Monna
Monna

Pehmeintä mahdollista!

Kaupallinen yhteistyö: Libero

Meillä on käytössä edelleen Libero Touch -housuvaipat. Housuvaippaan vaihdettiin joskus jo viime kesänä ja sen jälkeen ei teippivaippoja oo meiän perheessä näkynyt. 😀 Mun mielestä housuvaippojen laittaminen on vaan helpompaa ja sen voi tehdä vaikka autossa parkkipaikalla. (tai moottoritien levähdyspaikalla 😉 )

Libero on aina mennyt ”pehmeys” edellä. Ja pehmeitähän nää vaipat todellakin on! Nyt Liberolla on Softness Guarantee -kampanja Liberon ja se kestää maaliskuusta huhtikuuhun, mutta takuu on voimassa koko vuoden. Takuu löytyy kaikista vaippapaketeista tarrana: Softness Guarantee – or your money back. Jos asiakas siis ei ole tyytyväinen Liberon vaippojen pehmeyteen, saa hän rahat takaisin.

Mun mielestä hienoa on myös se, että kaikki Libero Touch -housuvaipat on Joutsenmerkittyjä. Niillä on myös FSC-sertifikaatti, joka kertoo Liberon työstä vastuullisen metsänhoidon hyväksi. Meille kun oli selkeetä alusta asti, että kestovaipat ei oo meiän perheen juttu, on mukavaa kun voi käyttää vaippoja, jotka on tehty mahdollisimman ympäristöystävällisesti.

Vaippoja on nyt meillä käytetty reilu 1v4kk. 🙂 Ostettiin potta Emmalle muutama kuukausi sitten, mutta ainakin silloin opettelu pottaan tarkoitti sitä, että Emma istui potalle ja kikatti. Nyt hän kantelee pottaa ympäriinsä ja tykkää kyllä käydä aina välillä siinä istumassa. Saa kertoa vinkkejä potalle oppimisesta! 😉

Toki potalle oppimisen jälkeenkin on vielä syytä käyttää ainakin öisin vaippoja ja kyllä mä ainakin haluan myös siinä opettelun lomassa pitää vaippoja pienellä. Vaikka oonkin kuullut myös sellaisesta tavasta, että vaippa jätetään kokonaan pois ja lapsi oppii kuivaksi parissa viikossa, koska ei halua kulkea märissä housuissa. 😀

***

Tällaista vaippameininkiä täällä! <3

Kommentit (10)

 1. Stiina

  Meidän 1v 1kk ikäisellä pojalla alkoi pottailu hiukan erinlailla. Ensimmäinen kokeilu oli n.11kk iässä. Ensin pelkäs niin, että tarras lujaa kii kun sen laski siihen istumaan. No pidettiin taukoja ja välillä kokeiltiin, ja aika pian tottui ajatukseen. Pissat tekee suht harvoin, mutta kakat on jo monet kerrat tullut. Ainut ongelma, että pitäis touhukas taapero saada pysymään sen aikaa paikoillaan 😀 eli kirjat/lelut ja jopa shampoo pullot ollut toisinaan hyvää viihdykettä. Vaipat edelleen siis käytössä, mut varsinkin täällä kotona pyritään käyttämään monet kerrat päivässä potalla.

 2. Jenni

  Ihana vaippapöksy! ❤
  Luin juuri sellaisen tutkimuksen, jossa oli käynyt ilmi että länsimaissa lapset oppivat muihin maihin verrattuna myöhemmin kuiviksi, sillä vaipat ovat niin hyviä etteivät vaavit tunne märkää ollenkaan. Tää ei tietystikään motivoi lasta opettelemaan kuivaksi. Musta oli tosi mielenkiintoinen tutkimus!
  Meilläki on kotona vajaa puolivuotias vaippahousu ja mietinki tässä että kyllä varmaan kohta saa siirtyä housuvaippoihin kun hoitopöydällä vaihtaminen on sellaista kiemurtelua 😁
  Mekin käytettiin aluksi liberoita, mutta siirryttiin sitten pamperseihin kun ne istuivat meidän muksulle paremmin. Saapa nähdä mihin päädytään sitten housuvaippojen kanssa.

  Mukavaa kevättä teidän perheelle! 😊

 3. Anni

  https://www.is.fi/perhe/art-2000004886545.html
  Sittenhän on niitä kuivaksi harjoittelu housuja/vaippoja myös myynnissä…

 4. Miiru

  Lapsi oppii kuivaksi vasta kun hänellä on siihen fyysinen valmius. Meillä pottailu alkoi vuoden iässä, mutta vaipat jäi pois vasta vajaa kolmevuotiaana. Kuivaksi ”opettelu” kesti kaksi päivää. Neuvolasta saa vinkkejä mutta kannattaa muistaa ettei lapsi ”opi” ennen kuin pidätyskyky on kehittynyt, ja se on täysin yksilöllistä. 🙂 Yleensä kyllä tytöillä se kehittyy aiemmin kuin pojilla.

  • Linda

   Tähän huutomerkit ja muut multa! Niin äitinä kuin terveydenhoitajanakin 🙂 monella tämä tuntuu unohtuneen ja kamalat paineet pieneltä saada vaipat pois, vaikka valmiuksia ei vielä olisi.
   Myös lapsen luonne voi vaikuttaa, jos on oma tahto hyvin vahva ja lapsi tekee juuri sit mitä itse tahtoo ja päinvastoin, voi hän oppia kuivaksikin ”myöhään” mutta juuri silloin kun henkisestikin on siihen valmis, eli silloin kun ”tahtoo”. Siihen ei välttämättä tarrat tai muutkaan motivaattorit riitä.

 5. Sussu

  Me on tytön kanssa pottailtu noin 9kk iästä asti (nyt 1v3kk). Pottailu otettiin varain kuvioon mukaan ihan vaan siksi, että potasta tulisi tuttu ja turvallinen asia. Mitään paineita vaipan poisjättämiseen ei todellakaan ole.

  Meillä pottailu toteutetaan aina joka ruuan jälkeen, mikäli siis olemme kotona ja on hyvin rauhaisaa aikaa istua ja leikkiä potalla. Toisin sanoen kotipäivänä tulee 5x pottailu, mutta keskimäärin ehkä 2-3 pottailua, koska olemme paljon menossa. Pottaan tulee hienosti pissi, kakkaa ei ole tullut kuin ihan muutaman hassun kerran. Mitään pakottamista pottailuun ei ole, vaan yritetään tehdä pottailusta kiva hetki. Jos lapsi haluaa nousta potalta pois, hän saa sen tehdä (toki vaippa laitetaan sitten heti takaisin). Jokaiselle pottaan tulleelle pissille pidetään pieni juhlahetki, eli iloitaan, taputetaan ja tanssitaan! 😁 Nykyään neiti nousee potalta pissin tultua ja osoittaa sitä äitille ja alkaa taputtaa ja tanssia. Eli positiivisen kautta mennään!

  Haaveena olisi saada muksu kuivaksi ennen päiväkotia (vajaa 2v), mutta jos ei siihen ole valmiutta (fyysisesti tai henkisesti), niin sitten ei ole. Mitään paineita ei tästä asiasta oteta ☺

  Hyviä pottahetkiä sinne!

 6. Sussu

  Ja lisäys vielä edelliseen kommenttiini: meillä likka hiffasi heti mistä on kyse, kunhan se eka pissi saatiin pottaan ja sille pidettiin kunnon bileet! 😁 Eka pissi saatiin aikaiseksi siten, että ruuan jälkeen laitettiin likka potalle ja sanottiin, että annahan pissin tulla ja laitettiin vesihana lorisemaan avuksi taustalle. Parhaiten likka viihtyy potalla, jos on jotain virikettä (leluja) vieressä ja likka saa pottailla olkkarissa/keittiössä, jotta isi ja äiti on lähellä puuhailemassa. Jos vieraita on kylässä, tyttö kaipaa selkeästi omaa pottarauhaa ja sillon saatetaan pottailla vessassa ja äiti istuu vieressä lattialla.☺ ainiin, meillä on oma pottalaulu 😂 siinä suhistaan kuin pissi ja sanat menee kutakuinkin niin monimutkaisesti kuin ”piii-piii-pissi, pss pss..”

  Äitiys on ihanaa ja pottailu voi olla rentoa ja hauskaa, sekä lapselle että vanhemmille..😂

 7. tiitu

  Meillä tyttö 1,5v, joka välillä menee jo itse pyytämään potalle. Saattaa jooa nukkua 2,5h:n päikkärit ja vaippa on kuiva. Toisinaan taas vaipassa on enempi pissaa. Oon hänen kans alottanu pottailut niin, et oon käynyt itse samalla vessassa, kun istuttanut hänet potalle, ja tietty hurjasti kehunut, kun on istunut potalle. Samalla kaavalla oon opettanut pojat kuiviksi, eli 1-v:na aloitettu pottailut, mutta he ovat silti olleet kuivia (kypsiä) vasta 3v:na. Nytkin meillä on voinut olla päiviä välissä, ku neiti ei halua potalle, niin sit on kokeiltu joku toinen kerta, pakottamaan ei kannata alkaa:)

 8. Aino

  Meillä potta otettiin esille joskus vuoden ikäisenä. Enemmän oli kyllä leikkiväline, kuin mitään muuta. Tyttö innostui istumaan pöntölle, kun huomasi että siinä ne isoveljet ja äitikin käy. Kaivoin rinkan esiin, eikä meillä oo potta nykyään kuin koristeena. Ikää nyt 2vuotta. Kakka tulee pönttöön, mutta pissalle ei kerkeä. 😂 ens kesänä varmasti aloitetaan vaipaton kokeilu, kun ollaan lomalla.

 9. E

  Vessahätäviestintää heti vauvasta, ja kun osasi istua niin potalle. Sinne säännöllisesti nukkumisen, ruuan ja ulkoilun jälkeen ja tulosta tulee. Vaipat jalassa varalla. Kyse ei ole pidätyskyvyn opettelusta, vaan aluksi lapsen seuraamisesta ja hädän ennakoinnista: lapsi ei pidätä mutta oppii merkistä (suhuääni tms) ja lopulta jo potalle istuessaan ”päästämään” pissin ulos. Vapauttamaan siis, ei pidättelemään. Kakka taas tulee fysiologisesti aina syömisen jälkeen, se laukaisee suolen toiminnan. Ei monissakaan maissa odotella kolmevuotiaaksi asti jotain ”valmiuksia”, samoin me itse ollaan oltu 1970-luvulla paljon aiemmin kuivia.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *