Monna
Monna

Hopeavettä massuun ja silikonia pakaroihin!

Mun mielestä kauneusleikkaukset ja vaihtoehtoiset hoitomenetelmät on ihan ok. Tai ainakin osa niistä. 🙂 Mun mielestä on hienoa, että on olemassa erilaisia tapoja hoitaa itseään. On ihan ok, että on olemassa mahdollisuus suurentaa tai pienentää rintojaan.

En tuomitse heitä, ketkä haluaa tehdä jotain muutoksia ulkonäköönsä jos muutokset ovat edes jollain tapaa henkilön omalle terveydelle ok. En myöskään tuomitse jos joku haluaa kokeilla ennen antibioottien ottamista jotain luonnonmukaisempaa tapaa, jos se on omalle terveydelle ok. Tavallaan mun ei oo mitään syytä tai tarvetta tuomita yhtään kauneusleikkausta, eihän ne koske mun vartaloa tai mun terveyttä. Tai tuomita yhtään lääkkeetöntä tapausta, voinhan ite ottaa lääkettä purkista jos siltä tuntuu. Mutta on mun silti pakko sanoa muutama sana.

On oikeesti aika kamala lukea juttuja lehdistä, jossa naiset on käyneet jossain ulkomailla kauneusleikkauksissa ja aiheuttaneet itselleen hengenvaaran. Laittamalla silikonia peppuun ja sitten leikkausarvet tulehtuu ja silikoninpalat paistaa pyllystä läpi. Tai kun on poistatettu alimpia kylkiluita tai tehty jotain kamalia vatsan kavennusleikkauksia. Kun sitten niitä hengenvaarallisia jälkimaininkeja koitetaan Suomen sairaaloissa korjata, toivon näiden naisten miettivän oliko se suurempi peppu tai kapeampi vyötärö oikeasti tämän väärti.

Mulle on ihan sama jos joku vetää hopeavettä vaikka päivittäin turpaansa, mutta se on mun mielestä kamalaa jos sitä annetaan lapselle. Varsinkin pienelle, maidon sekaan tuttipulloon. On oikeasti aika kamalaa, että lapsille syötetään jotain sellaista ainetta, mistä ei oo tutkimuksia vielä tarpeeksi. Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) on varoittanut nauttimasta hopeavettä, koska liiallinen määrä hopeaa on elimistölle myrkyllistä.

Rokotuksista ollaan myös montaa mieltä, mutta mä oon sitä mieltä ettei vuosikymmeniä käytössä olleita rokotuksia kannata jättää ottamatta. Onhan se jo todistettu, että rokotusvastaisilla alueilla on tullut esimerkiksi tuhkarokkotapauksia takaisin. Suomessa ei oo kukaan vielä kuollut tuhkarokkoon nyt rokotusvastaisuuden noustua (ainakaan käsittääkseni), mutta mm. Ranskassa ja Italiassa on. Niin pieniä lapsia, kuin aikuisiakin.

Rokotuksia kohden on olemassa laumasuoja. Se tarkoittaa sitä, että kun riittävän suuri osa väestöstä on rokotettu, tauti ei pääse tarttumaan eteenpäin ja rokottamattomatkin ovat suojassa. Tuhkarokko leviää äärimmäisen herkästi ja laumasuoja alkaa rakoilla, jos alle 95 prosenttia ihmisistä on saanut rokotuksen. Suomessa rokotuskattavuudet on yleisesti ottaen parhaiden joukossa Euroopassa, mutta tuhkarokolta, sikotaudilta ja vihurirokolta suojaavan MPR-rokotteen kattavuus on monissa kaupungeissa pudonnut alle 95 prosentin rajan. Pietarsaaren seudun lisäksi näin on käynyt esimerkiksi Helsingissä ja Tampereella.

Musta välillä tuntuu, että tietoa kaikenlaisista asioista pursuaa netissä ihan kaikkialla. Niin paljon, että porukka menee ihan sekaisin. Siis ihan tosi! Onko se pyöreä peppu tai kapea vyötärö oikeasti niin tärkeä, että on valmis riskeeraaman oman hyvinvointinsa ja terveytensä?

Mä en olis valmis riskeeraamaan mun lapsen terveyttä jättämällä jotain rokotteita antamatta. Toki on rokotteita, joiden tarpeellisuutta varmasti tuun miettimään. En mä itseänikään oo rokottanut influenssalta kuin kerran elämäni aikana. Mutta joka tapauksessa, kun kaikissa asioissa pysyis ihmisillä oikeasti se maalaisjärki mukana!! Se on ihan hullua, miten todellisuus niin monissa asioissa hämärtyy, kun johonkin asiaan lähdetään vaan täyttä päätä mukaan. Tutkimatta sen enempää tai vertailematta erilaisia tutkimustuloksia tai tiedonlähteitä.

Tiedän, että tää rokoteasia saa porukalla näppikset sauhuamaan. Mutta kun rokottamatta jättäminen vaikuttaa muihinkin kuin siihen omaan lapseen. Se on huolestuttavaa. Jos kyse on jostain sellaisesta asiasta, joka ei vaikuta kuin omaan terveyteen, niin tehköön kukin mitä lystää. Mutta voishan sitä oikeasti myös vähän miettiä, mikä on tarpeellista ja varsinkin mikä on turvallista.

***

Kommentit (42)

 1. Laura

  Niin asiaa varsinkin rokotteiden osalta. Äitini kaksi siskoa menehtyivät 2,5 vuoden ja 3kk iässä tuhkarokkoon ja kurkkumätään. Vieläpä saman kevään aikana. Rokotteet otettiin käyttöön tosi pian tämän jälkeen, joten jos siskot olisivat syntyneet vaikka vuoden myöhemmin, olisivat nämä tytöt varmaankin vielä elossa. Luin haastattelun, jossa rokotevastaiselta äidiltä kysyttiin että mitä pitäisi tapahtua, jotta äiti päättäisi sittenkin rokottaa lapsensa. Vastaus oli ”jonkun pitäisi kuolla”. En voi sanoin kuvailla kuinka huono olo tuosta kommentista tulee, etenkin kun tiedän äitini perheen tarinan. Itselläni on nyt tasan saman ikäiset lapset kuin äitini siskot olivat kuollessaan. Olen itse harkinnut, että ottaisin päiväkodissa selvää siitä kuinka moni on rokottanut tai jättänyt rokottamatta lapsensa tarttuvia tauteja kohtaan, sillä jos joukossa on paljon rokottamattomia lapsia, niin se uhkaa myös rokotettujen lasten terveyttä.

  • Monna

   Todellalkin näin! Siis ihan kamalaa, että joku äiti voi sanoa noin!! Siis ”jonkun pitäis kuolla”!! Ihan sairasta! Mitä jos se oliskin se oma pineni kullannuppu?

  • Hannele

   Kannattaisi tutustua asioihin paremmin. Näitä juuri rokotettujen vauvojen kuolemantapauksia putkahtelee tämän tästä esille, ympäri maailmaa! Ihan lähipäivinä pienen poikavauvansa menettänyt äiti toivoi, että hänen surullista postaustaan kuvineen jaettaisiin eteenpäin. Hän toivoo, että maailman äidit havahtuisivat tähän tosiasiaan, että rokotteet voivat olla myös todella vaarallisia.

  • Vivi

   Kamala tapaus, mutta kuinka paljon lapsia kuolisi tai vammautuisi pysyvästi jälkitautien seurauksena, mikäli lapsia ei rokotettaisi? Tää on vaan asia, joka on pakko ajatella väestötasolla. Tietysti tälle perheelle se on tragedia, mutta jos rokotteita ja laumaimmuniteettia ei olisi, niin paljon todennäköisemmin tämä ja useita muita lapsia olisi kuollut sitten niihin tauteihin, joilta rokotteilla suojataan.

 2. Kata

  Nyt tuli asiaa! Tosi hyvää pohdintaa. 🙂 Oon samaa mieltä, että aikuiset ihmiset tehköön itelleen mitä lystää mutta pitää ottaa huomioon lapset, ja tosiaan myös muut kanssaihmiset. Kun tuijotetaan liikaa sitä omaa napaa niin ei tajuta miten se toiminta vaikuttaa muihin ihmisiin! Mikä on turvallista ja terveellistä, mikä ei?

  • Monna

   Kiitos 😊 Just tää, että ei tajuta sitä miten se toiminta vaikuttaa ympärillä oleviin.

 3. Suski

  Hienoa että nostit näin tärkeä asian esille. On oikeasti kurjaa kuultavaa kun ihmiset keskustelevat jättävätkö rokotukset ottamatta vai ei ja sitten itselle on otettu kuitenkin kaikki tarpeelliset rokotteet sekä silloin pienenä että esim.aikuisiällä ulkomaille lähtiessä. Tässä saiskin jokainen rokotevastainen miettiä että jos sä rokotat itsesi ja lapsesi lähtiessä ulkomaille jollekin tietylle riskialueelle niin miettisi sitä että entä jos Suomikin olisi samanlainen riskimaa, jollaiseksi se voi nousta juuri tuon rokotesuojan puutteen takia. Itse olen ottanut lapselleni tähän mennessä kaikki rokotukset, vaikka olen kuullut niistä paljon kauhutarinoita.

  • Monna

   Kiitos Suski! 🙂
   Tässä sun kommentissa on myös tosi hyvä pointti! Näin just! On aika kamalaa jos Suomessakin rokotuskanta laskee koko ajan ja riskit myös rokotetuilla nousee. 🙁

 4. inkeri ankeinensomevastainen

  Voi pyhä lehmä. Esitellään omaa persausta blogisivuilla edestä ja takaa ja sitten ihmetellään miksi joku huonon omakuvan lmaava menee laittamaan perseeseen implantit. Miksikö? No juuri sinunlaistesi ihmisten takia. Te elätte somesta, lataatte kuvia omista vartaloistanne ja elämästänne nettiin koko maailman nähtäviksi. Maailmassa on tällä hetkellä kokonaan uusi sukupolvi joka kulkee netti auki 24/7 ja selaa tauotta tätä sairasta somea eestaas. Ja moni ottaa elantonsa siitä. Kuvataan kehoa, kotia, ruokia, treenejä, ostoksia, meikkejä, ihan kaikkea. Jaetaan mielipiteitä koko maailmalle. Puhutaan asioista joista ei mitään tiedetä. Eksyin tälle sivustolle etsiessäni ihan muuta tietoa ja tulin surulliseksi. Mitäpäs jos sinäkin tekisit jotain oikesti järkevää ja jättäisit kirjoittamasta asioista kokonaan. Typerää touhua tämä.

  • Monna

   Hahaha! 😁 Sinä et taida tosiaankaan olla vieraillut blogissani koskaan aiemmin. Ehkä tietäisit vähän enemmän tavaroistani, arvoistani ja muista jos lukisit. Siispä tässä nyt teet juuri kuten mulle sanot: puhut asioista joista et tiedä mitään. 😅 Iloista viikkoa sinulle!

  • Outi Karita

   oh my…
   Ilmeisesti riippuu siitä millainen kroppa on, että onko suotavaa laittaa itsestään kuvia ja mistä asioista voi kirjoittaa…
   Entäs ne käytöstavat täällä internetin ihmeellisessä maailmassa?

  • Monna

   Outi, meinasin ite kanssa vastata näin. 😀

  • Emmi

   No just, oli taas tärkeä kommentti.

 5. um

  Öööö …Lauran kommentia sivuten; mutta mietitäänpä aikaa kun tuhkarokko Suomessa tappoi. Ei olosuhteet olleet samanlaiset. Ravitsemus, hygienia ….

  Ja toisekseen – jos uskoo rokotteiden tehoon niin mitä pelkoa sitten tartunnasta??? Eikö vaarassa ole tuon logiikan mukaan vain rokottamattomat?

  Itse mietin asiat hyöty – haitta suhteen kautta , yrittäen hankkia ”ei maksettua” -tietoa .

  • Monna

   Vaikka en mitään mistään tiedä.. 😀 Niin sanoisin kyllä, että ei hygienia tai ravitsemus kyllä vaikuta vaikkapa tuhkarokkoon.
   Valitettavasti on myös niin, että myös rokotetut on vaarassa jos rokotekanta laskee alle 90%:n.

  • Rokotteista

   Rokotekeskustelua järkyttyneenä sivusta seuranneena nyt on pakko vastata kommenttiin. Näin terveydehuollon ammattilaisena olen huomannut, että useat rokotevastaiset ihmiset eivät ole perehtyneet asiaan yhtään syvemmin. Rokotteet antavat tottakai suojaa rokottautuneille ja korkea rokotekattavuus takaa laumaimmuniteetin. Kuitenkin osalla ihmisistä rokotteista ei tule yhtä vahvaa suojaa esimerkiksi jonkun perussairauden takia, jolloin immuunipuolustus voi olla yleisesti heikentynyt. Tällaiset ihmiset voivat saada taudin, vaikka heillä rokote onkin. Tämän takia ihmiset joita ei ole rokotettu, ovat suuri riski tartuttaa tautia muille (myös tietyille rokotetuille). On myös iso ero kansallisen rokoteohjelman rokotteissa, joista on vuosikymmenien ajan saatu tietoa toimivuudesta ja mahdollisista haitoista. Toisin sanoen nämä rokotteet on todettu toimiviksi ja niistä ei ole riskiä saada esim. Narkolepsiaa. Näin ollen rokotevastaisten ihmisten kritiikki kaikkeen rokottamiseen huonon sikainfluenssarokotteen takia on täysin epävalidi. Kriittinen ajattelu asioihin on hyvä, mutta jokaisen rokotevastaisen ihmisen kuuluisi ottaa asioista selvää kunnon lähteistä ja miettiä syyt miksi ei oikeasti halua rokottaa itseään tai lapsiaan ja miettiä oman toiminnan vaikutuksia myös ympäristöön. Tämä tietysti pätee muihinkin aiheisiin. Ottakaa asioista kunnolla selvää ennen, kun alatte boikotoimaan jotain asiaa!

  • Hannele

   Juurikin näin. Samaa mieltä!

 6. Krissie

  Tärkeä pointti rokotuksissa on myös se, että laumasuoja suojaa omasta tahdostaan rokottamattomia mutta myös heitä, joita ei voida syystä tai toisesta (esim sairauden vuoksi) rokottaa. Tähänkin luin yhdestä keskustelusta kommentin ”ei ole minun ongelmani jos jonkun muun lasta ei voida esim. terveydellisistä syistä rokottaa, mutta omia lapsiani en rokota vaikka voisin”

  Aika hurja kommentti mielestäni ketjussa, jossa äiti, jonka lapsi on sairastanut tai jopa menehtynyt/saanut pysyvän haitan esim. vesirokon vakavan jälkitaudin vuoksi tai äiti, jonka lasta ei voida rokottaa terveydellisistä syistä, yrittää vedota muihin vanhempiin rokotteiden ottamisen tärkeydestä…

 7. Janna

  Mä en pysty edes lukemaan enää noita rokotekeskusteluja, niin paha mieli niistä tulee. Voi kunpa kaikki tietäis mitä tarkoittaa tutkittu tieto ja lopettais mielipiteiden ja mutu-tiedon esittämisen faktana. 🙁

 8. Kaikenlaista

  Mten nämä kirjoituksesi kuvat liittyi aiheeseen,jäin miettimään.Ei kovin herättelevää tai vakuuttavaa varsinkaan.Mutta jokainen tyylillään omassa blogissaan😀

  • Monna

   Ne oli itse asiassa ihan tarkoituksella juuri tällaisia. Mulla ei kovin usein enää oo blogissa pelkkiä ”poseeraus-kuvia”. Tässä postauksessa, jossa puhuin silikonipepuista ja kapeiden vyötäreiden liiasta ihannoinnista laitoin oman kroppani peliin. Tältä näytän 1v-lapsen äitinä, kun maha ei litteimmillään eikä rasvaprosentti alhaisimmillaan. 🙂 Vakuuttava en yritä olla, haluan tuoda ihmisille asioita mietittäväksi. Omat mielipiteeni kerron, mutta en yritä edes olla tietokirja. Kukin todellakin tyylillään omassa blogissaan.

 9. Työnnä silikooni suuhun

  Fiksua pohdintaa, kun tieto taito ja kokemus on pyöreä nolla. Jopa historian tuntemus asiasta on, niin säälittävä, että juttu on tasoa jossa lapsettomat opastaa lasten hoidossa 😀

  • Monna

   Anteeksi, mutta voisitko fiksuna ihmisenä (kuten nähtävästi olet) kertoa mikä kohta ei ollut historian tuntemuksessa (en edes kirjoittanut mistään sellaisesta) oikein? Tai mikä kohta tiedossa on pyöreä nolla? Kaikki postauksen faktat on otettu mm. THL:n sivuilta. Sinä taasen voisit opetella laittamaan pisteen lauseen loppuun ja katsoa muutenkin omaa kirjoitustaitoasi. 🙂 Että jos tässä aletaan syyttelemään, niin minäkin voin kertoa sinun tietotaitotasostasi vähän. 😉

  • Elina

   Ilkeä ja aika turha kommentti nimimerkiltä – mutta miksi Monna vastaat ilkeyteen ilkeydellä? Tuleeko siitä sinulle parempi mieli? Kysyn ihan ystävällisesti, yrittäen ymmärtää.
   Harvoin kun ilkeyteen vastaaminen ilkeydellä sitä lopettaa.

  • Monna

   Elina, minkä vuoksi meidän bloggaajien pitää ottaa kaikki vastaan mukisematta? Eikö meillä ole edes silloin tällöin vapautta puolustaa itseään?

  • Elina

   Miksi pitäisi ottaa kaikki vastaan mukisematta? Toki voi ja pitää puolustautua.
   Vastauksesi alkuosa, missä puolustauduit, oli hyvä, mutta en ymmärtänyt miksi piti alkaa haukkua toisen kirjoitustaitoa, kun se ei mitenkään liittynyt postaukseen tai kommentoijan sanomisiin.

  • Monna

   Eli on ok, että hän haukkuu mua tyhmäksi, mutta mä en saa napauttaa takas? 😁

  • Elina

   Miksi olisi ok sanoa sinua tyhmäksi? Sanoinko niin? Lainaan itseäni: ”ilkeä ja aika turha kommentti nimimerkiltä”.

   Ihmettelin miksi vastasit ilkeyteen ilkeydellä. Puolustautuminen ja ilkeys ovat mielestäni eri asioita, ja koen että asiansa saa paremmin perille ilkeilemättä.

   Mukavaa viikkoa!

  • Elina

   Selvennän vielä: mun mielestä haukkuminen ja puhdas ilkeily on aina turhaa ja kurjaa. Siitä ei ole koskaan mitään hyötyä, ainoastaan levitetään pahaa mieltä. Mielestäni on ihan yhtä hölmöä olla se, joka aloittaa ilkeilyn kuin se, joka sitä jatkaa. Kumpikaan ei saa aikaan muuta kuin pahaa mieltä.
   Sun mielestä on ok olla ilkeä, jos toinen aloitti. Tai ”napauttaa takaisin”, kuten ilkeilysi kuittasit.

   Tämä on meidän näkemystemme ero – ja molemmilla oikeus omaan näkemykseemme 🙂

 10. Anna

  Ihanan järkevää tekstiä kaiken tän hullunmyllyn keskellä! Kiitos!

 11. Outi Karita

  Hyvä kirjoitus!
  Itsekin näen rokotteet tärkeinä ja meillä otetaan kyllä rokoteohjelman mukaiset rokotteet.
  Uuden rotarokotteen testiryhmään ei lähdetty kysyttäessä vaan mentiin tutulla jo käytössä olleella rotalla nyt kun sai ensimmäisen rokotteensa meidän poika. Testiryhmät on toki tärkeitä, mutta haluan antaa vain jo kunnolla ja ns. loppuun asti tutkittuja rokotteita.
  Myöskään kipeänä en anna rokottaa. Mieheni luki jonkun lääkärin kirjoituksen siitä miten kipeänä ei kannattaisi rokotteita ottaa koska silloin oireet rokotteesta saattavat olla voimakkaammat ja vakavammatkin kun vastustuskyky kehossa on alentunut. Kuulostaa järkeenkäypältä, mutta valitettavasti mulla ei ole linkata tuota juttua.
  Influenssarokotetta en ole koskaan ottanut…

  • Krissie

   Kuumeinen infektio on myös este rokotukselle siksi, että se voi häiritä sitä rokotesuojan muodostumista ➡ mahdollisesti rokotteen suoja jää puutteelliseksi.

   😊

 12. Soria

  Hei.

  Jokainen saa kirjoittaa blogissaan kuten haluaa mutta ei kannattaisi esittää asiaa ”faktatietona”. Se on harmi että nykyajan ihmiset ovat suurimmaksi osakseen lampaita jotka kuuntelevat THL:n kaltaisia puolueellisia sivustoja.

  Avarakatseisuus (toki siitäkin voi olla eri mieltä) tarkoittaa tapaa kuunnella ja hyväksyä asioita, tekoja ym tuomitsematta. Hyväksyen sen että vaikka toisen teko, sanoma ym ei vastaisikaan omaa arvomaailmaansa niin on kykyä olla tuomitsematta. (Maulla; älä satuta ketään ja älä satuta itseäsi) Avarakatseinen henkilö on valmis hankkimaan tietoa kummistskin ääripäistä.

  Ja kun me ihmiset niin helposti tuijotetaan toisten tekoja ja itse yritämme olla moitteettomia niin mitäpä mieltä olet lapsesi tai omasta vaatetuksestasi? Huomaathan sen että Adidaksen vaatteita ostamalla (myös h&m ym ym) tuet lapsityövoimaa, hikipajoja, äärimmäistä ihmisrikkomuksia yms.
  Ja tätä et varmasti et tee tahallasi, vaan tietämättömänä.
  Mutta kuka vaan meistä voi muuttua :).

  Hyvää tätävuotta perheellesi.

 13. TAA

  Kirjoitat: ”se on ihan hullua, miten todellisuus niin monissa asioissa hämärtyy, kun johonkin asiaan lähdetään vaan täyttä päätä mukaan. Tutkimatta sen enempää tai vertailematta erilaisia tutkimustuloksia tai tiedonlähteitä.”

  Ellen ihan väärin veikkaa, niin oma tietämyksesi hopeavedestä perustunee MOT:n ”dokkariin” ja rokotetietoisuutesi THL:n sivuihin.

  Suosittelen toimimaan kuten itse kirjoitit. Voi olla vaikka hyvä aloittaa THL:n rahoitussidoksista, rokotetutkimusten kytköksistä ja tautihistorian tilastoista noin alkuun.

  • JK

   TAA:n kommenttiin, koska netti on täynnä tietoa ja lähteitä niin minusta olisi kiva jos noiden väitteiden perään joku laittaisi ihan suoria viiteittä, mistä tätä tietoa lähteä etsimään!!! Siis oikeasti, haluaisin lukea. Minua itseäni kiinnostaa AINA asioista molemmat puolet, riippumatta siitä kummalla puolella olen, vai olenko keskivaiheilla. Ärsyttää vaan kun monet vain heittelee näitä kommentteja eikä tarjoa mitään ensimmäisiä askelia mistä sitä ”hyvää” tietoa löytyy.

   Lääkefirmojakin monesti haukutaan ja joo olen siinä sitä mieltä, että mikään taho ei ole 100% puhdas pulmunen (varsinkaan kun itse on ollut Essuren uhri), mutta asia ei ole ollenkaan mustavalkoinen. Esim. aiemmin leukemiaan kuoli jokainen, ja potilaathan taisivat suurelta osin olla lapsia. Nämä dokumentit ovat itkettävän sydäntäsärkevää katsottavaa. Nykyään ennuste ei ole ollenkaan noin huono. Esimerkkejä olisi monia, miten lääketiede ja lääketehtaat pelastavat jonkun läheisiä. Jos ei usko yhtään lääkkeisiin niin hoidosta voi kieltäytyä kun saa syövän tai vastaavan. Lapsien kohdalla se toisaalta on mielestäni ehdottoman tuomittavaa ja lastensuojelun asia jo.

   Mutta, vinkkejä tietolähteisiin, kiitos 🙂

 14. C3PO

  En nyt ihan heti menisi änkeämään hopea vettä elimistööni, sillä se ei ole millään tavoin elimistölle tarpeellinen aine, vaan metalli. Se ei ole millään tavalla elimistölle tarpeellinen. Juu sen sanotaan toimivan ”puhdistavana” ja tappavan bakteereja ja viruksia, mutta kun meissä on myös hyviä sellaisia. Lisää tutkimusta ennen kuin koskisin koko moskaan. Näin me olemme valjastaneet kuparinkin kierukoihin estämään raskauksia, elohopea rikastuu ravintoketjussa rasvoihin ja nyt sitten vielä vapaaehtoisesti jotain hopeavettä. Eikös me olla jo muutenkin myrkkyjä täynnä. Toisaalta voi sitä lasoliakin litkiä jos nyt välttämättä haluaa..

  Oot Monna ihana oma ittes. Hyviä uusia vuosia koko perheelle

  • TAA

   Veikkaanpa, että suurin osa hopeaveden käyttäjistä, ei ”mene änkeämään ensimmäisenä hopeavettä elimistöönsä”, vaan käyttää sitä vaihtoehtona muille ei niin välttämättömille aineille elimistössä, kuten erilaiset antibiootit ja muut lääkkeet. Tästäkin keskustelusta vaan on tehty niin mustavalkoista.

   Otetaan pelottelevaksi esimerkeiksi niitä, jotka ovat vuositolkulla käyttäneet väärin valmistettua vettä ja saaneet oireita. Missä on vertaisnäkökulmaksi ne, jotka ovat samalla mitalla käyttäneet lääkkeitä vuositolkulla? Lääkkeisiin tosin kuolee miljoonia vuosittain, että ehkä tosiaan lääketeollisuuden talutusnarussa ei ole varaa moiseen vertailuun.

 15. Marjo

  Herätys ulkopuolinen moderaattori! Oletko vielä joululomalla? Tässä ketjussa on kyllä monta ala-arvoista kommenttia! Ei olisi saanut näyttää Monnalle (tai kellekään) vaikka olis pyytämällä pyytänyt.

  Ja sitten te rakkaat kanssakommentoijani: Jos Monna kirjoittaa oman mielipiteensä, se ei (tekstin suorasukaisuudesta huolimatta) tarkoita etteikö hän tietäisi että on olemassa vastakkainen mielipide. Se vastakkainen mielipide toki kuuluu tänne kommenttiboksiin, mutta voi sen kirjoittaa ihan asiallisestikin, ei tarvitse ladella törkeyksiä. Valitettavasti ”faktoja” on myös tässä asiassa täysin vastakkaisia. Ei ole olemassa kaikille sopivaa ratkaisua tai yhtä totuutta. Itse henkilökohtaisesti luotan tämmöisessä tilanteessa faktaan, joka pätee (on pätenyt jo vuosikymmeniä) enemmistöön. Tämän vuoksi tyttäreni on saanut kaikki rokotusohjelman mukaiset rokotteen ja muutaman ekstran. Enkä ole katunut. Kun koko 24-päiden päiväkotiväki poti vuoron perään pienissä ryhmissä erittäin ärhäkkää vesirokkoa, oli meidän neiti terve kuin pukki.

 16. Leena

  Minäkin kysyn että missä on moderaattori? Täällä on muutamia semmoisia ilkeitä kommentteja, jotka on helppo ottaa henkilökohtaisesti ja se aiheuttaa mielipahaa herkälle ihmisille. Ilkeät kommentit ei tänne kuulu. Jos on eri mieltä, siitä voi kirjoittaa asiallisesti. Miksi pitää haukkua ja lytätä toista, en ymmärrä. Jos et tykkää blogista, älä lue sitä. Se on niin helppoa.

  Rokotteet ovat yksi ihmiskunnan isoimmista ja hyödyllisimmistä keksinnöistä. Kuolleisuus on vähentynyt huomattavasti rokotusohjelmien myötä ja vakava sairaus isorokko on kokonaan hävinnyt maapallolta, miettikää kuinka mahtavaa! Muutkin sairaudet, kuten tuhkarokko, sikotauti ja vihurirokko voitaisiin hävittää, jos ihmiset rokottaisivat itsensä ja lapsensa.

  Mun täti kuoli 7 vuotiaana polioon. Tää sai mun isoäidin pois tolaltaan ja hän suri koko loppuelämänsä menetettyä lastaan. Poliorokote tuli saatavaks vuosi myöhemmin. Rokote ois pelastanu mun tädin. Mun isä sai rokotteen poliota vastaan ja meiän perheessä on aina otettu kaikki maholliset rokotteet, koska me tiedetään että rokotteet pelastaa henkiä. Ihmishenkiä. Perheenjäseniä. Lapsia.

 17. Kyselyikäinen

  Mitä tulee yleensäkin blogeihin ja asiaa sivuten, niin kysyisin yhden asian, toivottavasti ehdit antaa oman näkemyksesi?
  Miksi bloggaajat laittavat niin järkyttävän määrän omakuvia instaan ja blogiin? Jonkin verran Umpun, Pajusen Piian ja sinunkin blogia lukenut ja selfiet hämmentää ihan älyttämästi. Onko taustalla kaupallisuus, eli onko kuvissa jokin tuote,jota markkinoitte.
  on nimittäin kiusallista ja myötähäpeällistä lukea teksti, jossa joka kappaleen välissä on valtavan kokoinen selfie hiukan eri kulmasta otettuna.
  Toinen , mitä ihmetyttää on belfieiden otto. Mikä ihme saa ihmisen kuvaamaan omaa persettään?
  Kolmas on esim. Piian instassa ja blogissa: kuvat ovat kerta toisensa jälkeen tismalleen samanlaisia, samoissa asennoissa ja aina poseeraten.
  Ei jymmärrä.
  En IKINÄ kehtaisi itse julkaista itsestäni noin moniaselfieitä. Onko kyse siitä, että porukka jää koukkuun tykkäyksiin ja kommentteihin.
  Neljäs miertinnän aihe on, että kuinka helvetisti teillä oikeen menee aikaa päivässä somemaailmaan? Oletteko ikinä laskeneet kuinka kauan vrk.ssa räpläätte luuria tai läppäriä.
  Yksi bloggaaja/instatyyppijoskus laski ja se oli hereilläoloajasta(hänellä 18h) 12kokonaista tuntia. WTF???

  • Monna

   1. Bloggaajat usein kirjoittavat omasta elämästään tai ainakin omista mielipiteistään. Lukijat tykkäävät katsoa kuvia bloggaajasta itsestään, eikä intervetistä ladattuja persoonattomia kuvia merestä tai kukista tai mistä hyvänsä.
   2. Mm. mulla, Piialla ja Umpulla on blogit, joissa paljon jaetaan juttuja omasta elämästä. Sen takia myös kuvia itsestämme on paljon. Selfiehän on käytännössä kuva omasta naamasta. Mun mielestä esim. mulla ja Piialla on aika paljon koko kropan kuvia. Mulla myös kuvia kodista, treeneistä ja perheestämme.
   3. Belfiet on kiinnostavia. Ihmiset saavat motivaatiota omiin treeneihin hyvistä pepuista.
   4. En osaa sanoa Piian valintoihin kuvaus-asennoista.
   5. En usko, että kukaan ammattibloggaaja jää koukkuun tykkäyksiin tai kommentteihin. Itse asiassa minä ainakin välillä jopa toivoisin vähän vähemmän kommentteja. 😉
   6. Esim. mainitsemasi Piia, Umppu ja minä kirjoitamme blogia työksemme. Meillä on aikaa kuvata, kirjoittaa ja tehdä TYÖTÄMME somessa. Voisimmehan mekin kysyä joltain kaupankassalta, että miten ihmeessä hänellä on päivät pitkät aikaa pyöriä kaupankassalla.

 18. Pirjoleeni

  Apua mitä kommentteja, en pystynyt edes lukemaan kaikkia 🙈 Monna, hyvä teksti sinulta. Harmillista että jotkut haluaa sanoa ilkeitä asioita toisille. 🙁

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *