Monna
Monna

Mukavuudenhaluinen, eli laiska.

Mä oon aina ollu mukavuudenhaluinen. Mä oon esimerkiks aina ollut tosi laiska kävelemään yhtään mihinkään. Mielummin julkisilla pari pysäkin väliä tai autolla treenaamaan. 😀

Kuva: Tallink Silja, kuvaaja Andres Teiss

Tosi moni ottaa esim. alkulämmön pyöräilemällä salille tai kiireisessä arjessa hyötykäyttää kaikki mahdolliset kävelymatkat ns. ”treenin nimissä”. Mä oon aina ollu huono sellasessa. Mun mielestä on ihana kulkea autolla paikasta a paikkaan b, tai hypätä junan kyytiin ja körötellä sillä perille asti. Jos juna pysähtyy kauas määränpäästä, niin siitä jatkan ratikalla sitten vielä pari pysäkkiä. 😀

Me oltiin juhannusviikolla Tallinnassa Tallink Siljan järjestämässä päivässä. Me käytiin mm. Tallinnan TV-tornin äärellä kävelemässä 314 metrin korkeudessa. Kivuttiin Viron korkeimman kirkon torniin monta sataa porrasta ja seikkailtiin vielä Piritan seikkailupuistossa puiden välissä kiipeillen. Mun mielestä noi kaikki jutut oli ihan huippuja ja mulle mahtavaa oli se, että kuljetus tapahtui aina paikasta toiseen, ei tarvinnut kävellä välimatkoja.

Onko mukavuudenhaluinen sama kuin laiska? 😀 Mun mielestä ei. Vaikka mä tykkäänkin mennä treenaamaan autolla (jos en mee ihan kodin viereen) tai tykkäänkin hypätä juna-asemalta vielä ratikan kyytiin, niin ei se ehkä tee musta laiskaa? Vai tekeekö? 😀

Minkälaisia hyötyliikkujia te ootte? Vai samanlaisia kun mä? 😉

Kommentit (23)

 1. J

  Ehkä se on mun mielestä kyllä pientä laiskuutta. Just luin lehdestä jutun siitä, kuinka paljon perus arkiliikunta ja -aktiivisuus edistää terveyttä ja hyvinvointia. Lisäksi jalan kulkeminen on ekologisempaa.

  Itselläni ei ole omaa autoa ja jotenkin ärsyttää mennä bussien aikataulujen mukaan, joten pyöräilen töihin ja kävelen kauppaan. Ihan aniharvoin käytän mitään moottorikulkuneuvoa. Uskoisin että jo pelkkä oman auton omistaminen passivoi helposti ihmisiä. On niin helppo hypätä auton kyytiin ja käydä nopeasti jossain. Kun olen koko aikuisikäni elänyt ilman oman auton hyötyjä, en oikeastaan osaa edes kaivata sitä. Raitis ilma tekee hyvää ja arkiliikunta auttaa väsymykseen, etenkin syksyisin ja talvisin. 🙂

  • Kata

   samaa mieltä! 😊

 2. Tiina

  Minä liikun pyörällä, kävellen tai juosten. En liiku treenin takia vaan ihan koska minusta se on vaivatonta ja mukavaa. Työmatkaa on noin 10 km, jonka pyöräilen kesät-talvet.

  Onhan se oikeasti taloudellistakin iso asia, ei tarvitse kahta autoa, ei tarvitse maksaa töihin pysäköintipaikkaa, autoon vakuutusta jne.

  Tämä on yksi asia jonka haluan lapsillekin opettaa, aina ei tarvitse mennä autolla/bussilla, kyllä sitä jaksaa esim. pyöräillä harkkoihin.

 3. miltsu

  voi mäki taidan olla laiska 😀 salille meen aina autolla (matkaa kilsa) eikä tulis mieleeenkää mennä esim pyörällä. kauppa näkyy melkein ikkunasta niin sinnekin usein autoilen. tai sitten kierrän jonku viiden kilsan lenkin ja sen päätteeks käyn kaupassa. mun mielestä ku liikutaan ni sillon tulee hiki ja syke nousee, ei siis lompsotella kävellen huvikseen.. enkä edes koskaa laske pieniä matkoja liikkumiseks.

 4. Kata

  Mä taas oon niin hyötyliikkuja kun vaan voi olla! meen niin vähän autolla tai julkisilla kulkuvälineillä kun vaan mahdollista koska rakastan kävellä ja pyöräillä. ja se samalla säästää ympäristöä 😉 mutta kukin tekee tyylillään ja miten parhaaksi kokee! 😊❤

 5. Pineapple

  Mä oon ollut koko ikäni hyötyliikkuja ja äiti on siihen opettanut. Opit vissiin menneet hyvin perille kun hyötyliikunnan skippaamisesta tulee syyllinen olo. Anyways, yhdessä vaiheessa ravasin salilla ja jumpalla ja töissä ja melkeinpä kaikkialla aina pyörällä, ja olin niiiin loppu. Muistan miten aina ketutti polkea joka paikkaan, ja jossain vaiheessa lopetin paikoissa käymisen koska en vaan jaksanut. Myöskin kustannesyistä suosin pyöräilyä. Hävetti olla aina se joka tulee hikisenä paikalle ja käytännöllisissä vaatteissa, koska piti hyötyliikkua. Että nyt kun mietin jälkeenpäin, niin oisko ehkä välillä kannattanut ostaa se bussilippu.

  Vaikka niin, onhan se vähän hassua että jengi ajaa autolla salille polkemaan kuntopyörää.

  Nyt teen istumatyötä ja arvostan 5km pyörämatkaani töihin, paitsi sateella 😀

 6. Anni

  Mä tykkään juoksemisesta. Jos käyn vaikka 7-10km lenkillä ja sieltä kotiuduttuani huomaan et jääkaappi on tyhjä, niin kyllä mä sitten autolla lähden kauppaan. Jos taas vietän vähän laiskaa päivää ja olen illalla menossa vaikka salille, niin meen sitten mielelläni sinne vaikka pyörällä. Silleen koetan tasata, että kaikki päivät olis yhtä aktiivisia. Tupakoitteko te?

 7. HM

  Mä kanssa hyötyliikkuja. Ennen lapsia ehti treenata sen 5krt viikossa ja 5km työmatka pyörällä, mutta nyt kun on 2 lasta niin reeniaika on aika kortilla. Mies vielä paljon työmatkoilla. Viome vkolla kysyin kohta 3vltäni, että lähdetäänkö autolla (1.5km) kauppaan, niin hän tokaisi, että ei kun mieluummin pyörällä. On niin ylpeä pyöräilytaidoistaan isojen poikien pyörällä. Liikuntaoppi siis siirtynyt hyvin häneenkin. Ja melkein jopa helpompi käydä 2 pienen kanssa kaupassa vaunuilla.

 8. Marjo

  Monna, et ole laiska! Mun mies toimii juuri tällä kaavalla (tosin täällä savon korkeudella julkiset kulkee aika huonosti, oma auto käytössä). Hän käy treenaamassa, menee sinne autolle. Joskus käy kotoa juoksulenkille. Meillä on leikkipuisto 500m päässä, hän haluaisi ajaa sinnekkin autolla. 😂 Itse pyöräilen/kävelen matkat töihin (vaan 2,5km) ja minne tarvis on mennäkkin, urheilen lähinnä lenkkeillen/kotijumppaillen. Toimin näin, koska se on taloudellista, ekologista ja rakastan ulkoilmaa! Joskus kuljen bussilla jos sataa vanhoja mummoja taivaalta. -25 asteen pakkanen ei ole ongelma, toppakamppeet vaan päälle ja menoksi!

  Kukin taplaa tyylillään, kunhan vaan pitää omasta terveydestään huolta ja jotenkin liikkuu, se on tärkeintä. Laiskuus onkin sitten jo ihan oma lukunsa. 🙂

 9. maikki

  Mä olin kanssa ennen ns. Laiska,,ja joka paikkaan kyllä tuli kujettua autolla.
  Mut sit vaihdoin aktiivisemmasta työstä passiiviseen istumatyöhön, tuli ruvettua opettelemaan enemmmän arkiaktiivisuuta, ja nykyään käyn esim. kauppareissut kävellen ja muutenkn liikun kävellen/pyöräillen jos mahdollista

 10. Henna H

  Mä oon ihan samanlainen, asiakkaillekin aina sanon että tehkää niin kuin mä sanon, ei niinku mä teen 😀 En oo koskaan tykänny (enkä varmaan tuu koskaan tykkäämäänkään) ns. hyötyliikunnasta, kävely paikasta a paikkaan b on ehdoton nounou! Onneksi voin sentään hyvällä omatunnolla kulkea tällä hetkellä autolla kaikkialle, kun muutettiin juuri haja-asutusseudulle, eikä täältä pääse pois ilman omaa ajoneuvoa. Tai toki pääsee, kun kävelee ensin bussipysäkille 5km ja toivoo ettei bussi ole vielä ehtinyt mennä (menee kerran tunnissa). Työpaikalle 15km, okei, kesällä – hyvällä säällä – ihan pyöräiltävissä, kun hyvät pyörätiet, ja tallille 18km eli ”pakko” autoilla ellei halua polkea koko matkaa maantien (100km/h rajoitus) pientareella 😀

 11. henna

  Ennen asuin kaupungissa ja salille oli vaan n.4-5km ja töihin n.10km menin kaikki matkat pyörällä ihan säästö syistä ja koska se oli mukavempaa kun autolla ajelu 😀 Nykyisin onkin salille se 20km niin pakko ajaa autolla.. hölmöö kun pitää lämmitellä erikseen ennen ei juurikaan tarvinnut kun oli pyöräillyt. Sitten tietty koiran kanssa tulee 1-2h lenkkeilyä päivässä, mutta se nyt onkin ”pakollista” liikuntaa =) Eli harrastaisin kyllä mielelläni enemmän hyötyliikuntaa mutta aikataulut ei anna periksi pyöräillä 40km päivässä

 12. Pauliina

  Moi.

  Semmoista kyselen, että mitä kokoa käytät Yveten vaatteissa? Tilasin Web-topin kokoa M. Vaikka nettisivujen kokotaulukon mukaan olisin peräti kokoa XL, on M-koon toppi kainaloiden altakin väljä. On toki A-linjainen, eikä siis vyötäröltä kuulukaan olla napakka, mutta silti on kumman reilu.

  Mukavaa karavaanailua!

  • Monna

   Moi! 😊 Mä käytän kokoa M. Toi toppi on tosi väljä malli! ❤

  • Pauliina

   Kiitti, Monna!

  • Pauliina

   Vielä Web-topista. Laiskuuttani en tullut vaihtaneeksi toppiani pienempään. Laitoin sen tänään treeneihin päälle ja olin kyllä positiivisesti yllättynyt! Ihana materiaali ja vaikka olin hiestä märkä ei toppi tuntunut hiostavilta. Mukavuuteen vaikutti varmasti myös väljyys. 😍.

 13. Kata

  Miten voi hyvinvoinninammattilainen olla noin laiska?

  • Monna

   Hahaha! 😁😁 Sulla on aika iloisia kommentteja tullut mulle tässä lähiaikoina! ❤

  • Saara

   Tuo Katan kommentti oli kyllä melko hyökkäävä ja särähti munkin korvaan, mutta kieltämättä samantapainen ajatus käväisi omassa päässä.

   Mutta mä uskon että tämäkin on niin vahvasti tottumiskysymys. Oot luultavasti aina tottunut käyttämään kulkuvälineitä lyhyidenkin välimatkojen taittamiseen, joten ajatus jostain muusta tuntuu varmaan ihan utopistiselta 😀 Samalla tavalla kuin itselle tuntuu utopiselta ajatukselta hypätä julkisiin/autoon jos matka on alle 10km.

   Sullahan liikuntaa tulee varmasti muutenkin enemmän kuin ”taviksella”, joten siitä syystä ei ole varmaan niin ”kovaa tarvetta” hyötyliikunnalle, mutta kehotan tekemään valintoja ympäristön puolesta; haluathan että Emmalla ja hänen jälkikasvullaan on edelleen hyvä elää 🙂 Tsemppiä mahdolliseem muutokseen!

  • Monna

   Joo, näin se on; liikuntaa tulee työn kautta ja muutenkin tietysti koirien lenkitykset ja omat treenit päälle. 🙂 Tottumiskysymys ehdottomasti ja ympäristön puolesta juurikin käytän niin usein kuin mahdollista junaa kulkuvälineenä auton sijaan. 🙂

 14. Nina

  Teit joskus aikoinaan kirjoituksen unelma pepusta (muistaakseni). Voitko tehdä samanlaisen? Peppu? Hauikset? Selkä? Mikä vaan. Laittaa kuvia et mikä sinua inspiroi?

  • Nina

   ?? 🙁

  • Monna

   Moikka Nina! 🙂
   Kiitos oikein hyvistä ideoista! Voisin hyvinkin tehdä tällaisen postauksen!
   Mä en tiedä onko mulle enää vaan sellaista selkeetä ”kroppa-ihannetta”, kuin tuolloin aiemmin.
   Mutta aihe on hyvä ja siitä sais hyvän postauksen!

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *