Monna
Monna

Positiivisuus = epäaitous

Miks positiivisuuden ajatellaan olevan epäaitoa tai teeskentelyä? Miks valittamista pidetään uskottavampana kuin hehkuttamista?

Mä oon aina ollut iloinen ihminen, ihan lapsesta asti. 🙂 Mun elämänvire on vaan sellainen, että suhtaudun asioihin ensimmäiseksi hyvällä ja avoimesti. Toki siitä on joutunut ottamaan takkiinsa välillä (aika useastikin), mutta silti oon edelleen sellainen. Mun positiivisuus on kuitenkin kasvanut iän ja elämän koulun mukana.

Mä oon ajatellut aina niin, että mulle maailma lataa aika paljon kaikenlaista koettelemusta. Mun kaikki isovanhemmat on kuolleet jo yli kymmenen vuotta sitten, mun isä kuoli ennen kun ehdin täyttämään 25. Mua on kohdeltu kaltoin parisuhteissa, ystävyyssuhteissa ja työpaikoilla esimiesten toimesta, toki kohdeltu myös hyvin ja ihanasti. Mun isä oli alkoholisti, meiän vanhemmat erosi kun oltiin veljen kanssa nuoruuden kynnyksellä. Oon ollut työtön ja oon joutunut laskemaan pennejä ja pyytämään rahaa lainaksi. Ennen kuin tapasin Tuukan, olin varma etten ikinä löydä miestä joka rakastaisi mua eikä vaan mun ulkokuorta. No, näitä juttuja voisin luetella tässä aika paljon, mutta en jaksa.

Joku voi ehkä ajatella, että no joo puolet avioliitoista päätyy eroon ja moni on kokenut vanhempansa kuoleman. Mutta en tässä nyt kilpailekaan sillä kuka on kokenut pahimman ja mikä sen määrittää. Kerron vaan siitä, että koettelemukset mun elämän varrella on kasvattaneet musta vaan positiivisemman. Mä oon oppinut sen, että koska kaikki voi päättyä ihan yhtäkkiä – on elämästä nautittava. Se mun positiivinen elämänvire on tehnyt sen, että en oo katkeroitunut näistä asioista, vaan oon oppinut ja jatkanut eteenpäin.

Se, että suhtaudun elämään ja asioihin positiivisuudella, ei tarkoita sitä etteikö mulla olis ihan susip**koja päiviä tai jopa viikkoja. Tai etteikö mua joku asia ottais päähän tai harmittais tosi paljon. Kyllä mulla niitä on ja niistä vaikeista ja inhottavistakin asioista täällä blogissakin aina aika ajoin kirjoitan. Mutta positiivisuus on mun voimavara ja sitä haluan puskea ulospäin ja jakaa niin paljon muillekin kuin mahdollista.

Kyllä tähän maailmaan mahtuu niin paljon pahaa, että se jos meitä ”positiivisuuden lähettiläitä” on edes muutama, ei se oo pois keltään. 🙂 En myöskään ymmärrä sitä, miks monien mielestä positiiviset ihmiset on jotenkin hölmömpiä tai hömppiä kuin ne, jotka negistelee? Eihän ilo ja positiivisuus oo mikään tyhmyyden mittari. Vai onko jonkun mielestä?

***

Kommentit (5)

 1. Jaanaba / liikuntapaivakirja.com

  Positiivisuus ja ilo on viisauden mittari ehdottomasti. Kyllä positiivisen ihmisen haluaa esim. työkaverikseen ja muutenkin elämäänsä tuhat kertaa mieluummin kuin sellaisen joka ruikuttaa asiasta kuin asiasta ja näkee ensimmäisenä vain sen negatiivisen puolen. Sellaiset ihmiset syövät ainakin minua kun taas positiiviset ihmiset tuovat energiaa ja positiivisten ihmisten kanssa haluaa viettää aikaa. Nii. =)

 2. Suvi

  Tulipa tosi hyvä mieli tästä!Oot ihana! <3

 3. Marketta

  ” Maailma on kaunis, ja hyvä paikka sille, jolla on aikaa ja tilaa unelmille, ja mielen vapaus.” Lainaus laulunsanoista.
  Voimme itse vaikuttaa osittain, paljon -ihan miten vaan- elämäämme. Vaikeudet kasvattavat, opettavat meitä valtavasti. Joskus kaadumme rämmälleen, mutta noustava on.” Etteen päin, sanoi mummo lumessa.

  Sinun ja Jaanaba:n kaltaisia ihmisiä tarvitsemme elämäämme. Teillä on halu vilpittömästi ”tervehdyttää”, ja viedä meitä muita kohti unelmia. Unelmia, joita emme olisi kenties muuten tavoittaneet!

  Juu, kyllä positiivisuutta ei ole milloinkaan liikaa. Aina se ei kuitenkaan tavoita kohdettamme, vastaanotto on nuivaa, jne.

  Nautitaan toisistamme, kesästä, ja tulevista päivistämme!

 4. Ana

  Moikka! Hyvä kirjoitus ja hienoa pohdintaa. Itse olen ehdottomasti positiivisuuden kannalla, mutta ymmärrän kyllä miksi jotkut pitävät sitä pinnallisena tai hömppänä. Positiivisuuttakin kun voi toteuttaa niin monella eri tavalla – voi olla aitoa positiivisuutta, läsnäoloa ja todellista asioiden hyväksymistä – kiitollisuutta. Mä näkisin itseasiassa sellaisen todellisen positiivisuuden kiitollisuutena, että osaa kiittää elämässään kaikesta, niistä vaikeistakin hetkistä.

  Epäaidosta positiivisuutta on paljon omaa kokemusta, ja sitä olen itsekin toteuttanut aiemmin. Minulle oli iso asia ymmärtää, että halusin kovasti olla positiivinen, koska en osannut käsitellä elämän synkkiä puolia. Olin luonut kuplan (jossa kanssani oli myös paljon muita samanhenkisiä ihmisiä), jossa ei ollut tilaa negatiivisuudelle – häpeälle, kiukulle, surulle tai itse asiassa millekkään sellaiselle, jolle olin antanut negatiivisen leiman. Todellisuus taisi olla kuitenkin se, että kukaan ei ollut opettanut minua ilmaisemaan epämukavia tunteita, joten se oli helpompaa työntää ne sivuun, turvautua kieltämiseen ja esittää muille ja itselleen positiivista. Samalla kuitenkin työnsin ison osan itsestäni maton alle, en ilmaissut kiukkua eli laittanut terveellisiä rajoja itselleni. Eikä ne asiat hävinneet sillä, että työnsin ne sivuun, ei, vaan ne taisivat itse asiassa kasvaa ja tulla suuremmiksi.

  Tänäpäivänä olen kiitollinen, että olen onnistunut sallimaan itselleni epätäydellisyyden, eli myös sen että elämässäni on niitä ”negatiivisia” tunteita. On ihanaa, että voi myöntää itsellensä, että hei mä oon ihan paska ja mua harmittaa/kiukuttaa/pelottaa. Että mä oon ihminen, jolla on tunteet. Mä tiedän, että mun elämässä tulee aina olemaan kivoja ja pahoja asioita, ainoa asia mitä mä oikeastaan voin tehdä, niin on tarkkailla niitä ilman lokerointia ja antaa kaiken virrata. Kun mä päästän irti siitä, että joku asia on positiivinen tai negatiivinen, voin nähdään asiat kokonaisina, toisinaan täydentävinä. Mä uskon, että sillä lailla mun elämä on paljon täydempää, mielenkiintoisempaa ja rikkaampaa. Sekä tervettä!

  Hauskaa päivää!

 5. Tiina K

  Oon itse miettinyt aivan samaa, koska jotkut ihmiset tuntuvat ajattelevan juuri noin iloisista ihmisistä mikä oikeastaan huvittaa minua. Vähän sama kuin iloinen, avoin ja energinen = kevytkenkäinen ja sinisilmäinen 😄

  https://nouw.com/tiinak

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *