Monna
Monna

Ihana Tukholma!

Voi ettien että!! Voidaan molemmat Tuukan kanssa sanoa käsi sydämellä, että tämä lomakohde oli aivan nappi! Kertaakaan loman aikana ei tullut oloa, että voi kunpa me olisimmekin siellä Kreetalla. Ei kertaakaan. Itse asiassa, me säästettiin tässä rahaa ja koko matka oli stressittömämpi, kun ei tarvinut pelätä Emman tärykalvojen puhkeamista lentokoneessa.. 😉 😀 Vitsivitsi.. Ei mutta oikeasti tämä vaihtoehto oli kokonaisuudessaan aivan täysi kymppi!

Tukholma oli meille tuttu paikka, osin. Tuukka on juossut neljä Tukholman maratonia ja joka kerta ollaan oltu siellä muutama yö maratonin päälle. Ollaan tykätty aina tosi kovasti Tukholmasta ja ollaan pyritty tutustumaan kaupunkiin muutenkin kuin Drottninggatania kävellen. 😉 Monesti tietysti jos ihan perinteisellä risteilyllä on oltu, ei aikaa kovin paljon muuhun ole ollut kuin Gamla Stan läpi ja sitten Drottninggatania pitkin koluten kaikki kaupat. 😀 Tällä reissulla nähtiin silti vielä enemmän, mitä aiemmin.

Nyt löysimme tämän ihanan merenrannalla sijaitsevan Hotel J:n Nackan kaupunginosasta n.10km päästä Tukholman ydinkeskustasta. Hotelli oli aivan super ihana! Ehdottomasti yksi makeimmista hotelleista, missä ollaan koskaan oltu! NewYork:n Penthousekin melkein kalpeni tämän rinnalla. 😉 Tai ehkä jopa kalpeni. Kokonaisuutena nimittäin tämä oli aivan super!

Hotellissa oli paljon  vähän vanhempia pariskuntia ja lapsiperheitä. Emman lisäksi näimme aamiaisella näiden lomapäiviemme aikana ainakin neljä alle kaksivuotiasta lasta vanhempineen. 🙂

Aamiainen oli aivan loistava! Muutenkin tunnelma koko hotellissa oli ihana. Mitä nyt muutama eläkeläisrouva katsoi vinoon, kun istuimme ehkä heidän kantapöydässään yhtenä aamuna. 😀 Meinasi mennä pasmat heillä sekaisin. Haha! 😉 No ei vaan, kyllä tunnelma oli ihanan leppoisa myös vieraiden kesken. Kävimme myös muutamana aamuna pienellä aamureippailulla rannassa ennen aamupalaa, Emma nukahti aina mukavasti pienille päikkäreille ja me saimme syödä aamupalan rauhassa.

Me seikkailimme joka päivä jossakin päin Tukholmaa. Kävimme mm. Saltsjöbadenissa, jossa ihan huippu tv-sarja Solsidan on kuvattu. Siellä siis oli myös ihan oikeasti kaupunginosa nimeltään Solsidan. Emme löytäneet niitä taloja, jossa sarjaa on kuvattu, mutta muuten tuo seutu oli kyllä ihan unelmaa. Puhuttiinkin, että sitten kun ollaan eläkkeellä ja rikkaita, niin muutetaan sinne. 😉

Yksi hauska yksityiskohta Tukholmassa oli se, että siellä pidettiin koiria vapaana. Siis joka paikassa. Tuolla Saltsjöbadenissa kulki kaikki koirat vapaana, samoin Djurgårdenissa ja monessa muussa paikassa. Kaikki koirat oli tosin hyvin tottelevaisia ja lupsakoita. Itselläni meinasi kyllä hieman pissiä lirahtaa housuun, kun Gröna Lundin tietämillä iso saksanpaimenkoira tulla lompsotti vapaana meitä kohti, eikä välittänyt isäntänsä käskyistä. No tämä koira oli kuitenkin hyvin lupsakka tapaus hänkin. 🙂

Vappupäivänä käytiin tallustelemassa Kungsträdgårdenissa ja sen ympäristössä. Ihan sellaista samanlaista vappumeininkiä ei niillä paikoin nähty, mihin on Suomessa totuttu. 😉 Mutta varmasti juhlijoita ja kuohuvan kohottajia sieltäkin löytyi jostain päin Tukholmaa. Tuo Kungsträdgården oli ihana paikka, sen ympärillä oli paljon kivoja ravintoloita ja myös vähän kalliimpaan makuun kauppoja.

Emman tötterö oli aivan loistava matkaseuralainen! Hän matkusteli tyytyväisenä vaunuissa, kunhan sai katsella hereillä ollessaan eteenpäin mahdollisimman istuvassa asennossa. 😀 Tai sitten piti päästä välillä äitin tai iskän syliin katselemaan vielä vähän tarkemmin, mitä joka paikassa tapahtuu. Emma nukkui meidän mukana tuomassamme matkasängyssä kaikki yöt, ensimmäisenä yönään jopa enkat! Emma nukahti hotellilla n.klo 21 ja heräsi syömään klo 03. Siitä hän jatkoi uniaan sitten vielä aamuun!

Pari viimeistä päivää Emma-pieni oli hieman kärttyisellä tuulella, en tiedä onko tulossa taas hampaita vai mitä. Flunssa kaikkosi onneksi pieneltä jo vappupäivän aikoihin. Laivamatkustelu vauvan kanssa oli todella helppoa ja kivaa. Jos yhden asian olisin muuttanut, olisin ottanut paluumatkankin päivämatkana. Sillä yö Emman kanssa siinä kapoisessa laivasängyssä ei ollut mitään herkkua. 😀 Hytit on sen verran pieniä, ellei ota jotain sviittiä, että matkasänky ei sinne mahdu. Emma ei tietysti yksin sängyssä voi vielä nukkua, joten minä nukuin hänen vieressään ja Emma seinänpuolella. Mutta jösses mikä meininki oli tuhinatoopella ja jalat kävi, kuin parhaimmalla maratoonarilla.

Joka päivä tuli käveltyä n.20 000 askelta ja oltiin kyllä aina aivan loppu, kun palattiin hotellille. Shoppailua ei kovinkaan paljoa harrastettu, mutta Nacka Forumissa (meidän hotellin vieressä) käytiin yhtenä päivänä pyörimässä ja syömässä. Siellä oli myös Hemköp (ruokakauppa), josta käytiin päivittäin ostamassa huoneeseen vähän iltapalaa ym.

Ostin itselleni Adidaksen kengät, pari pientä juttua ja pari 100kr:n paitaa.. 😀 Loput jutut shoppailinkin sitten Emmalle. Muunmuassa aivan super hyper makean mansikkapuvun, joka odottaa hänen 1-vee juhlia! 😀

Suosittelen kyllä ihan 110% Tukholmaa kaikille lomakohteeksi! Niin lapsiperheille, kuin muillekin! Tukholmassa on jotenkin niin ihana tunnelma ja kevät oli ehtinyt jo hieman pidemmälle, kuin Suomessa. Lämpöä riitti ja puissa oli hiirenkorvia. Djurgården on ehdottomasti paikka, jossa kannattaa käydä. Samoin nämä kaikki muut paikat, mistä tässä postauksessa kerroin.

***

Nyt mieli levänneenä ja koirat hoidosta kotiin haettuna palailemme arkeen täällä kotona. <3 Ihanaa sekin!

Pus! <3

Kommentit (4)

 1. Jemina

  aivan ihania kuvia!! <3

  Mun blogissa kirjoitin vähän aika sitten omia kokemuksiani syömishäiriöstä!

  http://woundedlaughh.blogspot.fi/2017/04/17-kg-onnellisuutta.html

 2. Westend Mum

  Upea kaupunki! Varmasti oli hauska matka 🙂
  http://westendmum.fi

 3. Anu

  Jes, pakko kompata Tukholmaa! Aivan ihana kaupunki! Parhaat koko perheen lomat ollaan vietetty siellä, voittaa rentoudessaan kaikki etelän rantalomat (ei oo pienten lasten kanssa rentoutta nähnytkään :D)

 4. Reissaaja

  Ihan vinkkinä,laivalta saa matkasängyn hyttiin ku pyytää sieltä infosta

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *