Monna
Monna

Hyvinvoiva äiti

Se on käsite, joka voi merkitä monelle ihan eri asioita.

Itselleni hyvinvoiva äiti tarkoittaa virkeää, iloista, onnellista ihmistä. Hyvinvoivaa niin henkisesti, kuin fyysisesti.
Tyttäremme syntymän jälkeen olen saanut huomata, että jo pelkkä tyttömme katseleminen tuo hymyn huulille. Nyt kun kontaktin ottaminen on lisääntynyt tyttömme suunnalta, odotan jokaista aamua ja hetkeä päikkäreiden jälkeen, kun Emma avaa silmänsä ja tajuttuaan äidin tai isän siinä silmiensä edessä alkaa välittömästi nauramaan. Se nauru ja hymy tuntuu sydämessä asti. Se on aivan ihanaa. Pienen tyttömme sylissäpitäminen tekee onnelliseksi, se läheisyys ja kaikki ihanuus. Kun istun sohvalla Emma sylissäni, tunnen olevani todella iloinen ja onnellinen.

Onnellisuus, virkeys, iloisuus ja kaikenlainen hyvinvointi tarkoittaa itselleni myös sitä, että välillä otan omaa aikaa. Se voi olla 45min kävelylenkki koirien kanssa Keskuspuistossa. Se voi olla treeni kuntosalilla tai vaikkapa lounas hyvän ystävän kanssa. Olen vahvasti sitä mieltä, että kun opettelee ottamaan niitä pieniä omia hetkiä jo näin pienestä pitäen, tekee se pelkästään hyvää.

Kun Emma oli pienempi, oman ajan ottaminen oli jollain tapaa helpompaa. Hän nukkui ja söi, eikä oikein varsinaisesti tiennyt oliko se äiti vai iskä, joka vaihtoi vaipat tai pisti nukkumaan. Nyt kun Emma on vähän vanhempi, on oman ajan ottaminen hieman vaikeampaa paristakin syystä. Ensinnäkin se, että sen hymyilevän ja nauravaisen vauvan luota ei meinaa raaskia lähteä edes tunniksi. Tai kun pienokaisella meinaa uni painaa silmää ja hän käsillä hieroo simmujaan ja vähän itkeskelee, tekee vain mieli ottaa pikkuinen syliin ja olla kotona, omassa pesässä, eikä lähteä ikinä mihinkään. Toiseksi tuntuu, että nyt Emma alkaa enemmän jo hahmottamaan sitä, että kuka häntä hoitaa milloinkin. Ja se tekee siitä lähtemisestä vaikeampaa. Vaikkakin olen ehdottomasti sitä mieltä, että hänellä on yhtä turvallinen olo iskän kanssa, kuin minun.

Tiedän kuitenkin, että se pieni oma aika edes muutaman kerran viikossa tekee ihan todella hyvää omalle jaksamiselle. On myös todella tärkeää huolehtia omasta kehosta synnytyksen ja raskauden jälkeen. 9kk:n matka äidin kehossa plussauksesta synnytykseen ei nimittäin ole mikään pieni muutos. Siitä palautumiseen pitää antaa aikaa ja tiedostaa myös se, mitä kaikkea mm. lantionpohjalle ja vatsalihaksille tämän matkan aikana tapahtuu.

Me yhdessä bloggaajakollegani ja ystäväni Emman kanssa päätettiin pistää hynttyyt yhteen ja järjestää tapahtuma äideille.
”Hyvinvoiva äiti” on rento iltapäivä täynnä tärkeitä asioita – puhutaan asioista niiden oikeilla nimillä.

Hyvinvoiva äiti – iltapäivä on jokaiselle äidille suunnattu tapahtuma. Iltapäivän aikana keskustellaan avoimesti ja rennossa hengessä äitiydestä ja yrittäjyydestä, työllistymisestä sekä muista äitiyteen ja työhön liittyvistä asioista. Käymme myös läpi liikunnan aloittamista äidiksi tulon jälkeen teoriassa, sekä pienten harjoitteiden muodossa.

Kannustetaan toinen toistamme ottamaan aikaa itsestään huolehtimiselle kaiken kiireen keskellä, sillä hyvinvoiva äiti on hyvä äiti!

Panelisteina tapahtumassa on nämä kolme ihanaa äitiä :

Tapahtumassa on lisäksi luento: Liikunnan aloitus raskauden jälkeen, puhujana: osteopaatti Sara Lexmond

Päivän päättää helppo kehonpainotreeni jokaiselle, ohjaamassa: Inari Mölsä

Kysymyksiä panelisteille ja puhujille saa laittaa etukäteen osoitteeseen: emma.suortti@gmail.com (halutessa kysymykset esitetään nimettöminä)

Sitova ilmoittautuminen: pt.monna@gmail.com

Hinta 49€ / hlö
Tapahtumaan mahtuu 20 henkilöä.

***

Nyt siis kiireen vilkkaa ilmoittautumaan tapahtumaan! 20 paikkaa täyttyy nopeasti! 😉

Tapahtumasta lisää voit lukea Emman blogista TÄSTÄ postauksesta!

Tapahtuman Facebook-sivut.

Kommentit (1)

  1. Ystävyys ja äitiys – Monna treenaa!

    […] Hyvinvoiva äiti […]

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *