Monna
Monna

Loma vaakalaudalla?!

Meidän kauan odotettu loma Kreetan lämmössä on nyt vaakalaudalla. 🙁 Emma tuli kipeäksi sunnuntain ja maanantain välisenä yönä. Hän on ihan tukkoinen ja yskii kovasti. Kuumetta ei ole, ruoka maistuu ja on muutenkin iloinen oma itsensä, mutta nenä vuotaa niin pirusti. Nyt jännitämme, meneekö flunssa ohi vai meneekö se korviin tai jotain muuta ns. pahempaa. Ja että päästäänkö me lentoon, jos toinen raukka on ihan tukkoinen. 🙁

Harmittaa ihan älyttömän paljon, jos ei päästä lähtemään!! Ollaan koko kevät odotettu, että sitten kun ensimmäinen CitySurvivors on ohi, päästään kolmistaan Emman ja Tuukan kanssa nautiskelemaan ulkomaille.

No vielä ei aiota heittää kirvestä kaivoon. Tänään Emman kummitäti tulee tekemään Emmalle osteopatiahoidon, jolla saadaan vähän lymfakiertoa parannettua ja sillä kuonat liikkeelle. Osteopatiasta voi olla myös apua korviin. 🙂 Innolla odotan! Ja sitten tietysti mennään lääkäriin, jos Emman olo menee huonommaksi. Tänään hän on ollut jo vähän parempi kuin eilen.

On sipulit leikattuna sukassa, on kirjoja pinnasängyn jalkojen alla (toisessa päässä tietysti vain 😀 ), on höyryhengitelty, pistetty suolatippoja BabyMistiä nenään. On käytetty niistäjää ja vicksiäkin hierottu sängyn päätyyn.

Eilen annoin Emmalle mustikoita tuollaisen tosi hyvän ”imeskelyvälineen” kautta. 🙂 Emma nautti täysillä, kun sai imeskeltyä tuolta mustikkamehua ja samalla sai c-vitamiinia flunssan karkoitukseksi! 😉

Onko teillä kokemuksia flunssaisen vauvan kanssa lentämisestä? Puuduttavia korvatippoja on käyty jo ostamassa ja huomenna käydään lääkärissä ihan varmuuden vuoksi tarkistamassa korvat ja muutenkin vointi. Jos niikseen tulee, otetaan varmuuden vuoksi antibioottikuuri matkaan mukaan. Sitä ei mielellään anneta jollei ole ns. ”pakko”. Tietysti jos korvatulehdus on, antibiootit syödään. 🙂

Mutta juu, vielä olisi pari päivää aikaa Emman tervehtyä. Jos ei parane ja lääkäri sanoo eit lentämiselle, niin sitten keksitään jotain muuta. Harmittaa vaan, kun niin kovasti ollaan lomaa odotettu.

Kommentit (19)

 1. Essi

  Meillä oli just viime lomalla kauhee räkätauti molemmilla lapsilla. Lennollee ostin nenäsumutetta ja annoin laskua ennen kipulääkettä. Kaikki meni hyvin, meille apteekissa ei suositeltu niitä puuduttavia tippoja kun sanoi että jos korvatulehdus niin helposti piilottaa ne oireet ja tulehdus voi pahentua. ( kuullut kyllä että moni niitä käyttää ja sillä itsekkin niitä ajattelin ostaa) eli tarkoitus ei ollut tuomita niiden käyttöä 🙂 Tsemppiä toipumiseen ja pidetään peukut et ei pahenis ja pääsette lomalle 😎👙💃

 2. Mari

  Jos matkakohde on sellainen että tarvittaessa pääsee lääkäriin, niin lähtisin kyllä! Esikoisella alkoi korvatulehduskierre 6kk vanhana ja reissattiin ulkomaille useamminkin kerran kun vauvalla oli tulehdus päällä (koska tulehduksia oli joka kuukausi.. kunnes laitettiin putket). Antibiootit auttoi (vaikka niitä oli kurja syöttää.. Meillä syötettiin aina precosaa joka vähän ehkäisI abtibioottiripulia) ja vauva oli aina kuitenkin pirteä ja hyväntuulinen. Toki jos vauva on oikeasti tosi kipeä, niin harkitsisin matkalle lähtöä. Nuhat ja flunssat on kuitenkin aika yleisiä ja kun vauvat alkaa liikkumaan ja keräävät kaikki maailman pöpöt lattioilta suuhun, niin ei niiltä oikein voi välttyä… Tsemppiä ja pikaista paranemista vauvalle! Loma tekisi varmasti hyvää ❤

 3. Täällä myös

  Meillä on myös tyttö 6kk nyt viikon ollut kovassa flunssassa, räkä valuu ja tyttö yskii kovin! Lääkärissä käytiin, mutta ei ole korviin tms onneksi mennyt. Höyryhengitystä, sängyn kohotusta ja nenäimuria (jos syöminen ei onnistu) lääkäri suositteli. Toivottavasti Emma paranee pian ja pääsette matkalle!

 4. Syksylintu

  Voi Emma-pieni!

  Itse olen sitä mieltä, että lomalle (lentokoneeseen) ei kannata lähteä, jos lapsi on kovin tukkoinen. Aikuisellakin ihmisellä saattaa tehdä todella kipeää korvissa lentomatkoilla, jos on flunssa. Me emme ole itse matkustaneet kipeän lapsen kanssa, mutta itse olen eikä se ollut mukavaa. Mutta ei tosiaan vielä kannata perua lomaa, seuraatte vielä tilannetta ja kysytte lääkäriltä mielipidettä. Ja te vanhempina tunnette lapsenne parhaiten eli osaatte varmasti myös tehdä oikean päätöksen lähteäkö vai ei :). Meillä tukkoisuuteen, yskään ja korviin on auttanut parhaiten Physiomer BabyMist -suihke, suolatipoista ei tullut tarpeeksi apua.

  Meillä on mennyt monet suunnitelmat mönkään sairastelujen vuoksi. Nyt siis lapsen kanssa olenkin ottanut uuden asenteen, että entistä enemmän elämme hetkessä! Ei siis suunnitella etukäteen liian pitkälle mitään (toki lomamatkat ulkomaille on monesti suunniteltava ajoissa). Mitä suurempia suunnitelmia, sitä suurempia pettymyksiä monesti. Joten jos jouluna ollaan kipeitä, vietetään joulua muutama päivä myöhemmin – varsinkaan pienille lapsille ei oikeasti ole väliä, syödäänkö kinkkua aattona vai uutena vuotena :D! Tai vietetäänkö vappua juuri vappuaattona vai pari päivää sen jälkeen. Ja lapselle ne pienetkin jutut on tosi hienoja kokemuksia, joten ihan arkipäivänä junalla matkustaminen voi olla oikea elämys lapselle :). Eli jos matka jää välistä, keksikää jotain muuta kivaa yhdessä <3.

 5. Henna

  Meillä pojalla oli korvatulehdus kun lähdettiin Thaimaahan. Poika oli 6v eli osasi jo vähän sanoa millainen olo oli ja sattuuko korviin. Käytiin ennen lentoa lääkärissä ja ehdittiin antibioottia ottamaan 1vrk ennen lentoa. Sitten saatiin jotain tiettyä nenäsuihketta jota käytetään nimenomaan lennoilla pitämään hengitystiet avoinna, sitä piti suihkasta vielä puoli tuntia ennen lentoa. Ei tuntunut korvissa missään kohtaa lentoa ja lomamatka meni tosi hyvin.

  Sanoisin että lääkäri osaa neuvoa ja sitten lentoyhtiö linjaa ottaako nuhaista lasta kyytiin, kannattaa varmaan soittaa ja kertoa tilanne sekä lääkärin mielipide. Lentonne on onneksi lyhyt ja perillä kosteampi ilmasto saattaa helpottaa oloa.

 6. Hhh

  Kuten joku edellä sanoikin, ilmasto Kreetalla luultavasti parantaa oloa! Itse olen lentäny useamman kerran kipeänä(kuume,korva, poskiontelo) ainoastaan poskionteloiden tulehduksessa lentäminen sattui todella kovasti. Mutta mikäli nenä ja korvat on auki, niin ei hätää😊

 7. Jonna

  Mä oon lentänyt 6kk poikani kanssa jolla oli silloin korvatulehdus. Häntä ei vaivannut korvat yhtään kun annoin nousun ja laskun aikana maitoa pullosta ja annoin myös pitää tuttia suussa aina kun halusi. Lento oli tosin lyhyt, mutta nousut ja laskut kai on niitä pahimpia. Toivottavasti ei menisi Emmalla pahemmaksi ja pääsisitkö reissuun!

  • Jonna

   Ainiin, ja särkylääke tää annettiin 30 min ennen lentoa

 8. Anu

  Flunssa on virustauti eikä antibiootilla parane. Korvatulehduksen voi todeta vain lääkäri (akuutti välikorvantulehdus on bakteeritauti jonka paranemista antibiootti voi nopeuttaa), joten antibiootti ”varalta” mukaan on huono idea. Antibiootista liian hepposesti määrättynä on enemmän haittaa kuin hyötyä, ja korvatulehduksistakin suurin osa paranisi vallan mainiosti ilman antibioottia, ihan pelkällä kipulääkityksellä.
  Yksityiseltä toki aina saat antibiootin vaikka indikaatiota ei olisi, mikä on eettisesti kovin väärin…
  Minä lähtisin matkaan ja ottaisin kipulääkityksiä lapselle mukaan, tarvittaessa sitten ulkomailla lääkäriin.

  • Monna

   Niin juuri yritin tässä kirjoittaa, että kovin mielellämme emme antibiootteja antaisi jos ei ole ”pakko”. Eli juurikin oikeasti joku tulehdus. Tiedän kyllä, että perusflunssaan ei antibiootit toimi.

 9. Hanna

  Voihan kurjuus näitä räkätauteja. Nyt oli pakko tulla kommentoimaan kun meillä on ihan sama tilanne täällä meneillään. Ollaan myös lähdössä Kreetalle ja ekaa kertaa matkustetaan vauvan 10kk kanssa. Muutenkin jännittää eka reissu ja täällä ollaan myös kipeänä juuri sopivasti ennen matkaa. Meidän tytöllä alkoi viikonloppuna kurkunpääntulehduksella ja vasta tänään on ensimmäinen kuumeeton päivä meneillään. Ollaan myös menossa nyt lääkäriin ja katsotaan korvat ja kunto muutenkin. On tämä matkustaminenkin hieman erilaista kuin ennen vauvaa. Eipä sitä ennen olisi räkätaudin takia varmastikaan matkaa tarvinnut perua mutta näiden vauvojen kanssa on elämä yllätyksiä ja käänteitä täynnä. Mutta toivotaan että taudit nyt sen verran helpottaa että päästäisiin reissuun! Paranemisia sinne pienelle potilaalle😊

 10. Marketta

  Täällä pidetään peukut pystyssä, jotta teidän lomanne onnistuu. On matkustettu ” vähän” sairaana olleen lapsen kanssa. Jos haluat asialle varmuuden,( korva,kurkku, ja oma varmuus lähdölle). Käytä Emmaa lääkärissä, ja kysy asiasta siellä. Ihan, kuin et itse näitä asoita tietäisi, halusin vain tsempata!!!

 11. Sussu

  Pakko kommentoida, että voi herranjestas, mikä mustikkainen söpöliini siellä on!😍 Teidän Emma on kyllä supersöpö vauva.

  Meillä oli myös juuri flunssa koko perheellä, kesti 3 viikkoa ja tukki aika kiitettävästi 2kk vauvalla hengitystiet 😞 Kyllä on surkeaa kun pikkuiset sairastaa..

  Toivottavasti pääsette reissuun! ☺

 12. Vauva16

  Jokainenhan totta kai tekee päätökset itse arvioituaan tilanteen, mutta mulla on positiivinen kokemus takana flunssaisen vauvan kanssa lentämisestä. Ennen lentoa annoin panadolia ja juuri tuota babymistiä, tietty oltiin myös käyty aamulla varmistamassa ettei ole tulehduksia päällä, koska flunssa ja yskä oli KOVA! Vauva siis 5kk. Vauva lensi kun vanha tekijä, vaikka ei edes syönyt nousujen ja laskujen aikana (meillä nälät iskivät tietty just ennen näitä :D). Lämpöinen ja kostea meri-ilmasto vei flunssan ja 5 päivän päästä kotiin lensi terve vauva 🙂
  Paljon paranemisia ja ihanaa lomaa, jos pääsette ja päätätte lähteä! 🙂

 13. Emppu

  Hei. Minulla oli tosi lievä flunssa kun pari vuotta sitten lensin lomalle. Koneen laskeutuessa korvaan sattui tosi kovasti. Kävin lääkärissä sekä siellä että loman jälkeen kotimaassa. Minun korvassa oli verisuoni katkennut ja verta näkyi tärykalvon takaa. Lääkäri sanoi että on mahdollista että tärykalvokin olisi puhjennut ja verta tullut ulos sieltä. En tiedä onko tällainen kovin yleistä. Minun loman se kipu pilasi lähestulkoon kokonaan.

 14. Sanna

  Vauvat on ihan kamalan räkäisiä vaikka niillä olis vaan pieni flunssa, kun eivät osaa niistää eikä vaikuttaa asennolla siihen että olisi enemmän pystyasennossa. Ite arkailisin enemmän sen osteopatia hoidon kanssa. Jos siellä elimistössä on taudinaiheuttajia niin sen hoidon jälkeen kun nesteet lähtee kiertämään niin ne ainakin leviää koko elimistöön..
  Korvatulehdus on vähä viheliäinen tauti kun se voi alkaa tunneissa. Vaikka tänään olisää korvat ok niin yöllä voi pamahtaakin tauti päälle. Suurinosa korvatulehduksista paranee kuitenkin spontaanisti, ja mitä todennäköisimmin paremmin Kreetalla kuin täällä 😉 kyllä te reissuun pääsette, hauskaa matkaa 😊

 15. Paula

  Vinkki viis – apteekista saa lentokorvatulppia! Imeminen auttaa nousuissa ja laskuissa. Tuttipullo, tutti, rinta tai vaiks just toi mustikka imemislaite – mikä olikaan! 🙂 Toivottavasti pääsette reissuun ja paranemisia pienelle <3

 16. Satu

  Physiomer baby,on tuote minkä heti suosittelen hakeen.On loistava kun menee riittävällä paineella nenään.Eka sitä ja imuroi Babyvacilla (imuriin kiinnitettävä) ja sit uudestaan Physiomeriä päälle;pysyy röörit auki.(:

 17. ParanemistaEmmalle

  Lähtisin kyllä reissuun pienen nuhankin kanssa jos Emma muuten voinniltaan normaali. Olen lentänyt myös flunssaisen 2kk ikäisen vauvan kanssa helmikuussa, jännitin kovin etukäteen lentoa. Lennot sujuivat todella hyvin, vauva ei ollut moksiskaan kun taas itse purin hammasta korvien säryn vuoksi. Kuulin lennon jälkeen, että vauvalla, jolla on aukileet vielä auki ei kerää painetta korviin, ei edes flunssassa! Eli en stressaisi sitä sattuuko Emmalla korviin, koska se ei käytännössä ole mahdollista. Näin kertoivat neuvolassa sekä lääkäri.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *