Monna
Monna

Lomamatkalle!

Ensi viikon maanantaina me tallustelemme pitkin katuja ja rantoja Fuerteventurassa!! KUINKA SIISTIÄ?! Niin ihanaa päästä vihdoin aurinkolomalle!

Kanariansaarilla on vielä marraskuun ajan oikein lämmintä ja aurinkoista, mutta ei kuitenkaan mitään överilämmintä (yli +30c). Siis ilmat suosii uima-altaalla leikkimistä ja uintiharjoituksia Emman kanssa, sekä muuten vaan uteliasta turistia kävelymatkoilla.

Kuvat: Apollomatkat

Meidän piti lähteä keväällä aurinkoon, mutta valitettavasti Emma tuli erittäin nuhaiseksi juuri ennen matkaa ja lääkärin kanssa neuvoteltuamme päädyimme perumaan matkan. Silloin matkustimme viikoksi Tukholmaan, joka oli myös ihana loma! Mutta nyt pääsemme sinne rantalomalle, joka on ollut haaveissa jo viime vuodesta saakka.

Me emme ole kumpikaan käyneet aiemmin Kanariansaarilla. Fuerteventura ja muutenkin saaret olivat joskus 90-luvulla ihan hittipaikka suomalaisille. Nyt jotenkin tuntuu, että niiden suosio on taas kasvussa. Moni ystävä ja tutuntuttu on nimittäin ihan jopa lähiviikkoina ollut Kanariansaarilla.

Nyt pikkuhiljaa ollaan ruvettu jo miettimään, että mitäs kaikkea sinne pitääkään pakata mukaan. Tottakai uima-asut kaikille perheenjäsenille ja aurinkorasvaa. Mutta mitä muuta? 😀 On hassua lähteä täältä kylmästä sinne lämpimään, että voiko sinne oikeasti pakata mukaan shortseja ja hameita?!

Ja kaiken lisäksi minuahan jännittää jo valmiiksi lentomatka! Ei omasta puolestani, vaan Emman puolesta. Kuinka sujuu nousut ja laskut? Sattuuko korviin? Ja kuinka tämä meidän elohiiri malttaa sen kuusi tuntia kestävän lennon? Olen saanut hyviä vinkkejä kyllä, että kannattaa ostaa esimerkiksi joku uusi lelu koneeseen. Tietysti vaihtovaatteita, syötävää ja vaippoja mukaan ja pari vanhaa suosikkilelua. Mutta muuten kai pitää vaan lähteä hyvällä ja rennolla asenteella lennolle? Eikä jännittää turhia, eikö niin? 😀 Mutta mitenhän minä osaan rentoutua?! Haha!

No, uskon, että Tuukka on sen verran lungisti lennolla, niin nousut, laskut kuin lentomatkankin ajan, että se rauhoittaa minua jo valtavasti. Ja toivon tietysti, että kone on täynnä mukavia matkustajia, jotka ovat leppoisalla lomafiiliksellä, eikä heitä haittaa jos lapsi siellä tai täällä vähän väsyy lentämiseen.

***

Mutta hei! Kertokaahan vinkkejä lentoa varten ja/tai Fuerteventuraan! Kaikki on tervetullutta! 🙂

Kommentit (17)

 1. Maija

  Kannattaa pakata illaksi jotain ”lämmintä” kuten ohut paita. Itselläni on aina illoiksi mukana villasukat (koska laattalattiat ovat yllättävän kylmät), pitkät housut sekä pitkähihainen paita. Päivällä pärjää shortseissa hienosti! Ja ainakin aiemmin siellä ollessani vauvatavarat ovat olleet apteekissa eikä ruokakaupoissa niinkuin Suomessa! En tiedä hyödyttävätkö nämä vinkit teitä mutta 23 kertaa Kanarialla käyneenä nämä tulivat mieleen 🙂

 2. Sanna

  Siitä on abt 15 vuotta ku oon Fuerteventuralla käynyt ja se oli muistaakseni tammikuuta, joka on kylmempi kuukausi, mut muistan et siel oli sillo sika tuulista. Et kannattaa auringosta huolimatta varata pitkähihaisia mukaan, varsinkin illalla voi tarvita. Ihanaa reissua! 🙂

 3. Ninni

  Pari vuotta sitten lennettiin vähän isompien lastemme kanssa juurikin 6h kanarialle. Koneessa edessämme istui äiti lapsen kanssa arviolta 1,5-2v. Tällä äidillä oli kassi, josta se veti kokoajan jotain pientä uutta viihdykettä (kyniä, paperia, leluja) tytölle..sitten hän oli pilkkonut hedelmiä pieniin rasioihin ja antoi myös niistä purtavaa. Ihan hienosti meni 😊 välillä yritin kuikuilla, että mistä se äiti taikoo niitä uusia viihdykkeitä, mutta joku kangaspussukka sillä oli ☺

  • Mari

   Näin olen itsekin toiminut kun lapset oli pieniä ja lenneltiin. Kaikkea pientä mukaan, jota voi loihtia esiin pitkin lennon kuin paraskin taikuri; kyniä, paperia, tarrakirja, johon voi liimailla tarroja eri paikkoihin, pieniä leluja, rusinoita, kuvakirja jne. Toimii! Lapset on aika hyviä lentäjiä. Ja iäkkäämmät kanssamatkustajat ihan super! He yleensä jaksaa höpötellä lapselle jos tämä ottaa kontaktia.
   Hyvin teillä menee! Hauskaa, lämmintä ja rentouttavaa reissua!

   Hippasen oon kade 😉

 4. Anniliiini

  Meillä on ollut ihan hitti ostaa mukaan joku halpa ”500 tarraa”-setti ja ihan tavallinen vihko johon sitten niitä tarroja voi läiskiä. Hauskaa lentoa!

 5. Iida

  Mulla ei ole vinkkejä antaa, mutta oli aivan pakko tulla kommentoimaan. Voi kuinka kauniit uikkarit ja bikinit !!
  Ihanaa lomaa teille <3

 6. Sussu

  Moi!
  Me oltiin ulkomailla kun tyttö oli 8kk.

  Lennot kesti 4h ja tyttö nukkui osan lennoista. Muun ajan leikki leluilla kiltisti tai luettiin kirjaa. Ei reagoinut mitenkään nousuihin ja laskuihin, söi niiden aikana tuttia. Ilmesesti pikkulapsilla on nimenomaan joustavin tärykalvo ja siksi he eivät koe paineen muutosta niin kovana.

  Mielestäni tärkeintä oli olla mukana paljon ohuita, mutta peittäviä vaatteita, ettei lapsi pala. Meillä oli pitkähihainen- ja lahkeinen uv-uikkari ja uintiin soveltuva suojaava hattu (nämä oli ihan Reiman Prismasta ostetut). Lisäksi toki silti aurinkorasvaa mm. Kasvoihin ja jalkapöytiin. Lisäksi iso kasa korviketta ja tuttuja lempisoseita. Teimme aamu- ja iltapuurot sellaisesta puurojauheesta, jonka sai sekoittaa vaan suoraan keitettyyn veteen (tämäkin prismasta). Emme ostaneet periltä ruokaa siis vauvalle ollenkaan. Vettä on myös hyvä antaa vauvalle, meillä ainakin likka joi sekä maitoa että vettä normaalia enemmän.

  Periltä kohteesta ostettiin sellainen uimarengas, mistä vauvalla menee vain jalat läpi ja vauva pysyy siinä siis itsekseen. Se oli ihan hittijuttu! Lastenallas oli niin matala, että tyttö pystyi itse potkimaan pohjasta vauhtia, meni ihan hurjaa vauhtia!! Toki silmä tarkkana vahdittiin, vaikka periaatteessa uimarengas ei pystynyt kippaamaan ympäri.

  Jos kohteessanne on matala lasten uima-allas, muksulle kannattaa laittaa uimaan sukat jalkaan. Meillä likalla karhea uima-altaan pohja hieman repi jalkapohjat rikki ensimmäisenä päivänä, kun emme tajunneet, että niin voisi käydä. Loppuloma pidettiin uimassa sukkia ☺

  Ihan mahtavaa lomaa teille!😘

  • Marjo

   Hei.
   Tähän on pakko kommentoida, että meillä oli lapsella sukat uimassa ollessa myös täällä kotimaassa uimahalleissa. Märät sukat eivät ole liukkaat, eikä uimahallin kohokuvioinen lattia tunnu ikävälle jalkapohjissa.

   Oikein mukavaa reissua!

  • Maria

   Tähän täytyy kommentoida tuohon uimapukuun liittyen! Meillä hittinä 1-2 vuotiaana oli uimapuku, jossa vatsan ja selän kohdalla kelluke! Lapsi oppi uimaan noin 3,5 vuotiaana, kun oli aina harjoitellut kyseisen uimapuvun avulla uimista!! Me ostimme tämän uimapuvun finnairin koneesta, mutta niitä tuskin siellä enää myydään 🤔

   Ihanaa lomareissua!

 7. Marski

  Fuerteventura tarkottaa kovaa tuulta eli tuolla saarella tuulee kovasti. Kannattaa ottaa huomioon, jos on esim. rannalla et arskat päähän vaikka ei paistais. 🙂 Yks sukulaistyttö joutu käymään lääkärissä kun meni dyyneillä hiekkaa silmään tuolla.
  Kanariansaarilla on niin ihanaa, nauttikaa!

 8. Kaisa

  Kävimme Fuenteventuralla, Corralejossa 15v sitten, kun esikoinen oli pari vuotias. Päällimmäisenä jäi mieleen ravintoloiden hlökunnan ihana suhtautuminen taaperoon 😊
  Onnistunutta matkaa teille! Koitahan olla turhia stressamatta, sillä on harvoin asioita helpottava vaikutus 😉

 9. Stiina

  Oi, fuerteventura niin ihana. Mutta myös kova tuulinen niin kuin ylempänä joku mainitsi, eli iltaisin saa olla ihan kunnon pitkät housut ja paita, jopa takki sen päälle. Suosittelen käymään corralejon lähellä olevilla hiekkadyyneillä, ehdottomasti kokemisen arvoinen paikka. Sekä eläinpuisto oli kiva myös, ja voin kuvitella kuinka emma olisi innoissaan. Ihanaa reissua ! Itse olin 2v sitten 2kk ajan työharjoittelussa corralejossa 🙂

 10. Sus

  Lennettiin just 8kk ikäisen kanssa japaniin ja 10h lennotkin meni oikein sujuvasti. Tossa edellä on tullutkin jo paljon hyviä viihdytysvinkkejä. Meillä oli myös finnairin vauvakoppa, jossa vauva sai nukuttua unia, mutta Emma taitaa olla sellaiseen jo liian iso? Tuohon 70cm pitkä mahtui juuri ja juuri. Jos nousut ja laskut huolestuttaa, voi lapsen korvat puuduttaa helposti puudutustipoilla, saa ilman reseptiä apteekista. Me puudutettiin, ja nousut ja laskut meni tosi helposti, vauva ei reagoinut mitenkään. Vaikea sanoa olisiko mennyt ilmankin, mutta tuskin niistä ainakaan haittaa oli 🙂 Ihanaa reissua, nauttikaa auringosta!

 11. Anu

  Me lennettiin Thaimaahan ja Kreikkaan oman, myös hyvin liikkuvaisen ja vauhdikkaan, lapsen kanssa hänen ollessaan 1v ja 1,5 v. Molemmilla kerroilla lennot meni yllättävän hyvin. Mukana oli paljon tekemistä ja syömistä. Suosittelen pakkaamaan koneeseen myös vaihtovaatteet koko perheelle 😉kannattaa ottaa myös lääkettä lapselle, kerran olen ollut lennolla, jossa eräälle lapselle nousi kova kuume lennon aikana 😦
  Meillä oli lapsella ”uimista”varten baby float -kelluke, se oli vuoden ikäiselle superhyvä! Myös uv-vaatteet ja -hattu ja uimakengät ovat mielestäni ehdottomat, niin ei tarvi stressailla palamisen tai allasalueella liukastumisen kanssa.
  Kerro sitten matkan jälkeen, millainen kohde oli lapsen kanssa 😊 juuri itsekin olen katsellut keväälle mahdollisia matkakohteita..
  Ihanaa matkaa teille!

 12. Jenna

  Tuo matkalle lähtö on aina niin ihanan kutkuttavaa 😊 Me asutaan Teneriffalla ja täältä kyllä löytyy paikallisesta supermarketista esim. Mercadona soseita ja ruokia. Sellasta perustavaraa, sekahedelmä, mansikka-banaani ja omena -soseet on yleisimpiä. Mitään sen kummempia hedelmäsoseita täällä ei ole, eikä perus kana-riisi pilttien lisäksi tarjonta ole suuri 🙂
  Kuten jo yllä mainittiin, niin yhdyn samaa ja suosittelen, että otatte myös lämmintä mukaan. Illat on jo huomattavasti viileämpiä ja meidän pojalla 14kk on aina pitkät housut ja huppari päällä auringon laskettua. Itse vilukissana kuljen jo ”talvivaatteissa” ja mielelläni laitan takin päälle ulos mentäessä, hahha 😂
  Aivan ihanaa loman odotusta ja pian alkavaa lomaa!!

 13. Neiti

  Avaava nenäsumute ennen nousua ja laskua, lentoemolta saatu vinkki 😉

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *