Monna
Monna

Isojen tyttöjen sänky!

Kaupallinen yhteistyö: Jollyroom.fi

Mä tässä yks päivä katoin Emmaa, kun se puuhasi omiaan meiän terassilla. Mietin, että miten se voikaan olla jo noin iso tyttö. Meiän lokakuiset 2016 – mammojen facebook-ryhmässä on pitkin kevättä pompsahdellut kuvia ja pohdintoja pinnasängystä isompien lasten sänkyyn siirtymisessä. Oon miettinyt, että milloinkohan me se siirto tehdään ja eihän vielä tarvi, kun Emma on vasta niin pieni tyttö. 😀

Selailin kuitenkin huhtikuun alussa vähän juniorisänkyjä netissä ja mietin, että ehkä meiänkin ois aika siirtyä isojen tyttöjen sänkyyn. Emma ei oo yrittänyt (kun pari kertaa) kiivetä pinniksestä pois, mutta vähän ahtaaksi se on alkanut käymään. Mä oon myös miettinyt, että tuntuukohan Emmasta siellä pinnojen välissä siltä, että se on häkissä. 😀

Sängyn valitsemisessa otettiin huomioon niin mun kuin Tuukankin toiveet! 😀 Myönnän, että mä kattelin ensin jotain prinsessamaisia ratkaisuja, mutta sitten Tuukka näki tän pupusängyn ja se oli sitten siinä! Niin huippu!! Meiän mielestä on kiva, kun lastenhuoneessa on sen näköinen meininki, että siellä asuu lapsi. Jos tiiätte mitä tarkoitan.

Tää ehkä huipuin sänky ikinä on TÄÄLTÄ!

Juniorisängyn myötä tarvittiin tottakai myös isompi peitto ja astetta paksumpi tyyny ja niihin tietty lakanat. Tilasin tämän BabyDanin super suloisen pussilakanasetin. Ja peitto ja tyyny myös BabyDanilta: Junior-peitto ja tyyny. Nää on muuten super pehmeät ja ihanat petivaatteet! Niin ja tietysti isompi patja tarvitsi uuden muotoonommellun lakanan.

Mä kasasin sängyn aamupäivällä, heti kun se meille saapui. Laitoin Emman huoneen oven kiinni ja sitten kun Tuukkakin oli tullut töistä kotiin, haluttiin yhdessä mennä kattomaan uutta sänkyä. Nähdä Emman ilme ja fiilis! 🙂

Emma oli ihmeissään ja kipus heti uuteen sänkyyn antamaan pusua pupulle. 😀 Mua jännitti vähän, että mitenhän ensimmäinen yö uudessa sängyssä menee. Olin kuullu, että jotkut oppii juniorisänkyihin tosi helposti ja nukahtaa jopa paremmin kuin pinnikseen. Mutta olin myös kuullut, että pinnasänky tuo turvaa ja juniorisängystä kipitetään karkuun.

Tässä meiän pupusängyssä on sen verran noita laitoja, että Emma ei pääse sieltä (vielä) kipuamaan itse pois, joten se karkuun kipittäminen ei ollut pelkona. Enemmänkin se, että rauhottuuko Emma tuonne.

Nyt on ollut muutamana iltana taas vähän venkoilua nukkumaanmeno ja tietysti se vähän lisäs jännitysmomenttia, että minkälaiseksi venkoiluksi menee uudessa sängyssä..

No venkoiluahan se oli, mutta lopulta Emma nukahti pupusänkyyn tyynen rauhallisesti. Meillä siis vaihto on tapahtunut suhteellisen kivasti! 🙂 Mä en usko, että Emma niinkään reagoi uuteen sänkyyn, vaan tää on vaan joku vaihe kun iltaisinkin on niin pitkään valoisaa vaikka kuinka vetäis verhot ikkunoiden eteen.

Tehtiin kaikki iltatoimet ja nukutusmenot samalla tavalla kuin aina ennenkin. Ei muutettu mitään sen takia, että nyt uusi sänky, vaan pidettiin samanlaisina. Mä laulan aina Emmalle Joka ilta kun lamppu sammuu... ja paijailen. Sitten Emma nukahtaa. Tai jos on venkoilutuulella, niin ei nukahda ja Tuukka saa tulla puikkoihin – sitten Emma nukahtaa siihen kun venkoilee ympäri sänkyä ja nukahtaa itsekseen.

Ekat pari yötä on siis mennyt oikein mukavasti uudessa pupusängyssä. Kertaakaan Emma ei oo tullut pois sängystä ja nukahtaminen on tapahtunut samalla tavalla kuin pinnikseenkin. On jotenkin niin ihanaa, kun meiän pikkuisella tytöllä onkin ihan isojen tyttöjen sänky. <3 Rakas pikkuinen.

***

Minkälaisia kokemuksia teillä on pinnasängystä juniorisänkyyn siirtymisessä?

Eka yö pupusängyssä. <3

Kommentit (3)

 1. Maria

  Hei! Hauskaa lukea teidän kokemuksia asiasta! Meillä ois sama pian edessä Emmaa 2 vuotta (!) vanhemman tytön kanssa. 🤭

  Esikoinen otti tässä asiassa ns. luulot pois meiltä vahemmilta ja siinä onkin yksi syy miksi kuopus nukkuu edelleen pinniksessä. 😄

  Poika oli tosiaan tosi haasteellinen tapaus nukuttaa tuon ikäisenä eikä sitä tietenkään helpottanut että pikkusisko oli just syntynyt, vanhemmat lykkäsi isojen sänkyyn ja iskä oli reissuhommissa. Meillä ei ollu oikeita tapoja nukuttamiseen (näin jälkikäteen ajateltuna) ja lopputulos oli joka ilta se mahdoton juoksentelu. En oikeastaan edes muista miten ja milloin se asia lopulta ratkesi kun vauva olikin oikea yökukkuja lähes puoli vuotta ja omat unet siltä ajalta nukuin sitten myöhemmin. (Onneksi sitä näköjään unohtaa kaiken!)

  Hienosti se menee teillä! Teitä on kaksi eikä ehkä niin paljon ”sekoittavia tekijöitä” mukana harjoittelussa. 😊

 2. Eveliina

  Hieno sänky! Meillä on tyttö syntynyt 8/16 ja on nukkunut nyt noin 2 kk isojen tyttöjen sängyssä. Täytyy sanoa, että se muutos oli meillä loistava ratkaisu, koska sen jälkeen yöt ovat rauhoittuneet! Uskomattoman mahtavaa!! Meillä Ikean Minnen ja reunalla imetystyyny, niin ei tyttö tipu sängystä. Meilläkin nukkuma asento aika sama kuin Emmalla…. :’D

 3. Marjo

  Siis aivan ihana sänky 😍. Mäkin haluun tollasen ihan itselleni 😉. Meillä vaihdettiin kans aikanaan n. 1,5 v. juniorisänkyyn. Pelkäsin myös ison sängyn tuovan turvattomuutta, mutta siihen auttoi se, että hommattiin tytölle ihan aikuisten kokoa oleva peitto (tosin melko ohut). Sinne hän nukahti peittovuoren keskelle. Ei kyllä koskaan ihan helposti, ei tosin nukahtanut pinnikseenkään. Mutta nukahti lopulta kuitenkin…

  Oikeastaan rupesinkin kommentoimaan tuota iltalaulua. Minäkin lauloin ”joka ilta kun lamppu sammuu…” , mutta sitten kuulin laulun, jonka sanat menevät jotenkin näin:

  Kun sade lyö ikkunaa vasten,
  ja ulkona hämärtää.
  Niin suojelusenkeli lasten,
  ei luotasi etäälle jää.

  Kun ilta on pimeimmillään,
  kuu pilven taa piiloutuu.
  Ja uni ei saapuisi millään,
  hän luoksesi laskeutuu.

  Jne.

  Minusta nuo sanat ja melodia olivat niin kauniit, että aloin laulamaan sitä Sinisen unen sijaan. Sopi jotenkin syyssateessa syntyneelle yökukkujalle.

  Mutta siis. Kauniita unia ja pupun kuvia Emmalle ❤️ ja koko perheellesi!

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *