Monna
Monna

6 tärkeää asiaa terveydessä.

Jokaisella ihmisellä on asioita, jotka merkitsevät omassa terveydessä.
Ne voivat olla hyvinkin erilaisia lähtökohdista tai tavotteista riippuen.
Jokainen voi kuitenkin määrittää itselleen tärkeitä asioita terveydessä.

P2113017

Minä mietin, että mitkä kuusi asiaa on minulle tärkeitä terveydessä.

Toimiva vartalo. Minulle on erittäin tärkeää, että vartaloni toimii. Jos lihakset ovat täysin jumissa tai tunnen kipua vaikkapa polvessa, on vartaloni huonossa ”tilassa”, eikä toimi kunnolla. Koska teen työtä vartalollani, on sen tärkeä olla toimiva koko ajan. Se tarkoittaa, että sitä pitää kohdella hyvin ja sille pitää antaa treenin lisäksi myös tarpeeksi lepoa, sekä huoltoa.

Laadukas ja riittävä uni. Unen määrä ja laatu vaikuttavat todella moneen asiaan. Oikeastaan melkein kaikkeen. Jos on nukkunut huonosti vireystila laskee, keskittymiskyky on vähäisempi, kroppakaan ei toimi kunnolla. Itselleni riittävä uni on noin kahdeksan tuntia yössä. Jos elämäntilanne on kovin kiireinen tai stressitasot nousee ylös, se vaikuttaa heti uneen. Näin on suurimmalla osalla ihmisistä, niin myös itselläni.

Hyvinvoiva vatsa. Vatsan hyvinvointi on itselleni yksi tärkeimmistä asioista terveyden saralla. Koska olen elänyt monta vuotta kipeän ja turvonnen vatsan kanssa, tiedän miten ihanan kevyt olo on kun vatsa voi hyvin. Jos vatsa on kipeä, se vaikuttaa itselläni heti vireystilaan ja jopa mieleen välillä. Tulee apea olo, ei jaksa tehdä mitään, koska sattuu. Pyrin siis syömään siten, että vatsani voi hyvin.

Energisyys. Virta arjessa on tärkeää. Energisyyteen vaikuttaa oikeastaan kaikki yllä olevat seikat. Jos nukun huonosti ja vatsa on kipeä, ei toimi vartalokaan silloin kunnolla ja energiatasot laskevat. Se viresytila kokonaisuudessaan laskee. Koska olen aika energinen ihminen, huomaan aika radikaalistikin sen väsymyksen ja vetämättömyyden. Toimin paremmin, kun virtaa on vaikka muille jakaa.

Itseluottamus. Terveydessä itselleni äärimmäisen tärkeää on myös se henkinen hyvinvointi. Itseluottamus on kasvanut vuosien myötä ja se on helpottanut ihan konkreettisesti oloa ja elämää. Hyvä itseluottamus on tärkeä asia oppia, kun oppii rakastamaan itseään voi olla parempi myös muille. Hyvä itseluottamus on eri asia kuin itsekeskeisyys.

Sisäinen rauha. Se on se mitä kohti koko ajan kuljen. Kun kaikki yllä oleva on kunnossa, on sisäinen rauhakin lähellä. Tietynlainen rauha ja tyyneys vahvistaa, mutta sitä ei saavuteta hetkessä. Sen matkan varrella oppii asioita, jotka on ehdottoman tärkeitä.

***

Kun katselen näitä kuutta asiaa, jotka minulle merkitsee terveydessä – huomaan niiden olevan aika paljon kytköksissä toisiinsa. Neljästä ensin mainitsemastani asiasta jos joku ei ole kunnossa, heijastuu se väistämättä myös muihin asioihin. Kaksi alinta asiaa ovat myös yhteydessä toisiinsa. Sisäistä rauhaa ei voi saada, jollei ole sinut itsensä kanssa.

Kun näitä asioita ajattelen, huomaan ettei terveydessä minulle tärkeimpien asioiden joukossa olekaan ulkonäkö. Jota olen ajatellut ehdotomasti yhdeksi motivaattoriksi terveyden saralla. Tietysti se sisältyy tuonne itseluottamuksen piiriin, mutta se ei olekaan itselleni yksi tärkeimmistä seikoista.

Tämä kuuden asian lista oli aika herättävä kokemus tehdä. Nämä ovat terveyden arvot itselleni. Ne ei missään tapauksessa ole kaikille samat, ne ei ole paremmat kuin jollain toisella, eikä ne ole huonommat. Ne ovat itseni näköiset.

Kokeile tehdä oma lista, miltä se näyttää? Kun sitten mietit niitä kuutta asiaa, mieti toteutuuko ne elämässäsi. Teetkö asioita niitä kohti vai niistä poispäin?

Ihanaa viikon starttia ihan jokaiselle! <3

Kommentit (1)

  1. Lepoviikko | Monna treenaa!

    […] Lue myös tämä postaus: ”6 tärkeää asiaa terveydessä” […]

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *