Monna
Monna

Polar M430 – Kello tarpeeseen?

* Postauksen kellot sponsoroitu: Polar Suomi

Me saatiin Tuukan kanssa muutama viikko sitten Polarin M430 sykekellot testiin. Tätä mallia kutsutaan juoksukelloksi, mutta se on myös paljon muuta! Varsinkin mulle, joka ei juokse. 😉 Innostuin tästä kellosta niin, että haluan jakaa teillekin innon! 😀

Ollaan käytetty kelloja joka päivä ja joka ikinen yö. Niihin jää nimittäin koukkuun! Ajattelin nyt kertoa teille omat suositukseni kellosta.

Syke ranteesta

Ihan ensin on hehkutettava sykkeen mittaustapaa. Kello nimittäin mittaa sykkeen ranteesta! Kellon mukana tulee myös sykevyö, jota kannattaa käyttää HIIT-tyylisissä treeneissä, joissa sykkeen vaihtelut on nopeita ja suuria. Mutta päivittäisessä ns. arkikäytössä kello mittaa sykkeen ranteesta luotettavasti. Samoin esim. salitreenissä, kävelylenkillä ja muissa liikuntamuodoissa, joissa syke nousee tasaisesti. Itselleni tämä on ollut huippu juttu, koska en todellakaan aina muista ottaa sykevyötä mukaan jos lähden vaunulenkille tai vaikkapa sinne salille.

Aktiivisuusmittari

Tämä on koukuttava osuus! Kello mittaa päivittäistä aktiivisuuttasi. Kelloon laitetaan sen käyttöönotossa omat tiedot; mm. paino, sukupuoli, oma aktiivisuustaso treeni x krt / vko jne.. Se myös mittaa leposykkeesi. Näiden tietojen mukaan kello laskee aktiivisuutta päivän aikana. Se laskee askeleet ja syketasot, kuinka raskasta arkiaktiivisuutta teet päivän aikana jne. Ihan huikea!

Monesti oma aktiivisuustaso on yllättänyt, ihan sellaisina päivinä kun vain tallaa Emman perässä ja käy kaupassa jne, on aktiivisuus helposti yli 100% ja askeleet yli 15 000. Fuerteventurassa askeleet heilui joka päivä siellä 25 000 – 30 000 välissä ja muutamana päivänä jopa yli!

On ollut myös tosi hauska vähän vertailla Tuukan kanssa meidän päiviä. Mun päivissä aktiivisuustaso nousee helpommin isommaksi kuin Tuukan, ihan jo sen vuoksi, että Tuukalla on parempi kestävyystaso.

Unen seuranta

Tähän myös jää koukkuun! 😀 Kello mittaa unen laadun, keston ja keskeytykset. Tämä on ollut ihan super mielenkiintoinen! Esimerkiksi viime yöstä kello sanoo näin: Uniaika 7h 2min, varsinainen uni 6h 34min. Nukuit melko hyvin, valvoit kuitenkin pitkiä aikoja ja unesi keskeytyi monta kertaa. Tämä yö oli sellainen, kun kävin antamassa Emmalle tuttia pariin otteeseen ja rauhottelin häntä aina hetken aikaa. Eli hyvin ”normaali” yö. Kello antaa myös ns. pisteet yölle, vaikka 2,7 / 5. Hassua on se, että niinä öinä kun nukun korvatulpat päässä ja Tuukka käy laittamassa Emmalle tuttia, on silti niitä katkoja unessa.

Itse en oo käyttänyt vielä kertaakaan sykevyötä, koska kaikki info on tullut ranteesta! Myös treenissä syke on tullut mukana sen noustessa ja laskiessa.

Me aina Tuukan kanssa tosiaan iltaisin vertaillaan, että kummalla oli enemmän askelia ja kumman aktiivisuustaso oli isompi. 😀 Se on hauska yhteinen juttu! Myös kaloriseuranta on hyvä, näkee oikeasti miten paljon sitä pitää muistaa syödä päivän aikana!

Tykkään tosi paljon myös Polarin helposta käytöstä. Mun mielestäni se on helpompi käyttää kuin moni muu sykekello. Jotenkin yksinkertainen ja selkeä! 🙂

***

Että jos hyvää joululahjaideaa itselle tai kumppanille kaipaa, niin tästä yksi sellainen! <3

Kommentit (6)

 1. Anna

  Tää tuli ihan kuin tilauksesta! Olen juuri punninnut tämän ja toisen aktiivisuusrannekkeen välillä. Tässä mietityttää ainoastaan kellon koko, onko tää kauhean iso mötikkä jos on kapea ranne? Haluaisin nätin kellon ja melkein nää sykemittarit on aina tosi isoja…

  • Monna

   Mun mielestä ei oo kovin iso. On esim. pienempi kuin Suunnon kellot. 🙂 Vaikka mä ite kyllä tykkään, että kello ei oo liian siro.

 2. maikki

  Mulla ollut tämä käytössä Elokuusta, sitä ennen oli lähes 3vuotta m400. Hiukan kyllä petyin, kun sykevyöstä ei voinutkaan luopua kokonaan, kun noissa intervalli tyyppisissä treeneissä ei tosiaan sykkeet mittaannu ihan oikein, myöskin salitreenissä jää ne isojen liikkeiden sykkeiden nousut työsarjoissa mittaantumatta, mutta se ei niin paljoa haittaa, joten niissä jätän kyllä vyön laittamatta, samoin kuin lenkillä, pyöräilessä jne.
  Mutta muuten kyllä tykkään tästä enemmän, nimenomaan tuon jatkuvan sykeseurannan vuoksi, kerää paremmin ja tarkemmin aktiivisuutta, voi seurailla leposykettä päivittäin, unen seuranta parempi ja on tämä vähän sirompi kuin edeltäjä..

  • Monna

   Joo, mä kanssa ajattelen, että tässä on niin paljon hyviä puolia just toi unenseuranta ja jatkuvat sykseuranta jne. Siks ei haittaa, jos jossain treenissä jotkut korkeimmat sykevaihtelut jää mittaamatta. 🙂

 3. Äitiliini

  Heippa!
  Sulla näkyi tuo Suunnon kello alkuvuodesta kuvissa.. eroja siihen nähden???
  Onnistuuko tuossa kellossa tehdä treeniä ilman kelloa? Eli pelkän sykevyö kanssa ja että treeni kuitenkin tallentuu?

  • Monna

   Moi!

   Mä tykkään, että tää on helpompi käyttää kuin Suunnon kello. Ja tosiaan se, että tää mittaa aktiivisuutta ja unenlaatua – on mulle tarpeellisempaa kuin joku muu ominaisuus. 🙂
   Mä en osaa sanoa tuosta ilman kelloa treenaamisesta. En oo kokeillut! 🙂

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *