliina
  http://www.candyontherun.com

  • Monna

   Joo jee! 🙂
   Ja kiitos, varmasti viihdytään!

 2. Jenna

  Kuulostaa kyllä niin unelmatalolta ja kuviakin jostain postauksesta näin, tosi siisti kokonaisuus ja varmasti viihdytte 🙂 Aikansa kutakin ja varmasti tuo hyvää vaihtelua keskustassa asumiselle. Onko toi tuleva talo teidän oma vai asutteko siinä vuokralla? Onko se rivari vai paritalo?

  • Monna

   Rivari on ja ei asuta vuokralla. 🙂 Se on asumisoikeusasunto.
   Ei olla kyllä kuvia vielä laitettu, muuta kun kodin etuovesta. 😀

 3. Hannah-Tuulia

  Niin mahtavan oloinen teidän uusi koti 😊 helpottaa arkea varmasti monelta osin 😊 muistan itsekkin tunteen kun monen monta vuotta tiskattiin käsin. Voi sitä hommaa kerrassaan 😅 saimme vuosi sitten oman tiskikoneen ja on ollut kyllä niin helpottava tekijä kun yksi homma vähemmän 😀 samoten kun saimme oman auton niin helpotti kulkemista ja elämistä monelta osin 😊 rivarissa on mahtavaa asua juurikin helppouden takia verrattuna kerrostaloon.. 😄 ei tartte pahemmin kiivetä portaita päästäkseen omaan kotiin 😊 meillä on seniorikoira niin ei enää kerrostaloasuminen onnistunut kun päivittäin oli liikaa kolinaa johon koira reagoi. Omat stressitasot on laskeneet mukavan kodin myötä 😊 koti on tärkeä juttu 💖

  Onnea teille uuteen kotiin! 😊

  https://aktiivinensohvaperuna.blogspot.fi

 4. Riikkahannela

  Voi mä oon niin kade!! Tosi moni juttu mainitsemistasi asioista on myös niitä mitä myös odotan. Tosin meillä sen verran huonompi tilanne että vasta etsitään uutta asuntoa. Voi että sitä ihanuutta, kun sellanen toivottavasti kevään aikana löydetään. <3 tsemppiä muuttoon!

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *