Monna
Monna

Porkkanaa jäätelössä?

Kaupallinen yhteistyö: Vegepops

Kaikki vanhemmat varmaan puntaroi välillä sitä kuinka paljon herkkuja lapsilleen antaa. Sitä varmasti pohtii myös aikuiset ihan omalla kohdallaan.. 😉 Varsinkin kesän tullessa ja kuumimman jäätelökauden aikana.

Me ainakin mietittiin tosi paljon sitä, kuinka paljon annetaan Emman maistella herkkuja missäkin iässä. Oltiin ehkä vähän ehdottomia ennen Emman syntymää, oli tarkat suunnitelmat kuinka annetaan vasta sitten 2-vuotiaana ekan kerran jotain herkkua. No, siitä on vähän lipsuttu.. Mutta halutaan silti pitää kiinni siitä ettei mitään sokeriherkkuja mätetä päivittäin tai edes kolme kertaa viikossa.

Apetit Vegepops Porkkana-Vadelma on kasvis-marja-hedelmäjää, joka on valmistettu Suomessa, Turengin tehtaalla kotimaisista vastuuviljellyistä kasviksista, marjoista ja hedelmistä. Näissä Vegepopseissa ei oo lisättyä sokeria, ne on vegaaninsia eikä niissä oo maitoa tai gluteiinia.

”Löydä Kasvimaa jäätelöaltaasta” – sanotaan tästä Vegepops-jäätelöstä. Mun on pakko sanoa, että ensipuraisulta tää jäätelö ei ollut mikään tällaisen sokerihiiren lemppari. Mutta annoin toisen mahdollisuuden ja itse asiassa se maistui oikein hyvältä! Vadelma tuo siihen mun mielestä mehujäämaisuutta, koska porkkana myös maistuu sieltä. Emmalle tää uppoo, se on tärkeintä – annan mielelläni Emmalle tällaisia ei sokeripommi-jäätelöitä! 🙂

Vegepops porkkana-mango valittiin muuten vuoden 2018 suomalaiseksi elintarvikkeeksi! Mun mielestä hauska yksityiskohta on se, että Vegepopsin taustalla on elintarviketieteiden maisteri Rosa Tauriainen, hän kehitti tuotteen ollessaan jäätelötehtaalla kesäharjoittelussa. 🙂

Mä tykkään siitä, että ihan perus eskimo-puikkojen ja amppari-mehujäiden rinnalle on tullut tällainen terveellisempi vaihtoehto. Mä tiedän, että moni aikuinen ostaa Vegepopsin mielellään itelleen pieneksi herkuksi. Ja moni vanhempi ostaa Vegepopsin mielellään lapselleen.

Kotimaisuus on myös aina sellainen asia, mikä vaikuttaa mun ostopäätökseen. Jos on valittavana kaks tuotetta, joista toinen on ulkomainen ja toinen kotimainen – mä ostan lähes aina sen kotimaisen, ellei se oo triplasti kalliimpi! 😉

***

Onko Vegepopsit teiän perheessä jo tuttu juttu?

Kommentit (9)

 1. Jutta

  Ei ole eikä tule 😂Kuulostaakin jo sen verran kamalalta että en ainakaan maksaisi kokeillakseni tuollaista tuotetta 😉 Oon omien lasteni herkuttelun suhteen aika lepsu. En missään nimessä etsi sokerittomia, gluteenittomia yms – TONTON tuotteita. Mun mielestä on jotenkin surullista, että nykyajan hyvinvointibuumi on mennyt niin pitkälle että jo lastenkin syömistä pitää kytätä. Tarkoitan siis ihan yleisesti, en tätä kirjoitusta. Miksi lapsi ei saisi syödä jätskiä, karkkia tai vaikka tikkareita, oli ne sitten jälkkäriksi tai muuten vaan? Mun omat muistot lapsuudesta linkittyi juurikin pihaleikkeihin ja herkutteluun 😍 ”Kymmenellä pennillä merkkareita”.

  • Monna

   Mä ymmärrän sun pointin! 🙂 Munkaan mielestä kaikkea ei tarvi rajoittaa ja miettiä. Eikä kaiken todellakaan tarvi olla -TONTON.
   Mutta mun mielestä on tosi hienoa, kun on olemassa nykyään myös monenlaisia tuotteita perheen pienimmille. On myös hienoa, että lasten allergioihin, mahavaivoihin jne etsitään selitystä ja jos löytyy gluteeni-yliherkkyyttä tms. niin on sitten tuotteita tarjota.
   Sokerin kanssa mun mielestä on hyvä olla maalaisjärki lasten kanssa. Suomessa lasten ylipaino on koko ajan kasvussa, ei oo yhtään huono asia välillä miettiä antaako sokeria joka päivä jossain muodossa pienokaisille. 🙂 Ja välillä sitten voi todellakin ostaa tikkareita, jätskiä tai karkkia. 🙂

  • Kahden äiti

   Mä taas oon eri mieltä! Ei pieni lapsi tarvitse vielä sokeria mihinkään ja näin kahden lapsen kokemuksella sanoisin, että ainakin meillä sokerin rajoittaminen etenkin iltaisin on tärkeää. En haluaisi istuttaa lapsilleni ajatusta, että sokeriherkut ovat normaali osa ruokavaliota siinä missä vaikka kasvikset ja hedelmätkin.
   Ei tosiaan kannata ihmetellä, miksi joka 5 lapsi on jo Suomessa ylipainoinen….

  • Aino

   Oiskin se meininki vielä ”kymmenellä pennillä merkkareita”, mutku ei oo.. 🙁 Kohtuus toki on hyvä kaikessa eikä mun mielestä minkään suhteen kannata olla ehdoton, mutta jo lapsilla esiintyvä ylipaino, rasvamaksat ja diabetes on selkeitä merkkejä siitä että jossain on menty vikaan ja että jotain pitää tehdä. (Piilo)sokeria on niin paljon kaikkialla, eikä se ole kenellekkään hyväksi, niin mun mielestä on hyvä osata tehdä tietoisesti parempia valintoja – myös silloin, kun niitä herkkujakin ostaa 🙂

   Ja nää vegepopsit on musta niin hyviä! Ihania aitoja, luonnollisia makuja 🙂

 2. Nk

  Bonne soseista tulee hyviä mehujäitä.ne on pienellekkin terveellisiä

 3. Emzi- http://emmelemzi.com

  Maistoin sitä toista eli Mango porkkanaa ja tykkäsin. Ei ole yhtään huono terveellisempi vaihtoehto näin kesällä 😀

 4. miltsu

  mä syön noita ite ku en syö sokeria 🙂 ja ihan hyvältä ne maistuu ku makuhermot ei oo tottunu sokeriin. noita voisin antaa lapsellekin 🙂 onhan toi hinta aika suolanen et senki takia varmaa moni ottaa perus mehujään muttta mä ennemmin maksan enemmän ettei tarvi syödä sokerilitkuja.

 5. Sonja

  Mun on ikävä niitä pingviini maitojäätelöitä. Täytyy testata nyt sitten tätä! Kiva kun tulee terveellisempiäkin vaihtoehtoja tarjolle.

 6. Jonna / Palasia arjestani

  Meillä ei sokeria syödä viikolla, joten voisin hyvin näitä ostaa viikolla vaikka jälkkäriksi. Mä olen myös sitä mieltä, että sokerin kanssa ei saa olla liian lepsu. Viikonloppuna herkutellaan hyvällä omallatunnolla, mutta viikolla ollaan tiukempia. Jos haluaa herkutella arkena, niin se on sitten marjoja ja hedelmää, ei karkkia tai jäätelöä. Toki poikkeuksiakin aina tulee enkä ole mikään superniuho.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *