Monna
Monna

Eväät tekee retken!

Kaupallinen yhteistyö: Becel Suomi

Olen aina rakastanut tehdä eväitä. Siitä tulee jo puolet retkifiiliksestä! Kun sitten on sen eväshetken paikka, on ihanaa avata eväslaatikko ja kaivaa sieltä esiin eväät. Tiedättekö te sen tunteen? 🙂

Becel on lanseerannut tänä keväänä kolme uutta (vegaanista) levitettä. Kaksi ihan uutta makua, sekä Becel Luomun, joka on säilöntäaineeton ja markkinoiden ensimmäinen luomumargariini 100% kasvipohjaisesti. Kaksi uutta makua ovat:

 • Avokado­- & limeöljy (15% avokadoöljyä)
 • Saksanpähkinäöljy (15% saksanpähkinäöljyä)

Minä tein meille retkievääksi tällä kertaa voileipiä. Kauraleipiä, joihin laitoin juustoa, kalkkunaleikkelettä, tomaattia, kurkkua ja salaattia. Leivät voitelin näillä Becelin uutuusmauilla. Pari leipää saksanpähkinä-maulla ja pari leipää avokado & lime -maulla.

Olen itse tykästynyt tuohon saksanpähkinämakuun, mutta myös tuo avokado & lime on hyvää! Molemmissa maistuu mukavasti nuo maut, mutta ne eivät ole kuitenkaan liian voimakkaita. Uudet Becelit sopii myös leivontaan ja paistamiseen. Ja meinaan nyt kesälomalla ehkä tehdä jotain sämpylöitä itse ja kokeilla leipomiseen näistä jompaa kumpaa makua.

Me päätimme lauantaina lähteä retkelle Nuuksioon. Se on paikka, jossa käydään aina pari kertaa vuodessa talsimassa Tuukan ja koirien kanssa. Tällä kertaa mukana oli ensimmäistä kertaa myös Emma. <3

Emma viihtyy todella hyvin luonnossa. Se hämmästelee kaikkia värejä, ääniä ja mitä ympärillään näkee. Tietysti koirat myös viihtyvät ihan super hyvin metsässä, joten tämä retki oli jo ennalta ajateltuna hyvä juttu. 🙂 Halusimme tehdä mukaan kunnon eväät, jotain terveellistä ja ravitsevaa. Siksipä pakattiin matkaan nämä eväsleivät, pari banaania ja vettä.

Minulla helposti kesälomalla ja varsinkin väsyneenä menee herkuttelun puolelle. Siksi haluan tietoisesti suunnitella etukäteen ruokailuja, silloin ”vaara” lipsumiseen on paljon pienempi. Hyvin suunniteltu on puoliksi tehty. Eikö vaan?

Becel-tuotteet sisältävät hyvän yhdistelmän luonnon kasviöljyjä. Nämä kyseiset, siemenistä saatavat kasviöljyt sisältää mm. runsaasti omega-3- ja -6-rasvoja, jotka auttaa ylläpitämään sydämen terveyttä. Omega-3- ja -6-rasvat auttavat ylläpitämään normaalia kolesterolitasoa. Becel-tuotteet sisältävät runsaasti elimistölle tarpeellista tyydyttymätöntä rasvaa. Näin ollen vaikkapa nämä uutuustuotteet sopii mainiosti sydänystävälliseen ja monipuoliseen ruokavalioon, sekä terveellisiin elämäntapoihin.

Yritän itse koko ajan pitää hyvän tasapainon ruokavaliossa. Vaikka herkkuja menee ehkä hieman enemmän kuin joskus, yritän vastapainoksi pitää syömiset ruodussa. Tarkoittaen sitä, että en koko päivää aamusta iltaan seitsemänä päivänä viikossa syö karkkia ja suklaata. Vaan arkisin syödään terveellisesti: hyvä aamupala, lounas ja päivällinen. Sekä väleissä terveellisiä välipaloja pariin otteeseen päivän aikana. Lauantaisin pidän herkuttelupäivän, silloin saan ostaa itselleni irtokarkkeja ja suklaata. 🙂

Olen nyt aikalailla viisi vuotta noudattanut sellaista 80% – 20% -menetelmää. 80% ajasta syön järkevästi ja mietin mitä suuhuni laitan. 20% ajasta otan rennommin ja sallin herkkuja sun muita. Tämä on toiminut minulla hyvin. Olen sitä mieltä, että kokonaisuus ratkaisee tässäkin asiassa. Kun miettii vähän mistä ruokavalio koostuu, mitä rasvoja, mitä proteiinin lähteitä ja mitä hiilihydraatteja ruokavaliossa on – tulee kokonaisuudesta hyvä.

***

Kommentit (4)

 1. maikki

  Meidän lähi Prismasta sai noita avokadon makuisia ilmaiseksi, joten pitihän se yksi rasia napata, ihan hyvää on, Mutta ei kuitenkaan ihan joka paikkaan sitä viitsi laittaa, eikä varmaan tule itsellä ostettua. Mutta tuota pähkinä versiota ois kiva päästä myös maistaan 🙂

  • Monna

   Tuo pähkinäversio on ollut kyllä enemmän mun makuun! 🙂

 2. Jaanaba / liikuntapaivakirja.com

  Ihana toi teidän jälkikasvun lätsä. =)

  Mulla on tai oli myös noita molempia levitteitä, mutta se avocado & lime oli jotain niin erikoista että oma suuni ei sitä hyväksynyt ja siksi kiinnostaakin, että maistuiko se susta erikoiselta vai oliko kaikin puolin hyvää? Pähkinä on suht ookoo mun makuun ja sen kyllä käytän loppuun asti. =)

  Mää oon kova tekemään eväitä sinne sun tänne, ihan sen takia, että saa reissuissa syötyä normaalisti.

  • Monna

   Joo, se on ihan huippu! 🙂 Saatiin se mummulta! <3

   Mun mielestä toi pähkinä on parempaa. Oon kokeillut tuota lime&avokadoa esim. banaanilettujen paistamiseen, siihen sopi ihan hauskasti! 🙂

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *