Monna
Monna

Itsensä jalustalle nostaminen toisia lyttäämällä.

Argh!! Ärsyttävin asia mun mielestä!! Ihminen, joka koittaa nostaa itseään toisten yläpuolelle korostamalla omaa paremmuutta lyttäämällä toisia alas – on asia, joka saa mut kihisemään!! On aina saanut!

MINÄ en kirjoita blogia saadakseni rahaa tai ilmaisia tuotteita, muut kirjoittavat vain niiden vuoksi. 🔹 MINÄ tiedän asioista paremmin kuin ”kirjekurssin” käyneet pt:t. 🔹 MINÄ tiedän, että maito on pahasta jokaiselle ihmiselle maailmassa, kaikki ketkä muuta väittävät ovat tyhmiä. 🔹 MINÄ olen aito ja muut ovat teeskentelijöitä. 🔹 MINUN tapani treenata on ainoa oikea ja kehittävä. 🔹 MINÄ en treenaa ulkonäkö edellä, kaikki jotka niin tekevät ovat pinnallisia. 🔹

Voisin jatkaa tota esimerkki-listaa loputtomiin. (ja joo, on kärjistetty lista muttei niin kamalan paljon kuitenkaan) Ihan varmasti jokainen teistä on törmännyt näihin? Eikö niistä tuu sellainen olo, että miksi tuon täytyy lytätä muiden toimintatapoja? Miksei voi olla ylpeä omistaan, mutta silti kannustaa muita omissa valinnoissaan?

Kollegoiden haukkuminen somessa on myös hyvin yleistä. Varsinkin liikunta-alalla. Kuka tekee paskoja nettivalmennuksia ja kuka tekee minkäkin asian huonosti. Mun mielestä se on kamalaa! Omaa osaamista ja ammattitaitoa voi korostaa kertomalla niitä omia hyviä puolia ja osaamisalueitaan, mutta ei polkemalla muita alas.

Itse asiassa sellaiset ihmiset, jotka lyttää muita ja kertoo sen kustannuksella omasta paremmuudestaan pissii omille nilkoilleen. Mun mielestä on super ihanaa, kun kollegat tukee toisiaan ja jopa kehuu julkisesti! 😉 Esim. nyt käynnissä olevan Inspiration Blog Awardsin saman kategorian ehdokkaat on nimeltä kehunut toisiaan somessa, ihan mahtavaa!! Mutta silti on ollut myös sitä, että kuinka MINÄ teen tämän bloggaamisen aidosti ja paremmin kuin nämä kanssasisaret. 🙁 Se on kurjaa ja jotenkin raukkamaistakin.

Mulla on ollut ilo tutustua ihmisiin, joilla on jalat maassa ja järki päässä. Sellaisiin, joilla on sydän paikallaan ja jotka voivat kehua ja tsempata kollegoita, ymmärtäen ettei se oo itseltä pois. Mä oon ehdottomasti sitä mieltä, että hyvä lisää hyvää. On asia mikä vaan! Toisten maanrakoon puskeminen ei koskaan oo mitään kauaskantoista puuhaa.

Mun mielestä on ihana suositella jotain mun kollegaa jollekin asiakkaalle. On ihana sanoa, että hei vaikka mä tiedän tästä asiasta, niin toi mun ystävä tietää vielä paremmin. Mun mielestä ei oo vaikeeta nostaa muita jalustalle, mä kannustan mielelläni muita. Eikä se oo multa pois.

Mä en tiedä osaanko sanoa tätä hyvin tai pukea sanoiksi kunnolla. Mutta mä oon tosi iloinen siitä, että on olemassa niin paljon ihmisiä, jotka ymmärtää sen, että yhteisvoimin saadaan aikaiseksi paljon. Kyllä mä haluan uskoa, että hyvällä pääsee pidemmälle kuin pahalla. Ainakin kestävämmillä askeleilla.

***

Kommentit (6)

 1. Essi

  Amen! ❤️ Mä oon kans aina halunnut uskoa hyvään ja aina ajattelen, että asioille löytyy selitys/ymmärrys. Ihanaa, kun en oo ainut :D. Voit vaan kuvitella miten on suututtanut, kun esimiehenä on ollut tuollainen kuvailemasi ihminen. Argh!

  • Monna

   Hyvään kannattaa uskoa! 🙂 <3

 2. Jenni

  Tuo muiden lyttääminen ja itsensä korostaminen ei kerro mistään muusta kuin huonosta itsetunnosta. Huonon itsetunnon omaava ihminen ei yksinkertaisesti pysty elämään itsensä kanssa, ellei pyri tekemään itsestään omissa ja muiden silmissä parempaa kuin mitä omasta mielestään on. Tällöin ne psykologiset keinot ovat itsensä kehuminen ja muiden mollaaminen. Nää ei tietenkään oo hyviä keinoja, eivätkä missään nimessä toimivia, tärkeintä ois tiedostaa ongelma ja hakea siihen ammattilaisen apua.

  Itseäni auttoi hyvin paljon kuulla tällainen selitys psykiatrilta siihen, miksi yksi läheisistäni käyttäytyy tällä tavalla. Nyt näen vaan kaikista näistä samantyylisistä ihmisistä sen että heillä on ongelma ja varmasti tosi huono olla itsensä kanssa ja säälin heitä enemmän kuin ärsyynnyn heistä.

  Oot Monna tosi rohkea kun uskallat puhua kaikista asioista! ❤

  • Monna

   Niinhän se on. 🙁 Se on vaan niin kurjaa, että sitten sitä pahaa oloa vaan lisätään ympärillä oleviin ja saadaan muille pahamieli.

   Kiitos <3

 3. Jes

  Hei,
  ootko miettinyt, että esim. tällä postauksessa itse lyttäät muita 🙂 ?

  • Monna

   Se ei ole tarkoitus. 🙂 Tarkoitus on nimenomaan, että ihmiset jotka netissä haukkuu ja lyttää netissä muita, ehkä vähän miettisivät onko se oikein. ❤

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *