Monna
Monna

Matka jatkuu!

Reilu viikko ollaan paineltu nyt BestCaravanin asuntoautolla pitkin poikin Ruotsia ja vähän Suomeakin jo. Mitkä on fiilikset tällä hetkellä karavaanarireissusta?

Uppsalassa yövyttiin ensimmäiset kolme yötä. Siellä alunperin oli tarkoitus olla vaan yksi yö ja jatkaa eteenpäin. Tuumattiin sitten kuitenkin, että ollaan kaks yötä, jotta saadaan yks lepopäivä siihen heti kärkeen. Leirintäalue oli niin mukava ja Uppsala kaunis kaupunki, että päätettiin jäädä vielä kolmanneksi yöksi.

Siitä matka jatkui kohti Sundsvallia. Leirintäalue oli vielä huikeampi kuin Uppsalan ja ihan meren rannalla. Aivan ihana paikka. Oltiin sieltäkin varattu ensin vain yks yö, jota loppujen lopuks korotettiin myös kolmeen yöhön. 😀 Sundsvall oli myös tosi kaunis kaupunki.

Sundsvallissa Emma otti ison askeleen ja uskaltautui mereen meiän kanssa. Ei toki vielä kovin syvälle, eikä tarvinnutkaan. Olin niin ylpeä, kun Emma pienen harkinnan jälkeen uskaltautui lipluttelemaan varpaita rantaveteen ja sitten kahlaamaan jo vähän syvemmällekin.

Meillä on ollut ihan älyttömän hyvä tuuri ilmojen kanssa. Oikeastaan missään ei oo satanut ja Ruotsissa oli ihan tosi lämpimät ilmat. Varsinkin Sundsvallissa oli parina päivänä ihan helle. Ollaan oltu aikalailla aamusta iltaan ulkona, koska ei siellä asuntoautossa sisällä oo niin kamalasti tekemistä. Muutenkin on ihana olla paljon ulkona kun siihen on mahdollisuus.

Mä uskon, että aika harva istua tököttää asuntoauton – tai vaunun sisällä leirintäalueilla. Kyllä sitä kaikki puuhaa jotain joko siinä oman auton/vaunun pihalla tai muualla leirintäalueen tai lähimaaston maisemissa. Se on ainakin meille ollut tärkeää. Rehellisesti sanottuna, pinnahan siinä varmaan menis jokaisella jos oltais koko ajan koko perhe koirineen päivineen vaan sisällä ”pienessä” kopissa. 

Sundsvallista meiän oli tarkoitus ajaa Uumajaan ja sieltä Haaparannan lähelle, sitten Suomen puolelle jne.. Mutta me päätettiinkin tehdä suunnitelmiin muutos. Varattiin meille lauttamatka Uumajasta Vaasaan ja oltiin Vaasassa torstaina klo 23.30. Yövyttiin Vaasassa leirintäalue TopCampingissä, joka oli tosi hieno leirintäalue. Vaasasta jatketiin matkaa kohti Viitasaarta, jossa yövyttiin pienen lammen äärellä yksi yö. Sieltä ajeltiin Nurmekseen. Nyt ollaan täällä Nurmeksessa mökillä ainakin ens viikon puoliväliin asti.  🙂

Muutettiin suunnitelmia ihan sen vuoksi, että huomattiin ettei Emma jaksanut istua paikallaan ajomatkoja kovin mielellään. Vaikka pidettiin maksimimatkana 300km / ajopäivä ja pidettiin näitä parin päivän välistoppeja ajamisesta, oli ne muutaman tunnin istumiset autossa Emmalle turhauttavia. Ja sitä kautta meille.. 😉

Päätettiin siis yleisen viihtyvyyden ja lomatunnelman ylläpitämisen vuoksi jättää n.700km lenkki tekemättä ja oikaistiin laivalla yli. Toki se oli pieni ”extrameno” lomabudjettiin, mutta toisaalta bensat ja ainakin viiden yön yöpymiset leirintäalueilla olis loppujen lopuks tehnyt melkein saman summan, kuin lauttamatka.

Nyt meiän ”leirintäalueena” toimii Tuukan vanhempien mökkipiha ja äärimmäisen hyvä niin! 🙂 Emma pääsee touhuamaan mummin ja vaarin kanssa, koirat saa juosta vapaana ja meiän ei tarvi ajaa yhtään kilometria muutamaan päivään. Kotimatkalla yövytään vielä ainakin yhdellä leirintäalueella, sillä täältä Nurmeksesta Espooseen on yli 500km ja sitä matkaa ei yhdessä erässä tehdä. 😉

***

Lue myös meidän reissusta toinen postaus: Karavaanarit!

Kommentit (13)

 1. Jenni

  Ihanalta kuulostaa teidän reissu ja mukavaa kun voi extempore vaihtaa suunnitelmia. Ihanaa ja rentouttavaa loppulomaa teille kaikille 😊

  • Monna

   Joo, se oli yks meiän ajatuksista lomalle lähtiessä, että voi muuttaa suunnitelmia suuntaan tai toiseen jos siltä tuntuu. 😊 Kiitos ja kivaa kesää!

 2. miltsu

  mitenkä emma matkusti asuntoautossa? oliko teillä turvaistuin mukana vai ihan normaalissa penkissä? tämä mietityttänyt itseä kun tommonen reissu olis kiva 🙂

  • Monna

   Saatiin vuokrattua myös Britaxen turvaistuin. 🙂 Turvavyökiinnityksellä on kiinni, mutta joissain asuntoautoissa on myös isofix-mahdollisuus.

 3. Sanna

  Kuulostaa tosi mukavalta teiän reissu. Joko on viimeinen leirintäalue mietittynä? Ehdottaisin Ukoskaa täällä meiän pikkukaupungissa. ☺ http://suncampingimatra.sportum.info/stable/Tuotteet

  • Monna

   Hei kiitos tästä! 🙂 Me pistettiin heti googlettaen ja taidetaan yöpyä tuolla kotimatkalla. ❤

 4. Marjo

  Hei!

  Käykäähän tutustumassa Bomban uusittuun kylpylään! Lienee liioittelua sanoa, että pesee Naantalin kylpylän mennen tullen, mutta melkein 😃! Jos vaikka Emmakin innostuisi 😉.

  Ihanaa Nurmeksen lomaa! Toivottavasti törmään teihin jossain!

  • Monna

   Vitsit, tuohon ei ennätetty tutustua. Uskon kyllä, että se on hieno! Muutenkin tuo koko Bomban ja Pielisen alue on aivan upea! 🙂

 5. Jonna

  Hei, ihan ehdottomasti suosittelen teille Koli Relax Spa:ta, jos vaikka isovanhemmat vahtii Emmaa päiväselti niin se on just semmonen pariskunnan totaalinen lovenlataus-mesta! Törkeen upeet maisemat.
  Bomba on ihana, mutta Koli Spa ihan luxus! Toivottavasti ehditte joskus käymään, ette varmasti pety 🙂

  • Monna

   Voi tännekään ei ehditty. Mutta Kolilla ollaan kyllä käyty muutama vuosi sitten. Upea paikka!! 🙂

 6. Eve

  Hei! Mistä tuo ihana mekko? <3

  • Monna

   Ostin sen Ruotsista NewYorkerista, löytyy varmaan myös Suomesta? 🙂

 7. Aba

  Hei ootte yöpyneet kotikaupungissani Vaasas ☺ toivottavasti viihdyitte. Blogiasi on mukava lukea,Emman ja koiruuksien touhuja seuraillen. Mukavaa loppukesää koko teidän poppoolle!!

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *