Monna
Monna

No ne raskausarvet..

Kaupallinen yhteistyö: Bio-Oil

Voi että. Joka sekunti, kun tätä postausta kirjoitan, mietin ammunko itseäni jalkaan julkaisemalla tällaisia kuvia vatsastani. Samalla sekunilla ymmärrän myös sen, että en todellakaan. Raskausarvet on jotain sellaista, joiden syntyyn ei hirveästi voi vaikuttaa. Joillekin niitä tulee ja joillekin ei. Ihon säännöllinen rasvaaminen raskausaikana tutkitusti auttaa siihen ettei niitä syntyisi ja päivittäinen rasvaaminen voi olla raskausarpien syntymättömyyteen vaikuttava tekijä.

Minulla vatsa pysyi arvettomana pitkälle raskautta. Rasvailin silloin tällöin vatsaa, en joka päivä. En edes joka toinen päivä. Koska en muistanut. Jos olisin rasvannut päivittäin, olisin ehkä loppuraskaudesta pamahtaneen hervottoman vatsan tuomat raskausarvet voinut jotenkin välttää. Tai ainakin minimoida.

Laitoin pari päivää sitten tämän postauksen ylimmän kuvan instagramiin. Mietin todella kauan uskallanko/kehtaanko julkaista kuvaa, jossa raskausarpien peittämä vatsani näkyy. Kuva keräsi 2000 tykkäystä ja paljon kommentteja. Moni nosti hattua ja myös kiitti, että jaoin tämän kuvan julkisesti. Kiittivät rohkeudesta näyttää ei siloteltua pintaa ja siitä, että toin asian esille, joka on monelle naiselle häpeä. Kirjoitin kuvaan näin:

Voi kuulkaa. Mietin pitkään julkaisenko tätä kuvaa. Otin samanlaisen jo pari kuukautta sitten. Tämän tänä aamuna. Tai siis Tuukka otti.
Olen kirjoittamassa raskausarvista juttua blogiin ensi viikolla ja otin nyt kuvat.
Mietin kuitenkin edelleen vielä kuvan ottamisen jälkeen, että uskallanko/kehtaanko laittaa tätä kuvaa someen.
Juuri tästä aiheesta kirjoitin pari päivää sitten blogiin, siitä kuinka ulkonäkökeskeinen on maailma ja varsinkin some nykyään. Miten paljon paineita on näyttää tietynlaiselta, jotta on hyväksytty muiden silmissä. Ulkonäköpaineet eivät ole pienimmästä päästä liikunta-alan työntekijöillä.

Kuitenkin haluan viestittää omalta osaltani sitä, että vartalostaan voi tykätä vaikka se ei olisikaan​ silein ja rasvattomin. Siksi päätin uskaltaa. Osalle naisista tulee raskausarpia, osalle ei.

Nyt halusin vain olla rohkea ja kertoa oman totuuteni.

Omat arpeni ovat jo haalistuneet synnytyksestä tähän päivään. Olen rasvaillut ihoani, mutta en ihan joka päivä. Rasvailun lisäksi olen koittanut ruokavalion avulla edesauttaa vatsanseudun palautumista. Nyt olen viikon verran käyttänyt joka päivä vatsaani Bio-Oilia. Olen kuullut siitä todella monelta ystävältäni hyviä kokemuksia. Joillain se on auttanut siihen ettei raskausarpia ole syntynyt ja joillain se on haalentanut jo syntyneitä arpia.

Se on tavallaan hirveän harmillista, että raskausarvet hävettävät niin monia. Raskauden jälkeen ei enää haluta olla bikineissä, mielummin uimapuvussa. Arvet ja löysä nahka vatsalla hävettää. Vaikka se miten ne on syntyneet on maailman ihanin ja luonnollisin asia.

Minulla arvet tosiaan ovat jo aika haaleita. Joku voi katsoa vatsaani ja ajatella, että pyh, eihän nuo ole mitään. Mutta jokaiselle ne omat arvet on omansa, niihin on jokaisella myös omanlainen suhtautuminen. Mutta minä olen päättänyt olla niistä ylpeä, en häpeillä nahkaani. Jollain toisella ei tule arpia ollenkaan, mutta löysää nahkaa jää. Joku toinen taas saa raskauskiloista pitkäaikaisemman kaverin. Ja sitten joillain ei tule arpia, ei löysää nahkaa, eikä kiloja. Minulla raskauskilot tippuivat melko nopeasti synnytyksen jälkeen. Vatsanseutu on ainoa asia, joka ei ole palautunut entisiin uomiinsa – ihon suhteen.

Vaikka tämä arpisen mahan kanssa ”kaapista ulostulo” oli tavallaan helpotus, niin mielenkiinnolla testaan nyt kuinka arpien käy kun käytän säännöllisesti Bio-Oilia. Paras tulos tulee n.kolmen kuukauden käytön jälkeen.

Bio-oil on Suomen myydyin tuote arpien ja raskausarpien hoitoon. Sen lisäksi sitä voi käyttää kuivan ihon kosteuttamiseen. Nyt kesän saapuessa, se on myös ajankohtainen tuote, sillä se sopii hoitamaan auringonpolttamaa ihoa. Talvisin kuivunutta talvi-ihoa. Voit lukea tuotteesta lisää tästä!

***

Miten teillä on käynyt raskausarpien kanssa? Onko teillä niitä? Oletteko käyttäneet Bio-Oilia, onko se auttanut? Entä häpeilettekö te omaa vatsaanne raskauden jälkeen?

Kommentit (27)

 1. monen äiti

  Moikka.Monna!
  Itse olen säästynyt arvilta, muutamaa pientä Lukuunottamatta. Häpeämään en suostu. Välillä olen rasvannut, välillä en.
  Tuosta öljystä ei ole kokemusta mutta hyvää olen paljon kuullut.
  Mutta tuosta löysästä mahasta haluan sanoa että minulla sekin on pitkän ajan kuluessa paljonkin kutistunut. Eli puoli vuotta synnytyksestä on kovin lyhyt aika.
  Elämän arvot muuttuu kummasti kokemusten kautta. Tulee armollisemmaksi itseään kohtaan.
  Mulla takana useita raskauksia ja yhet kaksosetkin, joten tiedän miten se vatsa venyy..😉 mukavaa kesää❤

 2. Annnni

  Et varmasti ole yksin asian kanssa, harmittaa varmasti mutta kuten totesit, joillekin niitä tulee vaikka mitä tekisi ja toiset selviää ilman. Itse rasvasin hullun lailla ja jäin ilman mutta oliko rasvaamisella merkitystä, tiedä sitä.. hyvä kirjoitus ja tästäkin kokemuksia löytyy monenlaisia, älä harmittele liikaa, pikkuneiti ei varmasti arpia edes huomaa (etkä itsekään ehdi kiinnittää huomiota kun juokset lapsen perässä rannalla..)

 3. Emppu

  Heippa 😊
  Olen parasta aikaa raskaana ja käyttäny Bio-oilia koko raskauden ajan vähintään 2 kertaa päivässä, silti en ole arvilta säästynyt. Mutta ylpeydellä kannan vatsani arpineen 🤰💖

 4. Jenska

  Minä rasvailin ja silti tuli arpia. Eikä ne kyllä koskaan ole mitenkään häirinneet tai vaivanneet mieltä. Ihan yhtälailla itsellä on aina ollut selluliittia takapuolessa ja silti käytän bikineitä😃 Ei siinä parit raskausarvet tunnut ja kaipa tuo nahka tuosta ajan kanssa palautuu taas. Onneksi nykyajan vaateteollisuus on keksinyt litistäviä alushousuja niin tarvittaessa saan roikkuvan vatsanahan pakattua timmiin pakettiin niin menee tyköistuvampikin vaate 😀
  Itse olen pitkään tuota Bio-oilia käyttänyt ihan muuten vaan, on kuivalle iholle päästä vatpaisiin aika luksustuote ☺ hinta-laatu-suhde kohdillaan.

 5. R

  Kahden lapsen jälkeen arpia jäi jonkin verran, ensimmäisestä rasvailin vauvaöljyllä, toisesta Body Shopin kaakaopuikolla, mutta ei se ihon venymistä estänyt, ihon kutinaa venyessä enemmänkin 😀 Käytän kyllä bikineitä sään salliessa, vaikka napa on ruttuinen kuin rusina ja vatsanahka venynyt 😀Sulkekoon silmänsä ne jotka ei kestä katsoa 😀Ihanaa kun julkaisit kuvan, oot hieno esimerkki siitä mikä on oikeasti tärkeää 💕

 6. Äiti joka ylpeä arvistaan

  Arvet on ok, ne kuuluu elämään. Mutta alusvaate kuvia en ymmärrä.. Itse en haluais, että näkisin äitini kuvia jossa hän keikistelee pikkuhousut jalassa kaiken maailman edessä.. Eikä jätä mitään arvailujen varaan..

  • Monna

   😀 Niin, sehän tässä tavallaan on juuri se jutun juju, vatsa näkyy vain jos se on paljas.. 😉 Mutta eipä näistä kuvista nyt ihan kovin keikisteleviä alusvaatekuvia saa parhaallakaan mielikuvituksella. Tarkoitus oli rohkaista naisia näyttämään oma vatsansa, vaikka arpia olisikin. <3

 7. Miumau87

  Minun äidilläni on meitä 4 tyttöä ja muistan kun lapsena ihmettelin niitä arpia saunassa. Äitini kertoi minulle mikä arpi tuli minun odotusaikana ja mitkä tuli siskojeni aikaan. Siitä jäi hyvä mieli ja niitä sitten siskojen kans aina käytiin ihastelemassa 😅 Minulla on nyt 10 vuotias tyttö. Ja raskauden aikaan arpia ei tullut juuri mahaan mutta on mulla niitä arpia muualle tullu ja niistä olenki tytölleni kertonut yhtä rakastavasti kuin äitini 💟

 8. Noora

  Rohkea kaapista ulos tuleminen. 🙂 Raskausarvet ovat maailman luonnollisin asia ja niitä tulee jos on tullakseen. Oma lapsi on jo 6 -vuotias, mutta kyllä tuossa vatsassa jälkiä näkyy. Ja saa näkyä. Kuitenkin lapsi on maailman ihanin asia eikä kannata tuhlata aikaa arpien murehtimiseen. <3 Itsekin just kirjoitin pt:n ulkonäköpaineista blogin puolelle, kun tuntuu että tällä alalla vasta virheetön tulisikin olla. Synnytyksestä ei saisi jäädä jälkiä, pitäisi palautua päivässä, eikä arpia saisi tulla. HUOH. 😀

  http://www.shapeup.fi/blogi

 9. Riikkahannela

  Hyvä kirjoitus ! 🙂 Mä käytin Bio Oilia koko raskausajan, paljon. 😀 Aamuin illoin joka päivä. Liekö sillä vaikutusta ettei arpia tullut, en tiedä. Ajatus oli, että rasvaan ja jos sillä pystyn ne ehkäisemään niin hyvä niin mutta jos on tullakseen niin sit tulee. Parhaasta mahdollisesta syystähän ne tulee, jos tulee 🙂 Mulla sit taas on tiukassa viimeiset neljä kiloa. Toki meen rennon letkeessä tunnelmassa, syömisiä miettien mutta en millään dieetillä. Pääkopan kanssa on tekemistä onko itseen tyytyväinen vai ei, toisena päivänä oikeanlaisissa vaatteissa on ja on armollinen itselleen kun toisena päivänä makkarat ahdistaa. Kyllä raskaus onneksi antoi armollisuutta omaa kroppaa kohtaan vaikkakaan se ei sitä asiaa muutakkaan että haluaa hyvän olon omassa kropassa. Vaikea pukea sanoiksi mitä hakee, mut uskon että ymmärrät 😀

 10. Jenni

  Kaunis vatsa sinulla ja sitä ei tarvitse hävetä!😊 Itselläni tuli ”raskausarpia” teini-iässä rintoihin kun rinnat kasvoi huimaa vauhtia. Ajattelin sen takia, että ihoni on helposti arpeutuvaa tyyppiä, mutta ihme kyllä raskaudesta ei tullut yhtäkään arpea.

 11. pauliina

  Ja sitten on meitä joille raskausarpia on tullut vaikka yhtään lasta en ole koskaan synnyttänyt! 12 vuotiaana ihmettelin äidille saunassa kun lantion alueella on oli outoja viiruja. Äiti sanoi että ne on raskausarpia, tai arpia kun iho venyy. Mulla on niitä koko lantio ja pakarat täynnä. Lantio leveni kovasti murrosiässä, siitä arvet. Ja olen niitä toki hävennyt pienen ikäni… vaan näin 40 iässä olen sen jo hyväksynyt että iho on sillä alueella mitä on, ei sille mitään voi. Mutta on se silti epäreilua. Mulla ei ole koskaan ollut siloista ja tasaista ihoa pepussa 🙁
  Elämä on !

 12. Jonna / Palasia arjestani

  Sun vatsa näyttää aika lailla samalta kuin minunkin! Itse en jaksa enää arpia hävetä, alkuun kyllä häpesin. Rasvasin koko raskauden ajan vatsaa ahkerasti, mutta arvet tulivat silti ihan loppumetreillä. Juuri kun olin ehtinyt hihkua onnesta ettei niitä tule 😀

  Mulla on edelleen 5-vuotta raskauden jälkeen löysä nahka alavatsassa eikä se sieltä tunnu lähtevän. Ehkä lähtisi jos jaksaisi dietata, mutta ei huvita. Eikä sekään takaa että nahka kiristyisi. Olkoon siellä, muistona <3

 13. Nina

  Hei Monna !
  Kuinka ihana ja rohkaiseva postaus ! Tuolta suurimman osan massut näyttävätkin raskauden jälkeen – uskallan väittää! 🙂 minusta tärkeää on että itse on ylpeä ja tyytyväinen itseensä. Itse käytin 2-3 kertaa päivässä Bio-oilia lähes ensimmäisen raskaustestin plussan jälkeen, käytin sitä 40viikkoa ilman arpia kunnes..vatsan iho vain ”repesi”ja vatsani täyttyi arvista 😀 raskausaikana suurin ahdistus taisi olla arvet ja hysteerisesti rasvasin kehoani. Kiitos arpieni – nyt osaan uudella tapaa katsoa kroppaani ja tänä päivänä- vuosi synnytyksestä , olen ylpeä vatsastani ! Ne kertovat minulle upeasta raskaudesta ja olihan pieni ihmeemme siellä 42viikkoa<3
  Kuvasi ovat hienoja ! Taidan ottaa itsekin masusta kuvia nyt tästä inspiroituneena , tältä se näyttää ja that s it! <3

  Ihanaa päivää ! 🙂

 14. Hanna

  Minulla tuli teiniaikoina jalkoihin arpia joita ei kyllä enää erota. Raskausaikana käytin aamuin ja illoin bio oilia rinnoista reisiin saakka eikä arven arpea mihinkää joten uskon että auttoi tuo öljyäminen! Ja vatsa oli tosi iso kun en kovin suuri ole itse että nahka oli koetuksella 🤗 joka tapauksessa mikäli arpia syntyisi tulevaisuudessa ei se haittaisi, kuuluu elämään! ❤

 15. Suvi

  Käytin Bio-Oilia kahdessa raskaudessa päivittäin eikä raskausarpia tullu – huippu tuote! Masun iho jäi kyllä raskauksien myötä hieman löysemmäksi, mutta ei haittaa mua, oon oppinu tykkäämään kehostani 🙂

 16. Maarit

  Voin kertoa, että noita arpia tulee myös lapsettomille kun laihduttaa rajusti. Mä tutustuin niihin silloin jo , kun laihdutin 108kg:sta 58kiloon. Ja toki myös saatuani ainokaiseni. Siinä nuo ovat kulkeneet mukana, vaihtelevin fiiliksin. Kurjimmat, hassua kyllä, sijaitsevat olkapäissä, joten en ole koskaan oikein tykännyt pitää hiattomia puseroita.
  Ei kannata hävetä omaa kroppaansa vaikka helposti sanottu kuten tiedämme!

 17. mari

  Neljä lasta, isoja mahoja vaikka pieniä lapsia, ei yhtään rasvausta eikä yhtään arpea.
  Iho muutenkin lähes virheetön ja tosi nuoren näköinen vaikka ikää lähes 40v joten luulen että omalla kohdallani sattui hyvät geenit tässä asiassa:)
  -mari-

 18. Outi Karita

  Mun mielestä hyvä aihe tuoda esiin!
  Itse öljyilen nyt masua ihan iltaisin just tollanen bio oililla, vois aamuisin kyllä alkaa rasvaamaan tai öljyymään. Nuorena mulla tuli kun muodot ilmestyi niin lantioseudulle ja rintoihin arpia, jotka kyllä haaleni pois myöhemmin, mutta sitäkin ajatellen voisin kuvitella mulle raskausaikana tulevan ja tulee sitten jos tulee. Mä oon muutenkin atooppisen ihoni kanssa tottunut siihen, ettei se ole lähellekään täydellisen näköinen….

 19. viivi

  Kyllä ne on geenit mitkä vaikuttaa ei rasvat.viisi raskautta, ei rasvaa, ei arpia..

 20. paula

  Itselläni kesti reilun vuoden ennen kuin vatsan iho palautui! Sitten aloinkin jo odottaa seuraavaa vauvaa. 😀 Nyt ei taida iho enää niin hyvin palautua. Nuorempana sitä kauhisteli synnyttäneiden vatsoja kun se ulkonäkö oli elämän tärkeimpiä asioita, mutta näin aikuisena ja äitinä ei ulkonäöllä ole enää niin suurta merkitystä, kun elämässä on niitä oikeastikin tärkeitä asioita. Osaa antaa armoa itselleen ja muille ja ymmärtää miten lapsellinen onkaan ollut aikoinaan. Niin se vain on, että äidiksi tuleminen avaa silmät ja koko elämän.

 21. C

  Ihana Monna! Mulla tuli ekassa raskaudessa arpia, mutta napa pysyi ennallaan eikä ihosta tullut roikkuva. Toinen raskaus venytti mahan aivan uskomattomiin mittoihin, ja arvet venyivät ja paukkuivat entisestään. Napa menetti muotonsa ja alavatsa on yhtä roikkuvaa arpista taikinaa, vaikka olen muuten timmissä kunnossa. Viime kesänä kuljin ylpeänä rannalla bikineissä ja ajattelin, että en aijo koko loppuelämääni käyttää häpeilyyn. Henkinen kasvu siihen pisteeseen oli kipeä ja tuskainen, mutta se prosessi kannatti ja nyt on hyvä olo. <3

 22. My ja Mini

  Mulla pysyi iho arvettomana esikoisesta aina synnytykseen asti, mutta iho repesi melko pahasti synnytyksessä. Nämä paranivat kuitenkin melko hyvin ennen uutta raskautta, ehkä noin vuoden sisällä. Toisen lapsen jäljiltä onkin sitten ihan eri tarina: maha on kuin yhdeksänkymppisellä mummolla: rypyssä, napa vinossa ja ihme pussukka alhaalla. Synnytyksestä 9 kk… kai tuo parempaan suuntaan jossain vaiheessa menee, mutta entiseen ei ole enää paluuta. Silti en jaksa häpeillä esim. uimahallissa. Kun nuorella ihmisellä maha näyttää kynityltä ja kuristetulta kalkkunalta, niin onhan se sentään luonut jotakin ihanaa..

 23. Satsa

  En ole oikein koskaan pitänyt vatsastani, eikä se nyt hirveästi muuttunut raskaudesta. Muutama arpi tuli lopussa, ihan niin pieniä jne., ettei ne mua haittaa. En käytä mitään tuotteita vatsalle säännöllisesti.

 24. Tuore mutsi

  Olin aivan varma, että mulle jos kenelle tulisi raskausarpia mahaan, kun olin niitä jo murrosikäisenä saanut muualle. Rasvasin mahaa siis paljon, eikä raskausarpia tullut yhtään. Mahan iho palautui muutenkin tosi hyvin jo ekojen kuukausien aikana synnytyksen jälkeen. Raskausarpien ja löystyneen vatsan sijaan sain kuitenkin aivan toisenlaisen merkin raskaudesta ja synnytyksestä: ison pystysuuntaisen sektioarven. Se on edelleen 10 kk synnytyksestä melko punainen, ja sitä tuijottelevat sekä vieraat kun olen bikineissä että minä itse peilin edessä. Yritän käsitellä arpea itse mahdollisimman paljon, jotta tulisin sinuiksi sen kanssa. Bio Oilia ja sinkkipastaa kuluu, ja ”nipistelen” arpea fysioterapeutin ohjein. Lisäksi olen päättänyt olla häpeilemättä mahaani ja käytän bikineitä kuten ennenkin.

 25. Missa

  KIITOS tästä kirjoituksesta ja kuvista! Itae olen raskaana ja arvet ovat mietityttäneet paljonkin. Jotenkin tuntuu, että kaikki palautuvat synnytyksen jälkeen entisiin mittoihin ilman arven arpea. Se luo itselle todella ahdistuneen fiiliksen, vaikka se onkin tyhmää ajatella niin. Öljyän tuolla bio-oililla vatsaa ja rintoja joka päivä pari kertaa, mutta silti rintoihin on esimerkiksi jo ilmestyneet ekat arvet. Olen melkein satavarma että vatsakin tulee repeämään jossain vaiheessa. Oon niin kiitollinen että joku uskaltaa näyttää oman mahansa vauvan jälkeen, faktahan varmasti on että suurimmalla osalla vatsa ottaa osumaa. Harmillisen vähän niitä kuitenkaan näytetään julkisesti joka on luonut siitä ns. häpeän tunteen.

 26. Helene

  Kauniita kuvia ja kaunis masu <3

  Mielestäni tosin on niin, että tutkimukset osoittavat päinvastoin: rasvaamisella ei voi raskausarpien tuloa estää. Vaurio nimittäin tapahtuu niin syvällä ihokerroksessa, että sinne ei mikään iholle levitettävä rasva imeydy. Toki raskausarpia ehkäiseviä tuotteita myyvät tahot haluavat uskotella, että raskausarvet olisivat jotenkin naisen "oma syy", mitäs et rasvannut.

  Itse rasvasin kalliilla öljyllä vähintään kahdesti päivässä ja silti sain arpia. En rasvannut, koska olisin uskonut rasvaamisen ehkäisevän raskausarpien syntyä, vaan koska se oli ainoa öljy mikä ei imeytynyt vaatteisiin ja auttoi ihon kutinan kanssa.

  Pikemminkin vaikuttaisi siltä, että raskausarpia tulee jos on tullakseen. Ihon laatu, perinnolliset tekijät ja vatsanahan venyminen vaikuttavat. Rasvaamisesta ja runsaasta vedenjuonnista + hyvästä ruokavaliosta ei ole tietenkään mitään haittaakaan.

  Tässä ulkonäkökeskeisessä maailmassa meille naisille halutaan kertoa, että kaikki on meidän omissa käsissämme, kunhan vain ostamme oikean tuotteen/syömme oikein/treenaamme kunnolla/mitä vaan. Mutta me äidit saamme jo vauvaa kantaessamme huomata ja ilolla oppia, että itse asiassa emme voi kaikkea kontrolloida.

  Se pieni pyörremyrsky tulee meidän kehoon ja maailmaan, ottaa vallan, valloittaa sydämen ja muuttaa aivan kaiken – paremmaksi. Se venyttää nahan, imee tissit tyhjiksi, nipistelee ja näykkii, silittää raskausarpien peittämää masunahkaa haltioituneena, pusuttaa ja halaa. Mikä ihana tapa oppia, miten tärkeää on olla omassa kehossaan onnellinen ja elää tässä ja nyt!

  Ennen häpeilin vähän pehmeää kroppaani, nyt se on upein asia mitä tiedän, koska sieltä on tullut tuo pieni ihminen. Todella kliseistä, mutta 100-prosenttisen totta. On selluliittia, raskausarpea, roikkuvaa vatsanahkaa, levinnyt lantio. Ja sitten kun tyttäreni on sylissäni ja lepää masuni päällä, ihailen itseäni ja vahvaa kroppaani, koen olevani maailman täydellisin ja kaunein nainen.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *