Monna
Monna

Mitä minä haluan olla? – omat tavoitteet

Tikis.fi pyysi minua mukaan heidän treenivideo-proggikseensa.
Eilen kuvattiin sitä.
Kerron heti kun video julkaistaan, sitä ennen voi käydä tilaamassa heidän Youtube-kanavan. Sinne tulee muitakin hyviä videoita ja itse asiassa siellä on jo aika paljon hyviä videoita. 🙂 Treenibuustia siis hakemaan sieltä!!
IMG_20141022_105100
Mun mielestä oli tosi siistiä päästä mukaan tällaiseen juttuun.
Näyttää ihmisille minkälaista treeniä mä teen. Nyt kuvattiin selkätreeni.

Kun mua kysyttiin mukaan tähän, mulle kerrottiin, että muitakin ”tunnettuja henkilöitä” kuvataan ja saadaan hyviä erilaisia ja motivoivia treenivideoita kansalle näkyviin

Mun on myönnettävä, että ensimmäinen reaktio oli ”mitä, minäkö?”.. Toinen reaktio oli, että voi hitto jos mä en oo tarpeeks ”tikissä” ja mulla ei erotu lihakset videossa ja mitä jos mahakin pömpöttää jos oon syöny aamulla ennen kuvauksia jotain sopimatonta.

Mä julkaisin kuvausten jälkeen superhyper pitkästä aikaa instagramissa ”hauispose”-kuvan. Se ei ollut mikään pumppailukuva, vaan enemmänkin siinä halusin tuoda esille hienoa Tikis-paitaa.
(nyt mun tekee mieli selitellä tähän, että niin siis en pullistanut hauistani täysillä ja sitä ja tätä ja tota..)
IMG_20141022_143742

Heti kuvan julkaisemisen jälkeen mulla tuli olo, että voi hitto. Miks julkaisin tuon? Mun käsi näyttää kauheen pieneltä tossa.
Ja sitä paitsi, mä en oo koskaan oppinut pullistelemaan hauista. 😀 😀
Annoin kuvan kuitenkin olla.

Pian sen jälkeen kuvavirtaan ilmestyi hauiksen kehityskuva eräältä ystävältäni, jolla on hyvä hauis ja se on kasvanut hienosti.
Mulla tuli kuitenkin hassu olo siitä. Että voi itku, nyt mun käsi näyttää vielä pienemmältä.
Annoin silti oman kuvani olla.

Tänään aamulla mä taas mietin, että mitkä on mun tavoitteet? Mitä mä haluan olla?
Niin mitä ne on?!
Ne tuli mulle itse asiassa hyvinkin selkeästi mieleen.

Mä haluan olla terve. Mä haluan näyttää esimerkkiä. Mä haluan voida olla roolimalli jollekin, joka taistelee esim. herkkuja vastaan. Mä haluan antaa motivaatiota ja buustia niille, jotka sitä tarvii vaikkapa treenihommiin.
Mä haluan olla hyvässä kunnossa, tikissä. Mutta mä en halua isoa hauista. Mä en halua isoja käsiä. Mä haluan nämä kädet mitkä mulla nyt on.
Naiselliset, ehkä vähän kapoiset, mutta kiinteät.
Mä haluan oppia tekemään päälläseisonnan kunnolla ja mä haluaisin oppia kävelemään käsilläni.
Mä haluan oppia tanssimaan kunnolla dancehallia. Ja mä haluan oppia sheikkamaan bootya. Jos siinä samassa peppu vähän kasvaa, niin en pistä sitä pahitteeks.
Mä oon oppinut tekemään erilaisia kehonhallintaliikkeitä ja tykkään siitä. Mulla on vatsalihakset voimistuneet ja kehonhallinta sitä kautta parantunut.
Olen oppinut syömään siten miten kehoni haluaa. Kun siinä samalla on pudonnut kiloja, se on ollut kiva juttu.

Mä haluan viestittää, että oppimalla rakastamaan itseään voi tehdä muutoksia. Mä haluan viestittää, että mun tavoitteet treenata ei ole pyöreissä pakaroissa, isommissa käsivarsissa tai rasvattomammassa mahassa ja pyykkilaudassa. Vaan mun tavoitteet treenata on oppia tekemään joitain asioita. Kuten vaikkapa se käsilläkävely ja bootyn sheikkaaminen.
Jos niitä tehdessä ja treenatessa se hauis kasvaa tai vatsapalat vahvistuu, on se todella makea juttu. Mutta en opettele niitä juttuja sen vuoksi, että saisin ulkonäkökeskeisiä tavoitteita saavutettua.

Kaikilla tulis olla omat tavoitteet. Omat pelisäännöt sille mitä haluaa olla.
Koska se oma kroppa ja pääkoppa määrittelee lähtökohdat.
Joku haluaa tavoitella vatsapaloja, joku isompaa hauista. Joku toinen leveämpiä hartioita ja joku toinen muhkeat etureidet.
Tavoitteita ei saa verrata keskenään. Ei toisella ole sen paremmat tavoitteet kuin jollain toisella.

Siksipä tästä lähtien jos julkaisen hauispose-kuvan, en mieti näyttääkö mun käsi pieneltä. Se on mun käsi. Ihan ikioma. Mä tykkään siitä.

Mitkä on teidän tavoitteet? Mitä te haluatte olla?
Kertokaa! 🙂

Huomenna mä kerron teille punnerrustreenistä ja punnerrushaasteesta.
_MTP4623

Kuva: Mika Pollari

Kommentit (5)

 1. Aino

  Mun tavoite on ensimmäisenä parantua anoreksiasta, päästä normaalipainoon ja oppia se rennon syämisen salaisuus! Tavoitteena on jaksaa elää tavallista elämää, nauttia elämästä, nauttia ruuasta, treenaamisesta, poikaystävästä, leipomisesta, kaikesta siitä mikä ennen teki mun elämästä elämisen arvoista. Onneksi on sun kaltaisia ihmisia jotka jaksaa puhua terveellisyyden puolesta, on ”lihottajankin” helpompi hyväksyä tekemisensä, mun kun on vaikea tällähetkellä fitnessblogeja lukea.. Oot ihana ja täydellinen esikuva, uskomattoman kaunis ja hyvässä kunnossa! 🙂

  • Monna

   Kiitos Aino kommentista. Mahtavaa kuulla, että haluat parantua.
   Toivottavasti sulla hyvä tukijoukko, tai edes yksi jolle voit tästä aiheesta puhua. <3
   Kovasti tsemppiä ja kiitos paljon! <3

 2. Nina

  Kiitos tuosta ”hauispose”-kuvasta. Olen melkein kyllästynyt katselemaan erilaisia fitnes lehtiä, jossa kaikki ovat ekstra timmissä kunnossa, kunnossa, johon tälläsen viisikymppisen saliharrastaja on mahdotonta päästä. Olet tuossa kuvassa tavallisen kauniin, urheilullisen, treenatun näköinen, sen näköinen, johon ehkä istelläkin olisi mahdollisuuksia. Tsemppiä ja rakastakaa itseänne!

  • Monna

   Kiitos Nina! 🙂 Ihanasti sanottu! <3

 3. lindaa

  Moikka! Sulla on todellakin asenne kohdillaan ja jutut ihanan normaaleja 🙂

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *