Monna
Monna

Kuuden liikkeen käsivarsitreeni!

Aika monesti treeniblogeista löytyy pepputreeni- ja jalkatreenivinkkejä! Minun blogini mukaan lukien. 😉 Nyt kuitenkin päätettiin Tuukan kanssa käydä tekemässä Motivus Centerissä käsivarsitreeni. Molemmat sai päättää kolme suosikkiliikettään ja tässä teille siitä kooste. 🙂

Liike nro 1 – Ojentajasuper

ojentajasuperPidä kyynerpäät niin kiinni kyljissä kuin mahdollista, tuo tanko napaan (1-vaihe). Pidä n.90-asteen kulma käsissä. Työnnä kädet suoraksi ylös. (2-vaihe) Palauta takaisin napaan. Toista liikettä 10-15 toistoa.
Tuo tanko suorille käsille (2-vaihe) ja lähde siitä tuomaan tankoa kohti otsaa (3-vaihe). Pidä kyynerpäät tiukasti paketissa, älä anna niiden aueta sivulle. Tee tätä liikettä 10-15 toistoa.
Tee nämä kaksi liikettä putkeen, ilman taukoa.

***

Liike nro 2 – Vipunosto sivulle, suorin käsin

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Istu penkille ja ota suht pienet käsipainot käsiisi (1-vaihe). Nosta kädet mahdollisimman suoraan ylös ja pysäytä hartian korkeudelle (2-vaihe). Tuo sitten kädet taas alas ja toista.
Katso ettei kädet jää etuviistoon tai mene takaviistoon, vaan jäisivät selkeästi sivulle.
Tee liikettä 10-15 toistoa.

***

Liike nro 3 – Arnold press

arnoldit-001

Istu penkillä. Tuo käsipainot lähellä hartioita, käännä rystyset kohti peiliä (1-vaihe). Lähde työntämään painoja kohti kattoa, samalla kääntäen matkan varrella rystyset kohti takaseinää (2-vaihe). Työnnä kädet suoraksi ylös, mutta älä nosta hartioita korviin (3-vaihe). Palauta samaa reittiä hallitusti alas.
Toista 10 toistoa.

***

Liike nro 4 – Hauiskääntö & pystypunnerrus, supersarja

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ota käsipainot käsiin. Liike lähtee reisien vierestä alhaalta (1-vaihe). Tee hauiskääntö (2-vaihe). Jatka hauiskäännöstä suoraan pystypunnerukseen ja työnnä painot kohti kattoa (3-vaihe). Tuo samaa reittiä alas ja tee uudelleen.
Toista 10 toistoa.

***

Liike nro 5 – Hauis, pito &  kääntö

hauis_pitokääntöOta n.20% pienemmät käsipainot, joilla normaalisti teet hauiskääntöä. Aloita liike niin, että käsipainot ovat sivulla ja rystyset osoittavat sivuille (1-vaihe). Käännä sitten rystyset kohti peiliä ja tuo painot ylös (2-vaihe). Toista 10 toistoa, jonka jälkeen jätä kädet staattiseen pitoon 10 sekunniksi (3-vaihe). Tämän jälkeen aloita sama toistoilla 9, sekä pidoilla 9 sek. Tämän jälkeen jatka samaa toistoilla 8 ja pidoilla 8 sek. Pyri pääsemään ykköstoistoihin ja pitoihin asti ilman taukoa.

***

Liike nro 6 – Ojentaja taljassa, yhdellä kädellä

ojentajatalja

Laita taljaan kapea kahva. Asetu lähellä taljaa ja ota kahvasta kiinni yhdellä kädellä. Pidä hallitusti tekevän käden kyynerpää kiinni kyljessä. Jos se ei onnistu ilman apua, auta toisella kädellä kyynerpäätä pysymään paikallaan.
Työnnä ojentajaa käyttäen kahva alas reiden viereen, jarruta ylös rauhallisesti.
Toista 10 toistoa per käsi.

***

Siinä kuuden liikkeen treeni! Tee kaikkia liikkeitä kolme sarjaa. Voit tehdä joko kiertoharjoitteluna tai paikkaharjoitteluna!

MT Personal Training kiittää ja toivottaa hyviä treeniä! 😉

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kommentit (5)

 1. Petra

  Musta on niin hassua, että tekin käytte Motivus Centerillä eikä olla ikinä törmätty 😀 Ehkä treenataan niin eri aikaan – mä käyn arkisin poikkeuksetta iltasin 😉

  • Monna

   😀 No hassua kyllä! Me käydään ite treenaamassa siellä päivällä, mutta asiakkaiden kanssa toki käydään arki-iltaisin välillä. 🙂

 2. Jullellson

  Vanha kunnon treeniohjelmapäivitys, tykkään!

  • Monna

   Mahti homma! 🙂
   Näitä siis lisää taas!

 3. Suosikkitreenejä! – Monna treenaa!

  […] Mun ja Tuukan yhdessä kehittelemä käsivarsitreeni, jossa on yhteensä kuusi liikettä. Käsille treeniä siis tästä: Kuuden liikkeen käsivarsitreeni! […]

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *