Monna
Monna

Nuortuuko iho?

Kaupallinen yhteistyö: Oslo Skin Lab

Kuten tiedätte, olen syönyt kollageenilisää jo jokusen aikaa. Faktahan on nimittäin se, että elimistön oma kollageenin tuotanto vähenee jokaisella iän myötä. Vähän riippuen tutkimuksista, se tapahtuu 25-30 ikävuoden kohdilla. Sen jälkeen elimistö ei enää tuota kollageenia niin paljon, kuin aiemmin ja tuotanto hidastuu vuosien myötä entisestään.

Kollageenia voi kuitenkin nauttia purkista ja se ei vaikuta positiivisesti pelkästään ihoon, vaan myös hiuksiin, kynsiin, kudoksiin jne.. Kollageeni on elimistön tukikudoksen yleisin proteiini. Kollageenia esiintyy muun muassa luussa, rustossa, jänteissä, ihossa sekä elinten ympärillä. Noin 40 % ihmisen elimistön proteiinien kokonaismassasta on kollageenia.

Olen itse huomannut säännöllisestä kollageenin käytöstä olevan hyötyä mm. kynsien ja hiusten hyvinvoinnissa. En myöskään koe, että minulla on kovin paljon ryppyjä kasvoissa. Vielä. 😉 Toki iän (ja väsymyksen) merkkejä näkyy kasvoissani ja vaikka iho ei voi nuortua, voi sen hyvinvointia ja kimmoisuutta silti parantaa lisäkollageenilla.

Uskon myös, että raskausarpeni ovat haalentuneet niin huomattavasti vain kuukaudessa, koska olen päivittäin nauttinut Oslo Skin Lab:n Solution Anti-Wrinkle-jauhetta ja rasvannut ihoani ahkerasti. Uskon, että näillä on ollut yhteisvaikutusta. Sillä tosiaan kun kollageeni vaikuttaa ihon kudoksiin ihan joka puolella kroppaa, ei vain kasvoissa. 😉

Nyt näistä Oslo Skin Lab:n The Solution Anti-Wrinkle -tuotteesta saa alennusta kuukauden ajan -65% ! Se tarkoittaa sitä, että tuote tulee hintaan 10,50€ + toimituskulut (4,95€) yhteensä 15,45€. TÄSTÄ voit tilata itsellesi omat! 🙂

Aion jatkaa edelleenkin joka päivä oman aamusmoothieni joukkoon kollageenin lisäämistä. En ole huomannut siitä mitään haittaa, pelkästään hyötyä. Siksipä en tätä tapaa aio jättää pois. 🙂

Ja vaikka otsikon kysymykseen vastaankin kieltävästi, olen silti sitä mieltä, että ihon vanhenemista voi hidastaa oikeilla toiminnoilla. 🙂

Kommentit (9)

 1. Sanna Sarivaara

  Asiaan liittymättä, mitä sun aamusmoothiessa on ja kiitos parhaasta blogista eva :)!!

  • Monna

   Siinä on lähestulkoon aina nämä samat ainekset:
   – 1 banaani
   – mustikoita
   – heraproteiinia pari ruokalusikallista
   – vettä
   – kollageenia 🙂

 2. tiina

  Minäkin olin innoisssni kun kuulin tuotteesta siihen asti kunnes iholääkäri tyrmäsi sen,kollageeni ei imeydy syötynä saman vaikutuksen saa syömällä kalaa tai lihaa.

  • Monna

   Kyllä kollageeni imeytyy syömällä. 🙂 Juurihan itsekin sen totesit mm.: syömällä kalaa! 😉
   Mukavia kesäpäiviä sinne!

 3. Maikki

  Heippa!

  Kollageenin vaikutuksia ravintolisänä ei ole pystytty tieteellisesti todistamaan, sillä ihon kuntoon vaikuttavat niin monet yksilölliset tekijät. Myöskään ulkoisia tekijöitä ei voida sulkea pois. Hyvin hataraa tutkimustietoa on siitä, että kollageenin syöminen saattaa antaa lisäboostia kehon omalle kollageenituotannolle, mutta sama vaikutus saadaan helposti myös noudattamalla terveellistä ruokavaliota ja pitämällä huolta riittävästä c-vitamiinin saannista.

  Kollageeni siis ravintolisänä kyllä imeytyy, vaikka hyödyistä ei välttämättä olekaan takuuta. Toisin on kollageenia sisältävissä ryppyvoiteissa, sillä kollageenimolekyylit eivät pääse oikeasti läpäisemään ihosolukkoa, vaan käytännössä seuraavassa pesussa huuhtoutuvat pois iholta. Jos alkavia ryppyjä haluaa kollageenilla ehkäistä tai siloitella, se tulisi tehdä pistoshoitoina.

  Summa summarum, eipä tuosta haittaakaan ole. Itse pyrin ainoastaan monipuolisella ruokavaliolla, puhdistuksella, perusvoiteilla ja uv-suojalla pitämään ihon nuorekkaana, mutta makuasioita nämäkin. Kukin tyylillään! 🙂

 4. Heidi

  Heippa Monna,
  Tämä mun viesti ei liity tähän teksiin sinällään, mutta oli pakko laittaa viesti. Oon jo pitkään ollu sun blogin lukija ja saannu seurata elämääsi ja ihastella postaamiasi kuvia. Täytyy sanoa, että ainakin mun kohdalla blogin hyöty markkinointikanavana on osoitettu. Kävi katsos näin; olin tuossa viime vkonloppuna ostoksilla ja katsastin urheiluosaston tarjontaa. Silmiini osui yhdet värikkäät ja iloisenväriset trikoot rekissä roikkumassa. Ensimmäinen spontaani ajatukseni oli: ” hei, tuollapa on noita Monna-trikoita, mäkin haluun”. Niinhän siinä kävi, että kävelin kassalle ihanat Monna-trikoot kainalossani ja nyt ne on jalassani minnuu piristämässä.

  Ihan höpsö ja hassu juttu, mutta arvelen että sä ymmärrät! :). Ihanaa ja värikästä kesää Sinulle ja perheellesi! ❤️
  Yst. Heidi

  • Monna

   🙂 Ihana kuulla! <3 Ja ihana kun laitoit kommentin! 😀 Tällaisia on just hauska lukea!
   Ihanaa ja värikästä kesää myös sinne! <3

 5. Jutta

  Tuotteen mainos täällä blogissasi on hiukan harhaanjohtava, koska vasta klikkauksen jälkeen selviää, että tilaus on jatkuva tilaus eikä kertaluontoinen ostos. Ilmoitetaanko jossain pakkauksen koko?

  • Monna

   Juu, tätä en tiennyt valitettavasti. Pakkauksen koko varmasti löytyy jostain tuolta tuotesivuilta. 🙂

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *