Monna
Monna

Kun lapsiperhe sairastaa.

Viimeisen viikon aikana on koeteltu taas väsymysviisareita oikein olan takaa. Sekä Tuukka, että Emma sairastui influenssaan about samaan aikaan. Molemmilta veto veks ja tietysti mulle ainoana terveenä tuplamäärä hommia. Ei paljon ehtinyt blogia kirjoitella viikonlopun aikana, eikä se kyllä ollut edes mielessä.

Tuukan oli pakko antaa levätä, tottakai! Emma oli poissa päiväkodista, tottakai! Mun työaika jäi sitten minimiin ja koirat, koti, Emmasta huolehtiminen ja Tuukastakin. 😉 Plus kaikki muut hommat. En todella syytä tästä ketään, mutta kuten jokainen tietää – on toisen aikuisen sairastuessa koko paletti käytännössä toisen käsissä.

Perjantaina lähdettiin lääkäriin, koska Emman kuume oli kestänyt silloin vuorokauden, eikä olo muutenkaan näyttänyt paranevan. Tuukka lähti mukaan ja kävi samalla itsekin lääkärissä. Influenssa-diagnoosin kanssa sitten palattiin apteekin kautta kotiin. Emma-pieni nukahteli vähän väliä ja istui vain sylissä. Kuumetta oli pahimmillaan 39,9-astetta. Tuntui tosi kurjalta nähdä kun pieni raukka oli niin veto veks ja kova yskä vielä päällä. Onneks mentiin lääkäriin alle 2vrk ensimmäisten oireiden alettua ja saatiinkin sitten Emmalle Tamiflu-kuuri.

Launtaina aamusta heräsi jo virkeämpi tyttö. Tamiflu alkoi siis heti puremaan ja lääkärin määräämä kuumeen alentamislääke myös. Oli ihana nähdä, kun pienelle maistui aamupala ja tanssijalkakin alkoi heti vipattamaan. Niin ja se hymykin tuli takaisin. <3 Tuukkakin päivä päivältä paremmassa kunnossa ja on onneks vähän pystynyt auttamaan mm. koirien ulkoilutuksessa. Isosti nostan hattua Tuukalle, kun on jaksanut sairastelusta huolimatta mua auttaa tän arjen pyörittämisessä. <3

Yöt on olleet kuitenkin todella levottomia ja katkonaisia. Esimerkiksi lauantain ja sunnuntain välisenä yönä nukuin yhteensä 5h ja sen n.10min pätkissä. Emma nukkui mun vieressä ja ähisi ja itki ja yski ja väänsi koko yön. 🙁 Päivällä ei oo ruoka oikein maittanunt samaan tapaan kuin terveenä, joten öisin on ollut sitten myös nälkä. Kuten viime yönä klo 04.00 syötiin maitoa.

Mä sanon kyllä sen, että väsymys on varmaan yks pahimmista asioista. Silloin ei toimi mikään kunnolla, ei pää eikä hermot. Mutta eiköhän tää nyt tästä taas parempaan päin. <3

Toivottavasti siellä on säästytty influenssalta. Rokote ei oo pelannut tänä keväänä kaikilla. Ens vuonna tulee kuulemma kattavampi influenssa-rokote, me ainakin otetaan tässä perheessä se sitten ihan jokainen.

Kaikesta huolimatta aurinkoista alkavaa viikkoa!

Kaikki kuvat: A-lehdet / Johanna Myllymäki

Kommentit (3)

 1. Elina/Lenkillä-blogi

  Onneksi olette jo parantumaan päin ja lääkkeet tehoavat! Toivottavasti säästyt itse taudilta. Mä olen myös ottanut joka vuosi itselleni ja lapsilleni influenssarokotteen sikainfluenssan jälkeen (otin silloinkin itselleni ja tuolloin kahdelle lapselleni piikin). Mies on saanut itse päättää. 😉 Sairastaminen ei jalosta ketään ja tosiaan kukas niitä lapsia sitten hoitaa, jos vaikka molemmat aikuiset sairaana.

  Aurinkoista kevättä koko teidän perheelle! 🙂

  https://lenkilla.wordpress.com/

 2. Sanna

  Ei olla säästytty.. 3/4 sairastanut influenssan ja kaksi edelleen jälkitautien uhrina. Kannattaa levätä kunnolla tauti pois, se on melkein enemmän sääntö kun poikkeus että lapsi saa jonkun jälkitaudin. Meillä 6-v kolmatta viikkoa kipeänä. Siinä sitä sitten ollaan kun hoitaa kahta kuumeista lasta itsekin kuumeessa. Ihan kauheeta..

  Se joka viel mulle ruikuttaa että influenssa on ”vaan vähän flunssaa pahempi tauti enkä sen takia aio ottaa rokotusta” niin saa multa sen rokotuksen otsaan jatkossa. T. Kärttyinen th-täti. 😂

 3. Hanni

  Kurja tauti! Onneksi jo ootte parempana, ja ilmeisesti itse vältit taudin.
  Meillä oli joulun alla perheestä 5/6 enemmän tai vähemmän taudissa. Voin kertoa, että tällä äidillä oli rankka viikko…
  Influenssaksi ei varmistettu, kun vain puoliso kävi lääkärissä sairasloma-asioissa. Nuorin, teidän Emman ikäinen lähes, oli useamman päivän korkeassa kuumeessa, mutta jälkitaudeilta säästyi.
  Muistakaa palata rauhassa arkeen!

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *