Monna
Monna

Hammaspeikko oli käynyt kylässä..

Noin vuosi sitten olin käynyt suuhygienistillä vuosittaisessa hammaskiven poistossa. Tänä vuonna oli edessä ihan sen kammoksuttavan ja pelottavan hammaslääkärin tapaaminen.

Olin miettinyt josko kesäksi kävisin hampaiden valkaisussa. Sitä ennen olisi kuitenkin pakko pistää hampaat sellaiseen kuntoon, että valkaisun voisi turvallisesti tehdä.
Astelin siis rohkeasti hammastarkastukseen Oral Hammaslääkärit – Erottajalle.

Olin kertonut ajanvarauksessa, että hammaslääkäri ei ole mun paras ystävä ja kärsin pienestä hammaslääkäripelosta. En mistään suurimmasta, mutta kuitenkin.
Siispä mulle varattiin aika erittäin hyvälle ja myös pelkopotilaita hoitavalle hammaslääkäri Kadri Lempiselle.

IMG_20150525_143102 IMG_20150525_143151 IMG_20150603_111320Pikkusen meinas jännittää kun tuoliin istahdin.
Rehvakkaasti kerroin Kadrille, että mulla on sellaiset hampaat ettei niihin tuu hirveen helposti reikiä – vain hammaskiveä sitten sitäkin enemmän.
Kadri aloitti tarkistuksen ja teki sen erittäin rauhallisesti ja hellästi. Mihinkään ei koskenut, eikä tuntunut epämukavalta.

IMG_20150525_151311Tarkastuksen jälkeen Kadri näytti mitä suustani löytyi. VIISI reikää!! 😀 Meinasi siinä vähän puna nousta poskille, kun olin niin kovaan ääneen kertonut ennen tarkistusta ettei mulla juuri koskaan ole reikiä.

No Kadrin kanssa sovittiin, että varataan heti ajat reikien paikkaamiseen ja saadaan homma hoidettua. Sovittiin niin, että yhdellä kertaa porataan kaksi reikää ja toisella loput kolme. Sen jälkeen suuhygienisti poistaisi hammaskiven ja vasta tämän jälkeen voisin sitten mennä siihen valkaisuun.

Jo seuraavalle viikolle saatiin sovittua ensimmäinen aika. Jännitti, että miten paljon se tulee sattumaan. Ihan turhaan (taas kerran) jännitin.
Kadri pisti mulle puudutuspiikinkin jo niin hyvin, ettei se tuntunut YHTÄÄN! Uskomatonta, mutta totta! 😀 Siinäkin on kuulemma eroa miten sen laittaa, painaako puudutusaineen nopeasti vai antaako sen tulla rauhallisemmin. Joka tapauksessa puudutus ei sattunut lainkaan ja kun puudutus nopeasti alkoi vaikuttamaan oli poraus ihan lastenleikkiä.

Kun reiät oli paikattu oli hammaskiven poistamisen vuoro.
Sain ajan erittäin mukavalle suuhygienisti Katja Hietikolle. Ajanvarauksessa oltiin myös hänelle kerrottu, että olen hieman hammaslääkärikammoinen.

Katja hoiti homman loistavasti. Ensin laserilla ja sitten vielä käsikonstein. Hammaskiven poisto on varmasti sellainen juttu mikä tuntuu aina vähän inhottavalle, mutta täytyy sanoa ettei se tällä kertaa ollut yhtään niin paha mitä se on ollut! 🙂

Viimeisenä vuorossa oli sitten se valkaisu.
Sen tulisi tekemään samainen suuhygienisti, joten oli mukava mennä kun tiesi jo henkilön kenen käsittelyyn meni.
IMG_20150610_083011 IMG_20150610_083320Valkaisu tehtiin kolmeen kertaan. Sekä ylä- , että alahampaisiin levitettiin siis kolme kertaa valkaisuainetta ja jokaisen kerran jälkeen valoa päälle. 🙂
Vikalla kierroksella mulla vähän vihloi alahampaissa, mutta se meni pian ohi.

Lopputulokseen olen todella tyytyväinen.
Selkeä ero, mutta silti luonnollinen. Alapuolella olevassa kuvassa on ennen ja jälkeen-kuvat. Ylimmäinen tietysti ennen ja alimmainen jälkeen. En ole käyttänyt kuvissa mitään suodatinta, vaan ne on vain luonnonvalossa otettuja. 🙂

Downloads2

Nyt kelpaa hymyillä puhtailla ja valkoisilla hampailla.
Mulle suositeltiin sähköhammasharjaa ja sain myös muutamia muita hyviä tipsejä.
Se, että hampaani olivat reikiintyneet johtuu luultavasti siitä kun syön nykyään useammin päivässä kuin aiemmin. Eli tavallaan terveellinen elämäntapa on hampaille huonompi. 😉 No eipä sentään. Mutta siis kun syö useasti päivässä, tulee useammin myös happohyökkäys suuhun. Siksipä siis jokaisen välipalan ja/tai aterian jälkeen olisi hyvä ottaa xylitol-pastilli tai purkkapala suuhun.

Hampaiden hyvinvointi on kyllä ihan äärimmäisen tärkeää ja oikeasti niistä kannattaa pitää huolta! Suun hyvinvointi kun vaikuttaa aika paljon muuhunkin kuin vain sinne suuhun.

Aurinkoista viikonloppua toivotellen,
Monna <3

* Hoidot saatu yhteistyössä Oral Hammaslääkäreiden kanssa.

DingDong! ;)
DingDong! 😉

Kommentit (8)

 1. Evemaria

  Minäkin haluaisin tuon hampaiden valkaisun. Kulmahampaat on ihan eriväriset kuin etuhampaat. 😀 Mulla ei ole koskaan ollut reikiä ja olen kohta 30v. Vähän varmaan iskee paniikki kun niitä ekan kerran sitten joudutaan paikkaamaan. Ja tuosta hammaskiven poistosta, se ultraäänilaseri on IHAN KAMALA! Pitää ihan hervotonta ääntä ja se vihlominen oli ihan älytöntä. En enää ikinä suostu siihen, ekaa kertaa sillä viimeeks tehtiin. Se mekaaninen puhdistus on paljon hellempää.

  Tosi hyvännäköiset hampaat tuli sulle kyllä!

  • Monna

   Joo siis ultraäänilaaserilla mullakin tehtiin (jotain sekoilin tuohon tekstiin.. 😀 ) ja se ei oikeesti oo mikään kovin kiva juttu. 🙁
   Kiitos! 🙂 Mä tykkään kanssa ja oli tosi kiva käydä valkaisussa ihan oikeasti kunnon ammattilaisella.

 2. eveliina

  Mä kävin loppuvuodesta ekan kerran hammaslääkärissä sen jälkeen kun oon tullu täysikäiseksi eli välissä oli joku 6-7 vuotta 😀 Muuten en varmaan olisi saanut sitäkään aikaiseksi, mutta yhdestä hampaasta lohkes iso pala, joka vihloi. Menin sitten yksityiselle, kun ei kunnalliselle saanu aikoja ja täytyy sanoa, että meen kyllä jatkossa aina ja huollan hampaani muutenkin säännöllisemmin. Oli kokemuksena niin paljon positiivisempi kun aiemmat kokemukset, että menin mielellään kans vielä viikon päästä uudelleen kun löytyi toinenkin reikä ja hammaskiveä, mitä piti poistaa. Eipä oo täällä enää minkäänlaista hammaslääkärikammoa tuon kokemuksen jälkeen, kun oikeasti hoito oli asiakaslähtöistä ja siinä sai myös hengittää välillä eikä ne käpälät ollu sitä koko tuntia suussa niin ettei saa edes hengitettyä 😀

  • Monna

   Ihan loistavaa! 🙂 Just tonkin takia mä haluan käydä yksityisellä hoidattamassa hampaita. Tietenkään en oo kunnallisella käynyt vuosikausiin, voihan se olla josko sielläkin olis palvelu parantunut. Mutta se asiakaslähtöisyys ja oikeasti kiinnostus asiakkaan hyvään fiilikseen myös hoidon aikana on syy miks haluan jatkossakin yksityiselle. 🙂

 3. emmakaisa

  Itsehän kävin ensimmäistä kertaa kuuteen vuoteen hammaslääkärissä tossa marraskuussa… Olen ihan älyttömän hammaslääkärikammoinen ja olin siksi pitkittänyt lääkärikäyntiä. Tuloksena 7 reikää, kaikki viisaudenhampaat pois ja yksi poskihammas jonka juuret on poskiontelossa. Eli olen kohta hampaaton ja reiätön jahka tämä operaatio saadaan joskus päätökseen. Käyn elämäni loppuun asti vuosittain tarkastuksessa. Eli feel your pain 😀 ps. mun lääkäri on myöskin ihan huippu puuduttaja koska sitä pelkään ehkä eniten.

  • Monna

   Ounou! 🙁 Sulla on kyllä aikamoinen remontti suussa.
   Mut hyvä jos oot löytänyt tollaisen lääkärin, joka osaa kanssa puuduttaa hyvin!! 🙂 Tsemppiä! 😉

 4. Satu

  Olethan käyttänyt fluoria sisältävää hammastahnaa? Monissa luonnonkosmetiikan hammastahnoissa tai esim. Marviksen tahnoissa ei ole fluoria ja se voi johtaa hampaiden reikiintymiseen. Itsekin käytän vain luonnonkosmetiikan hammastahnoja, mutta sellaista missä on fluoria koska kuivan suun takia suuni olisi muuten reikiä täynnä.

  • Monna

   No itse asiassa sekä että.. Mä tiesin ettei Marvis sisällä fluoria, joten oon käyttänyt vähän vuorotellen sitä ja ihan normi Pepsodenttia. 🙂

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *