Monna
Monna

ALKOHOLI-kysely

Moikka!

Mä ajattelin tehdä ekaa kertaa postauksen, jota varten ENSIN kyselen teiän, mun lukijoiden fiiliksiä ja mielipiteitä. 🙂
p17jh3folaafk1ttrpfl1cfdlpb4-300x187

Mä olen aiemmin kirjoittanut asiasta alkoholi. Paljon kommentteja herättänyt kirjoitus TÄSTÄ luettavissa.
Ja vähän vanhempi kirjoitus samasta aiheesta TÄÄLLÄ.

Mä en sen enempää itse kirjoita nyt aiheesta, voitte lukea nuo mun aiemmat postaukset, niin tiedätte miten mä oon lähiaikoina suhtautunut alkoholiin.

MUTTA nyt haluaisinkin kuulla teiltä vastauksia:
1. Kuinka usein juot?
2. Sekoittaako juominen treenirutiinejasi?
3. Juotko lasillisen tai kaksi, jos et saa unta?
4. Juotko aina hyvän ruuan kanssa viiniä? Tarviiko hyvä ruoka mielestäsi alkoholia rinnalleen vai kelpaako ihan vaan vesi?
5. Saatatko olla ottamatta jos tiedät, että seuraavana päivänä olisi vielä viikon viimenen juoksulenkki/salitreeni edessä?
6. Kerro omia mielipiteitä alkoholista….

Näiden vastauksien perusteella, sekä muutamista esimerkeistä ja aiheista liittyen alkoholin käyttöön, kirjoitan sitten piakkoin jutun.

Kiitos siis jo etukäteen vastauksistanne!! <3 <3 Puspus!

Minä juhlimaan lähdössä keväällä. Mutta joinko vai juhlinko vesilasin kanssa?

Kuvassa minä olen juhlimaan lähdössä keväällä. Mutta joinko vai juhlinko vesilasin kanssa?… 😉

Kommentit (65)

 1. Minna

  1. Juon 1-3 siideriä synttäreilläni ja uutena vuotena. Ehkä kerran vuodessa käyn baarissa.
  2. Ei sekoita, sillä en juo alkoholia juurikaan koskaan.
  3. En juo, kuuntelen mielummin rauhoittavaa musiikkia tai katselen vanhoja valokuvia.
  4. Juon ruoan kanssa vain maitoa tai vettä, en juo koskaan viiniä.
  5. Pystyn olemaan juomatta, koska tiedän että treeni tekee mielelleni paljon parempaa kuin alkoholi.
  6. Itse voisin elää kokonaan ilman alkoholia. En tarvitse hauskanpitoon ja onnellisuuteen alkoholia, minulle riittää hyvät ystävät, treenaaminen, perhe ja koirat. Täytin viime vuoden marraskuussa 18 ja sen jälkeen olen käynyt tasan kaksi kertaa baarissa. En ole koskaan ryypännyt sillä tavoin kun monet ystäväni, sillä se ei tee minua onnelliseksi.

 2. Maiju

  1. noin 5 kertaa vuodessa yhden lasillisen skumppaa kerrallaan
  2. Ei koskaan.
  3. En koskaan.
  4. Vesi vahin voitehista.
  5. Ei vaikuta muhun, kun joskus vaan sen yhden otan 😉
  6. Lopetin alkoholin käyttämisen noin 14 vuotta sitten. En kaipaa krapula-aamuja, en kaipaa olotilaa, jossa en hallitsisi itseäni. Elämä ilman alkoholia on niin paljon parempaa. Haluan hallita itseni jokaisessa tilanteessa. Olen hauska myös ilman alkoholia.

 3. Jonna

  1. Kuinka usein juot?
  – aiemmin n. parin-kolmen kuukauden välein, keväällä aloitetun salilla käymisen jälkeen ei kuitenkaan ole enää maistunut ja pisaraakaan ei ole tullut otettua vapun jälkeen
  2. Sekoittaako juominen treenirutiinejasi?
  – ei
  3. Juotko lasillisen tai kaksi, jos et saa unta?
  – en ole koskaan harrastanut tätä
  4. Juotko aina hyvän ruuan kanssa viiniä? Tarviiko hyvä ruoka mielestäsi alkoholia rinnalleen vai kelpaako ihan vaan vesi?
  – en juo viinejä, hyvä ruoka ei tarvitse rinnalleen alkoholia ja juonkin aina pelkkää vettä
  5. Saatatko olla ottamatta jos tiedät, että seuraavana päivänä olisi vielä viikon viimenen juoksulenkki/salitreeni edessä?
  – olin ottamatta aina lauantaisin, koska su on lähes poikkeuksetta treenipäivä ja siihenhän se juominen sitten jäikin 😉
  6. Kerro omia mielipiteitä alkoholista….
  – Joillekin sopii ja joillekin ei. Vaikken mikään täys-absolutisti olekaan, niin pakko todeta, että ilman alkoholia tässä maailmassa olisi säästytty paljolta pahalta. Myös se ihmetyttää, kun omaa valintaani olla ottamatta aina niin kovin kummastellaan. Silloinkin kun vielä join silloin tällöin, niin muille se tuntui olevan ongelma, etten ollut joka viikonloppu halukas lähtemään baariin.

 4. Mari

  Tähän kyselyyn on helppo vastata: en juo lainkaan, koskaan 🙂
  En pidä tunteesta, jonka se saa aikaan. Toiset sanovat sitä nousuhumalaksi, minusta se on ”hassu olo” josta en pidä.
  En ole nähnyt mitään syytä miksi pitäisi juoda, olen aina iloinen ja pystyn pitämään hauskaa ilmankin. En kaipaa ”pään tyhjentämistä” alkoholin avulla enkä pidä sitä stressin poistajana.
  Toisaalta näen huolestuttavana, että alkoholin vaikutuksen alaisena voi toimia toisin kuin normaalisti ja siitä voi aiheutua monenlaista harmia. Ehkä olen vain nähnyt liikaa varoittavia esimerkkejä?
  Mukavaa että olet kirjoittanut aiheesta, olen mielenkiinnolla sitä seurannut.

 5. Johanna

  1. Kuinka usein juot? Hyvin kausiluontoista. Joskus sattuu juhlia 2-4 viikkona peräjälkeen ja joskus ei yli puoleen vuoteen. Sanotaanko keskimääräisesti vaikka että kerran muutamaan kuukauteen.
  2. Sekoittaako juominen treenirutiinejasi? Yleensä sijoitan lepopäivän juomista seuraavaan päivään. Vaikka en hirveästi juo niin muutama juoma + vähäiset unet sekoittaa treenin jos en pidä välissä lepopäivää.
  3. Juotko lasillisen tai kaksi, jos et saa unta? En
  4. Juotko aina hyvän ruuan kanssa viiniä? Tarviiko hyvä ruoka mielestäsi alkoholia rinnalleen vai kelpaako ihan vaan vesi? Vesi kelpaa
  5. Saatatko olla ottamatta jos tiedät, että seuraavana päivänä olisi vielä viikon viimenen juoksulenkki/salitreeni edessä? hmmmm. Kyllä voisin olla sen vuoksi ottamatta mutta yleensä juomareissut on tiedossa etukäteen ja suunnittelen treeniviikon niin ettei esim. sunnuntaille jää enään treeniä
  6. Kerro omia mielipiteitä alkoholista….
  En kuulu niihin jotka nauttivat alkoholijuomien mausta, ehkä se on hyväkin koska minulle ei tule mitään hinkua juoda esimerkiksi viiniä siksi että nauttisin sen mausta. Tai muutakaan alkoholijuomaa. Juon juhlissa/illanistujaisissa yhden tai kaksi hyvää siideriä. Enempää en halua koska se väsyttää, turvottaa ja saa olon läsähtäneeksi. Olen parempaa seuraa selvinpäin, muutaman rentouttavan nauttineena. Väkevämmät alkoholijuomat eivät sovi minulle koska muutenkin tunteellisena ihmisenä muutun vielä tunteellisemmaksi, sekä hyvässä että pahassa…..

 6. Heidi

  1. En koskaan.
  2. Ei koskaan.
  3. En koskaan.
  4. Jos jotakin niin vettä.
  5. Saatan. 😀
  6. Lopetin alkoholin käyttämisen kokonaan melkein 10 vuotta sitten ja sitäkin ennen olin jo useamman vuoden ollut ilman. Kokeilin silloin kohta 10 vuotta sitten ne viimeiset pari kertaa ja kun ei tykkää ja tahdo niin ei tykkää ja tahdo. 😀

 7. Esmeralda

  1. 2-6 kertaa vuodessa juhlien määrästä riippuen. Humallun 0-2 kertaa vuodessa.
  2. Ei. Juon harvoin ja tiedän ennalta, jos aion juoda, joten voin suunnitella myös viikon treenit.
  3. En koskaan.
  4. Vesi kelpaa. Lasillinen punaviiniä maistuu kyllä hyvän ruoan kanssa harvakseltaan.
  5. Kyllä!
  6. Alkoholilla on omassa elämässäni mitättömän pieni rooli. Toisten elämässä olen nähnyt sen vallan ja oma vähäinen alkoholin käyttöni on tietoinen päätös. Olen päättänyt, etten tarvitse alkoholia rentoutumiseen, sosiaaliseen elämään tms.

 8. Sanna

  1. Juon yleensä 2-3kk välein.
  2. Juomiseni hyvin harvoin sekoittaa treenirytmejäni, sillä juon niin harvoin. Illanistujaiset on mulla tiedossa jo pidemmälle etukäteen, joten suunnittelen treenini niin, että ne eivät vahingoitu juomisesta.
  3. En juo koskaan siihen, etten saa unta.
  4. Todella harvoin juon ruuan kanssa alkoholia. Yleensä juhannuksena grilliruoan kanssa lonkeron. Mielestäni hyvä ruoka ei pakolla tarvitse seurakseen viiniä, mutta ymmärrän myös viinin nimenomaan osana ruokaa eikä humalahakuisena osana. Mutta kieltämättä katson hieman kieroon, jos joka päivä ruoan kanssa juodaan viiniä.
  5. Kuten jo aiemmin vastasin, suunnittelen treenini niin, ettei juominen niihin vaikuta. En harrasta enää yhtäkkisiä juomisreissuja niinkuin nuorena teki, vaan etukäteen ovat tiedossa.
  6. Oma suhtaumiseni alkoholiin on aika neutraali. Osaan pitää hauskaa ilmankin ja en todellakaan kaipaa elämääni krapuloita. Kun kerran vuodessa ottaa niin, että seuraavana aamuna heikottaa, muistaa taas miksei sitä harrasta. En enää juokaan niin, että en enää hallitse itseäni. Mielestäni se on ihan hirveä tunne. Haluan olla tietoinen mitä teen, joten hyvin pienillä määrillä mennään kun viihteellä ollaan.

 9. Marika

  1. Kuinka usein juot? Noin kerran kuukaudessa tai kerran kahdessa kuukaudessa ja välillä useampia kuukausia etten juo.
  2. Sekoittaako juominen treenirutiinejasi? Ei juurikaan.
  3. Juotko lasillisen tai kaksi, jos et saa unta? En.
  4. Juotko aina hyvän ruuan kanssa viiniä? Tarviiko hyvä ruoka mielestäsi alkoholia rinnalleen vai kelpaako ihan vaan vesi? En juo, eikä mielestäni hyvä ruoka kaipaa alkoholia. Vedellä mennään.
  5. Saatatko olla ottamatta jos tiedät, että seuraavana päivänä olisi vielä viikon viimenen juoksulenkki/salitreeni edessä? Kyllä.
  6. Juon keskimäärin 4 siideriä tmv. silloin kun juon. Voisin kyllä jättää alkoholin kokonaan pois, mutta toisinaan on mukavaa viettää ystävien kanssa iltaa ja juoda pari. Välillä on pitkiä kausia jolloin ei oikeasti vaan tee mieli juoda ja silloin menen baariin vesilinjalla. Nuorempana tuli juotua hirveästi välittämättä omasta kropasta ja hyvinvoinnista. Nykyään arvostan enemmän hyvää oloa… 😀 Kun oma suhteeni on muuttunut alkoholiin näin, niin poikaystävän opiskelijabileissä ramppaaminen herättää välillä ahdistusta. Me ajatellaan alkoholista niin eri tavalla ja välillä oon miettinyt, että voinko elää ihmisen kanssa joka ei arvosta niin paljoa samoja asioita kuin minä. Oon kuitenkin tullut siihen lopputulokseen, että kun hän ottaa kohtuudella niin eihän sen pitäis olla mulla ongelma – sama ihana ihminen se poikaystävä silti on, vaikka tykkääkin juhlia alkoholin kera (fiksusti!). Eri asia, jos alkoholinkäyttö olisi jotain ihan överiä.

 10. Sartsa

  1. Saatan saunassa, juhlissa yms juoda sen yhden.
  2. Ei sekoita.
  3. Ei
  4. Harvoin juon ruuan kanssa alkoholia. Mieluummin nautin sen lasillisen viiniä ilman ruokaa.
  5. Saatan olla ottamatta
  6. Yleensä mä jätän treenien takia juhlia väliin tai vastaan kieltävästi jos joku pyytää bilettämään. Mä mieluummin vietän vkl n niin että pystyn herään ajoissa ja nauttimaan vapaa päivistä. Mulle tulee alkoholista niin huono olo seuraavana päivänä vaikka en ois montaa juonutkaan että välttelen sitä olotilaa kyllä lahjakkaasti. Ehkä kerran vuodessa käyn baarissa tanssimassa ja juon muutaman drinksun, mutta sen jälkeen alkaa vesilinja.

 11. Lisbet

  1. Juon keskimäärin kerran viikossa lasillisen tai kaksi viiniä ruuan kanssa.
  2. Juominen ei sekoita treenirutiineja.
  3. En juo saadakseni unta.
  4. Useimmiten juon hyvän ruuan kanssa viiniä – ruoka ja viini täydentävät toisiaan ja tekevät ateriasta mielestäni nautinnollisemman. Hyvä ruoka ei kuitenkaan vaadi viiniä, vesikin kelpaa.
  5. Harvemmin juon paria lasia enempää, joten ei pääasiassa vaikuta.
  6. Alkoholista voi myös nauttia kohtuudella. Ei joko ”aivot narikkaan ja pää täyteen” -asenteella tai totaalikieltätymisellä. Itselle ainakin maistuu lasi tai pari hyvää shampanjaa tai täyteläistä punaviinia, tai ehkä joskus jokin herkullinen drinkki.

 12. Leena

  1. Noin 4-5 kertaa vuodessa.
  2. Ei sekoita, siksi en juokaan tuon useammin, en halua sekoittaa alkoholin takia kivaa ja hyväksi havaittua arkirytmiä :).
  3. En koskaan.
  4. En oikeastaan koskaan, menee ihan yhtä hyvin vedelläkin tms. Jos on herkkuruokaa, niin sitten herkkujuomana ja hemmotteluna toimii paljon paremmin esimerkiksi aito sokerillinen kokis.
  5. Todellakin.
  6. Aloitin laihduttamaan vuoden 2013 alussa ja silloin alkoholin käyttö väheni ihan tietoisesti. Laihdutin lähemmäs 20 kiloa ja laihdutusprojektin alussa aloittamani terveelliset ruokailutottumukset ja liikunta muuttui enemmänkin elämäntavaksi. Tähän uuteen elämäntapaani en kaipaa alkoholia, otan joitain kertoja vuodessa, jos siltä tuntuu. Olen ottamatta, ellei siltä tunnu. Kiksit saan liikunnasta ja sen mukanaan tuomista positiivisista muutoksista kehossa. Tän kun olisin hoksannut jo aiemmin, niin olis jäänyt jokunen darrapäivä potematta :).

  Ja kiitti Monna, oot piristysruiske, koko olemuksesi huokuu hyvää oloa!

 13. anita

  1. Juon tosi harvoin, yleensä vaan kavereiden kanssa illanistujaisissa/uutena vuotena ym. Max. kerran kolmessa kuussa isommin, joskus sit joku lonkku tmv ”viikonloppuherkkuna” jos haluttaa, harvoin haluttaa niin paljo et ostan 😀
  2. Juominen ei sekoita treenejä, koska en sitä harrastele kuin tosi harvoin ja koska yleensä tiiän millon aion juoda, on viikon treenit alta pois.
  3. En koskaan.
  4. En juo viiniä, mutta jos ulkona käydään syömässä (ehkä kerran puolessa vuodessa…) saatan juoda siiderin/lonkun tmv. Yleensä vettä.
  5. Saatan, vaikka yleensä hoidan reenit niin ettei illanistujaiset sekoita niitä.
  6. Alkoholi on melkosen turhaa, vaikka joskus harvoin juhliessa sitä menee itsellänikin jonkun verran. En tykkää krapulasta ja kroppani menee moneksi päiväksi täysin sekasin vaikka varsinaista krapulaa koen harvoin. Täytin just 19 vuotta ja siitä asti ku täytin 18 oon käyny baarissa vain muutaman kerran +muutamat illanistujaiset ym. En tykkää alkoholin kroppaa ja treenejä sekoittavasta vaikutuksesta, joten juon vain harvoin ja silloin kun oikeesti mieli tekee. Mun kroppa on vielä siitä jännä, että jos juon esim. tämän vkon lauantaina, ens viikon lauantaina alkoholi maistuu suussaki jo niiiin pahalta etten voi juoda vaikka haluaisin. Näin kävi viimeksi viime kuussa mun ja kaverin yhtrissynttäreillä, vesilinjalla menin ja keskityin enemmän siihen syömispuoleen 😉

 14. Kaisa

  1. Kuinka usein juot?
  Kesän juhliin ja pikkujoulukauteen ajoittuu muutamat biletykset joissa tulee juotua. Ehkä noin 5-6 krt vuodessa.

  2. Sekoittaako juominen treenirutiinejasi?
  Ei. Joko ajoitan treenit niin, että juhlia seuraavan päivän voi huoletta pitää vapaana. Tai jos menossa on valmistautuminen esim. maratonille, minun on helppo arvottaa harjoittelu alkoholin käytön edelle ja jätän ottamatta. Ystäväpiirini ymmärtää kyllä.

  3. Juotko lasillisen tai kaksi, jos et saa unta?
  Vieras ajatus, sillä en kärsi unettomuudesta. Joten vastaan, en koskaan.

  4. Juotko aina hyvän ruuan kanssa viiniä? Tarviiko hyvä ruoka mielestäsi alkoholia rinnalleen vai kelpaako ihan vaan vesi?
  En pidä viinin mausta, senpä vuoksi en ”pilaa” hyvää ruokaa viinillä. Vesi on paras ruokajuoma.

  5. Saatatko olla ottamatta jos tiedät, että seuraavana päivänä olisi vielä viikon viimenen juoksulenkki/salitreeni edessä?
  Vastasinkin tähän jo, eli olen ottamatta mikäli harjoitusohjelma ei salli treenin siirtämistä.

  6. Kerro omia mielipiteitä alkoholista….
  Pienessä sievässä on muutaman kerran vuodessa mukava olla. Se kuuluu ”asiaan ” esim. hyvän ystävän häissä, kesäiseen iltaan mökillä tai niihin pikkujouluihin. Mutta en missään tapauksessa jaksaisi pyöriä monta kertaa kuukaudessa baareissa. Muut saavat ottaa seurassani, en moiti heitä, mutta en itse kaipaa aina alkoholia. Pidän suhdettani alkoholiin terveenä. Elämäni sisältö löytyy muualta kuin kännäämisestä.

 15. Maria

  1. Riippuu mitä tässä meinataan juomisella 😀 Yhden viinilasin tai hyvän siiderin saatan juoda välillä viikottainkin, mutta usein ehkä muutamasti kuukaudessa. ”Humalahakuisesti” ts. useamman seurustelujuoman nautin varmasti kerran kahdessa kuukaudessa tai harvemmin.
  2. Sekoittaa, jos olen ollut viihteellä ja olen ottanut enemmän kuin sen 2-3. Silloin ei seuraavana päivänä kannata edes lähteä treenaamaan, kun ei siitä kuitenkaan saa mitään hyötyä irti. Parempi vaan parannella kotona oloa.
  3. En.
  4. Aika harvoin. Ravintolassakin otan mielellään ihan vaan veden tai vaihtoehtoisesti jonkin virvoitusjuoman. Hyvä ruoka on hyvää ilman alkoholiakin, ehdottomasti.
  5. Jep.
  6. Olen vasta 20, mutta suhtautumiseni on muuttunut viimeisen vuoden aikana aika alkoholivastaiseksi. Minulla ei ole mitään vastaan yksittäisiä viinilasillisia tai saunasiideriä, mutta sellainen tyhjänpäiväinen dokaaminen joka viikonloppu on mielestäni jollain tapaa elämän tuhlaamista 😀 Nautin siitä, kun olo on elinvoimainen ja terve ja sitä oloa en juhlimisesta saa.

 16. Aino

  En juo alkoholia. Se ei häiritse seuraelämääni. En juo alkoholin aiheuttaman kontrollin menetyksen ja kalorien takia. Sairastamani anoreksia vaikuttaa tietenkin tähän(kin).
  Mulle on ihan sama jos muut juo, kunhan alkoholia ei käytetä tekosyynä ja kunhan mun ei tarvi kuunnella sen tyrkyttämistä mulle. En juo ja se on oma päätökseni. Olen 18-vuotias nuori nainen

 17. Sanna r

  1.otan sillon tällöin jos jotkut juhlat
  2.ei sotke treenejä ne menevät edellä voin käydä ulkona ilman alkoakin
  3 uneen en käytä, nukun vaan huonommin jos veressä alkoa
  4 ruoan kanssa en oikeestaan koskaan , huono viinin luoja migreeni herkkä

 18. Sara

  1. Kuinka usein juot?
  – Nykyisin ehkä 3 kertaa vuodessa.
  2. Sekoittaako juominen treenirutiinejasi?
  – Sekoittaa ja pahasti! Tuntuu et koko seuraavan viikon treenit on ihan pilalla jos juonut. Ja lisäks darrassa tulee aina mätettyä kaikkia herkkuja IHAN liikaa. Eli olotila arjen alkaessa maanantaina on ihan karsee 😀
  3. Juotko lasillisen tai kaksi, jos et saa unta?
  – En todellakaan.
  4. Juotko aina hyvän ruuan kanssa viiniä? Tarviiko hyvä ruoka mielestäsi alkoholia rinnalleen vai kelpaako ihan vaan vesi?
  – Vichy parasta! Tai paheeni pepsimax..
  5. Saatatko olla ottamatta jos tiedät, että seuraavana päivänä olisi vielä viikon viimenen juoksulenkki/salitreeni edessä?
  – Joo
  6. Kerro omia mielipiteitä alkoholista….
  – Oikeestaan mulla ei sen kummempaa mielipidettä oo siitä. En käsitä sellaisia tyyppejä jotka JAKSAA juoda joka vklp ittensä ihan kuutamolle 😀 Mut jokainen tallaa tavallaan. Teininä tuli juotua tosi useesti mut nykyisin en jaksa juoda ihan senkään takia et mun krapula on vaan niin karsee. Ja mielummin vaan käperryn poikaystävän kainaloon sohvalle kattoo leffaa tai käyn ystävien kanssa vaikka syömässä. Alkoholi vaikuttaa liikaa omaan olotilaan ja tuleviin treeneihin. Joskus silti tulee juotua..

 19. Nea

  MUTTA nyt haluaisinkin kuulla teiltä vastauksia:
  1. Ehkä kolme kertaa kahdessa kuukaudessa.
  2. Ei.
  3. En.
  4. En juo. Viini on pahaa, vesi kelpaa.
  5. Treenaan noin kolme kertaa viikossa, mutta yleensä ajoitettuna viikolle. En jätä juhlintaa pois treenin takia! Ärsyttävää ajatella että ei voi lähteä juhlimaan jos on seuraavana päivänä treeni.
  6. Aina silloin tällöin mukavaa lähteä kavereiden kanssa baanalle humalassa. Ei tietenkään joka viikonloppu, mutta se on mukavaa irtiottoa arjesta. Olen 18v ja mielestäni vielä pitäisi mennä ja kokea, olla päissään ja tehdä tyhmyyksiä. 😀 Sitten lasten kanssa ehtii olla kotona. Juon myös siksi että haluttaa tanssimaan ja ilman alkoholia en osaa tanssia……. En tosin pidä siitä että ollaan joka viikonloppu päissään kuin käki.

 20. Janika

  1. Kuinka usein juot?
  En juo ollenkaan alkoholia

  2. Sekoittaako juominen treenirutiinejasi?
  Ei.

  3. Juotko lasillisen tai kaksi, jos et saa unta?
  En.

  4. Juotko aina hyvän ruuan kanssa viiniä? Tarviiko hyvä ruoka mielestäsi alkoholia rinnalleen vai kelpaako ihan vaan vesi?
  Vesi on paras ruokajuoma. Hyvä ruoka ei tarvi alkoholia rinnalleen mielestäni muutenkaan, se on vaan yksi tekosyy saada juoda esim. keskellä viikkoa.

  5. Saatatko olla ottamatta jos tiedät, että seuraavana päivänä olisi vielä viikon viimenen juoksulenkki/salitreeni edessä?

  6. Kerro omia mielipiteitä alkoholista….
  Inhoan kaikkia sanontoja että ”täytyyhän sitä nyt kunon juhlat…” ”no kyllähän sitä nyt pitää olla kun on niin rankka viikko takana” ”pakko juoda että saa pään nollattua”. Välittömästi nousee karvat pystyyn moisesta. Ihan hyvin olen elänyt 33 vuotta ilman alkoholia ja nollaamistapoja on muitakin kun vetää pää täyteen. Kaikista paras on se että ”miks et juo, kai sulla jok syy on”. No kun ei oo. Olen vaan valinnut olla käyttämättä alkoholia, ihan niinkun olen valinnut olla käyttämättä huumeita tai sinistä paitaa (inhoan sinistä).

 21. nimetön nyt

  Moi, mä vastaan nyt nimettömänä.
  1. Kuinka usein juot? kerran viikossa, lähinnä perjantaisin
  2. Sekoittaako juominen treenirutiinejasi? ei, koska rutiinini ovat kunnossa
  3. Juotko lasillisen tai kaksi, jos et saa unta? en koskaan, siitähän lähinnä piristyy
  4. Juotko aina hyvän ruuan kanssa viiniä? Tarviiko hyvä ruoka mielestäsi alkoholia rinnalleen vai kelpaako ihan vaan vesi? ei, mielestäni se pilaa hyvän ruoan.
  5. Saatatko olla ottamatta jos tiedät, että seuraavana päivänä olisi vielä viikon viimenen juoksulenkki/salitreeni edessä? eipä ole tullut tällaista tilannetta koskaan vastaa. varmasti jättäisin.
  6. Kerro omia mielipiteitä alkoholista…. alkoholi on kivaa nousuhumalassa, mutta jos ei ole muu pakka kunnossa, voi alkoholilla pilata paljon ja ankarasti, jos löytyy tarvetta kadota sinne perjantaipullon pohjalle myös keskiviikkona, tortstaina ja tänään ja toissapäivänä,.

 22. Hanna

  1. Silloin tällöin. Kesällä saatan käydä drinkillä ja yhdellä terassisiiderillä. Joskus lasin viiniä.

  2. Ei sekoita

  3. En

  4. Hyvän ruuan kanssa mielestäni sopii hyvin viini. Pidän erityisesti puna- ja kuohuviinistä. Pari viikkoa sitten olin ystävieni kanssa syömässä. Kävimme ennen ruokailua yksillä viiniravintolassa. Pyysin lasin alkoholitonta viiniä, mutta heillä ei ollut sitä tarjota. Join alkoholittoman drinkin, joka oli oikein hyvä. Ruuan kanssakaan en saanut alkoholitonta viiniä, joten tyydyin veteen. Ravintolat voisivat lisätä alkoholittomia viinejä valikoimiinsa.

  5. En juo, jos treenaan seuraavana päivänä.

  6. Inhoan humalaisia ihmisiä. En myöskään tykkää juoda itseäni humalaan. En kuitenkan ole totaalikieltäytyjä, vaan voin toisinaan nauttia lasin viiniä tai siiderin. Toisaalta en kaipaa sitä elämääni. Voin olla pitkiäkin aikoja juomatta yhtään. En myöskään katso sopivaksi, että lasten lähellä käytetään alkoholia. Toisaalta mulla on aika neutraalisuhde alkoholiin. En tykkää itse juurikaan käyttää, mutta jokainen tekee omat valintansa.

 23. Tyttönen85

  1. Kuinka usein juot?
  noin 2-3 kertaa/kk

  2. Sekoittaako juominen treenirutiinejasi?
  Ei sekoita. Treenaan 6-7/vko. En treenaa ikinä juomisen jälkeisenä päivänä. Juon sen verran vähän ettei tule krapulaa.

  3. Juotko lasillisen tai kaksi, jos et saa unta?
  En ikinä.

  4. Juotko aina hyvän ruuan kanssa viiniä? Tarviiko hyvä ruoka mielestäsi alkoholia rinnalleen vai kelpaako ihan vaan vesi?
  Juon usein hyvän ruuan kanssa viiniä. En koskaan juo viiniä kotiruuan rinnalla. Eli viiniä juon lähinnä vain ravintolassa ruokaillessani viikonloppuisin tai jos ystävien kanssa tehdään ruokaa.

  5. Saatatko olla ottamatta jos tiedät, että seuraavana päivänä olisi vielä viikon viimenen juoksulenkki/salitreeni edessä?
  En ota ikinä jos minulla on pelipäivä seuraavana päivänä.

 24. Halla

  1. Kuinka usein juot?
  2-3 kertaa kuukaudessa, pikkujoulu kaudella joskus 2 kertaa viikossa.

  2. Sekoittaako juominen treenirutiinejasi?
  Ei, saatan treenien jälkeen syödä ja lähteä suoraan iltamenoon. Itselläni juominen nimittäin aina liittyy sosiaalisiin menoihin. Tavallisesti treenaan iltaisin niin seuraavankaan päivän treenejä ei yleensä muutama olut haittaa muuten kuin pienenä väsymyksenä.

  3. Juotko lasillisen tai kaksi, jos et saa unta?
  En. Alkoholi vain valvottaa.

  4. Juotko aina hyvän ruuan kanssa viiniä? Tarviiko hyvä ruoka mielestäsi alkoholia rinnalleen vai kelpaako ihan vaan vesi?
  En tapaa juoda alkoholia ruuan kanssa ellei tilanne sitä vaadi (hienompi illallinen, kaveri nalkuttaa jne.). Joskus hyvä viini kyllä tukee ruuan makuja, mutten siltikään ole opetellut juomaan viiniä ruuan kanssa.

  5. Saatatko olla ottamatta jos tiedät, että seuraavana päivänä olisi vielä viikon viimenen juoksulenkki/salitreeni edessä?
  En, mutta saatan ottaa vähemmän kuin yleensä. Jos olen menossa esiintymään tms. vaativammat harkat edessä niin sitten yleensä menen vesi-linjalla.

  6. Kerro omia mielipiteitä alkoholista….
  Minulla on vähän ristiritainen suhtautuminen alkoholiin. Isäni juo runsaasti ja tiedän siis mihin se polku johtaa, minkä takia pyrinkin pitämään omaa kulutustani tarkoituksella vähäisenä. Mutta tuntuu, että ympäristö vaatii kuitenkin tiettyyn alkoholin kulutuksen tasoon. Jos ei juo, tai juo liian vähän saa kuulla nalkutusta, kommentteja ja sietää jatkuvaa juomien tyrkytystä. Kuten viimeksi kaverini häissä. Huoh. Tosaalta tykkään ottaa tuopillisen tai pari hyvää olutta mukavassa seurassa kun siihen ei ole pakotetta. Minusta tuntuu, ettei suomessa ole vielä oikein sisäistetty sitä että kohtuudellakin voi ottaa, eikä alkoholi ole tabu (ja siksi kivaa) enää aikuisiällä.

 25. kyllikki

  1. Kuinka usein juot?
  Riippuu, yleensä 1-2 krt / kolmen kuukauden aikana. Alkoholin käyttö on hurjasti vähentynyt viime aikoina!
  2. Sekoittaako juominen treenirutiinejasi?
  Ei.
  3. Juotko lasillisen tai kaksi, jos et saa unta?
  En
  4. Juotko aina hyvän ruuan kanssa viiniä? Tarviiko hyvä ruoka mielestäsi alkoholia rinnalleen vai kelpaako ihan vaan vesi?
  Viini ei ole missään nimessä välttämätön. Vesi käy hyvin.
  5. Saatatko olla ottamatta jos tiedät, että seuraavana päivänä olisi vielä viikon viimenen juoksulenkki/salitreeni edessä?
  Jos joskus on etukäteen kaverin / porukan kanssa sovitut treenit niin silloin kyllä korkki pysyy kiinni.
  6. Kerro omia mielipiteitä alkoholista…
  Elämään kuuluu tasapaino, sompailu terveellisen elämän sekä herkuttelun&alkoholin kanssa. Välillä on kiva ottaa pari lasia valkkaria kavereiden kanssa tai käydä ulkona. Pahimmat örvellysvuodet ovat kuitenkin ohi ja monet jutut on opittu kantapään kautta joten elämyksiä hakee nykyään muualta kuin pullosta 🙂

 26. Tiina

  1. Vaihtelee paljon. Toisinaan menee pari kuukautta, etten juo ollenkaan. Toisinaan juon 2-3krt/kk, viikonloppuisin.
  2. Jos juon, niin viikonloppuisin, ja usein siihen mennessä on viikon treenit aika hyvin paketissa, eli ei ole juurikaan vaikuttanut treenaamiseen. Joskus on ilmaantunut yllättävä iltameno/juhla, jonka seurauksena en jaksa/halua treenata seuraavana päivänä, mutten pode siitä huonoa omatuntoa. 🙂
  3. En koskaan
  4. Ruokajuomani on aina vesi. Poikkeuksena juhlaillalliset ja paremmassa ravintolassa syöminen vaatii minusta lähes aina viiniä. 🙂
  5. Jos seuraavana päivänä on treeni, saatan ottaa vähemmän, tai en ollenkaan.
  6. Toisinaan olen pohtinut, tarvitseeko alkoholia elämässä ollenkaan: turhia kaloreita, turhaa rahanmenoa, turhia huonoja oloja. Ilman alkoholia pärjään, ja liikkuvalle ihmiselle se ei sovi. Toisaalta en ole valmis/halukas siitä myöskään luopumaan, koska silloin tällöin juhlissa on kiva nauttia alkoholia ja olla pikku hiprakassa 😉

 27. Elisa

  1. Kuinka usein juot?
  – Hyvin harvoin, juhlapäivinä (synttärit, uusi vuosi tms.) saatan ottaa lasillisen skumppaa tai valkkaria, mutta se todellakin jää siihen lasilliseen. Alkoholin nauttimiset jäävät kuitenkin alle kymmeneen kertaan vuodessa.
  2. Sekoittaako juominen treenirutiinejasi?
  – Ei, eikä tule ikinä sekoittamaankaan.
  3. Juotko lasillisen tai kaksi, jos et saa unta
  – En, laitan mielummin rentouttavaa musiikkia soimaan ja venyttelen.
  4. Juotko aina hyvän ruuan kanssa viiniä? Tarviiko hyvä ruoka mielestäsi alkoholia rinnalleen vai kelpaako ihan vaan vesi?
  – Hyvä ruoka ei tarvitse alkoholia rinnalleen. Erittäin harvoin saatan juoda lasillisen, mutta mielummin nautin jääkylmää sitruunavettä.
  5. Saatatko olla ottamatta jos tiedät, että seuraavana päivänä olisi vielä viikon viimenen juoksulenkki/salitreeni edessä?
  – Erittäin usein itse asiassa. Monille joudun selittelemään, että en halua ottaa edes sitä lasillista, sillä haluan seuraavana päivänä treenaamaan. Ja minun kun ei tosissaan tarvitse ottaa kuin se lasillinen viiniä/siideriä/tms. ja seuraavana päivänä on sen verran huono olo, että kova treenaaminen ei tule kysymykseen. Mielummin jätän ottamatta ja treenaan seuraavana päivänä kunnolla, kun otan pari lasillista ja ”joudun” tekemään salitreenin sijaan esimerkiksi kevyen kävelylenkin.
  6. Kerro omia mielipiteitä alkoholista….
  – Nuorempana (16-18-vuotiaana) tuli juotua paljon enemmän, mutta vähän ennen 19-vuotis synttäreitäni ostin salikortin ja sen jälkeen jäin treenaamiseen niin pahasti koukkuun, että ”ryyppääminen” ja ylipäänsä alkoholin juominen väheni. Nyt parin vuoden jälkeen tuosta päätöksestä myös ne satunnaiset kerta vuoteen ryyppyreissut ovat jääneet pois kuvioista. Mielummin haen sen hyvän olon treenistä ja hyvästä ruuasta kuin alkoholista! Silti en koe, että minun pitäisi jättää alkoholi kokonaan pois elämästäni. Juon jos tekee mieli ja jos ei tee mieli, niin sitten en juo.

  Pidän Suomen alkoholikulttuuria ongelmallisena, myös valtion suunnalta. Asun itse nykyisin keski-Euroopassa ja voin hyvällä omalla tunnolla kertoa, että täällä alkoholi ei ole ongelma, vaikka samanlaisia ”holhous-rajoituksia” kuin Suomessa ei täällä tunneta (ja alkoholin hinta on vain murto-osa Suomen hinnoista). Täällä voin lähteä muiden mukana bilettämään, sillä suurin osa porukasta on selvinpäin. Mielestäni Suomessa alkoholista on tehty liiaksi kielletty asia ja kaikkihan me tiedämme, että kielletyt asiat houkuttelevat. En sano, että alkoholi olisi ihmiselle terveellinen ja hyvä juttu, mutta jos siihen suhtauduttaisiin eri tavalla, voisi Suomessakin olla alkoholin menekki vähän toista luokkaa kuin nykyisin. Kohtuu kaikessa! 🙂

 28. Miisu

  1. Varmaan n. kerran kuussa, toisinaan ei kyllä sitäkään. Useimmiten kyseessä on siis vain yksi saunalonkero tms.
  2. Ei.
  3. En. Alkoholi varmaan auttaa nukahtamisessa, mutta itse unenlaatu tuskin ainakaan paranee.
  4. Juon ruoan kanssa yleensä aina vettä.
  5. Kyllä.
  6. Mun mielestä alkoholi on yliarvostettua. Aloitin juuri opinnot yliopistossa, ja olen vähän jopa pettynyt kun kaikki tapahtumat liittyy jollain tapaa bilettämiseen ja alkoholinkäyttöön. Itseäni ei vastaavanlainen pahemmin nappaa, sillä alkoholi a) maksaa paljon b) sotkee rutiinit ja treenit c) tuo vain väsyneen ja huonon olon ja seuraava päivä menee ”hukkaan” d) koska en alkoholia kovin usein halua, en todennäköisesti selvänä jaksaisi katsella kun muut kiskoo viinaa kitusiin minkä ehtii. Toivottavasti jossain vaiheessa tulis jotain muutakin _alkoholitonta_ aktiviteettia ja taphtumaa.

  Joskus on kyllä kiva käydä viihteellä tanssimassa, mutta paino sanalla joskus :). Kaikki bileet on aina aika samanlaisia enkä niistä saa mitään irti, niin ei tule senkään takia käytyä klubeilla. Tähän nihkeään suhtautumiseeni saattaa kyllä vaikuttaa sekin, että kun olin vielä alaikäinen ja aloin seurustelemaan ensimmäistä kertaa, oli tämä poikakaverini äiti täysin alkoholisoitunut. -Samalle polulle taisi poikakin sitten lähteä.. Jotenkin silloin tuli kulutettua alkoholia melko paljon (”pää täyteen” varmaan jopa kerran kuussa tai useammin), ja nyt tuntuu siltä ettei koko lystissä ole mitään uutta, jännää ja hauskaa jäljellä. Ennemminkin mieleen tulee vain kaikki ikävät kokemukset ja muistot noilta teiniajoilta ja etenkin tuosta kyseisetä perheestä. -Ja jopa hävettää, miten sitä on tullut juotua ja örvellettyä silloin teininä (16-17v). Miellän baarit seuranhakupaikoiksi, enkä siellä viihdy kun olen paljon mielummin ihanan nykyisen miesystäväni kanssa kuin torjumassa kännisten miesten ehdotteluja.

 29. Sari

  1. Kuinka usein juot? Vähän riippuu, kerran pari kuukaudessa, joskus harvemmin ja joskus useammin.
  2. Sekoittaako juominen treenirutiinejasi? Tällä hetkellä treenaaminen on muutenkin epäsäännöllistä ja vähentynyt, joten ei.
  3. Juotko lasillisen tai kaksi, jos et saa unta? En
  4. Juotko aina hyvän ruuan kanssa viiniä? Tarviiko hyvä ruoka mielestäsi alkoholia rinnalleen vai kelpaako ihan vaan vesi? En pidä viineistä. Ruoan kanssa parasta on maito tai vesi, oluttakaan en juo ruoan kanssa.
  5. Saatatko olla ottamatta jos tiedät, että seuraavana päivänä olisi vielä viikon viimenen juoksulenkki/salitreeni edessä? Vähän riippuu tilanteesta. Saatan olla ottamatta tai sitten päätän relata ja juoda.
  6. Kerro omia mielipiteitä alkoholista…. Pidän juomisesta ja mun mielestä on hauska välillä vetää kännit. Aina ei tietenkään tarvi vetää mitään övereitä mutta kavereiden kesken on hauska olla hieman huppelissa. Toki krapulapäivät on aika raskaita ja aina miettii ettei enää koskaan, mutta kyllä sekin menee siitä ohi. Joskus kun kyllästyttää, olen pitänyt pidempiä taukoja juomisesta.

 30. Katariina

  1. Lasi viiniä kerran tai kaksi kuussa ruuan kanssa tai saunasiideri. Enemmän kuin yksi annos noin kerran kolmeen kuukauteen. Ehkä keraan vuodessa enemmän. Ikä on tuonut sen verran malttia, että pieni hiprakka on juuri sopiva ja lähinnä nolottaa jos vahingossa menee enemmän
  2. Ei koskaan. Jos on tarkoitus ottaa enemmän kuin se yksi, treenit on joko jo tehty ko päivältä tai seuraava on lepopäivä
  3. En, alkoholi sekoittaa unen vielä enemmän
  4. En, arkiruokien kanssa vettä poikkeuksetta. Viini sitten parempien ruokien ja ravintola-illallisten kanssa.
  5. Kyllä
  6. Oma alkoholinkäyttö on aika maltillista. En sylje lasiin, mutta kunnon persiit olalle alkaa olla taaksejäänyttä. Hauskaa voi pitää ilman alkoholia helposti., mutta joskus muutama lasillinen on paikallaan, kun se on tilanteeseen sopivaa. Ei koska murheeseen vaan jonkun erityisen tilanteen kunniaksi.

 31. Iida

  1. Ennen tuli juotua noin kerran tai kaksi kuukaudessa, mutta nyt viime juomakerrasta on yht äkkiä vierähtänyt neljä kuukautta eli jatkossa taitaa oma juomiseni muuttua muutamaan kertaan vuodessa.
  2. Tätä nykyään ei enää sekoita mitenkään. Olen mielummin selvänä viikonloput, että pääsen lauantai- ja sunnuntaiaamuna aikaisin salille nauttimaan. 🙂
  3. En ole ikinä juonut siksi, että en saa unta.
  4. Itse tykkään ruokani syödä veden kanssa. Noin kerran vuodessa taitaa ruuan kanssa tulla juotua lasi viiniä.
  5. Helposto jätän juomatta, jos tiedän, että seuraavan päivän treeni voi kärsiä sen vuoksi.
  6. Onhan alkoholin juominen mukavaa, varsinkin hyvässä seurassa. Mutta itse arvostan juuri niitä viikonloppuaamuja, kun saan herätä aikaisin aamulla ilman krapulaa ja koko päivä vielä edessä ja ehtii treenaamaan ja puuhaamaan vaikka mitä. 🙂 Itsellä tainnut tapahtua ”aikuistuminen” (tai tainnut mennä suoraan mummoutumisen puolelle), mikään ei voita iltoja oman kullan ja meidän ihanan koiran kanssa sohvalla. <3

 32. Aada

  1. Alle 10 kertaa vuodessa.
  2. Ei sekoita. Lähes poikkeuksetta nuo kerrat kun juon on tiedossa etukäteen ja kun tiedän että jonakin tiettynä viikonloppuna on tulossa sellaiset juhlat missä aion nauttia alkoholia niin hoidan sen viikonlopun treenit etukäteen viikolla.
  3. En koskaan.
  4. En juo. En ole vielä tähän päivään mennessä ”oppinut” juomaan viiniä vaan sekä punkku että valkkari on mielestäni pahaa. Tästä syystä ruokajuomana on aina vesi tai joskus ravintolassa Pepsi Max.
  5. Kysymykseen 2 viitaten tällaisia tilanteita ei oikeastaan tule, olen ihmisenä yleensäkin sellainen että suunnittelen treenit ja syömiset tarkkaan ja niistä ei poiketa eli ei tule lähdettyä juhlimaan hetken mielijohteesta. Jos taas on tiedossa vaikka hyvän ystävän syntymäpäiväjuhlat niin tiedän etukäteen että tulen juomaan alkoholia ja hoidan treenit aiemmin niin ettei niistä tarvitse potea huonoa omaatuntoa jos juhlien jälkeinen päivä menee sohvalla maaten.
  6. Alkoholinkäyttöni on vähentynyt ensinnäkin siitä syystä että olen ollut jo monta vuotta parisuhteessa eikä ole enää tarvetta eikä halua lähteä ulos joka viikonloppu. Viimeisen kahden vuoden aikana toinen ja vähintään yhtä suuri syy on se että hyvin usein menen sunnuntaiaamuna paljon mieluummin treenaamaan kuin poden krapulaa. Silloin harvoin kun juon alkoholia en yleensä juo itseäni humalaan, en edes muista milloin näin olisi käynyt, mutta kun ikää on tullut pelkkä myöhään valvominen ottaa koville ja siksi annan itselleni luvan levätä ja ottaa rennosti niinä harvoina kertoina kun edellisenä iltana on oltu juhlimassa. En ole kokenut tarpeelliseksi luopua alkoholista kokonaan koska juon niin harvoin ja välillä on sellaisia tilanteita että tekee mieli ottaa muutama, esim. vaikka nuo aiemmin mainitsemani hyvän ystävän synttärit.

 33. Nina

  1. Kuinka usein juot? pari kertaa vuodessa
  2. Sekoittaako juominen treenirutiinejasi? ei
  3. Juotko lasillisen tai kaksi, jos et saa unta? en
  4. Juotko aina hyvän ruuan kanssa viiniä? Tarviiko hyvä ruoka mielestäsi alkoholia rinnalleen vai kelpaako ihan vaan vesi? vettä kiitos!
  5. Saatatko olla ottamatta jos tiedät, että seuraavana päivänä olisi vielä viikon viimenen juoksulenkki/salitreeni edessä? en ottaisi
  6. Kerro omia mielipiteitä alkoholista….
  Monet juo aivan liikaa alkoholia, varsinkin nuoret. nykyään pidetään sinua kummallisena jos et juo alkoholia, se jotenkin kuuluu asiaan että juot. Mun mielestä se on myrkkyä keholle ja en ymmärrä miksi haluaa vapaaehtoisesti juoda. Shampanjaa tai kouhuviiniä juhlissa 1 lasi on ihan ok. En näe mitään järkeä juoda, eikö kauhea krapula seuraavana päivänä sano jo jotain, että kehomme emme tykkää siitä? silti juo yhä uudelleen ja uudelleen. Suomessa olemme epävarmoja ja ei niin sosiaalisia kun juot pystyt enemmän pitää hauskaa, monet miettii näin… Alkoholi ei vaan ole mun juttu ja monet on ihan hämmästyneenä ollu kun ei juo alkoholia. Taas kerran. ne on näitä elämän valintoja 🙂

 34. noora

  1. Harvoin, ehkä 3 kertaa vuodessa jonkin spesiaalimman tapahtuman yhteydessä. Edellinen kerta salin 1-vuotis kekkereillä elokuussa ja seuraava kerta taitaa olla joulukuussa kun pikkujouluja vietellään tyttöjen kanssa. Jos siis ei lasketa ruuan kanssa (1krt/2kk ehkäpä) nautittua lasia viiniä.
  2. Ei sekoita. Jos tiedän, että seuraavana päivänä kova treeni tai esim. kisa seuraavallakin viikolla niin jätän vallan juomatta. Suurimmaksi haitaksi näissä kosteissa illoissa on mulle muodostunu niistä aiheutuva univelka, jota sitten paikkaillaan monta yötä.
  3. En ole ikinä juonut lasillistakaan sen takia, etten saisi unta.
  4. En juo aina. Nykyään ehkä noin joka toinen kerta. Hyvä ruoka ja siihen sopiva viini ovat lyömätön yhdistelmä, mutta en koe viinilasia pakolliseksi, vaan olen täysin tyytyväinen vedenkin kanssa nautittuun ateriaan.
  5. Ehdottomasti näin lähes aina. Vaikka olisin porukassa, jossa muut juovat, voin aivan hyvin olla vesilinjalla ja nauttia seuraavana päivänä hyvästä treenistä. Jos oikeasti lähden ulos, niin tiedän sen, ettei seuraavana päivänä tarvitse yrittääkään suoriutua treenistä, vaan se on ehdottomasti lepopäivä.
  6. Nykyään arkeeni kuuluu tavoitteellinen treenaaminen, enkä koe minkäänlaista tarvetta lähteä ulos viikonloppuisin. Tähän kun vielä yhdistetään avoliitosta kaukosuhteeseen päätyminen niin tiedän miljoona parempaa tapaa viettää viikonloppu kuin viihteellä 🙂 En jaksa tehdä alkoholista niin isoa asiaa, kuin se monille tuntuu olevan, vaan jos mieleni tekee vaikka sitä lasillista viiniä, niin antaa mennä vaan. Elän muuten niin terveellisesti, että se ei millään lailla kaada mitään. Koen, että suhteeni alkoholiin on terveellä pohjalla.

 35. MarianneP

  1. Harvoin. Usein juominen liittyy hyvään ruokaan, jolloin juon lasillisen viiniä. Viime kerrasta, että olisin juonut useamman alkoholiannoksen putkeen taitaa olla jo reilu vuosi aikaa.
  2. Ei vaikuta. Illanvietoissa voin hyvin olla limsa/vichy linjalla.
  3. En koskaan.
  4. Hyvä ruoka ei vaadi viiniä. Pihvin kylkeen tilaan kuitenkin usein lasillisen punaviiniä. Usein tällöin on kyseessä hieman pidemmän kaavan syöminen. Perus ravintolaruoka/burgerit yms… maistuu loistavalta juuri veden kanssa.
  5. Harvoin olen tällaisessa tilanteessa. Osaan rytmittää treenini ja juhlintani sopivasti, ja niinkuin ylempänä avasin, niin juhliakin pystyy hyvin ilman alkoholiakin.
  6. Ennen alkoholikäyttäytymiseni on lähinnä ollut sosiaalisten paineiden mukaista. Nykyisin voin hyvin kieltäytyä alkoholista ja lähteä juhlimaan ihan vesilinjallakin. Ystäväni ymmärtävät täysin. Avopuolisonikin juo alkoholia todella maltillisesti. Mielummin laitamme rahamme hyvään ruokaan ja matkusteluun kuin alkoholiin. Darra-aamuja en ole myöskään kaivannut ollenkaan! Mielestäni on huvittavaa, että ainoastaan Suomessa alkoholin käyttöään tai siitä kieltäytymistä joutuu näin paljon perustelemaan ja selittelemään.

 36. kultsimuruinen

  1. Kuinka usein juot?
  Noin kolmen kuukauden välein.
  2. Sekoittaako juominen treenirutiinejasi?
  Olen treenannut tosi vähän aikaa, mutta kyllä viime kertainen sotki!
  3. Juotko lasillisen tai kaksi, jos et saa unta?
  En.
  4. Juotko aina hyvän ruuan kanssa viiniä? Tarviiko hyvä ruoka mielestäsi alkoholia rinnalleen vai kelpaako ihan vaan vesi?
  Ei ruokaa voi syödä alkoholin kanssa…
  5. Saatatko olla ottamatta jos tiedät, että seuraavana päivänä olisi vielä viikon viimenen juoksulenkki/salitreeni edessä?
  Otan erittäin harvoin ja yleensä suunnitellut jo aiemmin menoni illanvieton takia 🙂
  6. Kerro omia mielipiteitä alkoholista….
  Alkoholi on melko turha aine, joka vahingoittaa kroppaa ja päivärytmiä. Koen myös, että aloholin nauttimisesta palautuminen vie kauan. Olen harkinnut kokonaan lopettamista 🙂

 37. Petra

  1. Harvoin. En oo juonu itteäni humalaan pariin vuoteen, mutta yhen lasillisen viintä tai skumppaa otan ehkä noin 5 kertaa vuodessa?
  2. Sekoittaa, siksi en juo 🙂 Ja mitä vanhemmaksi tulee, sitä pidempään sen alkoholin tuntee kropassa, riippuu tietty määrästä 😀
  3. Alkoholi häiritsee mun unta, joten en ota, vaikka uni ei tulisi 🙂
  4. Vesi tai limu kelpaa, en oo koskaan oppinu juomaan viintä ruoan kanssa…
  5. Kyllä.
  6. Mun mielestä jokainen juo kuten tykkää. Ite oon todennu, etten hirveesti pidä alkoholista ja mun maha ei kestä sitä, joten juon yhden lasin silloin tällöin kuin oikeesti tekee mieli. Jos ei tee niin sitten jätän juomatta sen lasinkin, vaikka olis joku juhlapyhä 🙂

 38. Eveliina

  1. Max pari kertaa kuussa, yleensä 3-7 annosta kerralla

  2. Kyllä valitettavasti, yleensä yritän kuitenkin sijoittaa lepopäivän darrapäivälle

  3. En juo, alkoholista tulee muutenkin maha aina kipeeks nii ”turhaan” en kipuja halua

  4. En juo, viini ym on pahanmakuista. Juon mielummin limsaa/vettä

  5. Jos on sovittua menoa jossa alkoholi on vahvasti läsnä en reenien takia alkoholiannoksia sillä kertaa vähennä. Jos on joku yllättävä meno, kuten kaveri pyytää ”yksille” saatan jättää väliin tai juoda vettä

 39. Emmi

  1. Noin 2-4 kertaa vuodessa enemmän, tämän lisäksi satunnaisesti 1-2 annosta alkoholia esim. ravintolassa.
  2. Ei oikeastaan. Jos tiedän, että joku päivä on tulossa juhlat, niin suunnittelen viikon treenit niin, että saan ne suoritettua niin, että en liiku juomispäivänä tai sitä seuraavana. Jos tulee jotain ex. tempore, niin en välttämättä juo, jos olen suunnitellut treenit seuraavaksi päiväksi.
  3. En ikinä.
  4. Silloin tällöin kaipaan viiniä, lähinnä ulkona syödessä. Jos kuitenkaan kukaan muu ei ota alkoholia, niin en ota itsekään. En koe 1-2 annosta haitallisena, kunhan se ei ole tapa, vaan pieni luksus arjessa silloin tällöin.
  5. Riippuu seurasta, tilanteesta ja mielentilasta. Jos olen esim. väsynyt ja tiedän illan loppuvan osaltani lyhyeen, niin en ota. Jos on jotain harvinaisempaa, vaikka polttarit tms, niin otan.
  6. Alkoholi ei kuulu jokapäiväiseen tai -viikkoiseen elämään. Suoraan sanottuna itsekin kuitenkin vedän päädyt pari krt vuodessa, onhan se ihan kivaa joskus. Nuorempana tuli juotua useammin ja enemmän, nyt vanhempana (25) alkoholi on ajan myötä jäänyt puenempään osaan. Olen seuraavana päivänä juhlista mieluummin hyvinvoiva ja energinen kuin huonovointinen ja väsynyt. Hukkaan mennyt vapaapäivä harmittaa aina, vapaat ovat kuitenkin arvokkaita, haluan käyttää ne mahdollisimman hyvin ja viisaasti.

 40. Kata

  1. 1-3 kertaa
  2. Ei
  3. En
  4. En tykkää viinistä. Vesi tai joskus harvoin pepsi max ruokajuomana
  5. Kyllä 😀
  6. Alkoholi on pahaa, turhaa ja aivan liian tärkee asia ihmisille. Ennen join useammin mutta viime vuosina olen tajunnut että en edes tykkää siitä niin miksi joisin..saati se krapula. Eew.

 41. Heta

  1. Humalahakuisesti en ollenkaan, viiniä ruualla tai saunaoluen kerran-pari viikossa. Muutaman kerran vuodessa on juhlia joissa otan useamman mutten yli viittä annosta.
  2. Ei ollenkaan
  3. En koskaan
  4. Nautin hyvästä ruuasta ja viinistä, maistelen mielelläni erilaisia viinejä ja etsin ruualle sopivaa viiniä pariksi. Voin silti juoda pelkkää vettä, ja yksi lasikin riittää silloin kun otan viiniä.
  5. Jätän lounaalla viinilasin väliin jos aion treenata illalla. Niin paljoa en juokaan että se seuraavaan päivään vaikuttaisi.
  6. Olen aikanaan juonut paljon ja tehnyt kännissä asioita joita ei olisi pitänyt. En kaipaa humalaa yhtään, ei ole mitään mitä pitäisi juomalla turruttaa ja hauskaa on muutenkin. Lastenkaan vuoksi en halua esiintyä humalassa, ja terveys tuntuu nykyään tärkeämmältä. Treenikin kulkee paremmin kun ei läträä viinan kanssa.

 42. Miims

  1. Kuinka usein juot?
  -ehkä kerran tai kaksi vuodessa
  2. Sekoittaako juominen treenirutiinejasi?
  -kyllä se varmasti sekoittaisi jos joisi usein
  3. Juotko lasillisen tai kaksi, jos et saa unta?
  -en koskaan
  4. Juotko aina hyvän ruuan kanssa viiniä? Tarviiko hyvä ruoka mielestäsi alkoholia rinnalleen vai kelpaako ihan vaan vesi?
  -en juo viinejä ollenkaan joten vesi riittää 🙂
  5. Saatatko olla ottamatta jos tiedät, että seuraavana päivänä olisi vielä viikon viimenen juoksulenkki/salitreeni edessä?
  -kyllä olen 🙂
  6. Kerro omia mielipiteitä alkoholista
  -Kallista,käytän sen rahan mieluummin johonkin muuhun. Lisäksi minulle tulee kamalan helposti darra ja mikä vielä,menee treenit ihan sekasin :s

 43. susa

  1. N.kerran kuukaudessa,välillä useammin ja välillä on pitkiäkin taukoja.
  2. Ei sekoita,saatan vaan suunnitella reenit sen mukaan, että lepopäivä on juhlien ja illanistujaisten jälkeinen päivä( vaikka silloinhan se kroppa vasta kovilla tavallaan onkin..)
  3. En
  4. Hyi en juo viiniä,paitsi tooosi harvoin jos on esim niin fiini illallinen, että ei viitsi olla juomatta tai muuta ei ole tarjolla. En tykkää juoda mitään alkoholia ruuan kanssa.
  5. Saatan joskus tosi harvoin, mutta yleensä olen suunnitellut reeniaikataulut niin ettei näin käy.
  6. En oikein tiedä mitä mieltä olen,yritän itse vähentää ja lopettaa koko alkoholin käytön ainakin joskus. Toisaalta sillä on myös hyviäkin puolia, esim se tosiaankin sosiaalistaa ihmisiä ja myös itseäni ja se auttaa tutustumaan ihmisiin,jos alkoholia otetaan kohtuudella. Kaikkea kohtuudella pätee mielestäni myös alkoholin käyttöön.

 44. Tiia

  1. Silloin tällöin. Yleensä korkeintaan kerran kuussa, joskin tosin esim. pikkujouluaikana saatan juoda useammin ja sitten taas esimerkiksi nyt syksyllä olin melkein 3 kk juomatta että vaihtelee paljon!
  2. Ei sekoita. Joko teen tietoisen päätöksen että sinä päivänä enkä seuraavana välttämättä treenaa tai sitten käyn tekemässä treenin ennen juomista. En koe että maailma kaatuu jos yhden treenin kuussa jättää baari-illan takia väliin jos mulla vaan on hauskaa.
  3. En koskaan.
  4. Juon yleensä aina ruoan kanssa vain vettä. Itselleni alkoholi ei ole ruokajuoma lukuunottamatta jotain harvoja juhlatilaisuuksia.
  5. En mä yleensä mieti noin paljoa ja jos jollain viikolla nyt tulee käytyä ulkona niin sitten voi hyvin jäädä treenikin välistä enkä menetä yöuniani sen takia. Vaihtelee siis.
  6. Mun mielestä on ok käyttää kohtuudella jos osaa tosiaan juoda sillä tavalla että pystyy huolehtimaan itsestään ja siitä ei tule ongelmaa. Itse juon tosiaan mielestäni kohtuudella ja silloin saatan kyllä olla ihan kunnon humalassakin, mutta en koskaan niin pahasti että en pystyisi toimimaan tai että kärsisin siitä mitenkään erityisemmin. Voisin elää täysin ilman alkoholiakin enkä esimerkiksi harrasta tissuttelua juuri koskaan. En ymmärrä työpäivien jälkeisiä sidukoita, saunakaljoja enkä muita tekosyitä saada juoda usein. Voisin kuvitella että jossain vaiheessa voisin olla ilman alkoholiakin ja jos en kävisi koskaan baarissa, tuskin joisin ollenkaan. Kauhistelen usein nuorten juomatottumuksia, koska itse join ekan kerran vasta 19-vuotiaana enkä koskaan ole hirveästi tuota kännäämistä harrastanut. Toisaalta, olen itse nyt 24, ja koen että on ihan ok vielä käydä baarissa ja ottaa enemmänkin, kunhan tosiaan sillä juomisella jotkut rajat on.

 45. Tiia

  Täytyypä vielä lisätä tohon vikaan kohtaan se, että työskentelen työpaikassa, jossa on todellakin nollatoleranssi alkoholin suhteen ja pienikin tulos puhallutuksessa tietää potkuja. Tästäkään syystä en koe alkoholin olevan minkään sortin ”arkijuoma” ja olen vähän liiankin varovainen sen kanssa, kun ei halua ottaa koskaan mitään riskejä työpaikan suhteen. Musta tollanen systeemi sopisi useammallekin työpaikalle ja koen että juomiseen pitäisi puuttua enemmän.

 46. Elina

  1. Kuinka usein juot? Lasillisen viiniä otan noin kerran kuukaudessa ja useamman annoksen kerralla nautin muutaman kerran vuodessa.
  2. Sekoittaako juominen treenirutiinejasi? Ei ollenkaan.
  3. Juotko lasillisen tai kaksi, jos et saa unta? En ikinä.
  4. Juotko aina hyvän ruuan kanssa viiniä? Tarviiko hyvä ruoka mielestäsi alkoholia rinnalleen vai kelpaako ihan vaan vesi? Ruoka ei kaipaa viiniä, maito on parasta.
  5. Saatatko olla ottamatta jos tiedät, että seuraavana päivänä olisi vielä viikon viimenen juoksulenkki/salitreeni edessä? Juon maksimissaan muutaman alkoholiannoksen yhden illan aikana ja ne eivät vaikuta seuraavan päivän olotiloihin. joten jos ystävien kanssa tekee mieli ottaa lasi viiniä niin siihen ei vaikuta se, että seuraavana päivänä pitäisi juosta.
  6. Kerro omia mielipiteitä alkoholista…. Nuorempana tuli juotua enemmän, mutta enää en koe sille mitään suurempaa tarvetta, otan lasin viiniä jos tekee mieli, mutta siinäpä se yleensä on. En tykkää humalan olotilasta, siksi en juo itseäni humalaan, mutta minua ei haittaa että toiset juo alkoholia.

 47. Silva

  1. Kuinka usein juot? Noin 10 kertaa vuodessa. Viime vuonna viidesti.
  2. Sekoittaako juominen treenirutiinejasi? Sekoittaa, en voi treenata seuraavana päivänä yhtään, jos otan enemmän kuin kaks 0,5 litran alkoholijuomaa.
  3. Juotko lasillisen tai kaksi, jos et saa unta? En ikinä.
  4. Juotko aina hyvän ruuan kanssa viiniä? Tarviiko hyvä ruoka mielestäsi alkoholia rinnalleen vai kelpaako ihan vaan vesi? En ikinä juo alkoholia ruoan kanssa.
  5. Saatatko olla ottamatta jos tiedät, että seuraavana päivänä olisi vielä viikon viimenen juoksulenkki/salitreeni edessä? Sen kerran, kun lähden juopottelemaan, niin en välitä seuraavan päivän treeneistä.
  6. Kerro omia mielipiteitä alkoholista…. Alkoholi on mielestäni maailman synkin ja turhin asia enkä voi ymmärtää miksi kukaan haluaa sekoittaa päätänsä sellaisella myrkyllä. On hälyttävää miksi ihmiset haluavat paeta todellisuutta siihen myrkytystilaan useita kertoja kuukaudessa. Mielestäni alkoholimainonta pitäisi kieltää kokonaan eikä alkoholijuomavalikoimat saisi olla niin laajoja kuin mitä ne nyt ovat – hylly tolkulla! En pidä itsestäni humalassa eikä humalassa oleminen tee illastani lainkaan haueskempaa kuin selvin päin. Onnekseni pystyn viettämään mainion illan pepsi max -lasi kourassa ja silti viihdyn todella hyvin!

 48. Riitta

  Juon 1-2 kertaa kesän aikana yhden siiderin, muihin vuodenaikoihin ei yleensä tule otettua mitään. Tämä tahti ei mitään sekoita, pystyn sen yhden jälkeen kyllä aamulla tekemään mitä haluan. Kahdesti olen elämäni aikana juonut itseni humalaan joskus 2000-luvun alussa opiskeluaikoina. En siitä nauttinut millään tavalla, enkä varsinaisesti ymmärrä mitä ihmiset humalahakuisesta juomisesta saavat.

 49. KaDa

  1. Kuinka usein juot?
  -Nykyään 2-3 krt vuodessa
  2. Sekoittaako juominen treenirutiinejasi?
  -Ei. Treenaamisen takia nimenomaan vähensin juomista reilusti.
  3. Juotko lasillisen tai kaksi, jos et saa unta?
  -En.
  4. Juotko aina hyvän ruuan kanssa viiniä? Tarviiko hyvä ruoka mielestäsi alkoholia rinnalleen vai kelpaako ihan vaan vesi?
  -Joulukinkun kanssa on kiva ottaa lasillinen punkkua, mutta muuten vesi riittää.
  5. Saatatko olla ottamatta jos tiedät, että seuraavana päivänä olisi vielä viikon viimenen juoksulenkki/salitreeni edessä?
  -Todellakin jätän välistä alkoholin, jos on treenit suunnitelmissa.
  6. Kerro omia mielipiteitä alkoholista….
  -Ennen tuli vedettyä aika roimalla kädellä kutakuinkin joka viikonloppu, joskus viikollakin. Ja hauskaahan sitä tuli pidettyä ja niiltä ajoilta on kylllä muistoja, jotka saa vieläkin huutonauramaan. Bilettäminen oli hauskaa niin kauan, kuin sitä kesti, mutta aika aikaansa kutakin ja nyt on muut intressit, johon sillä siivolla juominen ei vaan yksinkertaisesti mahdu mukaan.

  Itse en ymmärrä enkä usko yhdellä käymiseen tai unilääkkeeksi ottamiseen tai mihkään muuhunkaan alkoholin käyttöön, jossa ei ole tarkoitusta juoda itseään humalaan. Sellanen turhanpäiväinen tissuttelu on..niin turhaa. Kerralla kunnolla tai ei ollenkaan. 🙂

 50. Marja

  1. Kuinka usein juot? Harvemmin kuin kerran kuussa
  2. Sekoittaako juominen treenirutiinejasi? Harvoin
  3. Juotko lasillisen tai kaksi, jos et saa unta? En
  4. Juotko aina hyvän ruuan kanssa viiniä? Tarviiko hyvä ruoka mielestäsi alkoholia rinnalleen vai kelpaako ihan vaan vesi? Riippuu tilanteesta, ravintolassa hyvässä seurassa viini on todennäköisempi kuin vesi, mutta ravintolassa syömistä ei tule harrastettua paljoa.
  5. Saatatko olla ottamatta jos tiedät, että seuraavana päivänä olisi vielä viikon viimenen juoksulenkki/salitreeni edessä? Mahdollisesti
  6. Kerro omia mielipiteitä alkoholista. Iän myötä sitä välttää aiheuttamasta seuraavan päivän krapulaa, siitä toipuminen kuin kestää nykyisin parikin päivää 😀

 51. Ninnunna

  1. Kuinka usein?
  Humalaan asti harvoin, ehkä noin 5 krt vuodessa ja joka vuosi harvemmin 😉 Lasillisen viiniä tai pari olutta/siideriä melkein joka viikko, toisina viikkoina kolmenakin iltana.

  2. Sekoittaako rutiineja?
  Nuo humalaan asti ehtivät harvat kerrat sekoittaisivat, jos en olisi varautunut niihin etukäteen hoitamalla treenit pois alta. Tuo lasi viiniä/olut/siideri eivät sekoita.

  3. Jos et saa unta?
  Hyvin harvoin on unen saannin kanssa ongelmia. Silloin saatan ottaa sen viinitilkan, sytytellä kynttilöitä ja käpertyä lukemaan kirjaa sohvan nurkkaan. Tällöin ei kylläkään ole enää tavoitteena nopea unen saanti, vaan nimenomaan rentoutuminen ja nauttiminen omasta rauhasta, kun muu talonväki nukkuu.

  4. Hyvän ruuan kanssa?
  Toisinaan. En itseisarvollisesti yhdistä hyvää ruokaa ja alkoholia, vaan ne ovat molemmat nautintoja, joita voi käyttää myös erikseen.

  5. Ootko ottamatta jos huomenna treeni?
  Olisin. Oma treenaamiseni on hyvin vapaamuotoista ja vaihtelevaa (ei päivään tai kellonaikaan sidottua). Täten hoitelen treenit pois alta, jos on enemmän alkoholia tiedossa. Jos on sovittuna treenit jonkun kanssa, niin sitten jää alkoholit väliin ja lähen huomenna tyytyväisenä treeneihin. Minulle ei ole ongelma juhlia myös selvinpäin.

  6. Ota kantaa?
  Ajattelin jättää tämän kohdan tyhjäksi, mutta en näköjään pystykään.

  Tuntuu, että ihmiset ovat menettäneet järkensä jossain tässä vuosien mittaan, liekö kaikille sitä edes koskaan ollut. Mielenkiinnolla odotellaan mihin muotoon tämä kuuluisa lakiuudistus päätyy, kun ei sitä oikein kukaan vielä tunnu tietävän ja lain tulisi kuitenkin vuodenvaihteessa astua voimaan…

  Uskon kuitenkin, että uusi alkoholilaki tulee olemaan vitsi, jonka valvomiseen eivät kenelläkään riitä resurssit. Miten on mahdollista että tässä valmistelutoimikunnassa yksi pääjehuista on lestadiolainen, jolta uskonto kieltää kaiken alkoholin käyttämisen? Seassa on myös ainakin yksi päättäjä, joka on ensin itse ollut kehittelemässä tätä lakiuudistusta, mutta sitten äänestyksessä äänestänyt sitä vastaan. Olenko minä ainoa, jonka mielestä tässä on ristiriita?

  Panimoita käsketään maalauttamaan autonsa, mutta halvemmaksi niille tulee rekisteröidä kalustonsa Virossa. Kummankohan tekevät? Ja minne menee verosentit?

  Kaikenlainen mainonta kielletään, joten ainut tapa kilpailla on hinta. Halvemmasta hinnasta jää luonnollisesti vähemmän veroeuroja valtiolle. Eiköhän se ole nimenomaan se halpa hinta, joka sen lapsen ja nuoren kohdalla ratkaisee mitä alkoholia hän käyttää, jos jotakin aikoo käyttää?

  On hieman vaikeuksia tavallisella puntti-pubi-Pirkolla ymmärtää tätä touhua.

  Anyways Monna: Tykkään susta ja sun blogista. Toivon sulle kaikkea hyvää! <3

 52. Sanna

  1. Kuinka usein juot?
  Muutaman kerran vuodessa saatan juoda yhen saunasiiderin., mutta siihen se jää.

  2. Sekoittaako juominen treenirutiinejasi?
  Ei.

  3. Juotko lasillisen tai kaksi, jos et saa unta?
  En.

  4. Juotko aina hyvän ruuan kanssa viiniä? Tarviiko hyvä ruoka mielestäsi alkoholia rinnalleen vai kelpaako ihan vaan vesi?
  En tykkää viinin mausta. Ravintolassa juon ruokajuomana vettä. Myös maito menee ruokajuomana arkisin.

  5. Saatatko olla ottamatta jos tiedät, että seuraavana päivänä olisi vielä viikon viimenen juoksulenkki/salitreeni edessä?
  Kyllä.

 53. Hellu

  Kerran viikossa viinilasin

 54. Terhi

  1. Kuinka usein juot?
  -Nykyään en juo enää ollenkaan.
  2. Sekoittaako juominen treenirutiinejasi?
  -Sekoittaisi jos joisin, yksi syy miksi en juo on juuri se että saan paljon paremman olon salilla tai lenkillä käynnistä.
  3. Juotko lasillisen tai kaksi, jos et saa unta?
  -En enää mutta joskus yksi pieni yömyssy on saattanut rauhoittaa mutta voisin sanoa että olen ehkä kaksi kertaa elämässäni tehnyt näin.
  4. Juotko aina hyvän ruuan kanssa viiniä? Tarviiko hyvä ruoka mielestäsi alkoholia rinnalleen vai kelpaako ihan vaan vesi?
  -Ennen ajattelin että tottakai ruoka tarvitsee viinin seuraksi mutta nykyään voin sanoa että se ruoka maistuu ihan yhtä hyvältä viinillä tai ilman.
  5. Saatatko olla ottamatta jos tiedät, että seuraavana päivänä olisi vielä viikon viimenen juoksulenkki/salitreeni edessä?
  -Kyllä, nykyään, ennen se ei niin vaikuttanut juomisiin mutta silloin ei myöskään treeni ollut niin tärkeä, asiat siis vaihtaneet paikkaansa tärkeysjärjestyksessä.
  6. Kerro omia mielipiteitä alkoholista….
  -En ole alkoholia vastaan vaikka en itse käytäkkään enää, muut saavat juoda miten haluavat. Toki tiedän valitettavan hyvin miten huonosti tuohon liittyvää sairautta alkoholismia tänä päivänä hoidetaan joten toivoisin että sen nurjasta puolesta osattaisiin puhua nuorille ajoissa. Toivoisin myös että alkoholilainsäädännössä helitettäisiin vähän, nyt niin tiukat säännöt ja verot että ei tuo normaalia alkoholin käyttöä vaan antaa negatiivisen kuvan, ei kuitenkaan kaikki ole ns. ongelmakäyttäjiä.

 55. Jenna

  1. Kuinka usein juot?
  -Todella harvoin nykyään. Erityisinä juhlapäivinä oikeastaan. Ei vaan tee mieli 🙂 olo on paljon parempi ilman alkoholia!
  2. Sekoittaako juominen treenirutiinejasi?
  -Ei juurikaan, koska juon niin harvoin. Valitsen mieluummin seuraavan päivän treenit kuin baari-illan;)
  3. Juotko lasillisen tai kaksi, jos et saa unta?
  -En
  4. Juotko aina hyvän ruuan kanssa viiniä? Tarviiko hyvä ruoka mielestäsi alkoholia rinnalleen vai kelpaako ihan vaan vesi?
  -En ikinä! 😀 Vesi on hyvä.
  5. Saatatko olla ottamatta jos tiedät, että seuraavana päivänä olisi vielä viikon viimenen juoksulenkki/salitreeni edessä?
  -Saatan ja olenkin ottamatta.
  6. Kerro omia mielipiteitä alkoholista….
  -Oon sitä mieltä, että juominen ei tunnu enää samalta kuin nuorempana. Nykyään tekee mieli lähteä ainoastaan tanssimaan, eikä tyhjentämään siiderilaseja. Oon ehkä myös liian mukavuudenhaluinen nykyisin, pelkään sitä alkoholin aiheuttamaa jäätävää oloa, joka iskee seuraavana päivänä!! En koe tarvitsevani alkoholia nauttiakseni elämästä. Valitsen mieluummin heräämisen pirteänä treenille kuin heräämisen törkeessä krapulassa 😉

 56. Emm

  1. Kuinka usein juot?
  – Ikävä kyllä, lähes poikkeuksetta tulee vedettyä kerran viikossa ne kunnon KÄNNIT.
  2. Sekoittaako juominen treenirutiinejasi?
  – Sekoittaa se. Liikkuisin enemmän, jos ei joka sunnuntai olisi krapulaa. Maanantainakaan ei vielä oikein jaksa mitään… Tiistaina sitten vasta jumppaan.
  3. Juotko lasillisen tai kaksi, jos et saa unta?
  – Tätä en ole ikinä harrastanut. Todella harvoin juon vaan yhden tai kaksi. Jos juon, niin juon sitten kerralla kunnolla.
  4. Juotko aina hyvän ruuan kanssa viiniä? Tarviiko hyvä ruoka mielestäsi alkoholia rinnalleen vai kelpaako ihan vaan vesi?
  – Ruuan kanssa juon vettä/maitoa. Alkoholi ei sovi ruuan kanssa yhteen.
  5. Saatatko olla ottamatta jos tiedät, että seuraavana päivänä olisi vielä viikon viimenen juoksulenkki/salitreeni edessä?
  – Silläkin uhalla vedän ne kännit.
  6. Kerro omia mielipiteitä alkoholista….
  – Pakko myöntää, että surulliselta kuulostaa nämä mun vastaukset (ei kaikki kohdat). Sinkku kun on niin tuntuu, että joka viikonloppu täytyy mennä baariin ja vetää ne kännit. Jospa sieltä vaikka jonkun löytäisi, niin ei ”tarvis” joka viikonloppu ryypätä. Ujo kun olen, niin ei selvinpäinkään voi mennä.
  Harmittaahan se, kun jää liikkuminen väliin ja kroppa vaan pöhöttyy lisää.
  Kun seurustelin, niin alkoholinkin käyttö oli huomattavasti vähäisempää. Ei sillon tarvinnut mennä kun oli joku kenen kanssa pystyi tekemään jotain muuta. Nykyisin se on sitä, että jos päättää olla lähtemättä baariin ja olla selvinpäin, niin istun yksin kotona, kun sinkkukaverit on tietysti siellä baarissa ja seurustelevat sitten keskenään. En mä yksinkään halua viettää lauantai-iltaani. En mä halua olla kännissäkään joka viikonloppu. Miettimisen arvoisia asioita kyllä…

 57. Hanna

  1. Ehkä pari kertaa vuodessa, ei vaan enää maistu eikä tee mieli juoda. Nuorempana juhlittu tarpeeksi ja nyt haluan keskittyä hyvään oloon ja oman kehon ja mielen hallintaan.
  2. Ei vaikuta treeneihin, koska en juurikaan käytä alkoholia. Valitsen mieluummin treeneistä saavuttamani hyvän olon ja endorfiinit kuin hirveän olon joka alkoholista ja juhlimisesta seuraa, niin fyysinen kuin henkinen paha olo.
  3. En.
  4.En. Vesi ja maito ovat loistavia ruoka juomia 🙂 Joskus erityisissä tilaisuuksissa lasi hyvää viiniä sopii ruuan kanssa.
  5. Olen, aina nykyään 🙂
  6. Mun mielestä jokainen käyttää alkoholia omalla tavallaan. Itsekin nuorempana juhlin paljon, varmaan liikaakin. Mutta mulla tuli kiintiö tosiaan totaalisen täyteen ja innostuin uudestaan treenaamisesta ja olen mieluummin salilla ja lenkkipoluilla kuin siideripäissäni bilettämässä. Voin paljon paremmin elämäntapojen muuttamisen jälkeen, nukun paremmin ja syön terveellisemmin, jaksan aivan toisella tavalla arjessa. Koen olevani merkittävän paljon onnellisempi ilman alkoholia 🙂

 58. res

  1. Kuinka usein juot? max. 2 x vuosi
  2. Sekoittaako juominen treenirutiinejasi? Ei, vähäisyyden vuoksi ei sekota treenejä
  3. Juotko lasillisen tai kaksi, jos et saa unta? Vettä tai maitoa kyllä, alkoholi vain vie unet- ei paranna niitä.
  4. Juotko aina hyvän ruuan kanssa viiniä? Tarviiko hyvä ruoka mielestäsi alkoholia rinnalleen vai kelpaako ihan vaan vesi? Mielestäni viini pilaa hyvän ruoan 😀
  5. Saatatko olla ottamatta jos tiedät, että seuraavana päivänä olisi vielä viikon viimenen juoksulenkki/salitreeni edessä? Ei ole tarvinnut miettiä asiaa
  6. Kerro omia mielipiteitä alkoholista…. Toisille sopii , minä olen mielummin ilman, oman hyvinvoinnin vuoksi. Jokainen juokoon kuten haluaa, jokaisen oma valinta =)

 59. Heidi

  1. Todella epäsäännöllisesti. Saattaa mennä 1 lasillinen kuohuvaa juhlissa, mutta arkena en käytä alkoholia
  2. Ei, nautin mielummin treenaamisesta joten voin hyvin jättää alkoholin pois
  3. En koskaan
  4. Mielummin vesi, ei ruoka tarvitse mielestäni viiniä
  5. Helposti
  6. Olen reilu vuosi sitten laittanut elämäntavat uusiksi ja sen myötä alkoholinkulutus laski huomattavasti. Alkoholi ei vaan maistu. Ja se on ihan ok minulle mutta joillekin kavereille tuntuu olevan vaikea asia etten juo..

 60. Siiri

  1. Tällä hetkellä en juo laisinkaan, en ole juonut liki kahteen vuoteen tippaakaan 🙂
  2. Edelliseen vastaukseen viitaten : ei sekoita sillä en juo,ja juurikin treenaaminen on yksi niistä syistä miksi en juo
  3. En,enkä ikinä olekaan näin tehnyt
  4. Vesi on paras janojuoma! Eli ei kaipaa
  5. Kyllä!
  6. Tulisi niin pitkä kommentti,että jos vain ehdit niin voit käydä lukaisemassa ajatuksiani alkoholista tästä postauksessa : http://ssiiris.blogspot.fi/2014/04/little-party-never-killed-nobody.html 🙂

  Ihanaa viikonloppua !xx

 61. Viivi

  Moikka! 🙂

  1. Kuinka usein juot? – Olen ollut nyt tasan puoli vuotta juomatta pisaraakaan. Ennen join jopa 1-4 kertaa viikossa.
  2. Sekoittaako juominen treenirutiinejasi? – Juominen sotki treenirutiinejani, estäen sunnuntain treenaamisen ja vaikuttaen haitallisesti myös maanantain treeniin. Se myös sai minut lopettamaan treenaamisen muutamaksi kuukaudeksi kokonaan.
  3. Juotko lasillisen tai kaksi, jos et saa unta? – En koskaan käyttänyt alkoholia tähän tarkoitukseen.
  4. Juotko aina hyvän ruuan kanssa viiniä? Tarviiko hyvä ruoka mielestäsi alkoholia rinnalleen vai kelpaako ihan vaan vesi? – Mä en oo koskaan käyttänyt alkoholia ruokajuomana.
  5. Saatatko olla ottamatta jos tiedät, että seuraavana päivänä olisi vielä viikon viimenen juoksulenkki/salitreeni edessä? – Aiemmin suunnittelin treenit aina niin, että lepopäivä ja krapulapäivä sattui samalle päivälle. Todella fiksua…
  6. Kerro omia mielipiteitä alkoholista…. Julkaisin juuri postauksen omista kokemuksistani ja ajatuksistani alkoholin suhteen: http://babestepsbaby.blogspot.fi/2014/10/jos-se-ei-tapa-niin-se-todellakin.html

 62. Paulina

  1. Kuinka usein juot?
  – Pari-kolme kertaa vuodessa ehkä. Nykyään saa olla todella spesiaali tapaus että juon edes vähän.
  2. Sekoittaako juominen treenirutiinejasi?
  – Juon niin harvoin että vaikea vastata, mutta toki se silloin sekoittaa jos oon juonut niin seuraavan päivän treenit jää kyllä välistä.
  3. Juotko lasillisen tai kaksi, jos et saa unta?
  – En, ei ole koskaan ollut tällaista tapaa.
  4. Juotko aina hyvän ruuan kanssa viiniä? Tarviiko hyvä ruoka mielestäsi alkoholia rinnalleen vai kelpaako ihan vaan vesi?
  – Hyvän ruoan kanssa riittää todellakin vain vesi. En varmaan edes osaisi juoda viiniä ruoan kanssa.
  5. Saatatko olla ottamatta jos tiedät, että seuraavana päivänä olisi vielä viikon viimenen juoksulenkki/salitreeni edessä?
  – Kyllä, se on ehdottomasti tarpeeksi hyvä syy olla juomatta.=)
  6. Kerro omia mielipiteitä alkoholista….
  – Oma mielipiteeni alkoholista on nykyään melko kielteinen. Isäni oli alkoholisti joten sieltä on todennäköisesti jäänyt jotain. Usein tunnen oloni todella ahdistuneeksi ja epämukavaksi kännissä olevien ihmisten seurassa. En itse halua nykyään juoda oikeastaan ollenkaan, en vaan pidä siitä tunteesta kun tietää ettei ole ihan 100% kontrollissa.
  Pieni nousuhumala/hiprakka on ihan kiva tunne välillä, mutta silti jätän mieluummin alkoholin väliin kokonaan. Tän vuoden puolella olen vissiin kerran ollut kunnolla humalassa ja pari kertaa hirpakassa. Sitä paitsi käytän ne alkoholista tulevat kalorit ennemmin johonkin hyvään ruokaan. =)

 63. urpukka

  1. Kuinka usein juot? 1- 4 x kuussa, välillä tosin 1-2 kk pausseja etten ollenkaan. Etenkin nyt pikkujoulukaudella tulee turhan paljon oltua liikenteessä.
  2. Sekoittaako juominen treenirutiinejasi? Todellakin sekoittaa! Jos juon lauantaina alkoholia, olen kunnon treenikunnossa vasta keskiviikkona tai torstaina.Todella ärsyttävää!
  3. Juotko lasillisen tai kaksi, jos et saa unta? En juo.
  4. Juotko aina hyvän ruuan kanssa viiniä? Tarviiko hyvä ruoka mielestäsi alkoholia rinnalleen vai kelpaako ihan vaan vesi? En juo ruuan kanssa viiniä tai muuta alkoholia kuin 1-2x vuodessa (jouluna ja juhannuksena)
  5. Saatatko olla ottamatta jos tiedät, että seuraavana päivänä olisi vielä viikon viimenen juoksulenkki/salitreeni edessä? Kyllä. Suurin osa ”kieltäytymisistä” alkoholin osalla liittyy nimenomaan siihen, että haluan olla treenikunnossa seuraavana päivänä.
  6. Pienessä nousuhumalassa on kiva olla, sitä en kiellä, mutta inhoan sitä mitä alkoholi tekee elimistölleni. Järkyttävä suolaisen ja rasvaisen ruuanhimo, vartalo pömpöttää, mielialanvaihtelut yms.

 64. Elena

  1. En käytä alkoholia.
  2. Ei.
  3. En.
  4. En juo. Minulle kelpaa pelkkä vesi.
  5. –
  6. Mielestäni alkoholinkäyttö on ihan hyväksyttävää, kunhan se pysyy kohtuullisena. Itse olen juonut alkoholia viimeksi kolme ja puoli vuotta sitten 17-vuotiaana. Mieheni ei käytä alkoholia, joten tapa on tarttunut minuunkin. 😉

 65. Ilana

  1. Juon aika harvoin. Ehkä kerran kuussa lasin tai pari, jos sitäkään. Nuorempana tuli juhlittua ihan kylliksi, niin enää ei tarvitse.
  2. Juominen ei sekoita treenirutiinejani (ei ole ikinä sekoittanut).
  3. Mulla harvoin on uniongelmia eikä ole tullut mieleenkään kokeilla alkoholia, jos ei saa unta. Lasi viiniä voisi kyllä hätätapauksessa toimiakin.
  4. Ei hyvä ruoka mitenkään välttämättä vaadi viiniä seurakseen, mutta ihan mieluusti saatan juoda lasillisen. Riippuu fiiliksestä. Aika usein huomaan, ettei mun vain tee mieli mitään alkoholipitoista.
  5. Saatan hyvinkin jättää alkoholin sikseen, jos seuraavana päivänä on treenit tiedossa. Aika usein on 🙂
  6. Mulla ei ole mitään sitä vastaan, että toiset juovat, kunhan se ei mene sikailuksi. Asun Hollannissa ja täällä örveltämistä näkee aika harvoin. Suomessa käydessä alkoholin väärinkäyttö näkyy aika ikävästi vaikkapa pikkujouluaikaan Helsingin kaduilla. Oon itse enemmän sellaisen käytön kannalla, että vähän kerrallaan ja useammin kuin että harvemmin ja aina perseet, mikä Suomessa on aika tyypillistä (tai no, harvemmin ja harvemmin, mutta yleensä viikonloppuisin ja sitten arkisin vähänkin juovia katotaan kieroon).

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *