Monna
Monna

Kuvat, joita en julkaissut…

Sosiaalinen media ja sen paineet… Jokainen varmasti tietää, että samasta tilanteesta, samasta asusta, samasta ruuasta, samasta treeniliikkeestä jnejne otetaan yhdellä kertaa useampi otos. Sieltä sitten valitaan se onnistunein joukosta ja se julkaistaan. Tottakai. Niin minäkin teen.

Miksi kukaan haluaisi ehdoin tahdoin laittaa niitä huonompia otoksia muiden katseltaviksi? Ja toisaalta, onhan niitä onnistuneita kuvia myös katsojien mukavampi selata. 🙂
Ristiriitainen juttu. Tässäkin on joku hyvä raja olemassa, ei kaiken tarvitse aina olla niin tip top ja instagram-kuvat järkkärillä otettuja ja photoshopattuja… Ja osalla se menee yli.

Ajattelin laittaa nyt teille muutamia kuvia, mitkä löytyi puhelimestani. Ne kuvat, joita en julkaissut.
Miksi sitten en ole julkaissut juuri niitä, vaan ehkä jonkun toisen niistä kymmenestä samassa tilanteessa otetusta?
Selaathan loppuun asti, jotta löydät pointtini. <3

Koska etureidet näyttää jumalattoman (liian) isoilta pohkeisiin nähden.
Koska etureidet näyttää jumalattoman (liian) isoilta pohkeisiin nähden.
Koska tissit näyttää kauhean isoilta ja mahakin vähän huonolta.
Koska tissit näyttää kauhean isoilta ja mahakin vähän huonolta.
Koska ihmeellinen vääntö, nyrpeä ilme ja kauheen teennäinen kuva.
Koska ihmeellinen vääntö, nyrpeä ilme ja kauheen teennäinen kuva.
Koska jumalattoman iso otsa.
Koska jumalattoman iso otsa.
Koska taas ne reidet...
Koska taas ne reidet…
Koska kompuroituani tupareissa, silmä näyttää siltä kuin olisin saanut turpaan. Ja mahakin näyttää vähän hölmöltä.
Koska kompuroituani tupareissa, silmä näyttää siltä kuin olisin saanut turpaan. Ja mahakin näyttää vähän hölmöltä.
Koska näytän hieman ehkä urpolta enkä ymmärrä miksi peppu näyttää noin isolta.
Koska näytän hieman ehkä urpolta enkä ymmärrä miksi peppu näyttää noin isolta.
Koska hame haarovälissä liimautuneena.
Koska hame haarovälissä liimautuneena.
Koska infernaalisen hölmö käsien asento ja mahakin vähän pömpöttää.
Koska infernaalisen hölmö käsien asento ja mahakin vähän pömpöttää.
Koska näytän siltä, että vaipat housuissa.
Koska näytän siltä, että vaipat housuissa.
Koska aivan älytön.
Koska aivan älytön.
Koska näytän krapulaiselta, vaikken ole tippaakaan ottanut.
Koska näytän krapulaiselta, vaikken ole tippaakaan ottanut.
Koska.
Koska.
Koska ihmeellinen sivuperse.
Koska ihmeellinen sivuperse.
Koska köyryselkä.
Koska köyryselkä.
Koska tosi tummat silmänaluset.
Koska tosi tummat silmänaluset.
Koska mahamakkara.
Koska mahamakkara ja ihme ilme.

***

Nämä kuvat on jonkun teidän mielestä ihan tosi hyviä kuvia. Jopa minä itse katselen nyt näitä kuvia eri silmällä. Nehän on oikeasti ihan hyviä kuvia. Mutta joukosta on löytynyt kuitenkin joku mielestäni parempi otos. Jokainen meistä näkee itsensä eri tavalla kuin toiset näkee meidät. Ihan ne p*skimmat kuvathan poistetaan heti kännykästä. Ja eipä kai niitä rehellisesti sanottuna kukaan tahtoisi julkaista.

Tässä pieni raapaisu siitä kuinka paljon sitä mietitään, mitä kuvia voi laittaa ja mitä ei. Kuinka typerää se on. Mitä sitten jos näkyy vähän kaksoisleuka tai mahamakkara? Nämä mun kuvat eivät oikeasti edes olleet sieltä pahimmasta päästä. Tiedän, että varsinkin nuoret voivat käyttää pitkiä aikoja siihen kehtaavatko laittaa jonkin kuvan. Sitten toisaalta taas turhia jeesustelematta ihan varmasti jokainen miettii näitä juttuja. Ehkä me naiset hieman ( 😉 ) enemmän kuin miehet, mutta kyllä miehetkin. Mutta ajatelkaa miten pienestä se on kiinni? Oikeasti aika kamalaa.

Mutta mistä se johtuu? Mistä tulee ne ajatukset, että ei tuota voi laittaa kun näyttää siltä, että on kaksoisleuka ja ei tuota voi laittaa kun maha näyttää huonolta jne… ? Mä luulen, että ne tulee siitä kun niin moni kuitenkin muokkaa kuvia ennen julkaisua. Moni ottaa aina kuvat vain sivustapäin tai ylhäältä käsin, koska näyttää siten hoikemmalta ja paremmalta. Tämä kuvien muokkaus ja vain niiden huippuotosten julkaisu luo tietynlaisia paineita muille somen käyttäjille. Vai mitä? Kuka tunnistaa tai uskaltaa sanoa sen ääneen? Kuinka moni teistä miettii pari kertaa ennen kuin laittaa jonkun kuvan someen? Kuinka moni haluaa vielä ottaa uuden kuvan, jos siinä muistaisi sitten vetää vatsaa sisään ja olla kaunis hymykin vielä huulilla?

***

Muistatteko kun kirjoitin noin vuosi sitten jutun ”Olet kauniimpi kuin uskot.” ?
Se oli kauan aikaa luetuin postaukseni.

Tätä kuvaa en julkaissut, koska ajattelin että nenäni näyttää siinä kamalan leveältä.
Tätä kuvaa en julkaissut, koska ajattelin että nenäni näyttää siinä kamalan leveältä.

Kommentit (48)

 1. annikka

  Mekon alle kurkkaava koira 😀 whooot….

  • Monna

   Haha! 😀 Siltä vähän näyttää, mutta ei se taida sinne oikeasti kurkata. Kunhan yrittää kivuta perässä. 😀

 2. Elina

  Voi Monna kun oot viisas ja ihana! Toi urpo kuva on niin parasta sinua <3 Ihanaa kasvattaa tyttölasta maailmaan, jossa on sinunlaisia, jotka ei välitä aina ja koko ajan vain ulkonäöstä ja uskalatavat julkaista niitä "huonompiakin" kuvia. Pusuja sulle ja aurinkoa päivääsi.

  • Monna

   Voi Elina! <3 Kiitos!! Ihana kuulla. Ja pusuja myös sulle!!

 3. Satu

  Kiitos, tämänkin aamun piristyksestä 🙂 Ja voin myöntää, että liian itsekriittinen tulee monesti oltua. Toki yritän olla sanomatta omia ajatuksia ääneen (kylläpä maha pömpöttää, koska menkat. Kylläpä näytän vanhalta ja väsyneeltä, Näytänkö tyhmältä koska silmälasit.), koska huomaan miten ”tarkkoja” tämänkin perheen teinineidit ovat ulkonäöstään, omista julkisista kuvistaan jne. Yritän kovasti puhua heille, että kaikissa on kauniit ja hyvät puolensa, niinkuin onkin. Ja siitä ettei kukaan ole täydellinen, eikä tarvitsekkaan olla. Mutta niin, ehkä olisi välillä helpompaa olla mies 🙂

  • Monna

   Joo niinhän sitä yleensä ihminen toimii, että yrittää olla sanomatta noita juttuja ääneen. 😀
   Ihana kuulla, että puhut teinineideille järkeä. 🙂

 4. M

  Lyhyesti ja ytimekkäästi: <3 <3 <3

  • Monna

   😀 Kiitos <3

 5. Lilil

  Ihania kuvia, ja oot niin kauniin luonnollinen! Oon pitkään seurannu sun blogia ja instagramia, ja musta on ihana miten luonnollinen oot ja uskallat julkasta just vähän erilaisia kuvia itsestäs etkä aina sillä samalla ilmeellä ja samasta kulmasta:) jotenkin se saa sut näyttämään kauniimmalta ja kuvista löytää aina jotain mitä jää katselemaan, saatat näyttää niin erilaiselta eri kuvissa 🙂 keep up the good work!

  • Monna

   No kiitos kovasti Lilil. <3
   Tätä linjaa haluankin jatkaa, ei todellakaan aina samasta kulmasta (siitä parhaasta) otettuja kuvia. 🙂

 6. Outi Karita

  Monen kuvan kohdalla oikein palasin kuvaan luettuani kuvatekstin, joka varmasti todistaa sitä, etti itse on helposti liiankin kriittinen omille kuvilleen ja olen siis sitä itsekin ja kännykässä on meitilläkin niitä julkaisemattomia kuvia, koska kaksoisleuka, koska mahamakkara, koska…..
  On kuitenkin piristävää ettei blogissa tai instassa ole kaikki kuvat aina niin viimeisteltyjä vaan ihan aitoja kuvia, vaikka niistäkin olisi valikoitu ne parhaat 😀 Sun kuvia on ilo seurata, niistä välittyy fiilikset hyvin! Viimeisen päälle harkitut ja viimeistellyt kuvat on myös kauniita katsella ja ihastella, mutta niistä kuvista jää usein se fiilis, vaikka kuinka hienojakuvia olisivatkin…

  http://outikarita.fitfashion.fi

  • Monna

   Se todistaa juurikin sitä. 🙂
   Ja on ihana, että monissa blogeissa ja instagram-tileissä kuitenkin myös näytetään sitä ”todellista minää”, eikä vain aina niitä viimeisteltyjä kuvia.

 7. Milla

  Haha. Iha loistava tää! :D♡

  • Monna

   😀 Kiitos Milla!

 8. emmi

  Hahaha mua jotenki nauratti tää ihan hulluna et kuin hölmöjä me ihmiset ollaankaan 😀 ja siis nimenomaan just suurin osa meistä tekee tätä ja ollaan ihan yhtä hassuja kaikki 😀 Koska sitä paitsi nuo etureidet oli musta et woow mäki haluun tommoset!!!!! Monna sie oot ihana <3

  • Monna

   Ihana olet itekin Emmi! <3 🙂 Ja hassuja ollaan kaikki, ketkä tätä tekee. 😀

 9. Tea

  ”Jokainen meistä näkee itsensä eri tavalla kuin toiset näkee meidät” täysin totta. Näitä kuvia katsellessa mua alko jopa huvittamaan kun katsoin kuvaa ja en nähnyt siinä mitään huonoa ja sitten luin sun omat ajatukset miksi et ole niitä julkaissut, niin en olisi edes kiinnittänyt huomiota niihin asioihin vasta kun ne olit kirjoittanut kuvan alle. Harrastan kyllä itsekkin tätä, että otan monta kuvaa ja niistä valitsen sitten omaan silmään parhaan otoksen.

  • Monna

   Näin se on. 🙂 Ei niitä ”pikku virheitä” toiset näekään samaan tapaan kuin välillä itse ne näkee. 🙂

 10. anna

  hahaa, tässä huomaa heti kuinka liian itsekriittinen helpolla on! Itse karsin myös aina sata kuvaa pois, enkä siltikään ole tyytyväinen. Kaikista kamalinta on sellaiset yllättäen räpsäistyt jonkun muun ottamat, iik! Mutta sitten toisaalta, moni kuva on on ihan kiva vaikka ei yritä poseerata tai asetu johonkin asentoon.
  Hauska muuten kun en mä edes huomannut montaakaan noista sun kuvien ”vioista”, vasta kun luin kuvatekstit 🙂
  Ja viimeisessä kuvassa katsoin eka sun kauniita silmiä, sehän on tosi nätti kuva! 😀 😀 😀

  • Monna

   Niin on, itsekritiikki vaan välillä nousee oikein kovasti. Vaikkei syytä olisikaan. 🙂

 11. everfit

  Upeita kuvia jok´ikinen!!

  • Monna

   🙂

 12. Henzku

  Kyllä oli niiin hyvä ja aiheellinen kirjoitus! Itse voin allekirjoittaa ja myöntää, että mietin monta kertaa voinko laittaa varmasti tämän kuvan vai näytänkö iha idiootilta?! Jos satun oleen ystävien seurassa, niin saatan kysyä heiltäkin ekaks, että voinko laittaa? :O

  Mutta itseni kohdalla luulen, että johtuu siitä et olen ollut neljä vuotta sitten ylipainoinen ja nyt laihtunut melkein -30 kg. Mua kiusattiin silloin yläasteella ja se on jättänyt niiin syvät arvet minuun, vaikka olen nyt sopivan painoinen ja käyn salilla, lihastakin tullut mut EI! Tästä asiasta juuri puhuin ystävän kanssa ja hän sanoi mulle, että sulla on takaraivossa se ”vanha minä” kuva ja sun tarvis siitä päästä eroon. So true, mutta niin vaikeeta. Löytyiskö sulta vinkkejä tähän?

  Kiitos jo etukäteen! 🙂

  • Monna

   Se on monesti niin, että se vanha minä yrittää hallita niitä ajatuksia vaikka kroppa olisikin jo uusi minä.
   Mielenhallintajuttuja suosittelen. Tietoista itsensähyväksymistä ja sen opettelua. 🙂
   Käy katsomassa:
   https://www.facebook.com/pages/Vahvempi-min%C3%A4/457908341049657?fref=ts

   Valmennus saattaisi sopia sinulle. 🙂

  • Henzku

   Kiiitos, kiva kun vastasit! 🙂 En vielä käyny tsekkaamassa linkkiä, mutta toivottavasti onnistuis etäältä kun täältä Satakunnasta matkaa sinne pääkaupunkiseudulle! 😀 Käympä nyt katsomassa!

  • Henzku

   Kävin tsekkaamassa valmennuksen ja yllätykseks se olikin verkkovalmennus, hyvä mulle! Valmennus kuullosti kyllä niin hyvältä, että taidan lähtee messiin kokeileen. 🙂

 13. Mari

  Tää on niin tätä. Ihana postaus! 😀

  • Monna

   Tää on todellakin tätä. 😀

 14. Elisa n

  Hei, kysymykseni/toiveeni ei liity mitenkään tähän postaukseen mutta olisiko mahdollista saada postausta mitä vitamiineja ja hivenaineita käytät ja mitä suosittelisit? Kauan aikaa sitten jo lupailit postausta tästä:)

  • Monna

   Heippa Elisa!
   Voih, anteeksi. Olen ihan täysin tämän unohtanut.. 🙁 Pistän tämän aiheen nyt heti luonnoksiin ja pyrin kirjoittamaan sen pikimmiten. 🙂

 15. Rosalienism

  Sä oot vaan niin hieno esikuva kaikille! 🙂

  • Monna

   Iso kiitos, ihana kuulla jos olen edes muutamalle. 🙂

 16. Kievla

  Hei. En ole koskaan blogiasi seurannut, mutta joku kaveri jakoi facessa tämän päivityksen. Halusin nähdä millaisia kuvia ja miksi ei kelpaa omasta mielestä. Odotin jotain hauskempaa. Veikkaan että monikaan ei olisi arvannut kuvistasi noita asioita joita itse olit ajatellut. Suurin osa oli minusta tosi kauniita ja iloisia 🙂 Tulin taas siihen johtopäätökseen että toiset näkevät sinut aina viehättävämpänä kuin itse kriitikko itsensä. Pidä mielessä 😉 Hauskaa kesää!

  • Monna

   No voihan harmi, että ei olut niin hauskoja kun odotit. 😀 Mutta tosiaan tämän jutun tarkoitus oli enemmänkin se, että ne ”virheet” on usein hyvin pieniä toisten silmiin kuin omiin.
   Hauskaa kesää sulle myös! 🙂

 17. Riina

  Ihana postaus – suurin osa meistä varmasti tunnisti itsensä tuosta. 😃 Väkisinkin aloin ajatella naisten iltoja, joissa yritetään ottaa ryhmäkuva, joka kelpaisi kaikille! Helposti saa vartin hurahtamaan kuvaamisessa, jotta kellään ei ole (omasta mielestään) kaksoisleukaa, outoa asentoa, mahamakkaraa, otsaryppyjä… vaikka tosiasiassa mikä tahansa kuva iloisesta naisporukasta olisi hyvä. Ja parhaitahan olisivat ”salaa” otetut kuvat, jolloin kukaan ei huomaa miettiä miltä näyttää…mutta niitähän ei yleensä julkaista. Tiedätte miksi. 😉

  • Monna

   Joo siis hyvin selkeenä piirtyy munkin verkkokalvoille tuollainen tilanne, jossa yritetään ottaa ryhmäkuvaa.. 😀 😀 Hahah! Siinä menee tovi. 😉

 18. Punttimimmi

  Voi ihana Monna!!! <3 Katselin kaikkia näitä kuvia että onpa kivoja ja sitten luin kuvatekstit ja ihmettelin missä se vatsa on jne 😀 Oon itse ihan samanlainen, näin sitä vain on tosi kriittinen omassa kropassa yksityiskohtiin vaikka muut näkevät kokonaisuuden! Tosi hyvä teksti ja aihe!

  PS. En kestä tota sun reisihermoilua, sulla on ihan mahtavat reidet ja mulla suuri reisikateus niitä kohtaan! Onneks omatkin ovat vihdoinkin alkaneet kasvaa! 😀

  • Monna

   Hahaa! 😀 Näinhän se menee! Itse tosiaankin näkee ne yksityiskohdat ja toiset kokonaisuuden.

   Reisihermoilu on jo vähän laantunut.. 😀 Mutta kyllä se välillä nostaa päätään.

 19. Heta

  mutta kerro miten sulla on nuin valkonen hymy? 😮

 20. Siiri

  Vau ihana toi viimenen kuva ja höpönhöpön, nenä on just eikä melkein sopiva! 😉 Ja mistä onkaan noi ihanat valkoiset peililasi arskat??

 21. Laurat

  Hhehe hyvä postaus! 😀 onko ollut kuvia joissa on näkyny esim alusvaatteet/stringit läpi eikä ole sen takia viittinyt julkaista ? Itsellä käyny joskus niinkin nimittäin…

 22. nina

  tätä on vaikea sanoa ilman että kuulostaa tosi creepyltä mutta mun mielestä sun reidet on aina ollut ihan älyttömän upeat ja seksikkäät. rakastan isoja ja lihaksikkaita reisiä! 😀 pakko treenata omia lisää 🙂

 23. Iippa

  Hauska postaus hyvästä aiheesta. Mä näin kaikissa kuvissa ennen sun kommenttien lukemista vain helposti lähestyttävän näköisen tyypin, kauniita hymyjä, ja yhdessä ’maha pömpöttää’ -kuvassa tosi hyvän perberin. Reidet on aivan ihanan lihaksikkaat ja näytät rennolta.

 24. Aino

  Hahha tää oli ihana! Ja kaikki kuvatki niin söpöjä, ihana ku ne näki päivänvalon <3

 25. Hanna

  Hhihhiii. Aivan mahtavia kuvia. En ole siis ainut joka on hölmö kuvissa, vaikka tosi ihania mutta rankkautuu aina pois julkisesta jaosta 😀 tuossa toisessa kuvassa näyttää että leijuisin vain ilmassa , kun mustien shortsien altai ei näy jalkoja lainkaan! 😉

 26. Meidän arki – Monna treenaa!

  […] Käykää lukemassa viime vuonna kirjoittamani postaus ”Kuvat, joita en julkaissut”. Tämä pompsahti tänään FB-muistoissa esiin ja nyt kun kuvia katselen, niin olisin […]

 27. Pikkumyyx

  Oli pakko lukea tämä uudelleen, kun linkkasit sen uuteen postaukseen. Nämä on niin parhaita kuvia! Itsellä ei käynyt yhdessäkään kuvassa mielessä nuo asiat, joita sinä olit miettinyt. Vasta luettuani kuvatekstin huomasin esim. mahamakkaran tai haaroväliin liimautuneen hameen. Tullaan taas siihen, että taidamme olla hieman liian kriittisiä itseämme kohtaan! Ps. Nenä ei kylläkään ollut leveä.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *