Monna
Monna

Lapsuus se on korvaamaton.

Mä oon ihan tunnekuohussa täällä. Luin Äideistä parhain -laulun sanat ja nyt mua itkettää ja kylmät väreet kulkee pitkin kroppaa. Se laulu on aina saanut mulle kyynelet silmiin, ihan lapsesta asti. Muistan, että joskus nauhotin kasettinauhurilla mummuni luona tätä kappaletta kasetille ennen äitienpäivää ja mua itketti kamalasti. Muistan myös monet kerrat, kun nuorena lauloin ja soitin tätä laulua pianolla, itketti kamalasti. Mietin sitä, miten ihana ja rakas ja tärkeä ihminen mun äiti on mulle.

Lapsuus, se on korvaamaton.
Paljon mä sain, siks’ kiitän nyt vain.
Äidillein vaan laulaa nyt saan,
äideistä parhaimman sain.

Lohdun hän loi, suojan hän soi.
Hellyyttä koin, nyt kiittää sua voin.
Rakkaudestaan voimaa mä saan,
äideistä parhaimman sain.

Hän ymmärtää ja lohduttaa,
laulun tään hän nyt saa.
Kallein hän on, niin korvaamaton,
parhain hän on, äiti mun.

Luotas jos tie kerran mun vie,
suureks’ kun vartun, unhoon jää et.
Muistot nää mieleen jää,
rakkautes tää.
Äideistä parhain sä oot.

Mä toivon, että Emma voi ajatella musta samoin, kun mä mun äidistä. Mun äiti on sellainen, jolle voin puhua oikeastaan asiasta kuin asiasta. Oon aina voinut pyytää apua ja oon sitä saanut. Meillä on ollut mun äidin kanssa monia monia kertoja niin hauskaa, että ollaan naurettu ihan kyyneleet silmissä. Äidille mä oon myös voinut itkeä ja kertoa, jos joku asia pelottaa tai surettaa.

Mä oon saanut mun äidiltä napakoita ja tiukkojakin oppeja (saan niitä edelleen 😉 ). Mä tiedän, että meiän äiti välittää musta ja mun veljestä ihan 110% ja vähän vielä yli. Me voidaan mun veljen kanssa oikeasti tukeutua äitiin koska vaan, vaikka keskellä yötä ja vielä tässä neljänkympin tietämillä.

Kun meiän isä kuoli, meillä tuli vielä läheisempi ja tiiviimpi perhe. Me ollaan yhteydessä päivittäin. Mulla, mun veljellä ja meiän äidillä on oma whatsapp-ryhmä, joka pilisee joka päivä. Siellä kirjotetaan iloista ja suruista ja päivän polttavista puheenaiheista. Laitan sinne kuvia Emmasta ja veli ja äiti omista tärkeistä asioistaan. Me nähdään viikottain ja whatsapp-ryhmän lisäks soitetaan melkein joka päivä.

Joku voisi ajatella, että meillä on ihan hurjan läheiset välit. Mutta meille se on tärkeetä. Mä haluan antaa Emmalle mahdollisuuden siihen, että mä oon läsnä aina kun hän haluaa – nyt ja aina. Haluan opettaa Emmalle, että multa voi aina pyytää apua ja kertoa kaikista asioista kotona. Huolista, murheista ja iloista ja ihanuuksista. Mä haluan, että Emma tietää etten ikinä tuomitse häntä mistään. Voin ehkä kertoa ja antaa niitä tiukkojakin oppeja, mitä itse oon saanut äidiltäni, mutta en tuomitse.

Rakastan sydämeni pohjasta ja teen kaikkeni hänen eteensä.

Ihanaa ja aurinkoista äitienpäivää kaikille äideille!! Äidit tukee, ymmärtää, auttaa ja rakastaa. Eikö vaan? ❤

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *