Monna
Monna

Päivä kanssani!

6.45

Herään siihen, että keittiöstä kuuluu ääniä. Emma on herännyt ja Tuukka on käynyt vaihtamassa hänelle vaipat ja tehnyt aamutoimet. Nyt keittiöstä kuuluu Emman iloiset kiljahtelut ja Tuukan höpöttelyä hänelle. Samaan aikaan Pimu hyppää sänkyyn ja kierähtää polvitaipeeseeni kerälle, josko vielä saisi vähän aikaa nukkua.
Muutaman minuutin päästä Emma ja Tuukka tulee sänkyyn herättelemään. Ei muuta kuin märkiä pusuja Emmalta ja iloisia hymyjä. Tästä se päivä taas lähtee käyntiin.

8.00

Kahdeksan aikaan käännän avainta auton virtalukossa. Emma istuu takapenkillä turvaistuimessa, iPadista kuuluu Munamies. Yksi Emman lempparibiiseistä. Takakontissa töröttää matkarattaat, vaippakassi ja leluja. Lähdemme ajamaan kohti mummulaa, minun äitini kotia Käpylään. Emmalla on aina maanantaisin mummulapäivä ja minulla, sekä Tuukalla työpäivä.
Puoli yhdeksän tienoilla vilkutan Emmalle äitini kotiovelta heipat ja Emma iloisesti mummun kanssa vilkuttelee takaisin. Suljen oven hymyillen, on hyvä mieli jättää Emma päiväksi äidin luokse, kun tietää miten hyvin hän siellä viihtyy. Lähden ajamaan takaisin kotiin.

9.00

Kurvaan kotipihaan ja kuljen kipinkapin kotiin. Puolitoista tuntia aikaa lukaista urgentit meilit läpi ja luonnostella tätä blogitekstiä. Oikeastaan tunti, sillä kymmeneltä hyppään suihkun alle, pistän hiukset ponnarille ja vaatteet niskaan. Sitten vielä hetki sohvalla läppäri sylissä ja Pimu myös.

10.45

Laitan auton taskuparkkiin Viidennelle linjalle. Pääsen heti viikon alkuun ihanaan, rentouttavaan ja ammattitaitoiseen käsittelyyn. Emilian luokse lymfahierontaan, sekä radiotaajuudella tehtävään kasvohoitoon Kauneshoitola Disar Centeriin. Lymfahieronta on minulle ihan uusi juttu. Lymfahieronnasta sanotaankin, että se auttaa kaiken muun hyvän lisäksi väsymykseen. Olen tapani mukaan vähän liian ajoissa paikalla, mutta Emilia onkin jo valmiina ottamaan minut vastaan. Minut paketoidaan hassuun pukuun ja sitten saan lymfahierontaa tunnin ajan. Samalla Emilia tekee minulle kasvohoidon. Tuntuu ihanalta, meinaan nukahtaa hoitopöydälle.

12.45

Kurvaan taas kotipihaan. Minulla on pari tuntia aikaa tehdä vielä koneella hommia ja syödä lounasta. Otan jääkaapista eilistä Tuukan valmistamaa super hyvää jauhelihakeittoa, pistän SodaStreamiriin vettä ja istahdan koneen ääreen keittolautasen ja juomalasin kanssa. Palaveerataan Tuukan kanssa pikaisesti tämän viikon ”to do”-jutuista ja puhutaan, että pitää muistaa markkinoida meidän suosittua Muutos -valmennusta, joka starttaa taas 6.marraskuuta.

13.50

Suunnitelmiin tuleekin muutos. Lähdemme hakemaan Tuukan kanssa varastolta kahvakuulia, Tuukan illan Treeniryhmän treenejä varten. Käymme Konalassa ja tiputan koirat sekä Tuukan Keskuspuiston liepeille, bussivarikon lähelle. Jatkan matkaa äidilleni. Siellä odottaa Emma, äitini, sekä veljeni. Pistämme kamppeet kasaan ja vaunut takakonttiin ja lähdemme porukalla Ikeaan. Ostamaan kynttilöitä ja ihastelemaan joulujuttuja. Käymme säännöllisesti Ikeassa kynttiläostoksilla. Hamstraamme muutamat paketit tuoksukynttilöitä mukaan ja ainahan sieltä jotain muutakin ostoskassiin tulee. Niin tälläkin kertaa.

16.30

Pakkaamme itsemme ja ostokset autoon ja lähdemme kotimatkalle Ikeasta. Matkasta tulee yllättävän raskas, sillä Emma saa kovan itkukohtauksen. Loppujen lopuksi itkee Emman lisäksi myös minä. Kurvaan taas kerran kotipihaan, noin viiden jälkeen. Tällä erää viimeistä kertaa tämän päivän aikana. Otan Emman takapenkiltä syliin, suukottelen pari kertaa pehmeitä poskia ja laitan hänet rattaisiin. Lähdemme sisälle ja samalla Tuukka nappaakin auton matkaansa ja lähtee vetämään Treeniryhmän treenejä.

18.00

Leikimme Emman kanssa olohuoneessa. Emma harjoittelee seisomista ilman tukea, koirat on mukana touhuissa. Minä katselen vierestä, välillä mukana leikeissä, välillä yritän olla vain vieressä ja katsella. Syömme iltapuuroa ja vähän leipää. Käymme iltapesulla ja vaihdan yöpuvun Emmalle päälle.

19.30

Tuukka tulee takaisin kotiin Treeniryhmän treeneistä. Hän ottaa kopin Emmasta ja jää leikkimään hänen kanssaan olohuoneeseen. Minä menen hetkeksi työhuoneeseen, kirjoittamaan tätä ja vastaamaan vielä kahteen meiliin.

20.30 

Vien Emman nukkumaan. Toivon hiljaa mielessäni, että kunpa tänään olisi helppo nukutus. Peittelen Emman ja istun pinnasängyn viereen. Annan tutin suuhun ja kaksi unilelua kainaloon. Laulan Sininen uni -laulun, jonka laulan joka ilta Emmalle. Pieni rakas tyttö, aina pinnasängyssä hän näyttää niin pieneltä. Tekisi mieli ottaa hänet syliin ja paijailla hänen hiuksiaan ja laulaa vielä uudestaan niin, että hän nukahtaisi siihen. Mutta niin ei tapahdu, koska tiedän hänen vain villiintyvän sylissäni.

21.15

Olen aivan puhki. Tekisi mieli painua suoraan peiton alle. Aika tapahtumarikas päivä. Olen ostanut Ikeasta koirille lelut, suunnittelin antavani ne heille kun Emma nukahtaa. Olen kuitenkin liian väsynyt, enkä uskalla antaa koirille niitä riehuttavia leluja enää, jottei Emma vain herää. Laitan Ikeasta ostamiani uusia tuoksukynttilöitä ikkunalaudalle ja laitan niihin tulen. Kynttilät rauhoittavat.

22.00

Laitan kirjan pois, valot kiinni ja painun unten maille.

***

ps. Sain idean tähän postaukseen, kun luin Hillan blogista lähiaikoina postauksen ”Päivä kanssani”. Tykkäsin siitä niin paljon, että ajattelin tehdä samanlaisen. 🙂

Kommentit (11)

 1. Moona

  ihana postaus! ❤️ oot kyllä todella taitava kirjoittaja! kiva lukea muidenkin arjesta, itselläkin pikkuinen tyttö 😊 ihanaa viikkoa!

 2. rriina

  Moikka,

  kiva postaus ja kiva tuo sun harmaa huppari! Mistä olet sen ostanut? Kaipaisin itse juuri tuon tyyppistä 🙂

  Aurinkoa sinun ja perheesi viikkoon! 🙂

  • Monna

   Kiitos! 🙂 Ja tuo huppari on Yveten. Aivan ihana!! ➡️ http://www.yvette.fi ❤️

 3. Nappa

  Ihanan vähän noita työtunteja päivään kertyi.. =) ja hierontaa ja kaikkea, tuntuu luxukselta. Pitää itse harkita alanvaihtoa😁

  • Monna

   Vastaan sinulle saman:
   Yrittäjällä on välillä erilaisia työpäiviä. Jos sinä olet töissä ma-pe klo 8-16 ja pääset kotiin, minä teen töitä seitsemänä päivänä viikossa koko vuoden. Ei ole palkallisia lomia, ei palkallisia sairaslomapäiviä, palkka ei tipahda tilille joka kuun vikana päivänä. Yksikään meili ei tule sähköpostiini, ellen ole tehnyt perkeleesti töitä sen itseni ja osaamiseni markkinoinnin eteen. Haluatko kokeilla?

 4. Laura

  Tosi kiva postaus. Hauska aina lukea, miltä muiden arki näyttää. ☺ Ihanan rennolta, mutta samalla touhukkaalta vaikuttaa teidän päivä. 😊

 5. Teresa

  No olipas se ”työpäivä” hierontaa ja koneella istumista. Hui miten raskasta 😀

  • Monna

   Niin , yrittäjällä on välillä erilaisia työpäiviä. Jos sinä olet töissä 8-16 ja pääset kotiin, minä teen töitä seitsemänä päivänä viikossa koko vuoden. Ei ole lomia, ei palkallisia sairaslomapäiviä, palkka ei tipahda tilille joka kuun vikana päivänä. Yksikään meili ei tule sähköpostiini, ellen ole tehnyt perkeleesti töitä sen itseni ja osaamiseni markkinoinnin eteen. Haluatko kokeilla?

 6. päivänsäde

  Tämmösiä postauksia olisi kiva lukea lisää jatkossakin 🙂 Ja joihinkin kommentteihin viitaten, itse ajattelen että yrittäjän arki on täysin erilaista kuin ”tavallisen” työläisen, eikä niitä ehkä kannata kauheasti vertailla. Haasteet ja edut on kummassakin erilaiset. Tsemppiä syksyyn <3

 7. Tiina

  Kiva oli lukea mitä arki koostuu. Minua aina kiinnostaa juuri tämä henkilökohtainen kokemus siitä milloin päivä on ollut puuhakas/raskas. Olisi joskus kiva saada uudestaankin tämmöinen postaus. Itse teen kolmivuorotyötä, joten työ, vapaa-aika, perhe ja kotityöt rytmittyvät erilailla päivästä riippuen. Välillä tuntuu pään kuormittuvan suuresti, toisinaan kroppa on kovilla.
  Lainasin kirjastosta ”viihdy omassa arjessasi” -kirjan ja olen päättänyt ottaa arjen vielä paremmin haltuun.

 8. Katri

  Kiva ja mielenkiintoinen postaus! Mukavan touhukas päivä, mutta jäi aikaa Emmankin kanssa puuhailuun. Jäin vain miettimään syödäänkö teillä iltapala jo kuuden maissa ja nukkumaan siitä vasta reilun parin tunnin päästä? Muistelen, että puhuit aiemmin yömaitojen poisjättämisestä, siihen voisi auttaa, jos iltapala olisi myöhemmin lähempänä nukkumaan menoa. 😊

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *