Monna
Monna

Miksi maanantai on toista päivää huonompi?

Onko teiänkin mielestä maanantai aina viikon tyhmin päivä? Alkaako jo sunnuntaina rinnasta puristaa, että voi prkle kun huomenna on taas maanantai?

Mulla oli näitä ajatuksia aikoinaan. Ahdisti suurin piirtein jo perjantaina, että kohta on taas maanantai. Aloin tekemään erilaisia juttuja, jotka veisi tätä angstia pois. Sunnuntaisin piti keksiä aina jotain super kivaa tekemistä, että maanantai olis häipynyt mielestä. Sunnuntaisin ei saanu puhua mitään työjuttuja tai mitään muitakaan ”tylsiä” juttuja.

Vasta nyt muutaman vuoden oon ajatellut, että maanantait on itse asiassa tosi kivoja! Maanantait on nykyään mulle aina sellaisia reippaita ja kivoja alkuja. Uusi viikko ja uudet kujeet. 😉

Miten oon päässyt näistä ”maanantai on pyllystä” -ajatuksista eroon? No, mäpä kerron! Josko näistä vinkeistä olis apua jollekulle toisellekin!

 1. Sovi jotain kivaa maanantaille! Lounastreffit hyvän ystävän kanssa, kasvohoito, joku kiva jumppatunti, maanantaisauna tms. tms. Silloin maanantaista tulee jotain mitä odottaa! 🙂
 2. Ajattele maanantaita uutena alkuna! Yritä työntää pois mielestä ne ajatukset, että ”voi plääh, mitähän taas tästäkin viikosta tulee..”. Mieti sen sijaan, että ”vitsi sentään, mitähän kaikkea kivaa tällä viikolla voikaan tapahtua?
 3. Mieti, voitko tehdä jotain isompia ratkaisuja? Onko jotain tiettyjä asioita, joiden vuoksi maanantait aina ahdistaa? Voisitko ehkä tehdä jotain muutoksia niihin?

Mulla poistui nämä ahdistavat fiilikset samalla, kun lopetin työt ahdistavassa työpaikassa. Siihen auttoi myös se, että en kärsinyt joka sunnuntai krapulasta. Alkoholin vähentäminen on poistanut huomattavasti kaikenlaisia angsteja. 😀

Kuva: Hannes Paananen / A-lehdet

***

Vaikka välillä voi tehdä tiukkaa katsella omia fiiliksiä ja varsinkin syitä niille, se tekee hyvää. Oikeastaan millään muulla tavalla ei voi omia mielialoja hoitaa paremmaksi. 

Iloista, ihanaa ja energistä maanantaita! 🙂

Kommentit (6)

 1. Nimetön

  Ehkä äitiyslomalla se maanantai ketutus poistuu kun kaikki päivät on samanlaisia oli sitten ma tai pe. Joten itekin en enää ahdistu maanantaista. Välillä on ihan kivakin päästå maanantaina töihin😂😂

  • Monna

   Se voi olla, että joillain äitiysloma auttaa maanantaiketutukseen. 😄 Itelläni ei ollut oikein äitiyslomallakaan samanlaisia päiviä. 😁 Ja nyt jo monta kuukautta takaiisn työelämässä, maanantaisin on kiva mennä töihin!

 2. Henna H

  Itselle maanantaiketutukseen auttoi koulusta valmistuminen. Nykyään pt:nä ja jumppaohjaajana viikot on vaihtelevia, perjantai on vapaapäivä (krhm, ainakin yrityksenä olla). Koska lauantaisin ja sunnuntaisin on aamulla jumppien veto, ei maanantaina tunnu kamalalta mennä töihin 😀 työ josta nauttii todellakin on avain maanantai-inhon lievitykseen!

  • Monna

   Oi, mä muistan kun aloitin yrittäjänä – oli arkivapaat ihan luksusta! 🙂 Myös tosiaan tuo viikkojen ja päivien vaihteleva sisältö on kyllä huippua, ei tunnu tylsältä mikään viikko aloittaa. 🙂 Työ, josta nauttii on tosiaan aika iso avain!

 3. Johanna

  Tajusin, että mulla on itse asiassa sama homma! 🙂 Maanantaiketutus loppui, kun en enää käyttänyt alkoholia joka viikonloppu. Viikonloput alkoi kulua enemmän selvinpäin ja keksi paljon kaikkea mukavaa tekemistä, ja sille mukavalle tekemiselle jäi huomattavasti enemmän aikaa. Sama linja jatku edelleen ja olen todella tyytyväinen, kun ei tarvitse vapaa-aikaa kuluttaa krapulaan.

  Maanantaiketutus loppui sitten ihan kokonaan, kun vaihdoin työpaikkaa. P*ska duuni sai jäädä, ja vaihtua siihen alaan, josta oikeasti tykkää ja kiinnostaa. Ei sillä, kiinnosti se edellinenkin aluksi, mutta ihmisen mieli saattaa muuttua 15 vuodessa 😉

  • Monna

   Tää oon niin totta! 🙂 Krapula aiheuttaa ahdistusta ja kamalaa oloa. Kun sitä ei oo, voi tehdä kaikkea kivaa eikä maanantaitkaan tunnu niin pahoilta! 😉

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *