Monna
Monna

Kohta 2-vee!

2 viikkoa – 1 v – Melkein 2 v

Parin kuukauden päästä Emma täyttää kaks vuotta!! Se on ihan hullua jotenkin! Miten tää aika on mennyt näin nopeesti!! Emma tuntuu kasvavan silmissä, niin pituutta kuin älyä. 😉 Uusia sanoja ja parisanaisia ”lauseita” tulee melkein päivittäin. Nyt viikonloppuna Emma myös tokaisi ”ittu”. 😀 Kysyttiin, että ”ai kettu”? Emma vaan pyöritteli päätään ja sano uudestaan ”ittu”. Hahaha! …saattoi se tarkoittaa myös istu. Oli kyllä naurussa pitelemistä.

Emma on niin ihana, kun se on jo pitkään halunnut olla aina mukana kaikessa tekemisessä. Kuten vaikka jos mä kokoan jotain huonekalua tai Tuukka laittaa ruokaa tai ollaan koirien kanssa ulkona, haluaa Emma aina tehdä osansa. Nykyään ne hommat ihan oikeesti jo alkaa olla ”apua”, eikä vaan sotkemista. 😀 Me ollaan kuitenkin haluttu antaa Emmalle aina se mahdollisuus, että se pääsee mukaan hommiin jos haluaa.

Nyt lähiaikoina me ollaan Tuukan kanssa mietitty, että miten siitä pienestä pallerosta on kasvanut tällainen pieni neiti niin äkkiä. Nyt se tietää mitä tahtoo, ymmärtää puhetta super hyvin, puhuu itekin jo aika paljon, juoksee, temppuilee, rakastaa eläimiä ja iltaisin luettelee kaikki hänelle tärkeät ihmiset sängyssä. Äiti, isi, mummu, mummi, vaari, Jussi, Gere, Pimu… ja sitten vielä jonain iltoina saattaa tulla tarhakavereiden tai hoitajien nimiä. 🙂 Emmalla on ihan omat juttunsa ja päättäväisen oloisesti niitä tekee.

Asiat, jotka Emmaa ehdottomasti eniten kiinnostaa on eläimet (varsinkin koirat ja hevoset), musiikki (laulaminen ja pianonsoitto) sekä kaikenlainen mahdollinen temppuilu/juokseminen/muu liikunta. 😀 En tiedä pitääkö kaikki tän ikäiset samoista asioista, mutta meillä ne on suurimpia hittejä tällä hetkellä. Mistä Emma ei pidä on telkkarin katsominen tai paikallaan istuminen. Tietokoneelta Emma tykkää katsoa Pingua ja Pipsa Possua, mutta telkkarista esim. PikkuKakkosen katsominen ei kiinnosta.

1-vee synttäreitä vietettiin isolla porukalla kahvila Rootsin alakerrasta löytyvässä yksityistilassa. Oltiin kutsuttu paikalle tietysti koko perhe, mummit ja mummot ja muut rakkaimmat. Kaikki Emman kummit oli myös paikalla ja monia ystäviä, niin lapsi- kuin aikuisystäviäkin. 😉 Meiän mielestä oli ihana juhlia ensimmäistä syntymäpäivää oikein isosti. <3 Nyt kun ollaan vähän mietitty marraskuussa koittavia 2-vee synttäreitä, ollaan kallistumassa enemmän siihen, että vietetään ne kotona ja mukaan kutsutaan vaan perhe ja kummit ja ehkä muutama Emman taaperokaveri.

Kyllä mä oon suunnitellut jo kakkua ja katellut Emmalle synttärimekkoa. 🙂 Mummu on jo ostanut Emmalle synttärilahjankin. Meillä on aina ollut tapana suunnitella asioita ajoissa, se suunnitteluhan on niin kivaa! Jouluakin aina mietitään jo heti kesälomien jälkeen, että missä tänä vuonna istutaan joulupöydän ääreen.

Omasta lapsesta voi olla loputtoman ylpeä, oma lapsi voi olla aina ja ikuisesti se maailman söpöin ja viisain. Omaa lasta voi rakastaa rajattoman paljon ja sen puolesta voi tehdä mitä vain. <3 Eikö vaan? 😉

***

Kommentit (7)

 1. Teresa

  En oo koskaa ymmärtänyt jos vanhempien mielestä on hauskaa kun lapsi sanoo kirosanan tai yrittää sanoa. Kiroilu maaiiman turhin asia, ja viimeinen minkä haluaisin lapseni oppivan. Eräskin tuttavani naureskeli kuinka hänen taapero oli sanonut perk*le, olin järkyttynyt.

  • Monna

   😁😁 No, me ei ehkä oteta niin vakavasti kaikkea. Ei toki kannusteta kiroilemaan, mutta kyllä tällaisille asioille voi ihan vähän hymyillä. 😊 Ainakin meiän perheessä. ❤

 2. Tinde

  Voi kun aika menee nopeasti! Ihana suloinen pikkuneiti! 😍

  • Monna

   ❤❤ Niin menee! Ihan uskomatonta! ❤

 3. Nonna

  Voi ihanat nuo samanlaiset housut teillä! Mistä niitä saa??

  • Monna

   Ne on Yveten. ❤ http://www.yvette.fi
   Koodilla MONNA20 saat alea niistä -20% 😉

 4. Jenna

  On kyllä ollu mukavaa seurata Emman kasvamista näin blogin kautta. Nousee niin useesti hymy huulille, kun katselee Emman puuhia esim. Siun instastorysta🤩 Teillä on kyllä ihan mahtava ja selkeesti omatahtoinen muksu ❤️ Kaikkea hyvää teille:)

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *