Monna
Monna

Helppo ja nopea lounas!

Kaupallinen yhteistyö: HK Sportti-Jauheliha

Arkisin on edessä monesti sellainen tilanne, että on kamala nälkä ja nopeasti pitäisi saada jotain ravitsevaa ruokaa nassuun. Mielellään myös hyvin helppotekoista sellaista. Viikonloppuisin (usein) on enemmän aikaa hifistellä ja tehdä valmistukseltaan pidempikestoisia ruokia, mutta arkena homman pitäisi sujua helposti ja nopeasti. Ainakin itselläni on näin.

Teen monesti todella yksinkertaisia ja nopeatekoisia lounaita. Nykyään myös sellaisia, jotka sopivat pienen tyttömme suuhun. Pasta, jauheliha ja sekaan vähän jotain lisuketta. Siinä se, helppoa ja oikeasti myös maistuvaa. 🙂

Sportti-jauhelihassa on reilusti proteiinia, mutta vain 5 % rasvaa! Se on nopea ja ravitseva ratkaisu ihan arkena tai vaikka esimerkiksi treenin jälkeen. Lihan laadukas proteiini auttaa nimittäin liikunnan jälkeisessä palautumisessa. Vähärasvaista porsaan paistia ja naudanlihaa sisältävässä 300g pakkauksessa on 63 g proteiinia.

Arkipasta (kahdelle aikuiselle ja yhdelle pienokaiselle)

  • 600 g Sportti-jauhelihaa
  • 4 dl pastaa
  • 1 pussi hernemaissipaprikaa
  • 1 prk kauraruokakermaa
  • päälle tuoretta rosmariinia ja helmitomaatteja

Pasta upposi meillä jokaiseen perheenjäseneen. Minä nautin suuresti rosmariinin tuomasta kivasta vivahteesta, tyttäremme pisteli iskän kanssa kilpaa jauhelihaa ja pastaa suuhun. Ja kuten Tuukka sanoi haettuaan toisen lautasellisen: on muuten paljon parempaa, mitä kuvittelisi reseptin perusteella. 😀 😉

Niinpä niin! Helppoa, yksinkertaista ja silti älyttömän hyvää! 🙂 Hyvältä maistui myös tuo uusi jauheliha! Siinä on possua enemmän kuin nautaa, mutta se maistui vaiheen vuoksi itse asiassa oikein hyvältä!

Mitä teillä syödään arkisin?

***

Kommentit (1)

  1. Satsa

    Nopeaa ja helppoa suositaan, kun ei ole paljoa aikaa ruoanlaittoon. Vauva syö usein eri ruokaa, en itse miellä suolatonta ruokaa kovinkaan herkulliseksi. Toki vauvalle voi ottaa annoksen ennen maustamista mutta sormiruokailu on vähän niinkun sivujuttu ja vielä opeteltavissa, soseita menee enemmän. Mun mies on kokki ja kulinaristi, joten tietysti sekin vaikuttaa ainakin toisinaan ruokavalintoihin 😀 Eilen hain S-marketista läjän -60% lihoja ja niistä sitten kokataan hetki… Koko ajan enemmän annetaan vauvalle makuja ja aletaan siirtymään siihen, että voisi syödä samaa ruokaa..

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *