Monna
Monna

Päälläseisonnan ABC!

TOIVEPOSTAUS

Haluaisitko oppia päälläseisonnan? Päälläseisonta on hyvää keskivartalotreeniä ja kehonhallinnan harjoittelua. Tässäpä multa muutama vinkki sen tekemiseen. 🙂

A. Käy matolle polvilleen, laita kyynerpäät lattiaan ja sormet yhteen tehden niistä kolmion. Tämän kolmion kärkeen tulee pääsi myöhemmin. Nosta nyt kämmenet siihen, missä kyynerpääsi olivat. Eli kolmion alakulmien kohdalle. Yritä ajatella purirstavasi kyynerpäitä kylkiä päin, jotta saat otettua voimaa ojentajista. Nosta sitten polvet lattiasta irti ja pistä pää käsistä hieman etupuolelle, kolmion kärkeen.

Screenshot_2015-11-05-11-52-12 Screenshot_2015-11-05-11-52-40

B. Lähde tallustamaan varpailla kohti käsiä, samalla nostaen lantiota ylöspäin ja peppua kohti kattoa. Nosta sitten hitaasti varpaat irti lattiasta ja tuo polvet/reidet vatsaan. Jännitä keskivartaloa tiukasti, jotta saat tukea liikettä varten sieltä.

Screenshot_2015-11-05-11-52-57

Tämä on jo riittävä vaihe alussa. Voit hyvin harjoitella siis tätä kunnes siihen tulee rutiinia ja jalkojen nostaminen puoliväliin tuntuu tukevalta. Kun sitten olet tässä saanut jo varmuutta, voit kääntää itsesi seinää vasten. Eli tee tähän astiset vaiheet samoin, mutta selkä seinää vasten. Tämä luo yleensä ”turvan tuntua” ja uskaltaa suoristaa jalat ylös asti, tietäen seinän olevan vastassa jos meneekin yli.

C. Tuo itsesi lähelle seinää. Suorita vaiheet A & B ja lähde sitten hitaasti tuomaan jalkoja kohtisuoraan ylös. Jännitä vatsalihakset ja purista jalkoja yhteen, purista myös pakarat tiukaksi, tukea saat myös sieltä. Jotta saat ylhäällä jalat suoraksi, mieti työntäväsi lantiota eteenpäin.

Päälläseisonta

Harjoitus tekee mestarin! Joten toistoja toistojen perään niin päälläseisontakin alkaa pian sujumaan. 

Hauskoja treenejä! 🙂

<3

Screenshot_2015-11-05-12-04-14

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *