Monna
Monna

Miksi seuraat blogeja?

Olin tiistaina ensimmäistä kertaa PING Festivaaleilla! Sain kutsun työnantajaltani A-lehdiltä ja mahtavaa kun sain!! Olin kuullu Pingistä jo aiemmin ja pelkästään hyvää. Mielenkiintoinen tapahtuma vaikuttajille ja yrityksille. Oli super inspiroiva ja kiinnostava aamupäivä!

Aamu alkoi aamiaisella Clarion Hotellissa, jossa koko tämä tapahtuma oli. Sisääntullessa oli ihana fiilis, iloiset ihmiset otti vastaan ja hymyili. Myös halasivat! 🙂 Festarit oli upeen näköiset, kukkia ja valoja ja värejä! Aamiaisen jälkeen suunnattiin Piian kanssa kuuntelemaan ensimmäisiä luentoja mm. brändäämisestä.

Oli tosi mielenkiintoista nähdä tutkimuksia siitä miksi suurin osa ihmisistä lukee blogeja. Päällimmäisinä syinä nousi informaation ja inspiraation saaminen. Oli myös kiinnostavaa kuulla siitä miten ihmiset luottavat yritysten mainontaan versus bloggaajien tai muiden somevaikuttajien suosittelemiin tuotteisiin. Suomalaiset luottavat yritysten mainontaan 20% ja bloggaajien suosittelemiin tuotteisiin tai palveluihin 44%. 🙂

H2H = Human to human -markkinointi kasvaa ja lukijoita oikeesti kiinnostaa mitä joku bloggaaja tai tubettaja jostain palvelusta tai tuotteesta sanoo. Yhä enemmän myös yritykset ja vaikuttajat haluu tehdä aitoja omannäköisiä kampanjoita. Kukaan ei halua sanoa, että ”tää on tosi hyvä tuote ja just paras kaikille”. Halutaan kertoa miks joku tuote sopii just jollekin ja oikeita kokemuksia.

Blogeista ja tubekanavista haetaan koko ajan enemmän just sitä aitoa ja vähän jopa rosoista menoa. Mutta toisaalta myös tosi kauniit ja ammattimaiset kuvat, sisustus ja muoti on suosittua seurattavaa eri kanavissa. Mun mielestä nää on tosi mielenkiintoisia juttuja!! Mä aina täällä välillä kysynkin teiltä postaus-aiheita/toiveita ja muutenkin oon tosi kiinnostunut siitä minkälaisesta sisällöstä just TE mun blogin lukijat tykkäätte.

Päivän aikana syötiin myös runsas lounas ja saatiin glitteriä hiuksiin ja mihin kukakin halus. 😉 Mä laitoin kotona jo poskipäähän glitteriä ja Pingissä myös hiuksiin. <3 Lounaalla mun ja Piian seuraan liitty myös Katri ja Jutta ja yhdessä jatkettiinkin päivän ehkä kiinnostavimpaan luentoon. Pingissä näin paljon tuttuja ja myös hyviä ystäviä.

Luento, joka oli kiinnostavin koko päivässä oli Natalia Salmelan pitämä luento siitä kuinka tehdä blogista menestyvä. Mä sain Natan luennosta tosi paljon inspiraatiota ja fiilistä! Natan jutut on aina purru muhun ja tälläkin kertaa faktat ja huumori yhdessä kolahti.

***

Mä oon tosi onnellinen, että mulla on tää blogi ja te ootte siellä mun kanssa! Se, että mä sanon nykyään ammatikseni bloggaja ja somevaikuttaja on mulle ylpeyden aihe. Joskus kun blogini perustin vuosia sitten, haaveilin siitä jospa ehkä joku päivä saisin tästä työn. Nyt se on sitä! 

Kertokaa miksi te luette blogeja? Inspiraatio, motivaatio, tieto, arvonnat, bloggaajan persoona, kauniit kuvat vai mikä? 🙂

Kommentit (3)

  1. R

    Kaikista noista yllämainitsemistasi syistä, sekä sittä, että taidan olla vähän koukussa tähän blogiin 🤣💕

  2. Jutta

    Haen inspiraatiota ruoanlaittoon, treeniin ja joistain tulee ihan vaan hyvä mieli ☺️☺️ Kivoja ajankohtaisia aiheita, joista lukee mielellään. Sitten on muutama blogi joita seuraan ihan viihdemielessä. Eli en ole millään tapaa inspiroitunut tai samoilla linjoilla näiden bloggaajien kanssa. Kunhan menen ihmettelemään ja naamapalmuttamaan 😂 Tää on vähän samaa sarjaa kun jengi kattoo jotain Temppareita. Kukaan ei ihaile näitä itseään nolaavia vajakkeja, mutta katsoo ohjelmaa silti 😂

  3. Taru

    Mä ainaki luen sun juttuja koska on mielenkiintoista seurata teidän arkea ja miten sun tekstit ja elämä on muuttunut äitiyden myötä. Lisäksi just vinkit ja vertaistuki lapsi arkeen on kivoja 🙂 plussana sun mahtava persoona! Myös muita blogeja seuraan samoista syistä, koska pidän heidän teksteistä ja vinkeistä

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *