Monna
Monna

Pieni, iso tyttö!

Ajatella, että meidän pieni rakas tyttömme on tänään jo 10 kuukautta! Tässähän täytyy pian alkaa suunnittelemaan 1-vuotisjuhlia! Meillä niitä nimittäin meinataan juhlia oikein isosti! 😉

Emma on päivä päivältä isompi tyttö. Pieni, iso tyttö. Ihan pikkuinen vasta, mutta silti niin osaava jo. Emma on alkanut näyttämään jo ihan itseltään, ei enää vain pieneltä vauvalta – vaan ihan sellaiselta pikkutytöltä, omalta itseltään. Annan puheenvuoron taas Emmalle, kuten monesti näissä kuukausipostauksissa olen antanut. 😉

Tervehdys teille!

Minä olen tänään jo kymmenen kuukautta vanha. Minulla on suussa kahdeksan hammasta ja ehkä yhdeksäs tulossa, en ole antanut äidin tai iskän katsoa suuhuni, niin ne eivät tiedä onko sinne tulossa jo yhdeksäs. Kovasti minun kyllä tekee mieli jotain pureskella koko ajan. Kaikista maukkaimmalta maistuu äidin tai iskän sormi! Välillä kun oikein nopeasti toimin, saan haukattua heistä jomman kumman sormen suuhun ja sitten äkkiä puren niin kovaa kun osaan. Ne kyllä aina huudahtaa, kun sattuu ja sitten ne vetävät äkkiä sormensa pois. Siksi olenkin sitten joutunut pureskelmaan kaikenlaisia muita juttuja.

Minä puhua pälätän joka päivä kamalasti, koska minulla on ihan heti herättyäni jo todella paljon kerrottavaa. Herään usein kuuden ja seiskan välissä omasta sängystäni, äidin ja iskän sängyn päästä. Kipuan sitten ihan heti pystyyn ja alan höpöttämään, että äiti tai iskä heräisi. Monesti myös kiljahtelen veljelleni Gerelle, jotta hänkin tulisi minua moikkaamaan ja pussaamaan. 

Olen alkanut syömään ihan todella paljon! Minulla puhkesi jokunen aika sitten kauhean monta hammasta ja ei kyllä oikein mikään muu maittanut kun maito. Mutta nyt maistuu! Rakastan kaikenlaisia hedelmäsmoohtieita ja perunamuussi on hyvää ja lohi! Tykkään kovasti sellaisista ruuista mitä äiti ja iskä syövät. Suolaiset soseet eivät niinkään minuun maistu, mutta äidin tekemä makaronilaatikko on hyvää ja iskän uunilohi ja perunamuussi. 

Minä haluaisin kovasti kävellä koko ajan. Onneksi minulla on sellainen kärry, jonka kanssa saan mennä ees taas täällä kotona. Kun äiti ja iskä ei koko ajan jaksa taluttaa minua. Olen kerran jo koittanut seistä ilman tukea, mutta ihan vain muutaman sekunnin ajan uskalsin irrottaa molemmat kädet pöydän reunasta yhtä aikaa. Äiti sanoi minulle yksi päivä, että osaisin jo kuulemma seistä ilman tukea ja ehkä jopa kävellä ilman kärryä tai äidin käsiä! Täytyy ehkä kokeilla tässä vaikka 10-kk päivän kunniaksi!

Nukun nykyään yhdet pitkät päikkärit ja yhdet lyhyet, toissapäivänä nukuin koko päivänä vain yhdet päikkärit! Iltaisin minua alkaa väsyttämään kovasti joskus kahdeksan aikaan ja sitten yöllä herään kerran tai joskus kaksi kertaa syömään maitoa. Kuulin tuossa yksi päivä, kun äiti ja iskä puhuivat keskenään, että meinaavat kohta koittaa jotain lempeää unikoulua minulle! Hitto vieköön! En ehkä suostu siihen! Se nimittäin tarkoittaisi sitä, että en saisi sitä rakastamaani maitoa sitten enää yöllä!

Tätä unikoulu-asiaa täytyy vielä hieman sulatella. Mutta muuten minulla menee kyllä oikein kivasti! Toivottavasti teilläkin!

Kommentit (4)

 1. Tarja

  Te olette kyllä niin ihanan oloinen perhe. ❤️ Aika on mennyt hurjan nopeasti kun Emma on jo 10kk. Oon aloittanut sun blogia seuraamaan kun odotit Emmaa. Odotan aivan innoissaan näitä Emma postauksia ja mahtavia tulevia 1v syndejä ❤️

 2. marjo

  Hei Emma!

  Sano äidille ja iskälle, että lakkaavat huolehtimasta yösyönneistä ja unikouluista. Todennäköisesti sinä et enää jaksa pitkään nousta keskellä yötä syömään vaan haluat nukkua tai yöheräily ei herätä enää ”maidonhimoa”. Vuoden ikäiseksi asti jopa neuvola luokittelee yösyönnit ”normaaleiksi”. Ja sinä olet oma ihana yksilösi. Ei kukaan vauva tai taapero noudata mitään käyrää tai kaavaa. Kehity ihan omaan tahtiisi ja sano äidille ja iskälle, että ottaa ihan iisisti.

  • Jonna 128

   Kyllä se yks kerta jää sit pois kun ei enää yöllä nälätä. Samaa mieltä!

 3. Kata

  Nämä ”Emman kirjoitukset” on aivan ihania 😍
  Pystyn niin samaistumaan näihin, kun itsellä aikalailla samanikäinen tyttö.

  Olen varmaan jo vuoden lukenut blogiasi eikä taida olla yhtään kirjoitusta, joka olisi jäänyt lukematta. Osaat pukea ajatukset sanoiksi mielenkiintoisella tavalla ja turhia kainostelematta.
  Kiitoksia siis kirjoituksistasi, jatkan lukemista 🙂

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *