Monna
Monna

JUMANKAUDE VIHDOIN!!!

Tää on uskomaton fiilis!!!! SIIS JUMANKAUDE KAHDEN VUODEN JÄLKEEN synnytyksestä, mä oon saanut vihdoin ”palautuneen paperit”!!!!! Miettikää sitä! 😀

Kävin torstaina taas mun ihanan fyssarin, Sonja Toivolan luona FemiHealthissa. Edellisestä käynnistä oli aikaa n.kuukausi, jonka aikana olin tehnyt ahkerasti harjotteita, joilla saisin pikkuhiljaa ne vikatkin pehmeydet sieltä jännesaumasta tiivistymään. Oon tän syksyn ajan käynyt Sonjan vastaanotolla, koska tosiaan vielä alkusyksystä Sonjan katsoessa mun erkaumatilannetta, mulla navan kohdalla jänneasauma oli vielä vähän pehmeä. Ei enää varsinaista erkaumaa jäljellä, mutta ei kuitenkaan täysin palautunut ja toimiva kuin ennen raskautta.

Mua vähän jänskätti mennä Sonjan luokse. Mulla oli ristiriitaiset fiilarit, toisaalta musta tuntui (kuten oon kirjoittanut), että mun keskivartalo alkaa pikkuhiljaa saamaan jäntevyyttään ja toimivuuttaan takas. Noita kuntoutus-harjoitteita ja core-treeniä tehdessä oon vihdoin alkanut saamaan tuntemusta sinne vatsalihaksiin. Tän vuoksi olin siis luottavaisin mielin, että ehkä ollaan menty taas eteenpäin.

Toisaalta mua mietitytti, että osaanko vieläkään tunnistaa miltä se toimiva keskivartalo tuntuu. Olinhan kuitenkin jo 2kk raskauden jälkeen luullut, että mun kroppa on palautunut kuin unelma… Noh, astelin siis torstaina Sonjan vastaanotolle ja kuulumisten vaihtamisen jälkeen hyppäsin hoitopöydälle ja Sonja alkoi tutkimaan. Sonjalla oli jotenkin todella vakava ilme. Mietin siinä makoillessani, että voi pirulauta sentään! Nyt mä oon salettiin tehnyt jotain, että oon mennyt takapakkia kuntoutuksessa.

Sonja tutki ja tunnusteli, mä nostin jalkoja ja päätä ja tein työtä käskettyä. Sitten Sonja sanoi, että kuules Monna, nyt on sellainen juttu, että tää homma on tullut maaliin! SIIS MITÄÄ!!!!! Mä en ollu uskoa korviani!!! Mutta näin se on! Jännesauma on vihdoin ja viimein napakoitunut myös navan ympäriltä ja vatsalihasten reunat tuntuu sivuilla. Mun keskivartalo on alkanut toimimaan ja vahvistumaan!! Ihan niin kuin olin itse tuntenut!!

Kahden vuoden jälkeen!!! 😀 Sekä Sonja, että ystäväni (osteopaatti) Sara sanoi mulle torstaina, että usko siihen; on joku syy miksi sä jouduit tän tien kulkemaan pitkän kaavan kautta. Mä uskon! Mä oon saanut olla tän asian sanansaattaja, mun kautta varmasti edes yksi nainen on saanut keskivartalonsa kuntoon. Oikeiden ammattilaisten opastuksella. Mä toivon, että kun mä oon puhunut tästä omasta kokemuksestani täällä blogissa, on edes yksi nainen rohkaistunut varaamaan ajan äitiysfyssarille tai tekemään jonkun askeleen, että kroppa palautuu. Mä toivon, että mun juttujen vuoksi edes yksi nainen on ymmärtänyt ettei se oo ok jos pissat tulee housuun juostessa tai pomppiessa.

Kiitos kaikki ammattilaiset, jotka ootte mua auttaneet tän asian kanssa! Niin ja tietty kiitos itselleni, että oon jaksanut tehdä näitä harjotteita ja uskoa siihen, että vielä jonain päivänä mun keskivartalo on taas toimiva. ❤ Kun torstaina lähdin Sonjan vastaanotolta, ei varattu enää uutta aikaa! Enää ei tarvi!!!!! 😀 😀 (vaikka Sonjaa mä ihan mielelläni siis näkisinkin 😉 )

Mä suosittelen 150%, että varatkaa äitiysfyssarille aika jälkitarkastukseen!! FemiHealthissa tehdään näitä ja siellä siis myös mahdollisuus ultrata lantionpohjan lihasten kunto ja erkauman tilanne! ❤❤❤

***

Kommentit (4)

 1. Milja

  Wau, paljon onnea Monna! <3 Sekä tästä että viime postauksen asioista😍 ihanan piristäviä postauksia maanantaiaamuun!

 2. Tuija

  Mahtavaa kuulla! Valaa uskoa omaankin palautumiseen. 🙂 mä haluaisin kysyä, että oletko saanut nimenomaan jännesauman kuntoutusohjeet femihealtista? Ja onko erkauma harjoitteet ja jännesauman harjoitus eri asioita? Mulla kanssa pitkä kuntoutusjakso takana. Luulen että erkauma alkaa olla hyvällä mallilla mutta jännesauma paikoin edelleen löysä. Olen varannut ajan myös femiin mutta se on vasta joulukuun lopulla 🙂

 3. Jonna

  Hieno juttu! Nämä on yllättävän pitkiä prosesseja. Mulla meni kans vuosi saada erkauma kutakuinkin kuosiin, jäi vielä vähän navan yläpuolelle just sitä löysää jännesaumaa. Nyt olen sitten uudestaan raskaana ja onpa muuten ihan eri tavalla tullut kuunneltua kroppaa nyt kuin esikoista odotellessa. Huomaan, että vatsalihakset on (totta kai) jo alkaneet liikkua pois toisistaan ja mielestäni huomaan eron siinä, että nyt on jossain määrin vaikeampi ns. ”pitää pakka kasassa” kuin ensimmäisessä raskaudessa. Luulen, että johtuu just siitä, että sitä löysää siellä oli jo valmiiksi. Mutta eipä tässä mitään, fyssarin ohjeilla teen nyt raskaudenkin ajan minkä voin ja toivon, että sitä kautta myös palautumiseen olisi paremmat eväät sitten synnytyksen jälkeen kuin oli esikoisen jälkeen. On nimittäin fiilis, että tällä kertaa saa sitten tehdä enemmän vielä töitä!

 4. Maiju

  Hienoa että olet vihdoin palautunut, kova työ on nyt palkittu! Mistä muuten nuo housut on jotka sulla on päällä näissä kuvissa? Tosi kivat housut ja vähän tekis mieli itsekin tuollaisia 🙂

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *