Monna
Monna

Päiväkodin vaihto edessä?

Ouh.. 🙁 Rintaa puristaa. Just kun Emma alkoi tottumaan päiväkotiin ja luottamaan henkilökuntaan siellä, meille tuli kirje postilaatikkoon, jossa tarjottiin uutta päiväkotipaikkaa.

Kun muutettiin tammikuussa, oltiin haettu Emmalle päiväkotipaikkaa alkavaksi helmikuun puolivälistä tai viimeistään maaliskuun alusta. Meiän lähin päiväkoti oli täynnä ja vapaa paikka Emmalle löydettiin yksityisestä päiväkodista n.15km päässä meiltä kotoa. Otettiin tuo päiväkotipaikka vastaan, koska Tuukan työpaikka on ihan naapurissa. Ja koska tuo päiväkoti tuntui ihanan pieneltä ja lämpimältä paikalta.

Nyt saatiin päätös, että meiltä n.500m päässä olevasta päiväkodista löytyisi Emmalle paikka. Noh. Tämähän on tavallaan ilouutinen, mutta toisaalta ihan ahdistaa.

On jännä miten nopeasti sitä kiintyy johonkin. Nytkin muutamassa viikossa on tullut kiintymyssuhde päiväkodin henkilökuntaan. Tämän hetkisessä päiväkodissa on oikeasti aivan super ihana henkilökunta ja tuntuu siltä, että jokainen lapsi saa siellä syliä, huomiota ja rakkautta yllin kyllin. Ketään ei jätetä yksin itkemään, eikä kukaan kulje kakat vaipoissa pitkin päivää.

Tietysti jos järjellä ajatellaan, on ehdottomasti tämä meidän kotia lähellä päiväkoti parempi vaihtoehto. Ihan vaan sen vuoksi, että edestakas ajaminen tämänhetkiseen päiväkotiin on vähän hölmöä hommaa. Se aiheuttaa vällillä myös haasteita, jos meillä on toisella Treeniryhmän treenit illalla Helsingissä ja toisella on auto, koska hakee Emman.

Mutta sitten jos sydämellä ajatellaan, niin haluaisin ihan hirmuisesti pitää Emman tämänhetkisessä päiväkodissa jatkossakin. Saadaan sieltä joka päivä videoita ja kuvia, miten meiän pikkuinen rakas voi. Häntä pidetään niin paljon sylissä, kuin on tarvis. Nykyään ei enää syliä niinkään tarvi, vaan tanssii muiden mukana musiikkihetkissä ja ruokakin maistuu.

Äh. 🙁 Ei tällaisia päätöksiä pitäis tällaisen tunteella eläjän hartioille heittää. Helpompi olis kun olis joku sääntö, että lähempää kotia oleva päiväkoti on otettava vastaan. Sitten siinä ei voisi tunteilla, kun fakta olis fakta.

Tälle pienelle tahtoo vaan parasta!! <3

***

Kommentit (10)

 1. Lenkillä/Elina

  Ymmärrän tuskasi. :-/ Se on sama kaikessa, joutuu lapselle sitten tuottamaan fyysistä tai henkistä kipua (fyysisellä kivulla viittaan esimerkiksi rokotusten antamiseen – se on kuitenkin aikuisen päätös).

  Asia, joka minulle kolmen hieman jo isomman lapsen äitinä tuli mieleen, on kaveripiiri. Lähipäiväkodissa on lapsia samalta asuinalueelta ja on jatkossa helpompaa, kun kaverit asuvat lähellä. Joskus niistä samoista lapsista tulee sitten Emman eskari- ja koulukavereita. Kouluun kun viimeistään mennään omaan lähikouluun (pääsääntöisesti).

  Lapsen lisäksi verkostoituvat vanhemmat. Sekin on tärkeää tuntea lapsen kavereiden vanhempia. Nämä ehkä ovat vielä kaukaisia asioita miettiä, mutta ennen pitkää sekin päivä tulee. 🙂

  https://lenkilla.wordpress.com/

  • T

   Tässä tulikin jo todella hyvä syy vaihtaa päiväkotia, eli kaveripiiri.
   Nyt se ei ole vielä kovin tärkeä asia, mutta vaikka kahden vuoden päästä jo on. Ja kuinka inhottavaa olisi kahden vuoden päästä vaihtaa päiväkotia, kun ne kaverit jää sinne kauempana olevaan päiväkotiin.

   Eli vaikka nyt kirpaisee, niin suosittelisin vaihtamaan. Helpottaa toki myös teidän arkea kaikinpuolin.

   Vaihtohan voi nyt sujua jo vaikka kuinka helposti, kun päiväkotielämä yleensäkin on tullut tutuksi. Kotihoidosta päiväkotiin siirtyminen on kuitenkin ihan eri asia kuin päiväkodista toiseen siirtyminen.

   Ja teillä varmasti onnistuu taas sellainen kevyt lasku päiväkotiin tutustumisessa, joten ehdottomasti vaihtaisin paikkaa.

 2. Pip

  Huippua, että teillä on se mahdollisuus vaihtaa yksityisestä pois. Ainakin Helsingissä monessa yksityisessä päiväkodissa on vuoden määräaikainen sopimus.

  Teitte kummin vaan on ratkaisu varmasti oikea.

 3. Marjo

  Hei.

  Eipä ole helppo päätös teillä tehtävänä. Tiedätte itse mikä teille on parasta, mutta kerronpa nyt oman kokemukseni tästä asiasta. Meillä oli aikoinaan samantyyppinen tilanne. Tyttö kävi päiväkodin siinä missä aloittikin. Kun tuli eskariaika, oli vaihdettava paikkaa (meidän tapauksessa ihan paikkakuntaa). Tyttö tunsi kyllä yhden tuttavaperheen tytön ja hänen kaverinsa jo ihan vauvasta saakka. Olivat leikkineet paljon kesäisin ja lomilla. Eli ihan kaikki uudet luokkakaverit eivät olleet vieraita. Nyt tyttömme on 2. luokalla samojen eskarikavereiden kanssa. Hyvin on sopeutunut, mutta kaipuu päiväkotikavereihin on edelleen suuri ja ystävyys on säilynyt vaikka välillä voi mennä kuukausia näkemättä. No, nykyään kaikilla on puhelimet ja viestejä vaihdetaan viikoittain. Jos nyt olisi eskarien alku. Veisin hänet samaan eskariin ja kouluun kuin päiväkotikaveritkin. Eli jos olisin sinä, vaihtaisin Emman lähimpään päiväkotiin. Varsinkin, jos suunnitelmissanne on asua nykyisessä kodissa tai lähiseudulla Emman kouluikä.

  Tsemppiä! Ja hyvää kevättä! 😃

 4. Tiiu

  Itse en vaihtaisi yksityisestä pois jos on vaan mahdollisuus pitää yksityisessä. Hoito on niin eritasoista ja laadukkaampaa kuin kunnallisissa päiväkodeissa. Tosin päässyt perille että onko tuo teidän lähipäiväkotikin yksityinen?

  Tietenkään kaikki kunnalliset ei ole huonoja mutta eron huomasi kun itse olen useammassa kunnallisessa työskennellyt ja omat lapset on ollut kahdessa yksityisessä. En vaihtaisi omalla kohdallani ❤ Edellisten kirjoittajien pohtimat kaveri-koulu jutut oli kyllä hyviä pointteja- toisaalta isompana lapset ovat sopeutuvaisempia ja löytävät (ainakin meillä) helposti ystäviä.

  • Miiru

   Meillä lapset ovat kunnallisessa hoidossa ja aivan ihana paikka, hoitajat ovat olleet vuosia ja vuosikymmeniä töissä ja viihtyvät hyvin. Lapset odottavat hoitoon pääsyä jopa viikonloppuisin. 😀 Eli en yleistäisi kunnallista automaattisesti huonoksi, meille se on paras mahdollinen.

 5. Marika

  Monna.. juuri saman asian kanssa painin itse viikko sitten. Meillä ihan sama tilanne…
  Tsemppiä meille äideille..kyl ne pienet rakkaat pärjää ihanien hoitajien avulla ❤

 6. Lotte

  Harvoin kommentoin, mutta voin tsempata sen verran, että meillä ollut jo useampi ko.tilanne ja meidän tytöllä on neljäs päiväkoti menossa, vaikka hän on neljävuotias (I know, kirjoitettuna näyttää vielä isommalta asialta).
  Ensimmäisessä ehti olla 6kk, sitten meillä tuli muutto eteen ja haettiin uutta pk paikka; emme saaneet lähipäiväkotia ja vuoden suhasin KOLMELLA eri julkisella hakemaan lasta, että päästiin kotiin. Sitten saimme tiedon, että pääsee lähipäiväkotiin n.300m meidän kodista ja oli siellä myös vuoden. Ja sitten tulikin taas muutto kokonaan uudelle paikkakunnalle. Ja NYT olen päättänyt, että täällä pysytään ja tyttö on eskarissa tuolla samassa pk:ssa (jollei sitten ulkomaille lähdetä, haha). Meillä kaikki päiväkodit olleet aivan ihania, hoito ollut hyvää. Tyttö muistelee vielä viime keväistä päiväkotia minkä siitä muistaa; kahdesta ensimmäisestä ei muistoja hänellä juurikaan ole. Tai ollenkaan itseasiassa, muutamat lasten nimet hän muistaa. Joten vaikka tällä hetkellä asia tuntuu todella isolta päätökseltä, niin tehkää se mikä teidän arkea eniten helpottaa (trust me, tiedän mistä puhun heh nyt ei enää siis pk-seudulla asuta…), mutta tsemppiä muutoksiin ❤️

 7. Anne

  Meillä oli aivan samanlainen ”ongelma” kuukausi sitten. Lopulta itkua tihrustaen hyvästeltiin vanhan päiväkodin aivan ihana henkilökunta ja vaihdettiin päiväkotia, koska kyllä lyhyempi matka helpottaa meidän arkea huomattavasti.
  Uusi päiväkoti on onneksi osoittautunut tosi kivaksi ja mikä parasta, lapsi (1v 8kk) ei ole reagoinut vaihtoon mitenkään. Yhtä iloisena menee päiväkotiin kuin ennenkin.
  Tsemppiä mietintään ja mukavaa kevättä teidän perheelle! Miettikää, mikä on teidän arjen kannalta mutkatonta. On se sitten vaihto tai nykyisessä pysyminen. 🙂

 8. Maisu

  Mä mietin tuota kiintymystä tässä neuvolan kanssa. Muutto edessä ja asuinalueen valitsin niin ettei tarvii vaihtaa neuvolaa, ainakaan vielä. Myöhemmin, kun lapset isompia ja neuvolakäyntejä harvemmin voisin uskaltaa muuhunkin neuvolaan. Nyt kuitenkin tuntuu, että muutokset riittää ja super onnellinen oon entisestä paikasta <3

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *