Monna
Monna

Miksi on hienoa olla suomalainen?

Torstaina vietetään Suomen itsenäisyyspäivää, Suomi täyttää tänä vuonna 101 vuotta. Mä en oo ehkä se kaikkein isänmaallisin ihminen.. tai no en tiedä miten sitä mitataaan. Mutta kuitenkin mun mielestä on hienoa olla suomalainen. Meillä on täällä tosi moni asia hienosti, vaikka monesti kuuleekin valitettavan kuinka se ja tuo asia on täällä huonosti.

Itsenäisyyspäivän kunniaksi mä ajattelin listata tähän syitä, miksi mun mielestä on hienoa olla suomalainen.

 • Suomessa on turvallista olla. Täällä voi liikkua oikeastaan mihin aikaan vuorokaudesta tahansa ulkona, eikä ole koko ajan välittömässä hengenvaarassa. Toki itse voi hieman miettiä kulkeeko yöllä yksin jossain ns. levottomammissa kaupunginosissa vai ei. Mutta Suomen turvallisuutta voi kuitenkin verrata aika moneen muuhun maahan, jossa ei uskalla liikkua auringon laskettua lainkaan. Itse asiassa vuonna 2015 Suomi on valittu maailman turvallisimmaksi maaksi ja vuonna 2016 & 2017 on mitattu, että Suomessa on maailman vähiten järjestäytynyttä rikollisuutta.
 • Täällä on super hyvä koulutus! Suomi on monesti mainittu kärkikastissa, kun puhutaan koulutuksen tasosta. Esimerkiksi peruskoulutus on Suomessa valittu maailman parhaimmistoon vuosina 2016 ja 2017. Ja onhan meillä ihan älyttömän hyvä koulutusmenetelmä täällä! Koko peruskoulu, sekä lukio / ammattikoulu on ilmaisia koulutuksia. Myös korkeakoulutus on ilmaista. Mahdollisuuksia kouluttautua on siis oikeasti monia.
 • Suomessa on turvallista syntyä ja synnyttää. Meillä on täällä yksi maailman pienimmistä äiti-ja vauvakuolleisuuksista synnytyksissä. Mä muistan, kun mua pelotti synnytys aikoinaan ja silloin joku mulle sanoi tästä. Se helpotti tosi paljon kun tiesi, että Suomessa ollaan tässä hommassa todella todella ammattilaisia. Moni suomalainen nainen, joka asuu ulkomailla esim. työn takia, haluaa kuitenkin tulla synnyttämään Suomeen.
 • Neljä vuodenaikaa. Mä tykkään kaikista! Ehkä en niin paljon niistä loppusyksyn pimeistä päivistä tai siitä loskan määrästä keväällä. Mutta kuitenkin jokaisessa vuodenajassa on jotain hyvää. Syksyllä on ihana käpertyä omaan kotikoloon ja olla kynttilänvalossa oman perheen kesken. Talvella on ihanaa se lumi ja sen tuoma kirkkaus. Keväällä on ihanaa se, kun lumet sulaa ja linnut alkaa laulamaan ja purot solisemaan. Kesällä on ihanaa tietysti se lämpö ja ennenkaikkea se valo. Ihan jokaisessa maailmankolkassa ei oo näin laajaa skaalaa vuodenajoissa.
 • Sitten vielä muutamia juttuja: täällä on älyttömän hyviä ruokakauppoja, täällä on hyvät tiet ajaa atuolla, meillä on joukkoliikenne, meillä on upea päivähoitojärjestelmä, poliisi ei ole korruptoitunut, Suomessa on yksi maailman parhaita tilanteita tasa-arvon kannalta… jne jne.

Niin ja valittiinhan Suomi maailman onnellisimmaksi maaksi tänä vuonna. 🙂


Mitäs te ootte mieltä? Mitkä syyt on teille sellaisia, miksi on hienoa olla suomalainen? 🙂

Monna

Ps. Käykää kurkkaamassa mun ja Tuukan video IGtv:stä, siellä selviää tiedänkö me kaiken Tuukasta tai se musta. 😀 Haha! TÄSTÄ pääset sinne!

Kommentit (2)

 1. Saara

  Oon asunut Pariisissa nyt 3 kuukautta. Olen siis au pairina täällä ja ennen tänne lähtöä arvostus suomea kohtaan ei ollut mitenkää super korkealla. Mutta nyt on! Suomessa on oikeasti asiat hyvin! Just toi terveydenhuoltojärjestelmä on luotettava. Jouduin esim itse käymään lääkärissä täällä eilen ihan korvaläärillä ja hän määräsi mulle kipuun sellaista lääkettä että äitini järkyttyi kun kerroin mitä lääkettä lääkäri määräsi (hän siis antoi mulle useampaa lääkettä joista yks oli tää kyseinen kipulääke ja loput korvatulehduksen hoitoon). Suomessa tuota lääkettä saa vain erittäin kovaan särkyyn tai hermosärkyyn ja mulle se annettiin vaa sillä et sanoin et ”mua sattuu korvaan”. Taas nousi arvostus suomen terveydenhuoltoa kohtaan ettei sieltä saa kovia kipulääkkeitä liian helpolla.

  Suomessa on vaa asiat hyvin. Oon sitä mieltä et matkustelu on just siks myös hyvä et näkee että kotimaassa on asiat hyvin ja oppii arvostaa niitä oikeesti.

  Mä oon ollu täällä ranskassa melkee eksoottinen tietyissä porukoissa koska vaikka Suomesta tiedetää lähinnä porot ja lumi ja kylmyys nii silti ihmiset ihailee sitä. Se on erilaista kuin monissa muissa maissa ja aika harvinaista myös. Vaikka se meitä ärsyttää kulkee loskassa tai sanoa kesäksi kun on +15 mutta se on meidän maan rikkaus, ne neljä vuodenaikaa.

  • Monna

   Siis se on muuten just niin, että matkailu avartaa tässäkin asiassa! 🙂 Monesti sitä itsekin ulkomaanmatkojen jälkeen Suomeen tullessa oikein korostetusti muistaa ja huomaa, että mitkä kaikki asiat täällä onkin niin älyttömän hyvin. <3

   Tosi kurja kuulla, että oot saanut jotain älyttömiä lääkkeitä siellä lääkäriltä. 🙁

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *