Monna
Monna

Ihonhoito, miten ja miksi?

Kasvot, kaula ja decolteen alue olisi hyvä pestä vähintään kerran päivässä. Niin meikkiä käyttävien naisten, kuin meikittömien naisten ja miesten. Ilmassa leijailee todella paljon kaikenlaisia saasteita ja sen lisäksi päivän aikana iho hikoilee ja ihon pinnalle kertyy rasvaa ja talia.

Tämän vuoksi siis iltaisin olisi hyvä puhdistaa iho ainakin kasvojen, kaulan ja decolteen alueelta. Yön aikana koko vartalo lepää ja kerää voimia seuraavaan päivään, myös iho uusiutuu öisin ja siksi on hyvä ettei sen pinnalla ole mitään ylimääräistä tukkimassa huokosia.

Itsehän olen n.25-vuotiaaksi asti pessyt kasvoni saippualla. 😀 😀 😀 Enkä sitäkään lainkaan joka ilta. 😉 Hahahahaa! Onnekseni olen perinyt sen verran rasvaisen ihonlaadun, ettei tämä vuosia kestänyt kasvojeni turmeleminen aiheuttanut niiden kuivumista kasaan.

btyKävin keskiviikkona kauneushoidossa ihanan Anniinan luona Beauty Anniinassa.

Sain aivan ihanan kasvohoidon, joka kesti n.1,5 tuntia.
Ensin puhdistettiin ihoa ihan vain puhdistusmaidolla. Sen jälkeen kasvovedellä läpi ja sitten laitettiin kuorinta kasvoille, kaulalle ja decolteelle. Kuorinnan jälkeen Anniina laittoi höyrykoneen päälle kasvojen lähelle, höyry pehmensi kasvojen ihoa ja aukaisi huokosia niin, että seuraavaksi tullut mekaaninen ihonpuhdistus oli helpompi tehdä.

Mekaaninen puhdistus ei ole koskaan mitään herkkua. Mutta itse asiassa tällä kertaa se ei ollut lainkaan niin paha mitä se joskus on ollut. Anniina oli erittäin helläkätinen. 😉
Mekaanisen puhdistuksen jälkeen oli hemmottelua tiedossa. Kasvohieronta. Aaah!! Oikeasti! Kasvojen, kaulan, decolteen sekä niskan seutu hierottiin pehmeällä ja hyväntuoksuisella voiteella. Meinasin nukahtaa. Jo pelkästään tuon hieronnan vuoksi menisin heti vaikka huomenna uudestaan.

Hieronnan jälkeen levitettiin naamio. Sen aikana kun naamio kovettui sain vielä ihanan käsihieronnan. Meinasin nukahtaa toistamiseen.

Lopuksi naamio poistettiin ja kasvoille levitettiin kosteusvoide.

dav

Kasvohoidoissa olisi hyvä käydä pari kertaa vuodessa. Sen lisäksi kotihoito on tärkeää.
Kotona tehtävä kuorinta kerta viikossa, joka ilta kunnon puhdistus ja toki jos vain mitenkään jaksaa – myös aamuisin kasvojen huuhtelu tai vaikka puhdistussieneen kasvovettä ja sillä kasvot, kaula ja decoltee läpi.

Anniina suosittelee puhdistussienten käyttöä. Varsinkin meille keillä on ripsipidennykset. 🙂 Monet puhdistusmaidot tai puhdistusaineet saattaa sisältää öljyä ja öljy tietystikään ei ainakaan pidennä ripsipidennysten kestoa.

Itse hoidan kasvojani nykyään näin:

Iltaisin puhdistan ihoni ensin Vichyn puhdistusmaidolla. Kosteutan puhdistussienen, jonka päälle puristan puhdistusmaitoa. Puhdistan ensin toisen puolen kasvoista, sitten huuhtelen sienen ja lisään puhdistusmaitoa ja puhdistan toisen puolen kasvoista. Välissä puhdistan taas sienen ja lopuksi puhdistan vielä kaulan ja decolteen.
Tämän jälkeen otan pumpulilappuja (vanulappuja kai toiselta nimeltään) ja lisään niihin Vichyn kasvovettä. Pyyhin lapuilla myös kaikki nämä yllämainitsemani alueet läpi.

Sen jälkeen annan ihon henkäistä hetken ja ennen sänkyynmenoa laitan iholle vielä Vichyn yövoidetta.
Aamulla otan taas pumpulilappuja ja kostutan ne kasvovedellä ja puhdistan ihon yön jäljiltä. Päiväksi sivelen naamalleni Vichyn päivävoidetta.

Vichy on tuotesarja, joka sopii itselleni parhaiten. Kannattaa etsiä juuri itselleen sopiva a testata vaikka muutamia vaihtoehtoja. Ainakin omalla kohdallani meni pari vuotta ennen kuin löysin sopivan.

***

Kasvohoitoa Anniinan luona suosittelen erittäin lämpimästi kaikille. Se kustantaa 90€ ja se on mielestäni pieni summa siitä mitä sillä saa.
* Hetken itselleen. * Hemmottelua. * Puhtaan ja kuulaan ihon. *

IMG_20150910_092646* Kauneushoito saatu yhteistyössä Beauty Anniinan kanssa.

Kommentit (2)

 1. Sandels

  Hei sua jo pitkään seuranneena niin täällä kuin instagramissa olen miettinyt mitä meikkejä käytät? Lähinnä meikkivoide/bbvoide? Ihosi on aina niin tasaisen värinen ja hehkuva! 🙂 Mikä siis on sun ihon salaisuus? Kiitos muutenkin mahtavasta ja tsemppaavasta blogista, sun postauksista huokuu positiivinen energia!

  • Monna

   Tällä hetkellä käytän Joe Blascon BB-voidetta. Ja se on kyllä ihan paras! Oikeasti tasoittaa! 🙂
   Mulla on muutenkin aika tasaisen värinen iho, ja siihen toki vaikuttaa myös asiat sisältäpäin, eli se mitä syö. 🙂
   Kiitos kovasti!

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *