Monna
Monna

Päivittäiselle herkuttelulle STOP!

Hei, tiedän siellä olevan muitakin herkkusuita! 😉 Siksi jaan tämän yksinkertaisen vinkin! Millä tehdä jokapäiväiselle herkuttelulle STOP!

Olen siis oikeasti ihan älytön karkkihirmu! Rakastan irtokarkkeja! Tuntuu, että olisin välillä (tai melko usein) kuin 10-vuotias pikkutyttö, joka silmät kiiluen suunnittelee mitä irtokarkkeja ostaa tänään. Vaikka karkit maistuukin hyvältä, ei niitä ihan oikeasti kannattaisi päivittäin syödä! Siis vaikka ei olisi mitään painonpudotus-juttuja mielessä, vaan ihan noin terveyden kannalta! 😉

Noh, minäpä olen sellainen herkkupeppu, että meinaa pollassa heittää jos en joka päivä saa jotain hyvää. Siis makeaa, sellaista jotain joka oikein hivelee makunystyröitä ja tuntuu ihan sydämessä asti hyvältä. Jos kiellän itseltäni kaiken makean, loppuu herkkuttelustoppi hyvin lyhyeen.

Sen vuoksi minulla on käytössä selkeät sävelet! Perjantaisin ja/tai lauantaisin saa ostaa herkkuja. Sellaisia ns. epäterveellisiä herkkuja, kuten irtokarkkeja tai suklaata. Muina päivinä niitä ei osteta eikä syödä. Sunnuntaista torstaihin vedellään terveellisillä herkuilla ja niitähän piisaa! Helppo ja yksinkertainen on banaaniproteiiniletut! Vaikka ne on kuinka ”kuluneet” herkut monen silmissä, niin minulla ne toimii. Sitä paitsi jos niihin ei lisää heraproteiinia, niitä syö koko perhe. 😉 Päälle vielä vähän marjoja, niin avot!

Kun maanantaina tulee sellainen olo kaupassa, että ei hitto kun tekisi mieli ostaa edes sellainen pieni suklaapatukka tai pari irtokarkkia, on helppo kieltäytyä. Miettii vain, että okei voin tehdä iltapalaksi banaanilettuja ja jo perjantaina voin taas ostaa niitä iki-ihania irtokarkkeja! 😀 Hahaha!! Tiedän, että tämä kuulostaa monenkin korvaan ihan älyvapaalta hommalta. Että miten tuo aikuinen nainen, vieläpä personal trainer, ihan viikottain haaveilee irtokarkeista. Mutta näin se vaan on.

***

Te, jotka tunnistatte itsessänne saman: Miettikää vain, että kyllä sitä aina viisi päivää jaksaa olla ilman karkkia tai herkkuja! 😀 Ihan totta, tämä tyyli vaikuttaa vireystasoon ja saattaa siinä samalla vähän puntarikin värähtää. Varsinkin jos herkuttelu on kesällä lähtenyt lapasesta ja siitä on tullut jokapäiväinen tapa.

Lue myös: Mummola-dieetti!

Kommentit (7)

 1. Katri

  Olen aina ollut kova syömään herkkuja mutta nyt lapsen syntymän 9/16 jälkeen herkuttelu on lähtenyt käsistä ja melkein joka päivä tulee syötyä suklaata tai irtsareita. Tunnistan hyvinkin tuon karkeista haaveilun 😀 Itsellä ei herkuttelu näy painossa juurikaan, mutta eihän se nyt terveellistä ole pidemmän päälle. Postaustoiveeni olisi sinun terveellisten herkkujen reseptien jakaminen 🙂

 2. Iina

  Täälläkin yks herkkuhirmu ilmoittautuu 🙁 Aina on herkut maistunu ja aina välillä on päässy kohtuuteen herkuttelussa, mutta synnytyksen jälkeen (imetyksen syytä lienee) joka päivä iskee kamala makeanhimo ja monesti sortuu herkuttelemaan suklaalla. Ja sitä menisi vaikka kolme levyä, jos antaisin itselleni luvan syödä. Ja harmi ku siihen himoon ei auta rivi, vaan siinä tosiaan nälkä kasvaa syödessä.. 😐 Sitte se vielä lisäksi, että ei kellekkään kehtaa tunnustaa, kuinka paljon syö, ku yksin päivisin on, ja sitä ei kukaan muu nää. Meinaa välillä olla vähän morkkis… Toisaalta imetyshän kuluttaa ne mitä syön, mutta oishan se hyvä syyä järkevästi. Jaksais niin paljo paremmin. Ja hampaat kohta kärsii.. Määki tahtoisin kuulla, mitä terveellisiä herkkuja vois alkaa harrastaa! 😊

 3. Laura

  Mulla on ollu tuo taktiikka aiemmin käytössä, mutta nyt kesän aikana herkuttelu on jäänyt päälle. Kiitos siis muistutuksesta, palaan ehdottomasti vanhaan hyväksi havaittuun ”herkuttelurytmiin” 😀 Ja minäkin rakastan irttareita! 😁

 4. Henna

  Sama meno täälläkin 😀 töissä (kaupassa) on pöydät aina herkkuja täynnä mutta vasta vkl vuoroissa saa maistaa! Ei kyllä usein silloinkaan kun iskee väsymys ja se ei oo kivaa töissä :/

 5. M

  Hei.
  Täälläkin ilmoittautuu karkkihirmu! Mulla on sikäli helppo tilanne, että karkit on ainoa herkku mitä syön. Tänäänkin oli töihin tuonut joku kipollisen suklaata ja pullapitkon. En syönyt, ei tee mieli. Mutta annas olla, jos olisi ollut karkkia… Olen sanonutkin, että olen karkkiholisti. Minulla oli opiskeluaikaan ihan samanlaiset tavat kuin alkoholistilla (siis semmoisella, joka kuitenkin työnsä hoitaa jne.). Ostin karkkia useita kertoja viikossa ja aina eri kaupasta. En enää ilennyt käydä lähikaupasta karkkia joka päivä. Aloitin pienellä pussilla ja sitten määrä vain kasvoi… Menin joskus nukkumaan ihan tajuttomassa sokerihumalassa ja aamulla oli suu niin kuiva kuin ikinä. Kerran oli tilanne, että päätin etten syö karkkipussia loppuun, vein sen keittiön kaappiin ja menin olohuoneeseen jatkamaan opiskelutehtäviä. Hetken päästä huomasin seisovani kaapin edessä molemmat kädet täynnä karkkia… Havahduin siihen, ettei mulla ollut mitään käsitystä, miten olin kaapille kävellyt ja pussin aukaissut… Tuohon aikaan vatsa toimi milloin toimi ja silloinkin vessakäynti oli ”urheilusuoritus”. Sitten tuli niin huono olo, voimattomuus ja rahapula, että pidin kuukauden karkkitauon. Ja siitä sitten taas pussi kerrallaan sama meno… Siis ihan sairasta. Tätä kesti 7 vuotta. Onneksi ikä on tuonut järkeä päähän ja karkinsyönti vähentynyt. Mutta edelleen haaveilen joka päivä karkeista, mutta vain perjantaina on lupa syödä. Ehkä noin vuosi sitten oli jonkun iltapäivälehden sivuilla Tunnistatko karkit -testi (Mihin pussiin kuvassa ollut karkki kuuluu jne.). Kyllä mun perhe repesi nauramaan, kun mä vedin 10/10 ihan heittämällä. Mun mieskin sai vaan 3/10.

  Terveellistä syksyä sinulle Monna ja kanssalukijoille!

 6. Merkkari

  Imettäessä ihan huomaamatta lähti lapasesta herkkujen syönti. Kun ei ollut irttareita, kävi vierasvarakakut ym pakkasesta. Nyt menossa 3 viikko herkuttomuutta ja makean himo hävinnyt. Jatkossa meinaan 2 viikon välein sallia herkuttelun.

 7. Ezmeralda

  Mun uusin keksintö makean himoon on leaderin tummasuklaa. Sitä ei pysty syömään kun yhden palan ja se tyydyttää makean himon, toimii erityisesti kahvin kanssa!

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *