Monna
Monna

Mitä kaikkea?

Tällä viikolla on tapahtanut kaikenlaista.

Maanantaina Emma otti ensimmäiset askeleensa äitini luona. Sen jälkeen hän on tassutellut varovaisesti muutamia askeleita viikon aikana. Selkeästi vielä vähän jännittää ja on turvallisempi mennä yhdestä sormesta kiinni pitäen. On jännittävää, koska hän lähtee oikein kunnolla liikkeelle ja mennäänkö sitten kovaa.

Olen taas kerran miettinyt, että mitä ihmettä täällä maailmassa oikein tapahtuu. Miksi somessa raivotaan ja riehutaan niin paljon? Niin monia lynkataan somessa, että se tekee pahaa. Olen miettinyt miksi poika ei saa olla poika tai tyttö tyttö? Miksi tyttö ei voi olla poika tai poika tyttö? Miksi pitää olla henkilöitä? Miksi toisen surua murskataan ja poljettua poljetaan? Miksi terrori-iskuja tulee vain koko ajan uusia ja uusia?

Kävin Taitoliikuntakeskuksen ovella ystäväni kanssa. Käännyimme pois, koska siellä oli niin paljon koululaisia ettemme olisi mahtuneet treenaamaan. Menimme kahville ja höpötimme kaikenlaista. Se oli ihanaa.

Ostin pipareita ja glögiä ja pistin joululaulut soimaan ekaa kertaa tänä vuonna. Ystäväpariskuntamme kävi meillä kylässä ja vietimme mukavan hetken yhdessä. Puhuimme pienistä lapsistamme ja sekä heidän, että meidän ensimmäisestä vauvavuodesta.

Onnistuin tekemään käsilläseisonnan ensimmäistä kertaa raskauden jälkeen. Siis niin, että ei ollut seinä tukena. Opin myös tekemään ”seiskan”, sellaisen käsilläseisonta-asennon, jossa vain peppu koskee seinään. Olin iloinen. Ja kiitollinen opettajalleni Saijalle.

Perjantaina kipusin Emman, Tuukan ja Ossin, sekä ison kasan ilmapalloja, vaaleanpunaisen auton ja mansikka-asun kanssa Korkeavuorenkadun paloaseman torniin. Korkealle, Helsingin kattojen ylle. Siellä Ossi otti Emmasta 1-vee kuvia ja muutaman perhekuvan meistä. Kuvista tuli ihan super hienoja. Saimme jo muutaman makupalan.

Saimme tietää, että meille on varattuna yksi rivitaloasunto Espoosta. Luin blogikirjoituksen affirmoinnista ja ajattelin, että jos oikein kovasti uskoisin, pääsisimmekö uuteen kotiimme jo ennen joulua?

Kävimme Heinon tukussa ostamassa tarjoiltavia Emman synttärijuhlille, joita vietetään nyt lauantaina. Ystäväni Sara tekee Emmalle synttärikakun ja veljeni suolaista piirakkaa. Ihanaa, kun on apukäsiä.

Kuva: Ossi Pietiläinen
Kuva: Ossi Pietiläinen

***

Mm. tällaista tapahtui tällä viikolla meidän perheessä. <3

Kommentit (10)

 1. Sonja

  Ihania ihania kuvia ja tapahtumia❤️❤️

  • Monna

   ❤️ 🙂

 2. Mampsikka

  Tosi kiva postaus <3

  • Monna

   Kiitos! ❤️

 3. Milja

  Ihana Monna <3

  • Monna

   😀 ❤️

 4. Sini

  Hei. Mistä ihanat trikoot ostettu?

 5. Hannah-Tuulia

  Ihana teksti ja kauniita kuvia 😊

  Olen itse päässyt muuttamaan uuteen kotiin joulun tienoilla. Kahteenkin kertaan. Siinä on aina oma viehätyksensä ja tunnelmansa. Viime joulu oli raskas kun oli muutto juurikin tässä näillä näppäimillä ja täytyi saada koti kuntoon kun sukulaiset tulivat meille jouluksi. Hyvin kaikki järjestyi 😊 nyt on ihanaa lähteä sukuloimaan ettei kotona tarvitse laittaa eikä järjestää juurikaan 😃

  https://aktiivinensohvaperuna.blogspot.fi

 6. Outi Karita

  Ihana hyvänmielenpostaus ihanine kuvineen ❤

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *