Monna
Monna

Kirje tyttärelleni. ❤️

Rakas Emma,

Olet minulle kaikki kaikessa. Rakastan sinua enemmän kuin mitään. Haluan, että tiedät sen aina. Haluan, että tunnet aina itsesi rakastetuksi. Haluan, että tunnet aina olosi turvalliseksi. Haluan, että tiedät minun sylini olevan aina ja niin kauan kuin minussa henki pihisee sinulle avoinna. Voit aina tulla luokseni, on sinulla mielessä iloa, surua, pelkoa, riemua, rakkautta, epävarmuutta tai ihan mitä vain.

Haluan opettaa sinulle tästä maailmasta asioita. Että yhdessä seikkailemme ja ihmettelemme uusia asioita. Haluan nähdä riemusi, kun opit jotain uutta. Ja haluan olla läsnä, kun kaikki ei menekään kuin saduissa. Silloin olen siinä tukena ja kertomassa sinulle, että ei se mitään. Voimme yhdessä nauraa asioille ja oppia miten elämä kohtelee, välillä hyvin ja välillä vähän huonommin.

Haluaisin suojella sinua kaikelta pahalta. Että et ikinä joutuisi tuntemaan itseäsi yksinäiseksi tai kiusatuksi. Haluaisin, että et ikinä joutuisi tuntemaan pohjatonta surua tai ikävää. Että saisit olla vain aina onnellinen. Tiedän, että se ei varmasti ole mahdollista, mutta haluaisin silti suojella sinua kaikelta pahalta.

Haluan opettaa sinulle, että toisia pitää kohdella hyvin. Ettei ketään saa kiusata. Haluan opettaa sinulle, että on rohkeaa mennä väliin jos jotakuta kiusataan. Tai ainakin kertoa koulussa opettajille tai kotona vanhemmille, jos näkee kiusaamista koulun pihalla. Opettaa sen, että ketään ei saa jättää yksin. On paljon hienompaa ja rikkaampaa rakastaa ja olla ystävällinen kaikille, kuin kiusata tai olla välinpitämätön.

Minun mielestäni sinä olet maailman söpöin vauva, pieni taapero. Minun mielestäni sinulla on maailman ihanimmat varpaat ja pienen pieni nenä. Sinä olet kaunein lapsi, jonka olen koskaan nähnyt ja sinun silmistäsi loistaa valo. 

Haluaisin ihan kamalasti pitää sinua enemmän sylissä ja pussata pehmeitä poskiasi, mutta sinä olet sellainen vipeltäjä ettet viihdy sylissä. Katson sinun menoasi hymy huulilla ja sydämessäni. Jos välillä kiukuttelet, en osaa olla sinulle vihainen kuin sekunnin. Sillä kun katsot minuun ja hymyilet, olen sillä sekunnilla unohtanut kiukuttelusi. Vaikka välillä väsyttää, odotan aina aamua. Sitä kun unenpöpperössä viihdyt sylissä hetken pidempään ja höpötät omia juttujasi. Kun jo ihan muutaman minuutin päästä herättyäsi naurat jo ensimmäisen kerran ja kiljahtelet riemusta. Kun taas on edessä uusi päivä, joka voi tuoda eteensä mitä ihmeellisimpiä ja parhaita asioita kanssasi.

Olen äitisi, enkä koskaan olisi voinut kuvitella kuinka hienoa se on.

Kommentit (3)

 1. Iin

  Tämä on niin sitä, mitä itsekin tuntee omaa pientä ihmettä kohtaan! <3 Sitä ei osannut ymmärtää, ennenkuin itse sai oman lapsen, niin suuren lahjan!

 2. Marika

  Itku tuli kun luin kirjettäsi. Se niin kauniisti kirjoitettu. Oma neljän kuukauden ikäinen tyttöni makoilee vieressäni ja tuhisee unissaan kun luen tätä ja ajattelen täysin samoin hänestä kuin sinä Emmasta. Voi että kun kaikelta pahalta pystyisin häntä suojelemaan…
  Teidän elämää on mukava seurata ja saada samalla esimakua tulevasta. Kiitos kun jaat arkeasi näin instagramin ja blogin kautta!

 3. Maisu

  Ihana kirje, kyynel vierähti poskelle kun luin. Oma tytär nukkuu tuossa vieressä ja poika omassa huoneessaan, tämä rakkaus omia lapsia kohtaan on kyllä jotain järjettömän suurta! Kaikkea parasta meidän pienille <3

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *