Monna
Monna

Hyviä uutisia.

Tänään meillä on hyviä uutisia.
Ei enää suuria mullistuksia.
Tänään meillä on hyviä uutisia.

Miljardit ihmiset ympäri maapallon kerääntyivät tänään juhlimaan ihmiskunnan historian ensimmäistä sodatonta aikakautta. Maapallollamme käyty viimeinen sota on nyt saatu päätökseen, kun jo vuosia taistelleet joukot solmivat rauhan Afrikan luoteiskolkassa. Rauha saavutettiin sen jälkeen, kun osapuolet olivat sopineet asemäärärahojen suuntaamisesta koulutukseen.

Suomessa ei tänä vuonna ilmennyt yhtään perheväkivaltatapausta. Psykologit uskovat ilmiön johtuvan siitä, että ihmiset ovat ymmärtäneet relata. Jotkut uskovat myös ulkoavaruudesta käyneiden vierailijoiden lisänneen vesijohtoveteen mystistä ainetta, joka tasapainottaa ihmismielen.

Tänään meillä on hyviä uutisia.
Ei enää valtaisia katastrofeja.
Tänään meillä on hyviä uutisia.

Suomen Pankin ja hallituksen viime vuoden lopussa perustama syrjäytymisrahasto on osoittautunut konkreettiseksi syrjäytyneiden avuksi. Tämän vuoden aikana työllistettiin 100 000 pitkäaikaistyötöntä. Luvun uskotaan kaksinkertaistuvan ensivuoden aikana.

Viime aikaisissa mittauksissa on todettu saasteiden vähentyneen. Tiedemiehet eivät keksi sille muuta selitystä kuin sen, että ihmisten valveutuneisuus on lisääntynyt. Maata suojaava otsonikerros näyttää sekin elpymisen merkkejä Amazonin sademetsien hakkaamisen lopettamisen ansiosta.

Ei voi uskoo huonoon uutiseen.
Se puoliyhdeksältä sanottiin.
Sotaan, nälkään, kaikkeen kauheuteen.

***

Tänään meillä on hyviä uutisia.
Ei enää suuria mullistuksia.
Tänään meillä on hyviä uutisia.

Tänään meillä on hyviä uutisia.
Ei enää valtaisia katastrofeja.
Tänään meillä on hyviä uutisia.

***

❤️ Turku ❤️

❤️ Barcelona ❤️

Ei ole sanoja. Pelolle ei saa antaa valtaa. Silti pelottaa. Suututtaa. Mitä tässä maailmassa tapahtuu? Sydämeen koskee, pienen tytön äitinä. Minkälaisessa maailmassa lapset saavat tulevaisuudessa elää? Mitä tapahtuu seuraavaksi? Entä Pohjois-Korea ja hullu Trump? Ei ole sanoja. Pelolle ei saa antaa valtaa.

Sanat: Arvi Lind – Hyviä uutisia

Kommentit (2)

 1. Suvi

  <3 Kuuntelin pitkästä aikaa tuon kappaleen, muistan kun se tuli 2002… Kamalaa että asiat on menneet vaan todella paljon pahempaan suuntaan lähivuosien aikana.

 2. Hannah-Tuulia

  Toden totta. Paljon tapahtuu hyvää ja sen pienen hetken tunsin onnellisuutta. Sitten tapahtui mitä en osannut odottaa.. tai odotin mutta en tällä tavalla enkä halunnut uskoa että mitään pahaa tapahtuisi.

  Tutuksi tullut Turku, yli 3 vuotta asunut täällä. Kulkenut juuri kyseisiä katuja pitkin, taittanut työmatkat ja kauppamatkat. Muuttuukin epävarmuuden kentäksi. Epäuskoinen, epätodellinen olo. Kysymys on vaan että miksi.. miksi tänne, täällä, tänään.. torilla tuntui kitka ja sähkö tapahtuman johdosta, suruliputus nostatti tunteita. Kyynel vierähti. Pelkoja nousi pintaan. Varautuneisuus lisääntyi.

  Haluan silti uskoa ihmisten hyvyyteen. Ihmiset pitävät yhtä. Aina. Viha synnyttää vihaa. Täytyy uskaltaa elää ja luottaa. Rakastaa ja olla onnellinen. Aurinko paistoi ja muistutti, ettei kaikki hyvä ole kadonnut. Eikä saakkaan kadota.

  Vain me ihmiset voidaan taata parempi tulevaisuus, meille kaikille, yhdessä.

  Kiitos Monna <3

  https://aktiivinensohvaperuna.blogspot.fi

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *