Monna
Monna

Pihatreeniä ja tankotanssia!

On ihanaa, kun on saanut treenistä taas kiinni! On ihanaa, kun on ”lupa” treenata. Vaikka edelleen pitääkin koko ajan miettiä keskivartaloa. Mitään isojen painojen kanssa tehtäviä maastavetoja tai kyykkyjä en saa edelleenkään tehdä. Myös suorien vatsalihasten treenaaminen on vielä pausella. Joka tapauksessa on ollut niin energisoivaa huomata, miten ihanaa se treenaaminen onkaan! Oikeasti odotan sitä, että saan jossain vaiheessa sitten treenata ihan juuri sitä mitä haluan, ilman sen suurempaa miettimistä. Se on sitten, kun erkauma on kuroutunut kokonaan kiinni.

Siihen asti jatkan näillä;

 • kotona tehtävillä kehonpainotreeneillä, miettien liikkeet hallitusti
 • tankotanssilla, mutta jättäen esim. invertoinnit ja muut suorien vatsalihasten työn vaatimat liikkeet vielä pois
 • kuntosalilla, pienillä painoilla ja tuetuilla liikkeillä
 • palautumista eteenpäin vieviä liikkeitä

Mutta kyllä minä sanon, että olen ihan täysi esimerkkitapaus siitä, kun ei malta odottaa kehon palautumista raskauden jälkeen. Kuten alkukeväästä kerroin, lähdin liian aikaisin riuhtomaan. Vaikka kuinka luulin tekeväni rauhassa ja hallitusti, sain aikaan erkauman leventymisen. Maltti olisi ollut valttia, mutta kun ei sitä meinannut löytyä. Eikä meinaa vieläkään.

Se on todella outoa. Ihan kuin olkapäillä hyppisivät ne piru ja enkeli, sellaiset sarjakuvista tutut. Toinen sanoo, että älä nyt treenaa vielä – ehdit kyllä. Ja toinen huutelee, että mene treenaamaan vaan – kyllä sinä pystyt! Tiedän täysin ne faktat, miten olisi pitänyt ja pitäisi tehdä, mutta silti mieleni ja kehoni ei vaan kertakaikkiaan meinaa malttaa. Nyt kuitenkin yritän kaikkeni koko ajan, että se pirulainen pysyisi hiljaa. Ja siksi olenkin ilmoittautunut heinäkuussa alkavalle äitikurssille, josta kirjoitin TÄÄLLÄ.

Sain mahtavan tilaisuuden kokeilla ystäväni Nanan kehonpainotreenivalmennusta: FIT with Nana. Valmennuksessa on runsaasti erilaisia treenejä, joiden tekemiseen menee 15-30min. Joten näin kiireisenä koti-äitinäkin niitä ehtii tekemään! 🙂 Olenkin nyt muutamana päivänä sieltä ottanut hyviä liikkeitä kotitreeneihin. Osan liikkeistä olen jättänyt tekemättä, kuten lankutukset, punnerrukset ja hypyt. Mutta on ihan super motivoivaa tehdä jonkun muun suunnittelemia treenejä. Ettei aina tarvitse itse miettiä. Olen oppinut jo nyt muutamia uusia kivoja liikkeitä ja treenit on ollut helppo tehdä vaikka koirien ja Emman touhutessa ympärillä. Kannattaa klikata tuo valmennus itselleenkin! 😉 Voi tehdä mökillä tai missä vain!

Kotitreenien lisäksi olen nyt tosiaan käynyt pari kertaa tankotanssimassa. Voi että miten kömpelö olo oli ekalla kerralla. Kun välissä taukoa oli noin parisen vuotta.. 😉 Mutta silti niin kivaa. Kerroinkin teille jo, että ihan tosiaan hymyilytti tunnilla niin kovin, että oli käännettävä katse välillä lattiaan. 😀 Pole4Fit:llä on tosi paljon erilaisia tankotunteja, on alkeita ja tanko-koreota, jossa on yhdistetty tanssia vielä enemmän tangolla pyörimisen kanssa. Sitä meinaan kokeilla seuraavaksi!! Sieltä löytyy myös sirkustunteja ja vaikka mitä! Että jos tankoilu tai sirkustemput kiinnostaa, niin suunnatkaa tuonne!! Ihana paikka ja ihanat opettajat!

Huomaan, että olen paljon väsyneempi jos treeneihin tulee taukoa. Ja vaikka se treeni kestäisi 15 minuuttia ja sisältäisi vain muutaman kehonpainoliikkeen, on sen jälkeen ihan huippu hyvä fiilis. Sen jälkeen koko päivän jaksaa paremmin!

Tuossa Nanan nettitreenivalmennuksessa on muuten myös tosi hyviä kehonhuoltovideoita! 🙂 Olen ajatellut, että ottaisin pari kertaa viikossa sellaisen aamun aloituksen, että roudaan jumppapatjan ulos (niin kauan kun vielä asutaan appivanhempien luona) ja teen kehonhuoltoa 15min. Siitä käynnistyy päivä ihan eri tavalla, kuin suoraan sängystä keittämään kahvia ja silmät ristissä jotain touhuamaan.

***

Mitenkäs siellä sujuu? 🙂 Mitkä on teidän treenimuotoja?

Kommentit (1)

 1. Pia

  Vitsit tiiän sen tunteen niin hyvin, kun tankoilu on ihan huippua <3 Siis sillon tekee vaan mieli nauraa tunnilla ja silloin meen yleensä tunnin lopussa selittämään fiiliksissä ohjaajalle kuinka oon oppinut jonkun uuden jutun, kun oon vaan tajunnut et miten se tekniikka menee!

  Huomenna taas tankoilemaan pikku tauon jälkeen <3

  http://tuhatlausetta.blogspot.fi/

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *