Monna
Monna

Asuntoasiat – missä on meidän koti?

Moni on varmasti miettinyt siellä ruudun toisella puolella, että miten ihmeessä me muutetaan näin usein. No sitä on tullut itsekin mietittyä. 😉

Kun Emma syntyi, asuimme kaksiossa Etu-Töölössä. Asunto oli ihana, mutta talossa oli niin pieni hissi ettei sinne mahtunut rattaat. Meillä ei myöskään ollut parveketta. Siihen päälle vielä se, että teemme työtä kotona, oli paketti valmis. Tarvitsimme isomman asunnon.

Katsoimme vuokra-asuntoja läheltä, Töölöstä, Meilahdesta jne. Löysimme halvemman asunnon, jossa oli yksi huone enemmän kuin silloisessa kaksiossa ja neliöitäkin rutkasti päälle. Kävimme katsomassa asuntoa ja ihastuimme. Ihana valoisa kolmio, hyvien liikenneyhteyksien varrella ja takapihalla Keskuspuisto. Parvekekin löytyi. Vuokrasopimus oli määräaikainen vuodeksi. Sen jälkeen vuokranantajat itse muuttaisivat asuntoon, palatessaan takaisin Suomeen.

Ajattelimme, että tämä se vasta on hyvä diili! 🙂 Saamme asua Emman vauvavuoden isommassa ja halvemmassa asunnossa. Saamme työhuoneen ja ulkoilumaastotkin on ihanat. Ehdimme säästämään hiukan asuntosäästöjä ja sitten vuoden päästä voimme ostaa meille kodin. Loistavaa!

Tämä väliaikainen kotimme tuntui alkuun ihan loistavalta. Jopa hieman toivoimme, että voi kunpa vuokranantajamme olisivat vielä hieman pidempään ulkomailla ja saisimme asua tässä asunnossa hyvällä tuurilla pidempään. Kuitenkin Mannerheimintien melu, hektinen liikenne ja kova meteli heti ulko-ovesta ulos astuessa alkoi pikkuhiljaa ahdistamaan. Ymmärsimme sen, että osalle sopii rauhallisempi kotiseutu ja osa taas pitää siitä, että on keskellä kaikkea. Me aloimme kaipaamaan rauhallisempaa kotiseutua.

Päätimme katsella jo hieman ennakkoon minkälaisia rivitaloasuntoja olisi tarjolla. Että sitten alkuvuodesta 2018 kun pääsisimme tästä muuttamaan kohti rauhallisempia seutuja, tietäisimme jo valmiiksi minkälaista on tarjolla ja mihin haluaisimme muuttaa.

Löysimme ihan unelmakodin. Rivitaloasunnon Espoosta. Ainoa huono puoli siinä oli se, että se vapautuisi jo tämän vuoden puolella. Laitoimme ujoa viestiä vuokranantajillemme, että mitenkäs siellä ulkomailla sujuu ja ovatko he edelleen tulossa Suomeen takaisin alkuperäisen suunnitelman mukaisesti. Saimme ihanan vastauksen; he jäisivät luultavasti ulkomaille vielä vuodeksi. Kuultuaan meidän tilanteen, saimme pienen toiveenpilkahduksen siitä, että tähän asuntoon etsitään uusi vuokralainen jo aiemmin, jotta me pääsisimme omaan kotiimme.

Harmillista on se ettei päätöstä ole vielä tullut. Vuokranantajamme eivät kiusallaan pitkitä tietoa, hekin odottavat päätöstä ulkomaille jäämisestä työnantajaltaan. Mutta voi kuinka sitä voikaan innostua ja alkaa jo unelmoimaan siitä uudesta kodista. Sitten kun mikään ei ole kuitenkaan varmaa, sitähän tekee itselleen vain karhunpalveluksen.

Joka päivä katson sähköpostiani monta kertaa ja toivon, että kunpa nyt vuokranantajiltamme olisi tullut sähköpostia. Sellaista postia, jossa olisi meille iloinen uutinen.

Sitten me pääsisimme kotiin. Sellaiseen, josta ei tarvitsisi muuttaa pois vuoden tai kahden päästä. Oma sauna, pieni piha. Yläkerrassa makuuhuoneet ja työhuone, alakerrassa olohuone ja keittiö. Ihana rauhallinen ympäristö ja päiväkotikin lähellä. Hyvät kulkuyhteydet Helsinkiin ja kuitenkin se meidän kaipaamamme rauha ja luonnon läheisyys.

***

Kommentit (7)

 1. Taru

  Toivottavasti saisitte asunnon! 😊

 2. Jonna / Palasia arjestani

  Täällä sama projekti menossa! Asuntokuume on aivan järkyttävä. Mies ei ole ihan yhtä innoissaan kuin minä, se rauhallisempi osapuoli kuin on. Me halutaan pysyä nykyisellä asuinalueella, joten otanta ei ole kauhean suuri. Täällä on onneksi paljon rivitaloja ja paritaloja, mutta mitään sopivaa ei ole vielä tullut eteen. Minä olisin valmis laittamaan itse asuntoa, mutta mies taas ei ole mikään remontti-Reiska. Just löysin ihan unelmakohteen ihan tytön päiväkodin vierestä, mutta se vaatii paljon laittamista. Saa nähdä mihin päädytään!

 3. Taru

  Ymmärrän todella hyvin tuon halun muuttaa! Asun itse pienessä kunnassa keskustassa tällä hetkellä perheen kanssa. Tästä menee koko ajan autoja, hälytysajoneuvoja jne. Pihapiiri on ihan kiva mutta oikeaan metsään on hieman matkaa ja meiltäkin koira löytyy. Onneksemme löysimme ihanan rivarin 2km päästä josta takapihalta pääsee vaellusreitille jne. On tilaa, omaa rauhaa ja silti palvelut lähellä.

 4. Naf

  Nuo määräaikaiset vuokrasopimukset ovat kyllä viheliäisiä! Me teimme nykyiseen asuntoomme vuoden määräaikaisen sopimuksen, mutta pyysimme sopimukseen ehdon, jonka mukaan maksaisimme kuukauden vuokran suuruisen sopimussakon, jos irtisanoisimme sopimuksen ennen määräajan täyttymistä. Emme kuitenkaan tuota ehtoa hyödyntäneet, vaan olemme viihtyneet kodissamme jo pian kaksi vuotta. Silti tuntui paremmalta, että asunnosta olisi tarvittaessa ulospääsy, jos vaikka löytäisimme unelmiemme asunnon, jonka haluaisimme ostaa – tai jos kohdalle sattuisi vaikka kamalat häirikkönaapurit! 😀 Kannattaa siis ehdottaa tuollaista lisäpykälää sopimukseen, jos harkitsee määräaikaisen vuokrasopimuksen tekemistä. Toivottavasti teidän tilanne kuitenkin ratkeaa pian ja pääsette muuttamaan uuteen, ihanaan kotiinne! 🙂

 5. henna

  pidetään peukkuja 🙂 itse olen todella onnellinen kun saatiin kaupungin rivari kaksiomme viikossa kaupaksi ja päästiin muuttamaan maalle omaan unelma paikkaamme <3 töihin ja harrastuksiin on 20-30km mutta kotona viihtyy ihan eri tavalla kun ei olla kaupunki ihmisiä lainkaan.

 6. Milja

  Toivottavasti pääsette pian uuteen kotiinne!<3

 7. Laura K.

  Pidän teille peukkuja :)!

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *