Monna
Monna

Hulluimmat kokeilut

Kuinka moni teistä on joskus kokeillut jotain ihan älytöntä juttua ruuan tai liikunnan saralla? Musta tuntuu, että liikunnan saralla mä en oo kokeillut mitään sellaista, mikä olis älytön tai hölmö laji. Mun mielestä kaikki hauskat ja erilaisetkin liikuntamuodot on hyviä! 🙂 Mutta ruokailun puolella mä oon kyllä kokeillut pari älytöntä juttua.. 😀

Kaalikeittodieetti

Been there, done that!! 😀 Joskus 2000-luvun alkupuolella oli suurinta hittiä olla kaalikeittodieetillä. Siinä oli tarkat systeemit mitä raaka-aineita sai syödä ja mitä siihen keittoon tuli. Mä muistan, kun padat poristen sitä keittelin silloin parikymppisenä. Muistan vieläkin sen kaalikeiton maun ja tuoksun, selleri maistui ja jonkinlainen tomaattisose, niin ja tietysti se kaali. Se ei itse asiassa ollut yhtään hullumman makuista, mutta eihän siinä ollut energiaa juuri nimeksikään. Jossain vaiheessa kaalikeittodieetin ensimmäistä viikkoa sai muistaakseni lisätä jauhelihaa keiton sekaan kerran päivässä, muuten piti vedellä vaan sitä soppaa. Jos mä oikein muistan, ei tuon dieetin aikana saanut syödä mitään muuta kuin keittoa.

Muistan myös sen, että kun tän kerran kun kokeilin tuota dieettiä, olin sillä vajaat pari viikkoa. Sen jaksoin, sitten loppu voimat ja ruokahalu kaalikeittoa kohtaan! Lähtihän mulla myös ekan viikon aikan neljä (NELJÄ!!) kiloa painoakin.. huhhuh. Taisi olla lähtöpainoni silloin jotain 65kg.. Noh, mutta tulipahan tehtyä ja en voi suositella kellekkään! 😉

Kaalikeittodieetin jälkeen meinasin myös kokeilla lentoemäntädieettiä ja jotain muutakin ihan hullua. Niihin en kuitenkaan lähtenyt.

Ketoosidieetti

Tää on sellainen, mikä varmasti jollekin toimii. Mutta mulle ei!! Mä kokeilin ketoosia joskus mun pt-urani alkuvaiheessa. Olin kuullut silloin siitä ja itse asiassa mun yksi mieskollega oli ollut ketoosilla 6 viikkoa ja pudottanut hurjasti painoa. Ajattelin kokeilla, että miltä se tuntuu ja mitä tuloksia mulle tulee. Noh… tuota noin, olin sillä kaks päivää! 😀 Hahahahah!!

Ketoosissa siis kehon hiilihydraattivarastojen ollessa niukat tai tyhjät, maksa alkaa käyttämään elimistön rasvavarastoja glukoosin tuotantoon, samalla edistäen rasvan palamista ja laihtumista. Ketoosi syntyy vain silloin, jos elimistö ei saa riittävästi hiilihydraatteja glukoosin tuottamista varten. Ketoosiin ”pääsee” kun jättää hiilihydraattien saannin alle 100 grammaan vuorokaudessa. Myös proteiinin ja rasvan saantia muokataan, on myös tosi tärkeetä syödä jotain kuitua ketoosin aikana.

Mulle toi homma ei sopinut ollenkaan. Mä olin heti ekasta päivästä lähtien (siihen tokaan päivään asti 😉 😀 ) ihan veto veks ja kanttuvei! Mä oon aina tarvinnut hiilareita jaksaakseni, huomaan sen myös pääkopasta, tuntuu ettei pääkään toimi normaalisti jos hiilarit on minimissä. Muutenkin se väsymys tuli mulla tosi vahvana tuon ketoosikokeilun aikana.

Muita ihmedieettejä en oo kokeillut. Vuonna 2015 olin nelisen viikkoa mulle rakennetulla dieetillä, mutta se oli ihan sellainen ”normaali”. 🙂 Siinä tuli joka päivä proteiinia, hiilareita, rasvoja jne.. Määrät oli vaan tarkkoja ja tietystikään siihen ei kuulunut yhtään herkkupäivää viikossa. En ehkä enää lähtis minkäänlaiselle dieetille. Haluan voida nauttia ruuasta. Se riittää mulle, että pidän herkuttelut yhdessä päivässä per viikko ja syön säännöllisesti ja tarpeeksi.

Ootteko te kokeilleet jotain erikoisia dieettejä? Tai tuleeko mieleen joku liikuntamuoto, joka on ollut ihan älytön? 😀

Kommentit (6)

 1. Lukija

  Kyllä tuo ketoosi! Hyvä jumala mikä olo siitä tuli! Kaksi viikkoa kestin ja olin täysin kuutamolla, henki haisi, suussa maistui shitti, pyörrytti, en ymmärtänyt mitä mulle just puhuttiin jne. Kestävyysliikuntaa kun harrastin ja harrastan, niin en usko sopivan kovin monelle!

 2. n

  Minä alotin jonkun Youtube-systeemin joskus 😀 Se oli siis Jillian Michaelsin (kyllä, silloin Suurin pudottaja oli The Juttu) 30 päivän treeniohjelma, ilman yhtään lepopäivää tietenkään. Olisko siinä ollut joku 30min tms. treeni joka päivä, ja aika kovilla sykkeillä vielä. Aivan hölmön hommaa 😀 Tein viis päivää ja päätin että jeps tää oli tässä 😀

  Myös karppaus on kokeiltu ja siitä jäikin kyllä pitkäksi aikaa hiilarikammo, josta pääsin vasta muutaman vuoden päästä kunnolla yli. Mulla ei pudonnut sillä paino myöskään juuri ollenkaan, vaikka jaksoinkin pari kuukautta. Lopetin sitten kun meni iho ja hiukset niin huonoon kuntoon.

 3. Eveliina

  No onhan noita kokeiltu kaikenlaisia, aina sitä johonkin hömpötykseen lähtee mukaan. Viimeisin on 1,5 v sitten vedetty pussikeitto setti, sillä olin n. 4-5 kk, eka viikko pelkkiä pusseja n. 600 kaloria, sen jälkeen taisin syödä yhden ruuan päivässä + pari kananmunaa ja noita pusseja, toki välillä lipsui ja viikonloppuisin hölläsin. Lähtihän sillä joku n. 12 kg. Mutta kaikki tuli kyllä ihan nätisti takaisin tuon homman lopetettuani. Nyt otin pt:n jonka kanssa ihan oikeasti olen tosissani ja tarkoitus on että muutos olisi pysyvä. Ei noissa ole mitään järkeä, että saa nopeasti painon tippuun, empä mä ole näitä liikakilojakaan viikossa kerännyt.

 4. Paula

  Mä Muistan kun joskus silloin 2000-luvun alussa tuli joku naistenlehti missä esiteltiin just näitä ihmedieettejä. Oli just kaalikeittodieetti, lentoemäntädieetti ja mitä lie ihme juttuja missä piti pärjätä jollakin greipinpuolikkaalla ja mustalla kahvilla. Hah, olihan se ihan eri maailma silloin, kun ei vielä oikein ymmärretty ravitsemuksesta niin paljon kuin tänään.

 5. Kaisa

  Onkahan olemassa ketään, joka _ei_ olisi kokeillut kaalikeittokuuria 😂

  • -Katri-

   Minä! 😁 En oo kaalisopalla elänyt.

   Mä oon joskus laihduttanut syömällä lähes pelkästään ananasta, raejuustoa ja näkkileipää, 8 kg lähti kesän aikana. Hyppynaru, kotijumpat kehonpainolla, lyhyet juoksulenkit ja pyöräilyt kuului ohjelmaan ja myöhemmin kuvioihin tuli sali. Sit tosin oli syötäväkin vähän enemmän. Ihminen laihtuu kyllä tosi nopeasti, kun köyhdyttää ruokavalionsa. Yleensä kilot palaa myös nopeasti takaisin, mutta mulle ei käynyt niin. Ehkä sitten vahingossa osasin tehdä sen paluun normaaliin syömiseen. Oliskohan kokeiltava samaa nyt, että pääsis ylimääräisestä turvotuksesta? 😁

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *