Monna
Monna

Ällöttävät miehet, koirat ja kaikkitietävät.

Mulla on kuulkaa oikein sellanen paasausfiilis nyt! Ihan niinku syyhyttää päästä paasaamaan!! 😀 Mä päätin tehdä vanhan kunnon paasauspostauksen pitkästä aikaa ja kerätä siihen muutamat asiat, joista haluan paasata. Haha! Mulla on erinäisiä aiheita, mistä oon kiehunut täällä taustalla ja nyt niistä sitten muutama tähän. Ei missään tärkeysjärjestyksessä, silllä nää on kaikki tärkeitä. Erittäin. 😉

***

Te ällöttävät miehet, jotka lähettelette viestejä meille bloggaajille tyylillä ”voisitko myydä sun alushousut”, ”lähetä mulle joku kiva kuva susta” TAI jopa pistätte viestiin mukaan kuvan rumasta vehkeestänne; LOPETTAKAA!! Kukaan itseään kunniottava bloggaaja (tai yhtään kukaan muukaan nainen) ei halua katsella kuvia tuntemattomien miesten kaluista, ei halua lähettää itsestään alastonkuvaa likaiselle ällöttävälle miehelle, eikä aio myydä alusvaatteitaan yhtään mistään hinnasta. Siis lopettakaa typerät viestinne!

***

Te ihmiset, jotka pidätte koirianne vapaana taajama-alueella; lopettakaa se. Se on kiellettyä ja se on typerää. Vaikka kuinka tunnette oman koiranne ja se on maailman kiltein ja tottelevaisin koira, voi se reagoida yllättävälläkin tavalla kun vastaan tuleekin ennalta-arvaamaton hyvin leikkisä ja sosiaalinen koira. Tai jos teidän koiranne on kiltti ja söpö ja ihana ja maailman parhain, se vapaana juostessaan saattaa juosta erittäin agressiivisen, ison ja vaarallisen koiran luokse ja olla sitä myöten selvä tapaus. Poliisi voi sakottaa koirien vapaanapitämisestä taajama-alueella sen nähdessään.

***

Te kaikkitietävät päällepäsmärit; lopettakaa. Olkaa välillä hiljaa ja kuunnelkaa mitä muillakin on sanottavaa. Te ette ole ainoita, jotka asiasta kuin asiasta tietää kaiken – vaikka usein niin luulette. Avatkaa korvanne ja kuunnelkaa. Ei se teidän asemaanne heikennä. Ootteko te joskus kuulleet sanonnan ”viisas vaikenee”? Niinpä. Miettikääpä sitä sitten kun seuraavan kerran kerrotte faktaa asiasta kuin asiasta kovaan ääneen, miettikääpä kunnioitaako jokainen läsnäolija maata jalkojenne alla ja pitää teitä maan viisaampina tietäjinä? Vai huokaileeko ehkä jokainen syvällä sisimmässään, että olispa tuo jo hiljaa.

***

Huh! Sainpahan sanottua.
Kiitos ja anteeksi. Hah! Tai ei oikeastaan ees anteeksi.
Puspus ja kivaa päivänjatkoa! <3

-Monna

Kommentit (26)

 1. Piia

  Ekasta ei vielä löydy kokemuksia, toisesta kyllä, mutta tuo kaikkitietävyys, voi HUOH mä en jaksa sitä, salillakin saa aina kuunnella kun joko tekee liikaa tai liian vähän, liian isoilla tai pienillä tai muuten vain väärin… Se on kun joskus tekee vähän lihaskestävyyttäkin, mistä kyseiset hlö eivät ole edes kuulleet 😉

  • Monna

   Joo siis se on todella rasittavaa.
   Ja hei nimenomaan!! 😀 Lihaskestävyys ja maksimivoima, kaksi eri käsitettä – mutta toisesta monet ei oo kuullutkaan. 😉

 2. Eikku

  Mä haluan olla kohteliaasti eri mieltä tuosta koirakohdasta :). Ymmärrän kyllä, mitä ajat takaa, ja en muista, oliko sulla se purematapauskin just joku vapaana juoksenteleva? Mutta silti en näkisi asiaa ihan noin mustavalkoisesti. Tapaan itse esim. päivittäin seniori-ikäisiä koiria, jotka köpöttelevät omistajansa kyljessä ja ovat lainkin mukaan ”välittömästi kytkettävissä”. Sellaisia, joilla ei ole enää tarvetta eikä kiinnostusta säntäillä yhtikäs minnekään. Itsekin pidin edesmennyttä vanhustani sen viimeiset vuodet irti, ja usein vain seisoskelin tiellä, kun koira tutki pientareen hajuja.

  Voi tietysti kysyä, mikä pointti irtipitämisessä on, jos koira on siinä max metrin etäisyydellä kuitenkin, mutta onhan sen hihnan kanssa säätämisessä aina omat kommervenkkinsä, ei tarvitse kiertää lampputolppaa tai jäävuorta tms.

  • Monna

   Seniorikoirat on ehkä asia erikseen. Mutta ehkä kuitenkin silloinkin VAIN siinä tapauksessa jos omistaja todella tietää koiran olevan säyseä, eikä reagoi mihinkään ulkopuolella tapahtuvaan.

 3. Anna

  Pyöräilijänä toivoisin myös että koirat pidetään kiinni ja vaikka olisivat hihnassa niin poissa pyöräteiltä!

  • Riitta

   Talvella kun ei missään muualla voi olla, kun muualla on ladut. Itsekin olisin mieluiten muualla, viime viikolla juuri pyörä ajoi koirani päälle täysillä takaapäin VAIKKA koira oli sekä hihnassa että lähellä, sattui vaan kääntymään juuri väärällä hetkellä.

  • Monna

   Voih 🙁 Tääkin on inhottava dilemma.
   Mutta onneksi vain väliaikainen, kohta sulaa lumet. 🙂

 4. Noora

  Ytimekäs ja hauska postaus – ja niin tosi. Itseä ärsyttää myös vapaana juoksentelevat koirat, nimittäin mulla itellä iso ja vähän räyhä koira joka aina hihnassa, mutta minkä mä sille sitten voin kun joku yli-innokas pikkukoira tulee sen nenän alle pomppimaan? Ymmärrän tietty jossain tilanteissa koirien vapaana pitämisenkin, mut monesti myös kiehuttanu. Mut ihanaa päivää! 🙂 ja vaikeneminen on tosiaan kultaa joskus, vois itekin opetella ehkä useemmin sulkee suun ja tarkemmin pitää korvat auki 😉

  • Monna

   Vaikeneminen on kultaa monissa tilanteissa!! 🙂

 5. sara

  Oon samaa mieltä kaikissa kohdissa! 😉 Myös vapaana kulkevien koirien asiassa.. Toivon todella, että ne pidetään kiinni, koska on olemassa erittäin koirakammoisia ihmisiä.. Jotka oikeesti pelkää sellasta pientä villakoiraakin! Ja ei oo sillon mukavaa, jos näkee sellasen vapaana. Sitä ei voida ehkä me ymmärtää , ketkä ei ns. pelkää koiria. Kyllä itekki isompia koiria arastelen, enkä haluaisi sellasta juoksemaan mua kohti. Ja muutenkin vapaana oleva koira voi juosta auton alle, voi juosta toisen isomman koiran syliin ja siitä voi olla joskus leikki kaukana…

  • Monna

   Näinpä juuri! Pieniäkin koiria voi moni pelätä. Sen vuoksi minkäänkokoisten koirien vapaanapitoa ei pitäis tapahtua.

 6. Riikka

  Hahah! 🙂 Tähän vois vielä lisätä ne ärsyttävät facebookpäivitykset joissa kerrotaan mitö kaikkea on ehditty tehdä ennen puolta päivää; aamulenkki, sali, luomusuperfoodia viikon tarpeiksi, siivota, tuunata vähän huonekaluja, leikittää lapsia ja pitää aviomies tyytyväisenä. Joskus tiiäkkö tekis mieli kommentoida että laiska töitään luettelee 🙂 Vaikka onhan se tosi kiva kun päivästä toiseen riittää energiaa, ja varsinkin että jaksaa raportoida kaikesta somessa.

  • Monna

   😉 Niinpä.. osaa nuo ärsyttää. Mua ei! 🙂

 7. Heidi

  Sää tiiät että mää tykkään. 😀

  Skotlannissa ihmisillä oli koirat aina irti ja ei koskaan hallinnassa. Aina sain kävelyreissuilla koiria päälleni. Kerran yksi nappasi housuista kiinni. En yhtään arvosta irrallaan juoksentelevia koiria tommosissa paikoissa, missä pääsevät muiden ihmisten tai eläinten kimppuun. Tai niiden omistajia lähinnä en arvosta. Kyllä määkin opin niitä pelkäämään.

  • Monna

   Todella ärsyttävää. 🙁
   Ja niinpä, omistajia kohtaan se ala-arvostus, koirat vaan tekee miten niiden annetaan tehdä. 🙂

 8. Sari

  Hyvin paasattu! ;D

  Itse kiehahdin viime lauantaina, kun näin miehen lastenvaunujen kanssa kävelevän pitkin olisiko P-Espan kävelytietä (siitä ohi Strinbergin kahvilan ym.) JA vieressä/takana/edellä jolkotteli labbis tai vastaava VAPAANA. Tämä siis lauantaina puolenpäivän aikaan. Minulle se näyttäytyi ylimielisyyden huipentumana! Vieras koira on aina vieras koira kanssa kävelijöille, vaikka itsellä olisikin koira ns. hallinnassa!

  • Monna

   No just joo!! Siis vielä keskustassa ja keskellä varmaan kiireisintä aikaa. Ihan älytöntä!!

 9. Outi Karita

  Nih!
  Hyvä paasaus 🙂

  • Monna

   No nih! Nimenomaan! 😀

 10. ihminen

  Totta! 😀

  • Monna

   Kyllä! 😀

 11. Janina

  Kaikki kohdat niin totta! Ja siis samaistun etenkin tohon koira-juttuun. Ihan ihme touhua, monesti ulkoiluttajan kävelytyyli/asenne/eleet antaa kuvan, että taustalla on ajatus ”meitsi on kingi ja mun koira tekee just niinku mä sanon”. Huoh… Siinä on kaikki jo mainitut riskit plus se on vaan niin huonoa ja itsekästä käytöstä. Sori vaan kaikki te koirianne tuolla lenkkipoluilla vapaana ulkoiluttavat ihmiset! 😀

  • Monna

   Toi on muuten ihan totta Janina! Se asenne näkyy. Myös sellainen jonkinlainen laiska ja ylpeä asenne paistaa tällaisista koiran ulkoiluttajista. Ei se tietenkään nyt mikään yleistävä totuus ole, mutta usein tältä tuntuu.

 12. Irmeli

  Toi koirien irti pitäminen on myös siinä vaiheessa ärsyttävää, jos siinä hihnassa olevalla koiralla on juoksut. Veikkaan, että kovinkaan moni poikakoira vähät välittää omistajan käskystä siinä vaiheessa. Ja toiseksi ärsyttävää on se, että päästetään se oma mussukka ihan vapaasti haistelemaan sillä fleksillä, vaikka jo sadan metrin päästä näkee kun vastaantulija vetää oman koiran rinnalle, merkiksi että me mennään vaan ohi.

  • Monna

   Tosi hyvä pointti noi juoksut!! Sekin vielä! Oikeasti!
   Ja toi fleksijuttu myös. Oon ihmetellyt sitä monesti. 🙁

 13. Ace

  Piti tulla tänne vielä höpöttämään, että niin samaa mieltä tosta koira-asiasta! Itellä leppoisa, mutta todella suurikokoinen koira ja aina hihnassa kiinni. Sitten on aina nämä erityisesti pienten koirien omistajat, jotka a) pitävät niitä vapaana ja b) katsovat, ettei niiden jätöksiä tartte kerätä – tekis mieli kerätä ne, seurata kotiin ja kipata postiluukkuun, jos vaikka huomais kuinka paljon vuoden aikana sitä ”olematonta” jätöstä tuleekaan. 😀 Sitten on juuri nämä hyvin koulutettujen koirien omistajat, jotka ”myötätuntoisesti” katsovat kun oma rodultaan ei yhtään miellyttämisen haluinen koirani ei tahdo liikkua koska ko. koira on irti. 1.3. on vielä erityisesti sääntö siitä, että koirat pidettävä kytkettyinä koska luonnossa syntyy uusia faunan jäseniä maailmaan, että turha selitellä, miksi pitää koiraa vapaana kun se on kielletty. Kiitos kun sain avautua. – stadilainen

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *