Monna
Monna

PT:n uskottavuudesta ja tankotanssivideoo.. Kääk!!

Näin. Tätä mieltä minä olen. Tai näin mä ainakin ajattelin itseni kohdalla.
Mä ajattelen, että mä en ole uskottava jos mä oon ylipainoinen. Silloin en pysty olemaan esikuva omille asiakkailleni.
Mä vertaan tätä esim. aikoinani työterveydenhoitajalta saamiini ”terveelliset elämäntavat”-suosituksiin, jotka mulle antoi reilusti ylipainoinen terveydenhoitaja. Tämä sama henkilö piti kaikille meiän puljun tytöille luennon siitä miten tulisi syödä ja että tupakkia ei sais polttaa. Muhun ei ainakaan kauheesti uponnut tämä info, koska ajattelin ettei toikaan tee näin kun sanoo.

Vuonna 2009...
Vuonna 2009…

Tän super ihanan kuvan sain eilen mun rakkaalta ystävältäni Annalta. 😀
Hän oli kaivanut vanhoja raskausajan kuvia koneeltaan ja törmäsi tähän ihanuuteen. Hahahaha!
Vähän drankempaa huumoria. 😉

Jos siis näyttäisin nyt tolta, niin kuinka moni mun asiakas ottais mut tosissaan?
Tai siis mullahan ei edes olis yhtään asiakasta.

Mä silloin tällöin mietin, että itehän oot ammattis valinnu. Tää ajatus on mun päässä silloin kun mun tekis mieli vaan päivä toisensa jälkeen hakea taas vähän Parrotsin suklaapähkinöitä tai irtokarkkeja Filmtownista. Treenatessa nää suklaapähkinä-ajatukset unohtuu. Siks mä treenaan niin paljon! 😉 Hehe.. No ei vaan.
Mutta on kaks asiaa, jotka mut pitää poissa tosta kropan muodosta mikä yllä olevassa kuvassa.
Ne on treeni ja onnistuneet asiakastarinat.

Eilen kirjoitin firmani Facebook-sivuille näin:
Naiset haluavat usein painaa tietyn kilomäärän verran. Monelle naiselle 65kg on jokin maaaginen raja. Monelle naiselle on vaikeaa jättää vaa’an tuijottelu ja katsoa muuten kehitystä kehossa.

Minulla aloitti viime vuoden puolella eräs ihana naisasiakas.
Hän painoi silloin 69kg. Hänelläkin oli tavoitteenaan aluksi päästä alle tuon maagisen 65kg:n rajan.

Hänellä on noussut paino reilun kilon verran lähtötilanteesta.
Mutta senttejä on kadonnut vyötäröltä, vatsa litistynyt, olkapäät, selkälihakset, käsivarret, peppu (jne) saaneet todella kaunista muotoa lihaksista. Rasvamassa on vähentynyt ja lihasmassa kasvanut.

Nyt hän painaa 70,6kg ja hänelle mahtuvat samat vaatteet kuin parikymppisenä (64-kiloisena).
Eilen hän ylitti taas kerran itsensä ja yllätti minut.
Otimme penkkipunnerruksen maximit tammikuun alussa. Silloin se oli 42,5kg. Eilen 3.helmikuuta hän nosti kevyen maximin 52,5kg.

Jouluna hän halusi näyttää isälleen, että nyt menee muuten miestenpunnerruksia! Niitä meni silloin kolme. Eilen hän teki niitä 15 viidessätoista sekunnissa.

Maximit paukkuu, nainen näyttää kauniilta, energiaa on kuin pienessä kylässä ja hymy on korviin asti.
Hän taisi eilen siinä onnen huumassa sanoakin, että ”mä en oo koskaan näyttänyt näin hyvältä”. Ja todella hyvältä hän näyttääkin!

Älkää naiset tuijottako liikaa vaakaa. Jos treenaatte paljon, teidän tulee myös syödä paljon. Kehon kokonaispaino ei kerro yhtään mitään. Se mitä siellä kehon sisällä on, se kertoo.
Moni 65-kiloinen nainen onkin usein huonommassa kunnossa ja ”löysempi” kuin esimerkiksi tämä ihana asiakkaani +70kg.

Tämä juttu keräsi aika paljon tykkäyksiä ja sai myös kyseiselle asiakkaalleni kyynelet silmiin. 🙂
Myös minä sain taas ihanan muistutuksen siitä miten siistiä mun työ on ja mun pitää jatkaa samalla linjalla, eikä sortua päivittäin irtokarkkeihin. Olla kannustava, motivoiva ja näyttää että myös terveellisillä elintavoilla voi olla kivaa. 🙂
Näitä ihania onnistumisia tulee asiakkailleni viikottain ja se jos mikä on paras muistutus mulle, että jätän ne Parrotsin suklaapähkinät edes joka toinen päivä sinne kaupan hyllylle.

Eilen kävin taas tankoilemassa Pole4Fitillä. Mua harmittaa vähän kun en ehdi käymään tankoilemassa niin paljon kuin haluaisin. Mun mielestä ois kiva käydä esim. joka toinen päivä. Mutta mä oon ehtinyt vain kerran tai korkeintaan kaks viikossa. 🙁
DCIM100GOPRO
Noilla aamutunneilla on yleensä aika ”ihanan” vähän porukkaa, niin saa vielä spesifimpää opastusta ohjaajalta. Ja se jos mikä on kivaa!
Eilen opin taas pari uutta juttua.

Kiipeilyä
Kiipeilyä

Pääsin nyt kiipeämään ihan kattoon asti. Tota tekniikkaa en ennen osannut, nyt se meni kivasti. Jee! 🙂
Tässä kiipeilystä pieni pätkä:

Ja tässä vähän pidempi video erilaisista pyörähdyksistä. Muistakaahan nyt kaikki kriittiset silmät siellä, että tämä oli vasta kahdeksas tankotanssituntini. 😉 Joten ihan smootheista smootheinta toi pyörähtely ei vielä oo. Mutta tän videon ihan vika pyörähdys (mun mielestä yks vaikeimmista) menee jo ihan nätisti. 🙂

Opin myös irrottamaan käsiä erilaisissa asennoissa, kuten tangolla istumisissa ja etureisipidossa.
Kai sitä pikku hiljaa alkaa vaan luottamaan, että pysyy siinä tangolla eikä romahda alas.
DCIM100GOPRO DCIM100GOPRO DCIM100GOPROAika kivasti yliojentuu toi mun polvi! 😉

Ja tässä vielä vika video. Etureisipidosta pääsin vihdoin siihen haluttuun asentoon. Vielä kun ton sitten sais tehtyä sillee, että se liikkeeseen lähtö tapahtui tangolla, eikä lattialta. Mutta siihen menee vielä aikaa. 🙂
Tästä on hyvä jatkaa.

Ilmeet on aika kermaa tässä vikassa videossa. 😀 Mutta sain kuin sainkin sen viimein onnistumaan! JEE!!!

On niin hienoa saada onnistumisen tunteita ja oppia uutta! Siitä tunteesta saa niin paljon energiaa, että huh!!
Ja siksipä muistutan vielä, että menkää kokeilemaan tankoilua!! Monna treenaa-blogin lukijat pääsee Pole4Fitille kokeilemaan tankotuntia hintaan 10€/hlö!!
Ei muuta kun tunteja varaamaan TÄSTÄ ja tunnille mennessänne kerrotte vain, että ootte mun lukijoita niin saatte alen! 🙂

Ihanaa keskiviikkoa kaikille! 🙂
pus <3
DCIM100GOPRO

Kommentit (28)

 1. mjai

  Hehe tuosta uskottavuudesta….. Musta jokaisella saa olla erikseen työminä ja vapaa-aikaminä. Jos tarkotit vaan tuota löllömpää ulkomuotoa niin…. en tiedä….. tarvitseeko PT:n olla hyvässä kunnossa ollakseen uskottava….? Ei välttämättä.
  Ja tuo painojuttu oli kyllä asiaa! Mäkin oon painanut tän 70-71 kiloa ties vaikka kuinka kauan mutta viimeisen reilun puolen vuoden aikana vaatekoko on pienentynyt yhdellä. Hassuahan se kyllä on, ettei se näy painossa, mutta ei kai sillä sit nii väliä.

  Ps. Mikss en asu helsingisssä niin pääsis koittaa tota tankoilua halvalla :/

  • Nina

   PT:n tarvitsee ehdottomasti olla hyvässä kunnossa ollakseen uskottava! Hyvännäköinen tai täysin fitti ulkonäöllisesti ei välttämättä tarvitse olla, mutta totta hitossa PT:n on oltava hyväkuntoinen! Eihän siitä mitään tulisi,jos PT puuskuttaisi hengästyneenä näyttäessään liikesarjoja tai käyttäisi minipainoja näyttäessään liikkeitä.

   Itse kyllä olen sen verran nirso, että en palkkaisi PT:a, mikäli hän ei olisi urheilullisen näköinen. Mun salilla on yksi PT joka on kovakuntoinen, mutta ei kauhean fitin näköinen, ja en kyllä ihan ensimmäisenä olisi häntä palkkaamassa. Mun mielestä on vähän arveluttavaa koutsata toista mikäli itse ei pysty pitämään kroppaansa edes jonkunlaisessa kuosissa. Tulee sellainen fiilis, että tietääkö tuo itsekään mistä puhuu kun näyttää tuolta. Practice what you preach jne…

   PT:llä ei oikein ole työminää ja vapaaminää siinä mielessä miten muilla perusduunareilla. PT kun on itsensä paras käyntikortti ja kun ulkonäön muokkaamisesta puhutaan, nousee siinä PT:n ulkonäkö myös jonkinlaiseen arvoon.

  • Nina

   Ahh,
   ja piti kysyä Monnalta, että minkälainen lihaskunto tai peruskunto tarvii olla että tankotanssia uskaltaa kokeilla?

  • mjai

   Työminän pointti oli lähinnä se, että jos näkee oman PT:nsä vaikka dokaamassa viikonloppuna yöelämässä niin otatko yhä senkin jälkeen hänet ns. vakavasti?

   Huoh ja tottakai PT:lläkin nyt joku peruskunto on sillä tuskinpa mikään rapakuntoinen lyllerö olisi kiinnostunut edes kyseisestiä ammatista 😀 Mutta ei mun mielestä pt:n tartte olla mikään hirvee lihaskimpale ollakseen uskottava

  • Monna

   Nää on kyllä mielipideasioita! 🙂
   Jonkun mielestä pt ei oo uskottava ellei oo viimeisin MR. Olympic ja joku taas tykkää vähän tavallisemmasta ja sitten moni siitä välistä. 😉
   Molemmilla teillä Mjai ja Nina oli tosi hyviä pointteja!

   Nina, tankoilua voi kokeilla oikeestaan ihan minkä kokoinen tai kuntoinen ihminen tahansa. Etua on jos on käsivarsissa, selässä ja hartioissa jotain voimaa ja jaloissa tietysti myös. Mutta ihan kuka tahansa voi kokeilla ykköstason tunteja. 🙂

 2. Aada

  Tuo on kyllä totta, että on aika vaikea ottaa vastaan terveyteen liittyviä neuvoja sellaiselta tyypiltä joka ei selkeästi itse noudata ohjeitaan. Enkä nyt tarkoita että esim. työterveyshoitajan tai PT:n pitäisi elää täysin omien oppiensa mukaan niin ettei koskaan söisi herkkuja ja liikkuisi joka ikinen viikko suositusten mukaisen määrän eikä joisi ikinä tippaakaan alkoholia. Elämään kuuluu hetkiä jolloin voi herkutella, jättää treenit välistä tai juoda saunasiiderin ja niin voi tehdä kun elämäntavat on muuten terveelliset. Mutta ylipainoinen tai vaikka röökiltä haiseva PT tuskin herättää kovin suurta luottamusta asiakkaissaan.

  • Monna

   Juurikin näin Aada! 🙂
   Elämään kuuluu herkkuhetkiä ja saunasiidereitä, myös PT:n ja työterveyshoitajan elämään. 😀
   Mutta jos menisin krapulaisena tai röökiltä haisevana asiakkaan luo, niin ei tosiaan varmaan ihan kauheen suurta luottamusta herättäis. Hihi.

 3. Taina

  Mä oon ehdottomasti samaa mieltä tosta ulkonäöstä. Ei PT voi toimia periaatteella , että antaa vaan ohjeita liikuntaan ja hyvään ravintoon eikä itse noudata neuvojaan. PT on oman ammattitaitonsa paras malli ja käyntikortti. Mutta ei saa olla liian trimmi, se voi karkottaa uusia asikkaita. Asenne tietysti on myös tärkeä, ja sitä oikeeta asennetta Monnalla on. Kannustava ja iloinen.

  • Monna

   Joo ihan samaa mieltä! 🙂 Kiitos! <3

 4. kata

  Mä olen itsekin joutunut miettimään paljon PT:n uskottavuutta. Itse olen opiskelujen ihan alkuvaiheilla, mutta vielä jonain päivänä meinaan olla hyvä. Täällä mun mietteitä asiasta, jos tälläsen aloittelijan näkökulma kiinnostaa (:

  http://millonsiitatuli.blogspot.fi/2014/01/kuka-on-hyva-ja-kuka-ei.html

  • Monna

   Kiitos Kata linkistä! 🙂 Mä meen heti lukemaan! Tsemppiä opiskeluihin!

 5. Anna

  Hitto mä nauroin tuolle kuvalle! Se on todellisuudessa kyllä huono otos ja samasta kansiosta löytyi kauniitakin kuvia susta mutta onhan se selvää et muutos on silti olemassa. Silloin juhlittiin paljon enemmän (tai etenkin tuosta pari vuotta taaksepäin). Mua oikein naurattaa et toi oli se kaasoilta 😉 Mikä ihana morsian 😀 Hitto mä taas repeen täällä! Ja ihan hyvällä siis nauran 🙂

  Mutta muru näytät aivan upealta nyt ja ammatinmuutos on tehnyt sulle vain hyvää! Oma kunto ei oo nyt kummoinen ja voi olla että se syö uskottavuutta PT:nä. Ainakin sellaisiakin kommentteja on blogiin tullut. Kuitenkin niistä asiakkaista mitä mulla on niin melkein jokaienn on sanonut että se on juuri se syy miksi ovat valinneet mut -kun tiedän itse miltä muutos tuntuu ja miten se tehdään ja osaan samaistua äiteihin joiden kunto on rapistunut lastensaannin myötä huonommaksi kuin koskaan. Toivotaan että osaan itse myös elää esimerkillisesti nyt kun haasteita riittää 🙂 Vaikka tuskin just nyt menisin mitään käyntikorttikuvia ottamaan 😀 Uskon silti et tuolla alla oleva pohjakunto helpottaa nyt ja synnytyksen jälkeen vaikka yleisvaikutelma on tällä hetkellä lähinnä valas…

  • Aada

   Varmasti oot monelle synnyttäneelle naiselle ihan ykkösvalinta PT:ksi koska oot kokenut saman kuin he, tiedät mistä puhut ja osaat samaistua heidän tilanteeseensa. Vaikka kommentoin aiemmin tähän Monnan postaukseen että on vaikea ottaa terveyteen liittyviä neuvoja sellaiselta tyypiltä joka ei selkeästi noudata omia ohjeitaan niin sun kohdalla kyse on ihan eri jutusta ja tosi tympeää että joku viitsii kommentoida sun blogiin tuollaista.

  • Monna

   Anna-kulta, mä en usko että suuri osa ihmisistä ajattelee pt:n uskottavuuden karisevan raskauden myötä tulevista kiloista. Tai ainakin sellaiset ihmiset on sitten aika pällejä. 😀
   Ja aivan varmasti alla oleva pohjakunto helpottaa sitten synnytyksen jälkeistä pudotusta ja kiinteytymistä! <3

   Aada, oon sun kanssa ihan samaa mieltä. Anna on varmasti monelle äidille ihan ykkösvalinta omaksi pt:ksi!! 🙂
   Ja noi älyttömät kommentit Annalle on kyllä niin pirun raivostuttavia!!

 6. Tupukka

  Aivan ihana huomata tällee kongreettisesti miten tossa tankoilussa kehittyy todella lyhyessä ajassa. Mun on pakko myöntää et oon kateellinen. Itse olen sen 6 tunnilla käynyt ja nyt edellisten tuntien jälkeen olen joutunut itse käymään salilla, jotta voisin edetä. Ite tosiaan kävin syksyllä 5 tunnilla ja joulun alla ostin itelleni oman tangon ja olen jonkun verran tankoillut ja sitten aattelin käydä kyllä tunnilla hiomassa uudestaan tekniikoita kuntoon. Harmillista kyllä ettei pääse käyttämään tota mahtavaa etua, kun muutti tänne korpeen 😀

  Jos totta puhutaan tuosta roolimalliudesta, en itekkään hirveen todesta ottais ihmistä jolla ei oma pelikenttä ole kunnossa.

  • Monna

   Voi eih! Älä oo kateellinen! 😀 Kyllä säkin kehityt! Pitää vaan olla pitkäjänteinen ja harjoitella kovasti. Mäkin oon vähän haaveillut oman tangon ostamisesta. En vaan tiiä miten se mahtuis tänne meiän kämppään. Tai siis, että miten sen ympärillä mahtuis menemään.

 7. Anneli

  Mun mielestä PT on itse kävelevä käyntikorttinsa. Miten voi uskottavasti piiskata asiakastaan syömään ja kuntoilemaan oikein, jos itsestä näkee jo kauas, että sipsi maistuu? Ei kenenkään tarvitse tietenkään olla sen näköinen, että on juuri nousemassa bikini fitness -lavalle, mutta täytyy elää niinkuin saarnaa.

  • Monna

   Näinpä Anneli. Oon samaa mieltä!!

 8. Rita

  Samaa mieltä olen minäkin tuosta uskottavuus asiasta! Ylä-asteella lääkärintarkastuksessa annettiin ohjeita kuinka tulisi syödä vähemmän ja liikkua enemmän, mutta uskottavuus jokseenkin kärsi lääkärin ollessa itse vakavasti ylipainoinen… Teini-ikäisellä tytöllä oli pidättelemistä, ettei olisi laukonut vähän vastakommentteja lääkärille, heh.

  • Monna

   Haha! 😀 Juurikin näin!

 9. Maiju

  Itsekin lopetin jossain vaiheessa sen vaa’an tuijottamisen, kun paino ei laskenut… sitten tuijoteltiin vain kehonkoostumusmittauksen tuloksia ja oltiin niihin tyytyväisiä. Itse katson nykyään enemmän peiliin kuin vaakaan.

  • Monna

   Ihanaa Maiju! Näin se pitääkin mennä! Peili ja vaatteet on älyttömän hyvä mittari! 🙂

 10. esme

  Upeen näköstä toi sun tankoilu! Vau ja noin nopeesti oot kehittynyt. Mä kävin kanssa koittamassa tankoilua, mutta mä oon niin pirun arka;)

  • Monna

   Kiitos Esme! <3
   Missä kävit kokeilemessa? Mee uudestaan vaan rohkeesti, siitä kehitys alkaa! 🙂

 11. Elina

  Heippa Monna! Olen tässä juuri aloittanut lukemaan sun blogia 🙂 Tuli mieleeni kun tuossa oli tuo sun kuva vuodelta 2009 ja sitten kun vertaa tähän päivään niin on vähän eri meininki 😀 Mistä sun elämäntapa muutos sai alkunsa? 🙂

  • Monna

   Heippa Elina! 🙂

   Mä oon aina liikkunut. Lapsesta asti harrastanut tanssia ja 2005 opiskelin LOP-tutkinnon Kisakallion urheiluopistolla. Silloin aloin vetämään jumppia jne.. Mutta sitten tuli pari villiä sinkkuvuotta ja alkoholi maistui. Se ja epäterveelliset ruuat maistui lisää vielä pari vuotta seurustelunkin alkamisen jälkeen. Vuonna 2011 kun lähdin edellisestä työpaikaistani, mietin että mitä haluan ihan tosissani elämältä. Ja silloin päätin, että liikunta ammattina olisi aivan mahtava ja siitä kokemusta olikin jo muutaman vuoden takaa. Hain PT-kouluun ja samalla aloin treenata itse enemmän ja pistin elämäntapani uuteen uskoon. 🙂

 12. Tiia

  Moikka! Hei onko toi Pole4Fitin tarjous vielä voimassa? Jos on, niin miten pitkään ja voiko sillä mennä jatkotason tunneille?

  • Monna

   Juu on vielä voimassa! 🙂 Ja käsittääkseni voi mennä! 🙂

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *