Monna
Monna

Mikä pitää meidät yhdessä?

27.1.2018 meillä tuli yhteistä taipaletta täyteen 11 vuotta! Se on jo suhteellisen pitkä aika mun mielestä. Heinäkuun 10.pvä meillä on hääpäivä, tänä kesänä vietetään 8-vuotis hääpäivää. Mutta mikä meidät pitää yhdessä? Emma? Koirat? Vai joku muu?

Mä saan välillä yksityisviestejä, että on ihanaa kun jotkut on yhdessä noin pitkään. Tuntuu siis siltä, että parisuhteet lyhenee ja on lyhentynyt lähivuosina. Mä uskon, että siihen vaikuttaa se ettei jakseta tehdä suhteen eteen mitään sitten kun se alkuhuuma laantuu. Kyllästytään ja etitään ”parempi” jostain muualta.

Oon kuitenkin sitä mieltä, että vaihtamalla ei parane. 😀 Siis ihan oikeesti. Tai sanotaanko nyt niin, että kun on elänyt jo aika monta vuotta ja on ehtinyt nähdä ja kokea myös erilaisia parisuhteita ja kumppaneita, niin tietää ettei vaihtamalla parane. Mä uskon ihan rehellisesti siis siihen, että Tuukka on paras mies mulle.

Kun me tavattiin ja alettiin olemaan yhdessä, oli meiän parisuhde ihan erilainen mitä se on nyt. Oli perhosia vatsassa, oli todellakin sitä alkuhuumaa, kiihkeetä ja tunteikasta, mustasukkaista ja vaikka mitä! Me muutettiin yhteen 4 kuukautta deittailun alkamisesta ja kolme vuotta siitä mentiinkin jo naimisiin.

Meillä on ollut alamäkiä ja vaiheita, joiden aikana me molemmat ollaan ajateltu tuleeko tästä enää mitään. Kannattaako jatkaa yhdessä. Eli koko tämä 11 vuotta ei oo ollut pelkästään kuhertelua ja linnunlaulua. En usko, että oikein mikään pitkä parisuhde on sellainen. Varmasti raskain aika meillä on ollut viime vuosi, sinä aikana me jopa puhuttiin siitä onko ero ainoa vaihtoehto.

Mutta me halutaan olla yhdessä. Meillä on molemmilla niin vahva tahto pysyä yhdessä, että me taistellaan läpi niiden huonojen hetkien ja raskaiden vaiheiden. Toki jos sellaisia hetkiä ja vaiheita olis koko ajan, ei sekään kannata. Jos aina olis pelkkää riitelyä ja p*skaa, niin eihän kukaan sellaista jaksa. Mutta jos huonot hetket on ohimeneviä ja vaan pieni osa sitä suhdetta, on mun mielestä suhteella todellakin tulevaisuus.

Tietysti on myös pitkiä suhteita, joissa monen vuoden yhdessäolon jälkeen huomataan, että parisuhde on kadonnut ja ystävyys säilynyt. Ehkä silloin on hymyssäsuin jatkettava matkaa eri suuntiin.

Edelleen rakastetaan!

Kyllä mun mielestä meitä pitää yhdessä vahva halu olla toisen kanssa. Rakkaus toisiamme kohtaan. Ja tietysti Emma. Mä oon sitä mieltä, että silloin kun sanottiin toisillemme tahdon, päätettiin olla yhdessä ihan oikeasti. Avioliitosta on mun mielestä paljon isompi asia lähteä pois, se ei vaan tapahdu post it-lapulla. Nyt kun ollaan avioliiton lisäks sitouduttu toisiimme perheenä ja vanhempina, on kynnys eroamiselle vielä suurempi.

Jos elämä on pelkkää riitelyä ja konfliktista toiseen selviämistä, tottakai silloin pitää miettiä onko tässä suhteessa mitään järkeä. Eikä silloin tilanne oo myöskään lapselle edullinen, kyllä pienikin lapsi aistii jos vanhemmat riitelee koko ajan tai rakkaus on kadonnut. Mutta silti oon sitä mieltä, että pitkän parisuhteen eteen pitää haluta tehdä myös vähän töitä.

***

Mä ajattelin heittää teille nyt pallon! Kyselkää multa ja Tuukalta kyssäreitä meiän suhteesta tai toisistamme. Teen niistä sitten erillisen postauksen, jossa Tuukka vastaa niihin hänelle esitettyihin kysymyksiin ja minä mulle esitettyihin. Joten antaa palaa! 😉

Kommentit (17)

 1. V

  Onko suhteen aikana ollut pettämistä? Entäs muita ihastuksia?

 2. Heidi

  Omassa parisuhteessa vasta 5 v takana mutta roive tietenkin elinikäisestä suhteesta. Sanotaan että pitkissä suhteissa on normaalia että tulee ihastuksia muihin. Onko teillä ollut/ miten ajattelette että ne haldaa?
  Entä mikä on ajatuksenne pariterapiasta? Ajattelitteko tai kokeilitteko silloin kun mietitte eroa?
  Yhdyn myös siihen että on ihanaa lukea teidän pitkästä liitosta tässä tämän päivän kertakäyttömaailmassa.

 3. -Katri-

  Mikä toisessa sytyttää ja/tai vetää puoleensa aina uudestaan ja uudestaan? Vai onko löytynyt ihan uusia juttuja toisesta, joka saa tuntemaan, että rakastan juuri tuota ihmistä ja haluan olla hänen kanssaan? Mitä haluaisit, että puolisosi tekisi sinulle tai miten haluaisit, että puolisosi huomioisi sinua, jotta tuntisit olosi rakastetuksi?

 4. A

  Miksi vauvavuosi on ollut suhteen rankin? Mitä vinkkejä antaisitte vauvavuotta eläville pareille?

 5. Nina

  Ihanaa että olette pysyneet yhdessä, en toki tunne teitä mutta olette sen näköinen pari että kuulutte yhteen. Onpas Tuukka vain komea kun ottaa pipon pois päästä 😆

 6. Tinde

  Voi mikä Ihana kirjoitus! Aitoa ja parasta Monnaa!

  Kysymys molemmille: mikä toisessa on parasta? Mihin veisit toisen unelmatreffeille? Mistä teillä riidellään? 😊

 7. Leena

  Mistä haluat toista kiittää? / Mistä olet toiselle kiitollinen?
  Kerro päivän tunteesi toiselle viidellä sanalla. 🙂

  Pidän Monna siun tavasta kirjoittaa ja ”pölläyttää” asioita ilmoille moninäkökulmaisesti liittyivätpä aiheet lapsiin, ulkoiluun, kotoiluun, matkusteluun tai mihin vaan. Olet some-rohkea ja varmasti omana (sinänsä tuntemattomana koti-Monnana) henkilönä äärettömän lojaali sekä huippu tyyppi! 🙂 Kiitos siulle, että olet rohkeasti erilainen oma itsesi.

 8. Didi

  Kuinka paljon viikossa vietätte yleensä aikaa keskenänne ja miten vietätte aikaa yhdessä? Matkusteletteko vain yhdessä vai myös yksin ja kuinka pitkiä aikoja olette toisistanne erossa? Onko teillä yhteisiä harrastuksia vai onko molemmilla myös omansa? Ovatko kaikki kaverit yhteisiä vai onko myös ”vain toisen” kavereita? Keskusteletteko paljon ns.arjen ulkopuolisia asioita, kuten mielipiteitä politiikasta/ajankohtaisuutisista? Jaatteko samat arvot ja pystyttekö olemaan eri mieltä kuitenkin niin että molemmat kunnioittavat toisen eriävää mielipidettä? Mikä toisessa ärsyttää eniten ja mikä toisessa on parasta?

 9. Anni

  Jos treenaatte yhdessä niin teettekö aina molemmat omat treenit vai teettekö joskus saman treenin yhdessä? 🙂 Neuvotteko toisianne liikunnassa? Jos neuvotte tai ette niin tuleeko aiheesta ikinä ”sanomista” eli onko erilaisia mielipiteitä esim tekniikoista salilla tms?

 10. Ninni

  Mikä vauvavuoden hetki oli rankin? Miksi? 😍

 11. Maikki

  Miten pyydätte ja annatte toisillenne anteeksi?

 12. Miia

  Mitä tv-sarjoja seuraatte yhdessä (jos seuraatte)? Mikä oli viimeisin elokuva jonka näitte yhdessä?

  Kumpi pesee vessan? 😀

 13. Parisuhde

  Miten huomioitte toisianne? Arjessa? Kuinka usein puhutte tunteista toista kohta kohtaan? Haaveiletteko yhdessä tulevaisuudesta?

 14. Labbis ❤️

  Haluatteko lisää lapsia?

  Onko teillä ”pussailu”lomaa kahdestaan?

  Onko teillä erimieltä Emman kasvatuksesta? Onko toinen lepsu ja toinen ”kova”? 😄

  P.S ootte aivan sairaan ihana perhe ja tää blogi on kyllä yks mun lemppari ❤️

 15. Heidi

  Molemmille samoja kysymyksiä:
  Mistä toisessa tunnet ylpeyttä? (Luultavasti helpoin vastaus tähän on ”hyvä äiti” tai ”hyvä isä”, mutta nyt haen myös jotakin muuta.)
  Jos tämän hetkisen tietämyksesi ja toisen tuntemisen perusteella olisit valintatilanteessa, sitoutuako toiseen vai olla ns. vapaana, niin valitsisitko täysin samoin kuin 11 vuotta sitten?
  Mikä toisessa ärsytti alkuaikoina ja mikä nyt – samat asiat vai onko ärsytyksen aiheet muuttuneet (jos niitä siis on)?
  Mukavaa kesää koko perheelle!

 16. Sara

  Tosi hauska postausidea!

  Tämmöisiä vähän kevyempiä kysymyksiä: Kumpi vie useammin roskat? Mitä nimeäisitte toistenne lempiruuiksi ja mitkä sitten on ne teidän lempiruuat, kun itse sanotte?

 17. Sanzu

  Ihana postaus <3.

  Meillä tulee miehen kanssa tänä vuonna meidän suhde täysi-ikäiseksi, ollaan syksyllä oltu yhdessä 18 vuotta joista tänä vuonna naimisissa 12v. Paljon on yhdessä koettu (mm. kohdun ulkopuolinen raskaus, 4 lasta joista nuorimmat kaksoset ja toisella vakava sydänvika, mun vakava masennus joka nyt onneksi takanapäin) ja rakkaus toisiamme kohtaan on näiden vuosien aikana vain vahvistunut. Enpä tiennyt 21-vuotiaana sokkotreffeille lähtiessäni, että se elämäni mies siellä vastassa olisi ;).

  Kaikkea hyvää teidän perheelle ja hyvää kesää :).

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *