Monna
Monna

Minkä ikäinen olisit jos saisit valita?

Törmäsin tällaiseen kysymykseen FB:n feedissä, se taisi olla jonkin sellaisen testisivun tuottaman kyselyn vastaus. En tehnyt testiä, mutta kysymys sai mut miettimään mitä vastaisin kysymykseen minkä ikäinen olisin loppuelämän ajan, jos saisin itse valita.

Mä vastaisin ehdottomasti 37-vuotias. Eli se, mitä oon nyt. Mulla on tasapainoisin olo tällä hetkellä, mitä mulla on koskaan ollut. Oon rauhallisempi ja jotenkin rennompi kaiken suhteen nykyään. Myöskin se oppi, että kaikkia ei tarvi miellyttää, on tullut sisäistettyä vasta tässä lähivuosina.

Vaikka ikä tuo ryppyjä kasvoihin ja ehkä joskus huolia vähän enemmän kantaa kuin parikymppisenä, en haluais olla enää 25-vuotias. Mä tykkään siitä, että on iän tuomaa kokemusta ja näkemystä asioihin.

Joskus nuorempana ajattelin, että sitten nelikymppisenä oon jo ihan ikäloppu. Ajattelin, että kaikki siinä neljänkympin korvilla olevat on jo oikeesti ihan vanhoja. 😀 Nyt kun oon ite tässä lähellä 40-v:tä, ajattelen olevani vielä tosi nuori! Nyt ne 18-vuotiaat varmaan ajattelee musta, että oon jo ihan käppänä. Haha! Mutta niinhän se menee.

Mä tein vähän kyselyä ystäviltä ja teiltä seuraajiltani, että missä iässä nainen / mies on parhaimmillaan. Ja kyselin myös, että minkä ikäisiä ihmiset haluais olla jos sais päättää. Tosi moni vastasi haarukalla 30-40v. iän, jossa haluais olla. Oikeastaan suurin osa vastasi niin. Kun vastattiin siihen, missä iässä mies on parhaimmillaan 84% vastasi 30-40v. Ja kun vastattiin siihen, missä iässä nainen on parhaimmillaan 42% vastas 20-30v ja 58% vastas 30-40v. Tässä vielä muutamia hyviä vastauksia ja mielipiteitä, mitä sain:

”30-vuotiaana on itsevarma ja sinut itsensä kanssa ja ei enää mieti, että pitävätkö muut minusta, vaan toisinpäin.”

”Mä vastasin 30-40v ihan sen takia, että koen että itellä ainakin oli tuo 20-30v -ikä isoa henkistä kasvua ja muutosta. Ja kyllä mä tota miestänikin aattelen niin, että tuo 30-40v haarukka häneenkin sopii samoilla ajatuksilla.”

”30-40v. Ite olin ainakin aivan pihalla parikymppisenä. Tänhetkistäkin naiivimpi, sinisilmänen ja tosi tiukka itelleni. Mikään itsessä ei ikinä kelvannut. Kolmenkympin hujakoilla on alkanut itsetunto ja omakuva vahvistua. Uskon, että nuorempana myös oma epävarmuus ja itseinho oikein paistoi ulospäin. Tulevasta en tiedä, mutta suunta on oikee ja uskon sen näkyvän myös ulos, vaikka mitat ei oo samaa luokkaa kun nuorena.”

”Kyl mä väitän et 30 rajapyykin ku ylittää ni voi olla jo aika perillä itestään ja elämästään, vrt. 20v ikäkriiseilyyn, tulevaisuuskriiseilyyn, elämäkriiseilyyn ja parisuhdekriiseilyyn.”

”Pahimmat kriisit on jo käyty. Ja nyt on aika keskittyä itse elämään ja itsensä kehittämiseen. Neljä vuotta sitten täytin 40 ja jotenkin tuntunut tosi hyvältä. Enää ei ole tarvetta näyttää nuoremmalta kuin on ja liikuntakin on muuttunut terveyttä edistäväksi eikä ole enää ulkonäkö tärkein syy liikkua.”

”Sanoisin, että näin 40+ ei ole yhtään hullumpaa. On elämänkokemusta, tehtyjä virheitä ja niistä saadut opit. Kaikessa on jotenkin rennompi suhtautuminen ja mustavalkoisesta ajattelusta on päästänyt irti aikaa sitten. Itseään osaa arvostaa ja tietää mitä haluaa, niin elämässä yleensä kuin ihmissuhteissakin.”

”Sanoisin, että aina on paras ikä, mut nyt oon 57v ja tämäkin ikä on hyvä, hörhöilyt on hörhöilty ja osaan nauttia elämän pienistä asioista täysillä.”

”Tää 55 on ihan passeli. Isoimmat angstit alkaa olla takana ja on oppinut katsomaan asioita vähän useammalta kantilta, yleensä, toivottavasti.”

”Mä tykkäsin kyllä kauheasti 30+ -vuosista, Nyt 40 on ylittynyt jo monella vuodella ja elämä vähän jumittanut. Mutta en siis sano, etteikö taas kohta voi tuntua (ja varmaan usein tuntuukin), että nyt on ihan paras ikä . Joka tapauksessa ”joka ikä on paras ikä”, erilaiset vaiheet ovat ihania ja kaikkina ajanjaksoina on ollut hyvät puolensa. Toki maailma ympärilläkin on muuttunut siitä, mitä se oli silloin kun olin 20+. Itse en ole ikinä kokenut niinkään ulkonäköpaineita (ellen juurikin vanhemmiten!) ja koen, että olen ollut aina aika huoletta oma kummallinen itseni.
Toki tähän vaikuttaa varmaan niin monet asiat, esim. onko perhettä ja missä iässä lapsia on saatu jne.”

”Jos lähden asiaa tutkimaan laajasti, ihmisiä yleisesti niin koen että 50- vuotiaat ovat parhaimillaan. Minulla on työkavereina paljon sen ikäisiä ja ihailen heidän elämänkokemusta, tietoa ja taitoa käsitellä asioita niin isoja kuin pieniä. Heillä on kenties omia lapsia ja lapsenlapsia, heillä on takana työhistoriaa ja he ovat elänyt monet kolhut ja opit. +/- 50 vuotiaita kuuntelen arvostaen, kunnioittaen ja ihaillen. Heissä on sitä jotain. Mikäli katson asiaa ulkonäkö keskeisesti niin naiset jotka ovat 30-40 vuotiaita ovat parhaimillaan. He ovat itsevarmoja, kroppansa ylpeydellä kantavia jotka eivät jokaisesta makkarasta välitä vaan ovat sinut itsensä kanssa.”

37-v ja oikein onnellinen! 😉

***

Minkä ikäinen sä oisit, jos saisit valita? Mikä sun mielestä on paras ikä? 🙂

Kommentit (2)

 1. Oivalluksia

  Itse olen oppinut viimeisen kolmen vuoden aikana, että ikä on vain numeroita ja olen tällä hetkellä 24vee.
  Aloitin kaksi vuotta sitten futiksen uudelleen harrastejoukkueessa, jossa ikä oli suurimmaksi osaksi +30-35 ja siitä ylöspäin. Huomasin jo syksyllä, että kuinka hyvin tultiin toimeen, huumori lensi ja naurua räkätettiin koko ajan. Ei sitä ikäeroa huomannut kuin niissä tilanteissa, kun ruvettiin puhumaan lapsista tai jostakin muusta. Olen sieltä saanut monta ihanaa vanhempaa ystävää ja elämänkokemusta heiltä on ihanaa oppia. 😍
  Muutenki tällä hetkellä on muutama +30 ystävää ja heidän kanssaan on niin ihanaa, yhdellä on lapsia ja heidän kautta olen oppinut olemaan lasten kanssa. Elämä on ihanaa, kun on ihania ystäviä! 🤩

  Iästä sanoisin, että ehkä joku 30 tai siinä jomman kumman puolella vois olla. 😊

 2. Jenni Maria

  Mun mielestäni se on paras ikä mitä itse elää. Olen nyt melkein 40v ja edelleen toisinaan epävarma itsestäni, mutta rennompi ja armollisempi itselleni ja muille mitä esim.kaksikymppisenä olin.

  Teen töitä vanhusten parissa ja siellä oppinut huomaamaan, että ihmiset pysyvät suht samanlaisina läpi elämän.

  Minulla on myös haaveena elää pitkään 90-100 vuotiaaksi ja yritänkin pitää itsestäni mahdollisimman hyvää huolta. 😊😊

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *