Monna
Monna

Koska saa alkaa joulufiilistelemään?!

Nyt kun on ollut suhteellisen lämmin syksy ja vielä lokakuun puolivälissä yli kymmentä astetta päivälämpötiloina, tuntuu ettei sitä joulufiilistelyä oo vielä ees tajunnut aloittaa! 😀 Normaalistihan tässä vaiheessa oon jo kuunnellut vähintään joululauluja!

MUTTA mä kuitenkin tilasin perjantaina meille jo vähän jouluvaloja pihalle ja ovikranssin sun muuta. Tuli mietittyä myös, että mihin laitetaan tänä vuonna joulukuusi. Mä siis RAKASTAN joulua!! Mä en tiedä mikä siinä on, mutta mun mielestä jouluntaika on asia, joka on oikeasti olemassa. Jouluaatto ja joulupäivä on jotenkin ihan taianomaisia, niissä on ihan erilainen tunnelma aamusta iltaan. Joku rauha on oikeasti meiän päällä jouluisin. Näin mä uskon ja tunnen. <3

Mä mietin perjantaina, että koska saa alkaa joulufiilistelemään silleen julkisesti.. 😀 Sitten näin kuin sattumalta Umpun IG-storystä, että se oli jo käynyt ostamassa joulupalloja ja kyseli, että kuka muu rakastaa joulua. No MINÄ!!

Koska vielä ei oo joulukoristeet kuitenkaan framilla, niin laitan tähän fiilistelyn vuoksi muutamia kuvia menneistä jouluista.

Vuoden 2017 joulu vietettiin Tuukan vanhempien luona. Aattona aamusta mun äiti, täti ja serkku tuli meille syömään joulupuuroa ja kattomaan Turun joulurauhan julistuksen ja sitten aattoillaksi mentiin appivanhemmille koko jengi. Mehän ollaan vietetty jo pitkään jouluja niin, että mukana on mun äiti, veli, täti ja serkku, äidin miesystävä + Tuukan vanhemmat. Mun mielestä on ihanaa, että jouluna kokoonnutaan rakkaimpien kanssa ja istutaan saman pöydän ääressä. Me ollaan mun mielestä samaa perhettä koko porukka. <3

Viime jouluna Emmalla oli vierastamis-kausi päällä. Oikeastaan vähän kaikki muut paitsi omat vanhemmat ja molemmat isoäidit oli silloin nou-nou-kamaa. 😀 Me istuttiinkin jouluaattona Tuukan kanssa sitten osa illasta eteisen lattialla ja mummi ja mummu vuorotellen Emman kanssa keittiön pöydän alla. 😉 Emma tahtoi olla koko ajan mun sylissä tai jomman kumman isoäidin sylissä.

Vuonna 2016 me oltiin jouluaatto meiän luona Töölössä. Silloin Emma oli vasta vajaa parikuukautinen pikkupötkylä. Emma nukkui melkein koko illan. 😉 Joulu vietettiin myös silloin samalla porukalla. Mä muistan, kun mietittiin silloin joskus marraskuun puolivälissä, että missä vietetään joulua tänä vuonna – ehdotin heti meiän kotia. Se tuntui helpolta ratkaisulta silloin, kun Emma tosiaan oli vielä niin pieni.

Me ollaan myös aina tehty niin, että kaikki kantaa kortensa kekoon aattovalmisteluissa. Yks käy ostamassa hallista kaloja ja mätiä, toinen tekee laatikot, yks paistaa kinkun ja yks tekee jälkkärit, jne.. Kellekään ei siis jää isoa vastuuta koko joulusta. Lahjojen suhteen ollaan jo muutama vuosi tehty niin, että aikuisten ”ei oo pakko” ostaa keskenään lahjoja, mutta jos joku haluaa antaa toiselle lahjan – se sallittakoon. 😉 Kun mun serkku oli pienempi, oli lahjakasa kuusen alla vähän isompi ja nyt kun Emma on taapero, alkaa kasa taas varmaan kasvamaan. 😀

Meiän mielestä on tärkeetä, että jouluun ei liity mitään pakkoa. Ei lahjojen ostamisen suhteen kuin minkään muunkaan.

Joulu 2015
Jouluna 2015 oltiin Tuukan vanhemmilla. <3

Jouluaatto 2015 – aurinko paistoi ja nurmi oli vihreä. Onkohan tänä vuonna sama juttu?
Joulu 2014
2014

Mun mielestä joulu on kuitenkin paljon enemmän kuin pelkästään ne joulunpyhät! Sen takia joulufiilistelyn voi hyvin aloittaa vaikka NYT! 😉 Ehkä marraskuun aikana ilmat vähän viilenee ja jos tulis jopa lunta ennen joulua?! Lumi on kyllä aikamoinen joulutunnelman tuoja! Onko siellä muita joulufaneja??

***

Kommentit (7)

 1. Teresa

  Oi ihania kuvia! Mä myös rakastan joulua! Meillä ainakin yritetään aina riittävän ajoissa hommata joululahjat ja tehdä pakkaseen jouluruokia ettei sitten yhtäkkiä tule hirveä stressi/kiire 🙂 Vielä ”joulunodotus” on siinä mallilla että oon mielessäni pähkäillyt mitä itse kullekkin ostaisi.

 2. Mari

  Joulufani ilmoittautuu. Itselle juuri se joulua edeltävä fiilistely ja valmistelu on todella tärkeää. Joulu on niin lyhyt ellei siitä saa nauttia jo aiemmin. Ja jos joku tykkää aloittaa ajoissa niin keneltä se on pois? Me tarvitaan jotain iloa synkkään vuodenaikaan. Eli antaa mennä vaan jo.

 3. Joulufani

  Siis Todellaki, JOULU!! 😍 Aina ollut lempivuodenaikaa, ja nyt oman lapsen myötä entistä enemmän sitä odotan! Meillä saman ikäinen tyttö kun teillä, ja miten ihanaa on nyt esim tehdä torttuja ja pipareita yhdessä, laulaa joululauluja (ja tanssia tietenkin 😜) tuon pienen ihmeen kanssa! Mä alotan joulun fiilistelyn heti kun siltä tuntuu ja tänä vuonna se alkaa nyt nostaa jo päätään 🤩

 4. kata

  Voi KYLLÄ! Joulu on ihana! <3

 5. Anni

  Joulu on minulle yksi vuoden suurimmista kohokohdista ellei jopa suurin! Tänä vuonna se saa vielä uuden merkityksen joulukuussa syntyvän esikoisen myötä. <3

  Asiasta ihan toiseen. Voisitko kirjoittaa postauksen teidän Go Big -vaunujen käyttökokemuksista? Olivatko ne hankalat käyttää kaupungilla/julkisissa ison koon ja isojen eturenkaiden vuoksi? Osaatko arvioida, kuinka olennaista on, että ratasistuimen saa ihan vaakatasoon? Me yritämme päättee nextien ja bigien välillä, nextit ovat muuten johdossa, mutta tuo ratasistuimen huonompi säädettävyys mietityttää.. Näistä on kirjoitettu yllättävän vähän netissä, ja sun postaus tulee aina ensimmäisten joukossa googlehaussa. Myös muutama muu lukija oli kysellyt näitä samoja sun vaunupostauksen yhteydessä. Ajattelin, jos et huomaa vanhojen postauksien kommentteja. 🙂 Kiitos hurjasti jo etukäteen!

 6. Eve

  Joulu on best <3 Parasta on mun mielestä tämä kun alkaa jo odottamaan joulua, kaikista parhain on jouluviikko. Sellaista lapsellista jännitystä, laittoa, tunnelmointia… Mä niin nautin. Nyt oli jo n. viikko sitten pakko laittaa valot ulos ja lyhdyissä on jo kynttilät palaneet, ainakin viikonloppuisin. Nyt tarvitsisi kohta miettiä, millä väreillä meidän tämä joulu rakentuu…. <3

 7. Johanna

  Mä oon ja jouluihminen 😍!! Ulos on laitettu jouluvalot ja sisälle paperitähdetkin ikkunoihin!!😃 Ihanaa! Pikkuhiljaa rupeen hypistelee koristeita että mitäs täältä löytyykään..

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *