Monna
Monna

Mitä tuo tulevaisuus?

Aloitin tammikuussa markkinointikoordinaattorin hommat Hyvinvointistudio Lupauksella. Tiesin jo silloin, että pesti on vain määräaikainen. Lähdin tosi mielelläni kevään ajaksi näihin pr-hommiin, koska markkinointi ja some kiinnostaa kokonaisuutena. Lupauksen palvelut myös on sellaisia, minkä eteen tein mielelläni töitä. Nyt määräaikainen pesti on tullut päätökseen.

Tällä hetkellä mulla ei oo oikeastaan mitään tietoa mitä tuun tekemään tulevaisuudessa. Se on ihan vapauttava tilanne. Tai ainakin yritän ajatella sen niin. 90% musta on jotenkin helpottunut siitä, että nyt mä oon vastuussa vain omista tekemisistäni ja siitä, että mulla ei oo varsinaisesti mitään pakollista koko kesänä. 10% musta on kuitenkin vähän huolissaan tuolla taustalla.

Mä en oo millään tapaa varma haluanko olla liikunta- ja hyvinvointialalla enää tulevaisuudessa. En myöskään oo varma siitä, haluaisinko opiskella vielä lisää tai ehkä jopa jonkun uuden ammatin? Tällä hetkellä mun ainoa työni on tää blogi. Se on aika ihana fiilis. Mutta mä en oo ikinä luottanut siihen, että blogi olis mun loppuelämäni työ. Mä tiedän, että jossain vaiheessa siinä tulee tapahtumaan jotain muutosta – en rehellisesti usko, että mun blogi on pystyssä enää 10 vuoden kuluttua.

Oon miettinyt tosi paljon myös sitä, että jos opiskelis jonkun ihan muun ammatin ja menis johonkin ”oikeisiin töihin”. 😉 Mutta kun mietin mun työhistoriaani, oon oikeasti henkisesti voinut parhaiten yrittäjyyteni aikana. Vaikka onkin ollut raskaita hetkiä ja talous ei oo aina niin turvattu yrittäjänä. Mutta silti. Oon miettinyt olisko joku sellainen ala, missä voisin toimia yrittäjänä, mutta kuitenkin ehkä jotain muuta kuin liikunta-ala.

Ihmisten hyvinvointi kiinnostaa mua, varsinkin henkinen sellainen. Mutta en tiiä haluanko olla enää liikunta-alalla töissä. Toisaalta eilen mun blogin lukijatapahtumassa eräs paikalla olleista sanoi juurikin sen syyn miksi haluaisin vielä jatkaa näitä töitä. Olla kertomassa hyvinvoinnista hyvällä mielellä ja rennolla asenteella, valmentamassa ihan niitä kaikkia ”tavallisia ihmisiä”. Mutta toisaalta tää hyvinvointiala on tosi kovaa bisnestä tällä hetkellä ja siinä bisneksessä on monilla tärkeämpää kassakoneen kilahtelu eikä ihmisten henkilökohtainen valmentaminen. Enkä sen takia oo varma haluanko olla enää tällä alalla.

Eilisessä lukijatapahtumassa oli ihana tunnelma.

Sen tiedän, että CitySurvivors jatkuu ja siinä oon mun mieheni tukena ja apuna niin paljon kun hän tarvii. Helsingin kilpailu käytiin 5.toukuuta ja se olikin isoin tähän asti! Ihan tosi hyvä fiilis siitä!! 9.kesäkuuta kisa käydään Rukalla ja sitten kilpailu on Helsingissä taas ensi keväänä.

Mutta mitä tän kaiken rinnalle? Vaiko mitään? Sen oon päättänyt, että nyt tulevan kesän aion ottaa rennosti ja kirjoittaa vaan blogia. Panostaa siihen ja antaa ajatusten juosta. Ehkä silloin tulee mieleen jotain mitä haluaisi tulevaisuuden tuoda tullessaan?

Silloin ennnen yrityksen perustamista ja liikunta-alalle lähtemistä mulla oli pari kuukautta kun en tehnyt mitään. Silloin syntyi ajatus MT Personal Trainingista, sekä tän blogin perustamisesta. Ehkä nytkin luova parin kuukauden tauko tuo tullessaan jotain super hyvää! <3

***

Ihanaa sunnuntaita!

Video: Juho Tirkkonen / Poseland Network

Kommentit (17)

 1. J

  Mulla on hieman samanlainen tilanne, lopetan työt toukokuun lopussa ja lomailen kesän mutta mitään tietoa syksyn kuvioista ei ole. Tosin mulla on tän päätöksen taustalla loppuun palaminen ja masennus. Kesällä aion sallia itselleni lepoa ja alan taas huolehtia itsestäni monen vuoden tauon jälkeen. Mietin rauhassa mitä haluan tulevaisuudessa tehdä.

  Mä uskon että palaset loksahtaa paikoilleen kun sille antaa aikaa ja tulevaisuus voi tuoda yllättäviä juttuja kun antaa mahdollisuuden.

  • Monna

   Ihana kuulla, että saat ottaa kesän rennosti ja miettiä rauhassa tulevaa. Mulla ei oo lääkärin diagnoosia loppuun palamisesta, mutta hyvin lähellä tai jopa päällä mullakin sellainen oli tässä keväällä. Joten ymmärrän täysin sun fiiliksen. <3

   Ihanaa kesää ja varmasti palaset loksahtaa paikoilleen niin sulla kuin mullakin! 🙂

 2. Heidi

  Mites sosionomi? Voi myös toimia yrittäjänä jos haluaa. Työ onihmisten kokonaisvaltaista hyvinvointia ja työtä tehdään persoonalla. Iästä ja elämänkokemuksesta on vain hyötyä. Itse opiskelen kolmekymppisenä:)

  • Monna

   Kiinnostava.. 🙂 Voikohan sitä opiskella oppisopimuksella? Mä en oikein taloudellisesti varmaan vois nyt ryhtyä täyspäiväiseksi opiskelijaksi.

  • Emilia

   Ainakin monimuotona sosionomiksi voi opiskella. Siinä on osa itsenäistä opiskelua ja osa koulua😊 voi lähestulkoon kumminkin työn ohessa suorittaa mikäli on joustava työ!

  • Heidi

   Ei voi oppisopimuksella, mutta monimuotona voi. Ja nyt on jollain koululla täysin verkkopohjainen sosionomikoulutus, tosin itse en sitä suosittele. Aloitin itse perus päiväopinnoissabja jossain vaiheessa ne muutettiin moninuodoksi koska itse läsnäoloa on niin vähän. Moni käy töissä samanaikaisesti ja monelka pyörii myös perhe, opiskelu ja osa-aika työ.

 3. LauraR.

  Mites jotain tälläisiä hyvinvointivalmennus juttuja jos lähtisi opiskelemaan? Mentaalipuolta yms. Olisi sidoksissa osittain siihen mitä oot tehnyt, mutta ei olisi kuitenkaan suoraan liikunta-alaa 🤔

  • Monna

   No tätä oon miettinyt! Se kyllä kiinnostais! <3

 4. Tinde

  Psykoterapeutiksi! Sopisit hyvin. 😍 Vois tehdä yrittäjänä. 😊

  • Monna

   Tää on itse asiassa sellainen ammatti, josta lukiossa haaveilin. 🙂

 5. Ninne

  Miten pidätte Emmaa päiväkodissa kesällä? 🙂

  • Monna

   Emma on meiän kanssa heinäkuun lomalla ja kesäkuun ihan normisti päiväkodissa. 🙂

 6. maikki

  Just sinunlaisia ihmisiä hyvinvointi ja liikunta ala tarvitsee, ettei sitä kokonaan valtaa vaan ne kassan kilahtelua tärkeämpänä pitäjät. Toivottavasti siis jaksat jatkaa vielä jollainlailla hyvinvointi ja liikunta alalla, tekemässä sitä oikeasti tärkeää työtä

  • Monna

   Niin, tottahan se on ja kiitos! <3 Se on vaan välillä aika raskas polku taivaltaa, kun yrittää sieltä saada äänensä kuulumaan. Mutta mietitään. 🙂

 7. s

  Mullakin vähän samat tunnelmat! Jään puoleksi vuodeksi opintovapaalle, eli toki joo tutkinto mulla on kun se päättyy, mutta en ole ollenkaan varma missä muodossa tulen sitä hyödyntämään. Mulla on ihan mieluinen työpaikkakin kyllä, mutta silti kutkuttelis jokin uusi, ja pieni aavistus alkaa ollakin että mikä. Mutta aika näyttää, nyt keskitymme tutkinnon valmistumiseen 🙂

  Ihanaa kesää!

 8. K

  Oon sua jonkin verran nuorempi, vielä alle kolmikymppinen, mutta tosi helpottavaa kuulla, että joku muukin aikuinen on hukassa työrintamalla. Mulla samat mietteet, oon yrittäjänä parturi-kampaajan ammatissa. Tuntuu, että jotain ihan muuta olis saatava. Harmi, kun ajatus ei oikein tunnu kirkastuvan, mitä se voisi olla. Toisaalta yrittäjyys on ihanaa, persoonana mulla voi olla vaikeuksia sopeutua palkkatyön ”kurinalaisuuteen” ja sääntöihin. Nyt saa luoda omat aikataulunsa, mutta kaikki illat menee töissä.. oon perheetön, joten kukaan ei mua kotona odota ja siksi helppoa. Mutta kyllä alkaa kaipaamaan muutakin sisältöä elämään, kuin tää ainainen työnteko !! Mua myös on alkanut huolestuttaa yrittäjän tulevaisuus, pääsenkö koskaan eläkkeelle ja kuinka sitten tulen toimeen, sillä nyt ei oo varaa maksaa isoja YEL-maksuja.

  Lomalla ajatukset usein kirkastuu, toivottavasti löydät polkusi ja uskallat rohkeasti lähteä uusille urille ! 🙂

  En oo koskaan kommentoinut, mutta tää liippasi niin omaa elämää… Kaikkea hyvää sulle !! <3

 9. Tiuski

  Fysioterapeutiksi.. ja siltä puolelta riitt tehtäviä myös liikuntapainotteisissa. Samoin yrittäjyys on mahdollista. Nimimerkillä itse halusin yhdistää terveyden, liikkumisen, mielenkiintoni ihmisen anatomiaan ja haluni auttaa …. ja valmistun 1,5 vuoden päästä fyssariksi. En vaihtais päivääkään. Hyvää kesää teidän perhelle.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *