Monna
Monna

Kolme muskettisoturia – Monna, Anna ja Sara

Me joskus nimesimme meidän WhatsApp-keskusteluryhmämme nimellä Kolme Muskettisoturia. Minä, Anna ja Sara. Niin, sellaisia me olemme toisillemme.

Sara, Monna, Anna

Meidän kolmen ystävyys on jotenkin ihan omanlaista. Annan olen tuntenut jo reilu kymmenen vuotta, Saran reilu viisi. On aikoja kun emme näe, voi mennä pari kuukauttakin. Tai sitten näemme kahdestaan, minä ja Anna tai Sara ja Anna tai minä ja Sara. Kun sitten näemme kolmistaan, on meillä jotenkin ihan erityinen fiilis koko kolmikossa. Kukaan ei ole ulkopuolinen, kaikki ollaan tasavertaisia ja yhtä tärkeitä toisillemme.

Meillä kaikilla on ollut keskenämme jos jonkinlaista vääntöä. Annan kanssa on taidettu jopa ihan litsareihin ryhtyä nuoruudessa baari-illan päätteeksi. 😀 Mutta kun on ystävä isolla y:llä, niistä väännöistä mennään eteenpäin. Hyvän ystävän kanssa molemmat tietää, että siellä taustalla on kuitenkin rakkaus ystävää kohtaan. Ja toisaalta, hyvän ystävän kanssa voikin välillä vähän tapella. Ja olla eri mieltä.

soturit

Jokainen meistä tietää sen, että joskus on aikoja kun toinen käy hermoille. Niinhän ihmissuhteet pelaavat. Me kolme olemme myös aina pystyneet puhumaan toisillemme niistä inhottavista fiiliksistä tai asioista, joista ei ollakaan samaa mieltä toisen kanssa. Siinä on voinut tulla pari perkelettä ja kiivastuksissa sanottua sanaa, mutta nopeasti on pöly laskenut ja taas ollaan muistettu se vankka ystävyys siellä taustalla.

Me jaamme toisillemme henkilökohtaisia ja mieltä painavia asioita. Tiedämme, ettei ne asiat kulje eteenpäin. Tiedän Annasta ja Sarasta asioita, joita kukaan muu ei tiedä. Ja se on kunnia. Ei ystävän asioita kerrota eteenpäin, ne pidetään sydämessä ja ollaan tukena ystävälle.

masu

Olen äärimmäisen kiitollinen siitä, että minulla on Saran ja Annan kaltaisia ystäviä. Ja muutama muu yhtä rakas ja tärkeä siihen päälle. Nämä kaikki ystävät tuntevat minut jo vuosien takaa. He tietävät, että välillä olen taivaanrannan maalari ja elän kovasti tunteella, mutta he myös tietävät, että olen luottamuksen arvoinen ystävä. Jos minulle kertoo salaisuuden, pidän sen.
Nämä ystävät tietävät myös sen, että minä en tuomitse. Jos ystävä kertoo minulle jostain omasta asiastaan, en ikinä tuomitse tai hauku hänen valintojaan. Vaikka se valinta olisikin sellainen, mitä en itse tekisi. Silti se ei anna minulle oikeutta (eikä edes halua) tuomita toisen valintaa. Ystävä on olemassa juuri sen vuoksi, että se seisoo rinnalla vaikka kallion kielekkeellä.

ystävät

Ystävät on elämän suola. <3

***

Välipala-kirjan sekä saksanpähkinätahnan voittajat ovat arvottu ja tässä voittajien nimimerkit: Ellu ja Maarit! <3 ONNEA! 🙂 Laitan teille vielä sähköpostia henk.koht.!

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *